Ako odnaučiť dieťa od kočíka?

ema230
5. okt 2023

Ahojte mamini, chcela by som vás poprosiť o radu, o vaše skúsenosti. Dcérka má 10 mesiacov a stále mi spinka v kočíku. Cez deň výhradne v kočíku, v noci ju uspim v kočíku a preložím do postieľky a tak spinka. Prosím Vás myslím ze už je čas aby spinkala sama v postieľke ale neviem ako. Ako ste postupovali vy s vašimi detičkami ? Ďakujem vám za vaše skúsenosti a rady 😊🙂

natalia_r
5. okt 2023

@ema230 v postielke by ti nezaspala? Kebyze si pri nej a tapkas ju po hrudnicku, alebo drzis za rucku? Skusit nieco akokeby menej fyzicky narocne pre teba. Este je malicke babo myslim ze nie je neskoro naucit inak zaspavat

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ema230
autor
5. okt 2023

Nie za 10 mesiacov ani raz nezaspala sama v postielke. Skusala som si lahnut s nou hladkala som ju po hlavke cez chrbatik zatvarala ocka ale po par minutach sa dviha do sedu a plače, nechce. Neviem ako na ňu.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
banalu
5. okt 2023

1. Zobrat kocik do miestnosti kde chces aby spala
2. Uspavat v tej miestnosti v kociku par dni
3. Dat do kocika, po chvilke vybrat, dat dieta tam kde chcem aby spalo
4. Akonahle sa zacne velmi rozculovat spat do kocika, zas trochu pokocikovat a skusit znova vybrat. Prve dni sa dieta nema vytocit do vyvrtky, proste ked zacne byt nespokojne treba ho vratit do kocika.
5. Interval by sa mal zvysovay, az eventualne zaspi tam kde chces. Je v poriadku, ze aj dva tyzne sa len interval predlzi, ale dieta zaspi v kociku.
Mne trvalo mesiac odnaucit zaspavat v nosici na fit lopte takymto sposobom.
Najdolezitejsie je vydrzat a necakat, ze to bude zo dna na den.

nevenka
5. okt 2023

@ema230 co ja viem, uspavala som aj 20 mesacneho v kociku a aj s tehotenskym bruchom. Mala sa mala narodit, ked syn mal mat 2 roky. Tak potom, ked uz teda mal 20 mesiacov, tak s nim isiel manzel do izby a dal ho do postielky, pri nom lezal, kadejak. Aj ja som ho tak uspavala na obed. Naucil sa. Ale 10 mesacne? Mam 9 mesacnu a dojcim na poziadanie, milionkrat za den, v noci, ked sa preberie. Zaspava na prse alebo ked sa jej tak nedari, tak v nosici. Nase deti sa ani jedno nevedelo same ulozit, museli sa prestat hybat, aby vypli. Teda bud v tom kociku, nosici. Na posteli tazko. A navyse, nasa sa uz stavia na nohy, tak to uz vobec nezaspi.

ema230
autor
5. okt 2023

Ďakujem vam vsetkim za vase rady a skusenosti žienky 😊. Urcite pouzijem a budem skusat lebo po pravde uz aj ja som unavena a vycerpana z kocikovania 🤔😁

zorkahorka
6. okt 2023

Starsi syn mal v prvych mesiacoch tiez take obdobie, ked sme ho isoabalu vecer v chodbe v kociku. Preslo to.
Mladsi syn mi zasa na obed prestal spavat v postielke, lahsie som ho uspala vonku v kociku. Vyrastol z toho. Ked mal cez 2 roky.

taktotedanie
6. okt 2023

Pockala som kym dorastie do kocika, bolo jej uz tesno a sama tam uz nechcela byt z dna na den sa jednoducho rozhodla ze nie a odvtedy spi v postielke, uspim na fitlopte prelozim a kludne spi aj cez den aj v noci
Mala 11mes aj par dni

maciatkolulu
6. okt 2023

@ema230 mne spával do šesť rokov poobede iba v kočíku a vyhovovalo mi to,lebo sme mohli chodiť hore dole,vždy sa vyspal poobede do ružova a neboli sme nijako obmedzení. No a večer zaspával normálne v postieľke.