icon

Aký kočík pre polročného?

wiqqux
7. mar 2022

Prajem krásny večer všetkým.
Máme doma veľké bábätko rastúce mimo tabuliek a "štandardov". Nijako by nám to nevadilo, kebyže aj vecičky pre deti nie sú typizované na vek. Malý práve vstúpil do 6teho mesiaca, má 8 a pol kila a 73 cm. Ešte sa len začína pretáčať na strany, takže ešte nesedí. Vonku je ešte zima a nám tu večne fúka.
Moja otázka na vás teda je...aký kočík mu máme kúpiť? Dobre mu bolo v hlbokej vaničke, vedela som ho celého zavrieť a mohlo si fúkať, koľko chcelo, on si spinkal. Tá má ale 80 cm a keď ho tam dám s fusakom a ešte aj čiapkou, hľadám každý cm, aby mu tam bolo ako-tak pohodlne. Prehodili sme na športový kočík, tomu sa už ale priezor na vykúkanie nedá úplne zavrieť. Všetky kočíky, ktoré som pozerala mali rovnaký priestor bez zakrytia alebo boli iba do 15 kg...bojím sa, že ak bude takto rásť, kúpim ďalší kočík na pár mesiacov.
Máte niektorá skúsenosť alebo viete o nejakom dobrom, ktorý by mohol vyhovovať?
Ďakujem za každú radu!

snehulak77
7. mar 2022

My máme Bugaboo Cameleon. Odporúča sa korytkove sedenie, ak ešte nesedí. Za mňa je to super. Mali sme Moon, ale ten nemal korytkove, tak sme prešli na ten bugaboo. A strieška je tam parádna, zatiaľ som veľmi spokojná. Ale mame prvé dieťa, tak možno ostatné kočky lepšie poradia 😉

andrea_ff
7. mar 2022

@wiqqux ja budem predavat nas britax go. Ma otocne sedadlo. Ked este nevie sediet, nechala by som ho este v lezatej polohe v takom pololahu, co uz aj von bude vidiet. Ak mas zaujem, zajtra ho nafotim. Mam ho v ciernej farbe.
Za mna top kocik....a mala som ich uz 5, ale tento bol topka. Luto mi bude za nim.

wiqqux
autor
7. mar 2022

@andrea_ff naozaj vyzerá veľmi dobre, ale tá cena! Teda neviem, za koľko ho budeš predávať...vieš mi napísať nejak správu? Ja som doteraz vždy len čítala, takže som tu "nová".

andrea_ff
7. mar 2022

@wiqqux zajtra ti ho odfotim a napisem. Poslem ti spravu do sukromnej posty

enoula
7. mar 2022

Su aj športové kočíky do 20-25kg, treba popozerať alebo napis do poradne.. my sme zvazovali gesslein, ten mal tiez kolo 20kg nosnosť, nakoniec sme brali kvoli miestu mensi. Do športového tiež sme sli kolo pol roka, dalo sa dat do roviny sedadlo, bol tam spokojný

jaga18
7. mar 2022

Môj má 7 mesiacov, 10 kg a máme stokke trailz. V pohode sa zmestí aj do vaničky s fusakom, ale v nej už vyvádza, tak máme športovú sedačku. Tiež korytko, je to naj, keďže ešte sám nesedí.

belllinka
7. mar 2022

Priemerna vaha 6 mesacneho chlapca je 7,8 kg, takze zas az take obrovske dieta nemas. A snad si nemyslis, ze ti aj nadalej bude priberat 1,5 kila za mesiac? Sa to bude rapidne spomalovat. Kocik do 15 kg ti iste bude stacit.
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-diet...

kamagma
7. mar 2022

Petite mars street

dzejsik
8. mar 2022

@wiqqux aky mate teraz kocik? nestacilo by si dat na sportovu cas usit namieru nanoznik, ktory pojde vyssie? navyse o mesiac sa otepli a vo vanicke uz nebude treba fusak, keby si chces este nechat vanicku

no kazdopadne ak vam vela fuka, hladaj sportovy kocik s xxl strieskou aku maju paradnu napr. Petite Mars Royal (ta je mega dlha!), Petite Mars Street, Oyster Zero, Joie Mytrax, Hauck Urban, …

majlo1234
8. mar 2022

Nas sest mesacny ma 74 cm a 9,5 kila, ale vtrepem ho este do vanicky. Mame Thule urban glide, je tam na knap presne vtlaceny😀 Este nesedi sam. Ale byvame v Bratislave, takze uz som zrusila hruby fusak, ma uz len flisovy prechodny fusak a deku.