Ako zvládať plač dieťaťa počas prechádzok s kočíkom?
Ahojte,
ako ste to mali na začiatku s novorodencami a prechádzkami v kočíku? Chodili ste len blízko domova? Prípadne neskôr so staršími..
Čo ak sa vám dieťa rozplakalo a nebolo sa kde “zložiť” a utíšiť?
Budem vďačná za všetky skúsenosti, rady a zlepšováky 🙂
zn. prvomatka
No snazila som sa ho utisit cumlom, ak to neslo vybrala som pomojkala nakojila ci ponukla flasu ked boli vacsie....vyberala som na kocikovanie trasy kde som vedela ze bude lavicka, ci odpocivadlo, a na prechadzky som chodila na spanok, ked boi vacsie tak hodinku pred spankom.
Deti neznášali kocik, chodili sme s ním minimálne. Keď dieťa plakalo, tak išlo na ruky a rýchlo domov. Potom sme presli na nosic, to bolo inak fajn, v nosici dieťa uspat a potom hodit do kocika
bud na ruky alebo ked sa nedalo... prihovarala som sa jej nonstop, nech si okoloiduci nemyslia, ze mam nahaku, ze mi dieta place, a sprintovala som domov :D :D :D
Vybrala som, nakojila, ak to nepomohlo, šli sme domov
normalne som ho utisila, nikdy som dieta nevybrala na ruky a neutekala s nim domov, zvladli sme to ajbez toho. Ale teda chodila som von tak, ze jest vtedy nejedla, cize napr. hladom sa nezobudila... zvacsa iba ak ju nieco v okoli zobudilo atd.
Popravde ani ma nenapadlo riesti, ze to bude niekto okolo riesit, deti placu.. rovnako keby nebola spokojna reve ako pavian aj doma a tiez by to susedia poculi :D
Ja som treťomatka 😀 Jedno dieťa som mala také čo nemuselo hlboký kočík. No a normálne - začal revať, tak som zrýchlila krok, podávala mu cumeľ. Blbé bolo to, že bola zima. Teraz v lete je to jednoduchšie - sklopím striešku a malý ešte vydrží kukať. Ale pri tom prvom som vedela, že tak po hodinke sa začne budiť a že už po hodine mám byť blízko domu. Zrovna minule som kočíkovala a predo mnou išla mamička a dieťa jej dosť plakalo v kočíku. Na lavičke sedeli babky a len komentovali "chúďa malé...to pre neho nie je dobré" Ale mamička mala na háku. Pekne pomaly sa prechádzala, evidentne ho uspávala 😀
@anonym_autor tak ked je dieta napapane, prebalene a nic ho netlaci, ani neboli, tak som mu dala platenu vreckovku alebo plienku cez oci, cumel a tych 5 minut som isla s vrestiacim babom. Potom sa unavil, zaspal a spal 3 hodiny. Niekto na to ma nervy, niekto nie. Kamoska so mnou kocikovala, jej maly zamrnkal a uz ho brala von. Ona ho potom nosila cely cas na rukach.
@anonym_autor moja majmladsia nikxy nechcela dlat v kociku fevala kak tur hoci bola umavena. Ona len v postkelke spala stale tam zaspala hned
Mocikovst sme ,scali az ked sedela yak voac s tym ze spat domov do postielky
@anonym_autor Ja som kvoli tomu pri druhom mala nosic, aj ked som kocik vedela ovladat jednou rukou, bol ten nosic pohodlnejsi. Dcera zo zaciatku nebola veru kocikovy typ 😅 prisla mu na chut az neskor

@anonym_autor vyberiem, jedna ruka kocik, druha dieta a ide sa.