6-mesačné dieťa neznáša kočík
Ahojte, maly od narodenia nie je fanusik kocikovania, ni teraz v zime uz v nom nechce byt ani na 5min..Od starsej generacie stale pocuvam ze to je kvoli mne, lebo uz mal sediet a brzdim ho vo vyvoji, vraj to nie je normalne ze 6m nesedi a nerad sa kocikuje..najradsej by som odstrihla vsetkych lebo nas len zbytocne deptaju..
Co pomohlo pri vasich detom ak sa neradi kocikovali?
V takom malom.veku nič nepomohlo bol to len rev a rev, až časom chrumky, ovocie, keksíky a potom komunikácia. Teraz ďalšie dieťa tiez nemá rado kocikovanie tak používam nosič pre môj pokoj 😀 A tiež este nesedi.
@elizabet173 ano toto sa im snazim vysvetlit, ale oni posadzovali dieta od 6m, rovnako ho stale tahaju za ruky do stoja a toez som si vypocula ze uz ho treba davat do choditka, lebo aj my sme tam boli a aha..v 10m som uz chodila a musi aj on lebo co povedia ludia..a ostatne babky kpcikuju vnucata a oni nemozu lebo ho nechcem dat sediet do sportoveho, vraj ako sa s nim maju pysit..uplne psycho..o zavadzani prilrmov ani nehovorim
Držím vám palce a stojte si za svojim... už len keď to čítam musí to byť riadne psycho...
Ano posadzali nas do vankusov a cela moja generacia ma skoliozu. Aj ja pocuvam, ze ako mi 9 mesacny nesedi. Nereagujem. Myslim si svoje. Za zdravie (doslova) svojho dietata sa musis postavit. Nevravim hadka, ale nedovol ho posadzat ani nic podobne nevhodne.
Pomohol jedine nosič. Syn v kočíku vydržal asi až od prvých narodenín. Jednoducho do kočíka nechcel.
Muj syn zacal akceptovat kocik (cti vydrzi tam cca hodinu s chrumkama, atd.) v 11m, do te doby ani tuk. Sedi az od 10m. Na ostatni se vykasli, rekni jim, co s nim delat nesmi a kup si satku/noisic. Pokud dite ted nema rado kocik, tak stejne nic nevymyslis. A ne, neni to tvoje chyba.
stretavaj sa co najmenej s rodinou, ked ma taketo skvele rady. A len si vypocuj a rob si, ako to citis a vies ty.
mam dve deti dcera sa vyhradne nosila, v kociku bola iba ako uplne male babatko.od 6ho mesiaca som ju osila, snad do 3 rokov, ako to bolo potrebne. Syn rovnako, ten, ked uz sedel, cca mal rok, ze si rad posedel, aby sa popozeral. Prosim ta, nemusis nikomu nic nvysvetlovat. Aj mne rodina hovorila, ako sme boli v choditku, a sedeli, no a co. Hovorit mozu, co chcu. a aj mysliet si. Ked niekto ne je ochotny sa posunut v niecom, nie je to tvoja chyba. Zabezpec iba, aby to malo na teba co najmensi dosah a vplyv
dcera milovala kocik do 8m odvtedy nic. fungujeme s nosicom alebo sa proste nepohneme z domu, ina moznost nie je.
a inak tie rady jednym uchom dnu druhym von
Kazde dieťa je iné môj brat chodil už v 9 mesiacoch ale nerozprával do 4 rokov sesternice zas naopak začali neskôr chodiť a skôr rozprávať. Niekto chce byt v kočíku niekto nie. Niekto nechce spat v postieľke niekto hej. Každé dieťa je individuálne a takto by som im to vysvetlila a dovidenia nak sa nestarajú..
Haha, moja dcéra bola v kočiari možno prvý mesiac v pohode, odvtedy bez revu ani chvíľku 😁 skúšala som, tak som si kúpila šatku na nosenie a bol kľud. Neskôr nosič, keď už mi bola ťažká do šatky. Čo som sa napočúvala od mojej mamy, že som to skoro vzdala, že som ju mala učiť na kočiar... Ja na to, že ok, ja jej ju dám do kočiara, a nech ju učí, lebo ja nebudem svoje dieťa počúvať, ako hodinu plače. Tak že nie nie, ona na to nemá nervy. Aj bola kočíkovať tuším raz a pribehla po 20 minútach, že nechce prestať plakať. A raz, keď do mňa rýpala so šatkou, že ju furt nosím, lebo oni to nepoznajú, za ich čias to nebolo, som na ňu vyletela, že za ich čias boli látkové plienky, či si mám kúpiť ten veľký hrniec a vyvárať ich, lebo oni tak mali? A bol kľud. A s tým ťahaním za ruky, no raz by som videla, že to niekto robí, taký cirkus by bol, rodina nerodina. Treba si uvedomiť, že tu nejde o vzťahy v rodine, ale o zdravie tvojho dieťaťa. A keď staršia generácia nevie akceptovať moje výchovné metódy, prečo by som mala ja akceptovať jej. Treba nastaviť zrkadlo.
Blbost, nam na fyzio zakazuju ucit deti sesiet ci chodit a pod. Potom maju krive chrbtice, spickuju atd atd. V 6 mes.sa nasa troska gulala a v 8 mes.si sama sadla a sedi si kedy chce a kolko chce. Naucila sa sama padat...zo sedu ked nevladze sa zvali na brusko alebo rovno na 4. Kamoskina toto nevie a zakazdym si udrie hlavu, ucia ju po novom aj stat 🤷♀️
Kocikovanie nema nic spolocne so sedom a ja by som sa nenechala zmanipulovat tymito "dobrymi dusami".
Nasa nenavidela kocik, teraz v 8 mes.ako tak znesie buginu. U nas to vyriesila satka a manzel ju nosi v manduce (ergonomicky nosic). Aj po byte aj po vonku. Von si treba kupit bundu na nosenie. Ja mam taku tehotensku s vlozkou pre babo z bonprixu a je to super.