icon

Zvýšený onkomarker CA 125

lenkaxyz9
27. máj 2025

Dobrý deň, pri preventívnej prehliadke mi našla gynekologička 6cm cystu na vaječníku, bola som na vyšetrenie krvi a vyšiel mi zvýšený onlomarker CA 125 hodnota 54 (norma 35). Mám prísť na kontrolu po ďalšom menzese. Máte prosím niekto skúsenosť? Strašne sa bojím že mám rakovinu. Inak problémy nemám žiadne, cítim sa dobre, o ceste som ani len netušila. Ďakujem .

kiki68
27. máj 2025

@lenkaxyz9 je to typicke pre endometrialne cysty, ta 6 cm cysta nech ide von co najskor. Presne takto som mala aj ja zvyseny, 4,5 cm cysta, isla do mesiaca von, to uz mala 8cm. Takze mi dokazali zachranit vajecnik

luccija
27. máj 2025

@lenkaxyz9 zvýšený býva aj pri endometrioze

michaela329
27. máj 2025

@lenkaxyz9 tiež som mala, išlo o endometriózu a tumor, nezhubný. Netreba sa hneď báť.

lenkaxyz9
autor
27. máj 2025
@michaela329

@lenkaxyz9 tiež som mala, išlo o endometriózu a tumor, nezhubný. Netreba sa hneď báť.

@kiki68
@luccija
@michaela329 a nezistila by lekárka hneď zo sona, že ide o endometriózu? Samozrejme človek sa bojí hneď toho najhoršieho 😢 oznámila mi to len sestrička do telefónu, a že mám prísť na kontrolu po ďalšej MS, čo je až za viac ako 2 týždne, neviem ako to dovtedy vydržím.

kiki68
27. máj 2025
@lenkaxyz9

@kiki68
@luccija
@michaela329 a nezistila by lekárka hneď zo sona, že ide o endometriózu? Samozrejme človek sa bojí hneď toho najhoršieho 😢 oznámila mi to len sestrička do telefónu, a že mám prísť na kontrolu po ďalšej MS, čo je až za viac ako 2 týždne, neviem ako to dovtedy vydržím.

@lenkaxyz9 keby mas nejake prudke bolesti tak na pohotovost a povedat nalez. Ale inak to dva tyzdne vydrzi, len to netreba nechat pol roka tak

lenkaxyz9
autor
27. máj 2025
@kiki68

@lenkaxyz9 keby mas nejake prudke bolesti tak na pohotovost a povedat nalez. Ale inak to dva tyzdne vydrzi, len to netreba nechat pol roka tak

@kiki68 ja práveže bolesti nemám žiadne a ani som nikdy nemala, som aktívna športovkyňa, cítim sa dobre, behám aj počas MS, nikdy žiadne gynekologické ani iné problémy … skôr neviem ako vydržím to čakanie na vyšetrenie a strach, že mám rakovinu😔

zuzzzka8
27. máj 2025

nechcem absolutne ta podnietit, ze by si mala nieco zanedbat, v ziadnom pripade. tento marker som mala zvyseny od tehotenstva, od roku 2019. mam v sebe cystu, 7,5 cm. nechcela som ist na laparoskopiu. a som tu, tiez to so mnou riesili osobne.
neboj a prajem vsetko dobre 🙂

michaela329
27. máj 2025
@lenkaxyz9

@kiki68
@luccija

@lenkaxyz9 nie, to nebýva vidno

viera27
27. máj 2025

V prvom rade nechapem, kde oznamuju takto vysledky do telefonu.

madamzel123
23. jún 2025
@zuzzzka8

nechcem absolutne ta podnietit, ze by si mala nieco zanedbat, v ziadnom pripade. tento marker som mala zvyseny od tehotenstva, od roku 2019. mam v sebe cystu, 7,5 cm. nechcela som ist na laparoskopiu. a som tu, tiez to so mnou riesili osobne.

@zuzzzka8 prosím vas, tu cystu ešte stále mate? Užívate na nu niečo? Nezvacsuje sa?

zuzzzka8
24. jún 2025
@madamzel123

@zuzzzka8 prosím vas, tu cystu ešte stále mate? Užívate na nu niečo? Nezvacsuje sa?

@madamzel123 dobry den, stale ju mam no...nechcem ist na laparoskopiu, lebo som v tomto zbabela :( neuzivam absolutne nic, iba ma sleduje gynekologicka 🙂

madamzel123
24. jún 2025
@zuzzzka8

@madamzel123 dobry den, stale ju mam no...nechcem ist na laparoskopiu, lebo som v tomto zbabela :( neuzivam absolutne nic, iba ma sleduje gynekologicka 🙂

@zuzzzka8 a koľko cm ma aktuálne? Ako casto chodíte na kontroly? Som na tom podobne ako vy 🫣

zuzzzka8
24. jún 2025
@madamzel123

@zuzzzka8 a koľko cm ma aktuálne? Ako casto chodíte na kontroly? Som na tom podobne ako vy 🫣

@madamzel123 okolo 7 cm a tak kazdeho pol roka 🙂

madamzel123
24. jún 2025
@zuzzzka8

@madamzel123 okolo 7 cm a tak kazdeho pol roka 🙂

@zuzzzka8 a dodrziavate kludovy režim? Ja som bola zvyknutá v lete plávať, bicyklovať.. a teraz neviem ci mozem 😔 aby sa neprevratila cysta.

zuzzzka8
24. jún 2025
@madamzel123

@zuzzzka8 a dodrziavate kludovy režim? Ja som bola zvyknutá v lete plávať, bicyklovať.. a teraz neviem ci mozem 😔 aby sa neprevratila cysta.

@madamzel123 nedodrziavam nic. skacem, cvicim, mam sex :D

madamzel123
24. jún 2025
@zuzzzka8

@madamzel123 nedodrziavam nic. skacem, cvicim, mam sex :D

@zuzzzka8 a neupozornoval vas lekar? Lebo mna vystrasil statočne teda 🙄 mozem sa opýtať ako dlho ju uz mate a koľko mate rokov?
Nemáte žiadne bolesti?

zuzzzka8
25. jún 2025
@madamzel123

@zuzzzka8 a neupozornoval vas lekar? Lebo mna vystrasil statočne teda 🙄 mozem sa opýtať ako dlho ju uz mate a koľko mate rokov?
Nemáte žiadne bolesti?

@madamzel123 ja nemam tu vacsiu, ale keby mi o nej nepovedali a nevidela by som ich na ultrazvukovych snimkoch, vobec by som o nej nevedela. bohvie, kolko cyst este kde mam a ani o nich neviem nic. tymto sa k tomu nechcem stavat nezodpovedne (co asi predsalen robim...), ale ja mam hruzu z narkozy, nechcem si ju ist dat vybrat. viem o nej od roku 2019 a predpokladam, ze ju tam mam uz ovela dlhsie. iba ma upozornovali, aby som nerobila nejake extremne prudke pohyby...ale normalne cvicim, skacem...vsetko, co som spomenula. ak by som mala v brusnej dutine nejaku prudku bolest, okamzite sa vraj mam ohlasit.
mam 36 rokov 🙂

zuzzzka8
25. jún 2025
@madamzel123

Nemáte žiadne bolesti?

@madamzel123 ten zaciatok vety mam ako talian :D malo byt, *ja ju mam vacsiu

madamzel123
25. jún 2025
@zuzzzka8

@madamzel123 ten zaciatok vety mam ako talian :D malo byt, *ja ju mam vacsiu

@zuzzzka8 ďakujem vám za odpoveď.. beriete to tak pozitívne, az vam zavidim..🙂 tiež sa budem snažiť vyhýbať operácii,kym to pôjde. Uvidíme dokedy 🙄zelam všetko dobré a hlavne veľa zdravia 👍

zuzzzka8
25. jún 2025
@madamzel123

@zuzzzka8 ďakujem vám za odpoveď.. beriete to tak pozitívne, az vam zavidim..🙂 tiež sa budem snažiť vyhýbať operácii,kym to pôjde. Uvidíme dokedy 🙄zelam všetko dobré a hlavne veľa zdravia 👍

@madamzel123 mna uz stresovalo tolko veci, ze nechcela som si vytvarat aj z tohto strasiaka (i ked zo zaciatku bol). velmi vam dakujem, je to od vas krasne a samozrejme aj vam prajem len to dobre v zivote, zdravie vo vsetkych smeroch :-* 🙂

nikolet29
19. nov 2025
@zuzzzka8

@zuzzzka8 prosím akú ste mali hodnotu onkomarkerov?