Aký kočík vybrať pre prvé dieťa?

sivana09
22. máj 2019

Som v 20.tyzdni tehotenstva a keďže mi výber vsetkeho vzdy dlho trva, zacala som rozmyslat nad kocikom. Velmi často citam o trojkombinaciach ze to ludia ani nevyuzili a po par mesiacoch používania predali.
Chapem ze sportove casti su pre vacsie deti. Chapem ze vajíčko sa pouziva aj samostatne, aj ako autosedacka pre novorodencov a aj sa da pripnut ku konstrukcii ako kocik. Co ale neviem, kedy sa pouziva vajicko na konstrukcii a kedy hlboka vanicka? Co z.toho ma naozaj vyuzitie? Nechcem doma zbytocne haraburdy co nebudem pouzivat.. vajicko minimalne za ucelom autosedacky je teda nevyhnutne ak spravne chapem.. babo sa ma narodit začiatkom oktobra.

kliatana
22. máj 2019

@sivana09 co najpraktickejsi, aby si mala aj sedacku, aj do mesta, aj terenak a nie uplne maly aby ste to mohli nosit dlhsie ako par mes. 🙂

uzanka16
22. máj 2019

My sme hlavne pozerali na kočík aby bola veľká vanička,nech je tam čo najdlhšie,lebo napr.znamy kúpili Jane značku,vanička že dieťa ledva 3 mesiace a už bolo tam ako sardinka,buď mali na výber kúpiť ešte o niečo väčšiu vaničku alebo dať do športového kočíka.ja som pri oboch deťoch mala 3 kombináciu kočík Využili sme všetky 3 casti.Vajicko okrem auta sme používali keď sme šli na nákup ,naklikli na konštrukciu aby sme nemuseli brať aj vaničku.no a športovú časť sme využili až kým nebola krátka.potom sme už kúpili športový kočík do 25 kg a taky dlhší lebo dcérka bola extrémne kocikova,má 3 roky a ešte sa stále vie voziť v kočíku a zaspať tam.

evinkakub
22. máj 2019

@sivana09 ahoj.kedze sa má narodit v oktobri, pozeraj hlavne na kociky s vacsou vanickou, budes tam musiet natrepat fusak a este ho obiect... a takto to budes musiet zvládať minimálne pol roka, kym prejdes na sportiak. Vajicko si dobre pochopila, bez toho ta ani domov nepustia z nemocnice, ak pojdes autom.
Tiež ho vyuzijes na konstrukcii napriklad v nakupnom centre, neviem ako by si sa tam bohybovala s obrym kocikom. Ja som zvolila dvojkombinaciu, hlboky plus sportovy, a vajicko som si dokupila zvlast aj s adaptermi a s isofixom. Dokupovala som preto, lebo som chcela to najbezpecnejsie aj ked teda bolo dost drahé, pretoze znacka kocika ktorú som si vybrala nemá dobré recenzie na vajicko

evinkakub
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiumen
22. máj 2019

Kočíky predávajú po pár mesiacoch hlavne tie čo kúpia poľský šmejd 😅 na nich je údajne dobrá len vanička.. Športové sú na nich o ničom a hlavne tie nekvalitné - netestované atrapy autosedačiek čo sú k nim.. Keď si kúpiš kvalitný kočík určite ho za pár mesiacov nebudeš predávať.. Napr také Cybex, Britax kočíky..

martinoocka
22. máj 2019

Ja som hlboky vobec nepouzivala, predala som ho po 2 mesiacoch, mala v nom revala akoby ju drali. Nosila som ju v nosici a od 3 mesiacov bola v korytkovom sportovom kociku. A vajicko odporucam kupit zvlast, nejaku overenu znacku, lebo ku vacsine kocikov tie vajicka su male, kratko vydrzia a nie su ani extra bezpecne. Alebo potom kocik napr. Britax kludne s vajickom, oni maju spickove aj autosedacky.

nikusiak9
22. máj 2019

My sme neolutovali kupu autosedacky takze vajicko zbytocne a ako kupili sme 3kombi ale vyuzili vsetky aj ked casom kupili dalsi sportiak lahky

martinoocka
22. máj 2019

Veru tie polske kociky, velke hebeda, kazdy kupuje velku vanicku, nakoniec sa nevedia dockat kedy prejdu do sportaku lebo dieta zacne viac vnimat a uz tam nechce byt, kedze nevidi....vanicka sa pouziva par mesiacov, sportova cast 2 roky. Takze by som vyberala urcite podla toho. Tie polske su sice velke kociky, ale miesta v sportovej casti je velmi malo,chrbtova opierka kratka...Radsej nejaku overenu znacku.

kokorunecka
22. máj 2019

Mne sa malá narodila vo februári,čiže ešte v zime. Kúpila som vtedy Mutsy Transporter ako 3kombináciu a doteraz ho mám odložený,ak príde niekedy druhé dieťa. Vajíčko som využívala takmer vždy,keď sme išli na nákup,lebo mi prišlo jednoduchšie vyložiť dieťatko z auta v autosedačke a len nakliknúť na podvozok.
Hlbokú časť som používala na prechádzky po meste. Do športovej išla asi ako cca polročná,ale to sa mi ešte stále dala aj do vaničky-len bola zvedavá,tak som vymenila.
Nebola žiadne tintítko-skôr opak,bacuľka.
Odporúčam kúpiť kočík kvalitný...
Na poľské som sa ani vtedy nepozerala a ani teraz by ma nik neukecal. Jediné,čo je na nich pekné,sú dizajny.

sivana09
autor
22. máj 2019

Dakujem vam za odpovede. Stale mi to ale pripada ako spanielska dedina :D aspoň som zachytila odporucania na dve znacky.. mozno este doplnujuca info, zijem na dedine v dome so zahradou, nakupne centrá neobľubujem a navstevujem len zriedka. Pravidelne jedine tak nakupy v supermarkete. A ako zistim, ktoré vaničky su tie vacsie? Skoro nikde tusim nepisu rozmery :D

martinoocka
22. máj 2019

@sivana09 osobne mozem odporucit Britax Go alebo Go Big, alebo Concord Camino (starsie modely sa volali Wanderer), obidva som mala a co si vsimam tak su to oblubene kociky u vela mamiciek, casto ich vonku vidam. Concordu by som vytkla akurat mensi spodny kosik.

didi35
22. máj 2019

@sivana09 Ja som mala autosedačku - vajíčko. A potom dvojkombináciu - hlboký kočík a športovú verziu. Pozri môj inzerát Teutonia Spirit - veľká spokojnosť. Vanička bola dostatočne veľká, mala som septembrové bábo a využili sme počas celej zimy. A potom športový nádstavec.

evinkakub
23. máj 2019

@sivana09 bebetto ma vanicku cez 80 cm

zabka1987
23. máj 2019

Hlavne kvalitnú autosedacku 😊 a aký kočík záleží aj na rozpočte veľmi

fiafia
23. máj 2019

Ahoj. Ak kúpiš dobrý trojku bude to stačiť. My sme mali Bexu vajíčko ok, vanička dosť veľká a to som nejako neriešila ale kľudne aj fusak a deka, športový bol otočný čo tiež bolo super akurat keby kupujem kočík tak jedine s predĺženou strechou kôli tomu som kupovala iný Sportak. Veľa šťastia pri vybere

schoki
23. máj 2019

Ahoj.Ked si nie si ista aky kocik,mozem odporucit kup len hlboky,kludne aj bazarovy,ved zväcsa sa pouzivaju asi 6 mesiacov.A za ten cas zistis co ti pri kocikovani vyhovuje a co nie.Bude potom lahsie vybrat ten spravny sportovy.Ten budes pouzivat dlhsie.Vajicko odporucam kupit kvalitne a bezpecne a ked budes potrebovat dokupis adaptery ku kociku.My sme napriklad ani raz tak nevozili,ze vajicko na kociku.Sni sa to velmi neodporuca,ked len na chvilu.Pozri tu na MK Kocikopediu,mozno ti to pomoze vo vybere.