Tehotenstvo s cystou a zvýšené markery ca 125

zelva123
9. dec 2019

Ahojte, som v 7 tyzdni a pri kontrolnom sone na srdiecko mi nasli 5cm cystu, vraj je funkcna, uplne obycajna naplnena vodou ale ze aj tak mi zoberu odbery na ca 125. Dnes boli vysledky 229, norma je do 36. Poslali ma do nemocnice co s tym ale tam odpisali doktorovi ze cysta ja beginna. Cim mam potom tak zvysene tie hodnoty? Velmi sa bojim o babetko. V septembri mi vyberali vajecnik s dermoidnou cystou a hned po prvej ms som otehotnela. Mam strach kedze mam uz iba jeden vajecnik.. pri kontrole pred 2 tyzdnami tam cysta este nebola.

majcika
9. dec 2019

Lekári ti nepovedali prečo máš markery zvýšené?

zelva123
autor
10. dec 2019

@majcika nie ..kazdy sa pytal preco.. ja by som sa mala pytat preco a oni mali odpovedat lenze nic mi k tomu nepovedali..

majcika
10. dec 2019

@zelva123 pýtala by som sa znova a znova lekárov. Tie onko markery sú zvýšené a to pre niečo. Si tehotná tak sa hlavne domaha odpovedí u lekárov. Tu by si skôr dostala odpovede laické a ty potrebuješ situáciu riešiť. Je možné že sa nedeje nič strašné ani zle ale potrebuješ vedieť odpovede priame práve kvôli stresu a tehotenstvu.

zelva123
autor
10. dec 2019

@majcika akurat som volala s doktorom ktory mi robil doplnkove odbery ROMA a HE4, povedal ze to je v poriadku, marker 125 mam stale zvyseny ale uz klesol. Vysvetlil mi ze to je ovplyvnene tou cystou a tehotenstvom, povedal mi ze ak chcem budu ma operovat kvoli tej cyste ale ze on mi odporuca donosit to babetko. Taka som stastna, konecne dobra sprava, dufam tie markery budu len klesat a zmizne mi aj ta cysta

majcika
10. dec 2019

Teším sa s tebou a krásne tehotenstvo v zdraví a užívaj si 😊 a všetko radšej s lekármi ries

zelva123
autor
10. dec 2019

@majcika dakujem ti krasne 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre