Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
@lucievap ahoj, pročti si tady diskuzi 😉... jsou tu i fotky, některé i od nás 🙂... kočár jsme kupovali na prvního syna kolem jeho 1. narozenin, jako sporťák. Jsem s ním moc spokojená, tak jsme si ho nechali i na druhé dítě, jen jsme dokoupili korbičku z druhé ruky (mmch na MMB je dost použitých kočárků). Jezdí se s ním dobře mně (152 cm), mému manželovi (185 cm), babičce, dědovi i pradědovi, všichni si ho chválí. Nevýhodou je úzký nánožník, ale to jsem vyřešila dokoupením univerzálního od Emitexu. Kočár je hodně lehký, snadno se skládá, korbička dost prostorná, malá má skoro 7 měs. a pořád ji v ní vozím, i se zimním fusakem. U modelu z r. 2010 se občas zasekávají brzdy, reklamovali jsme, poslali nám novou sadu. U dalších modelů už pak udělali brzdy na jiném principu. Máme B-Smart 3, s trojkolkou jsem spokojená. Kočár se dle mého hodí hlavně do města, občas i do lehčího terénů, ale není to na každodenní polní cesty, to rozhodně ne. Zvládám ho řídit jednou rukou, tím můžu za druhou ruku držet svého staršího syna.
Něco aktuálního, zkoušeli jsme sporťák, ale ještě chvilku u korby zůstaneme 🙂.
@pablinka moc děkuji. Celé jsem to tu přečetla a i jinde na internetu. Až mě z toho bolí hlava 🙂. Je to pořád jadej ano, druhý ne. Bydlíme na vesnici. S prvním synem jsem jezdila převážně po silnici. Do terénu vyjímečně. Ono ani Tako X Jumper neni do terénu. Ikdyž má nafukovací kola. Jenže kočárek nás natolik zklamal že si chceme pořídit jiny. \nejhorší je že se nedá ani nikde pořádně prohlédnout. Tedy u nás. V Jihlavě je to s kočárkama dost špatné. K jednomu prodejci již kvůli reklamacím s prvním nejdem a druhej má skoro vše jen na papíře ☹ Asi počkám na výstvu do Brna. A snad mi z toho do té doby nešibne 😀
@lucievap My ho máme taky, ale čtyřkolku, už jsem tu taky několikrát psala. Jezdíme v hluboké, malé bude 5 měsíců, zatím tam má místa dost i s fusakem, nijak se tam netísní a s kočárkem jsme spokojení, opravdu lehce se ovládá. Ale musím dát za pravdu pablince, že na každodenní jízdy nějakým velkým terénem to není, to ne. Do města ideální, ale jezdím tady s ním denně i po louce a po hrubé štěrkové cestě a úplně bez problémů. Sporťák jsme vyzkoušeli na malého, když jsme kočár koupili a i jako 3letý se tam pohodlně vešel a byli jsme spokojení. Máme model roku 2012 a čtyřkolovou verzi v černé barvě, používáme nakliknutou sedačku Römer, bezva. Skládání a rozkládání taky jednoduché, vanička i sedačka se jenom nakliknou na adaptér, takže to je rychlovka. V podstatě nemám co kočárku vytknout, zatím s ním nebyl žádný problém. Brzdu máme tu uprostřed (překlapovací dílek), ne tu po straně, jak bývala dřív a změnilo to barvu, s tou zkušenosti nemám. Vozím ho taky jednou rukou a za druhou můžu chytit malého, když je potřeba. I s košíkem jsem spokojená, zrovna teď v pátek jsem do něj dala takový nákup, že jsem tomu sama nevěřila, že by se to tam vešlo a košík je i velice dobře přístupný. Za mě dobrá volba, ale je fakt, že každému vyhovuje něco jiného, takže z čeho je jeden nadšený, může být druhý zklamaný. A my ho kupovali tady u nás v jedné prodejně, která prodává autodíly a autosedačky, objednali nám ho na prodejnu, abychom se mohli podívat.
@pablinka to je krásná kombinace toho fusaku, vypadá to v tom zeleném kočárku bezva. A chtěla jsem se vlastně zeptat pablinko, přichytávala jsi nějak pláštěnku na tu hlubokou korbu nebo jsi jí jenom přetáhla a nechala tak? Nevím kam by měl přijít ten pásek na suchý zip, co je na pláštěnce ve směru u rukojeti, zespodu korbičky, máš to tam taky?
zozeniem akykolvek kocik treba si napsiat cenu a znacku....beriem zavazne a realne objednavky...
@mabeli @pablinka dievcata, ja len vidim, ze riesite plastenku, ja ohladom Plastenky na Sportak si dovolim radu. mala som rok univerzalnu bez znacky, nebola som s nou spokojna, ale co, trapila som sa, sedela ako tak, zakryla, ale nebolo to ono. az po roku som narazila na original britax na sportak bsmart a to je pohodicka, uplna ina kava, aj material. super, keby som toto vedela, zhanam ju hned od zaciatku, vyuzili by sme ju ovela viac ako stihneme este. na vanicku som tiez mala original britax, ale tu som mala pribalenu pri kociku, suche zipsy pekne zapadali do seba, ked som obliekala vanicku zlozenu z kocika dole, potom som ju az nalozila na kocik, inak mi suche zipsy k sebe nesedeli... mabeli, neviem, ci je to aj tvoj pripad, ja mam 2 roky stary bsmart.
holky, jde na ten britax nějaká jiná autosedačka než romer, např. maxi cosi?
@kleik zoznam kocikov kam pasuje romer autosedacka http://www.britax-roemer.cz/autosedacky/kompati... a tu je pri jednotlivch autosedackach maxi cosi na aky kocik pasuju http://www.maxi-cosi.cz/cabriofix pri vsetkych je "Jednoduché použití v kombinaci s kočárky Maxi-Cosi či Quinny." spytaj sa u predajcu, aj mailom, ci nevie, oni predavaju kociky, vedia odpoved rychlejsie ako my 🙂
@layla06 ahoj, no nakoniec sme skoncili pre Hartan Racer GT. Ten kocik z viedne o ktorom som pisala bol super, ale ked nam prisiel do obchodu vzali sme tam sedacku ktoru sme mali kupenu a nesedelo to! vyrabaju adaptery len pre nizsiu triedu romer sedaciek. My mame Romer Babysafe+SHR II Highline.
V tej viedni to bol kocik baby nana racer http://babynana.eu/de/wzk_RACE.html#mnu a bol fakt super, skoda ho...ak by ti nevadilo ze by si k nemu mesela kupit ich sedacku alebo romer izsiu triedu tak by som ho brala!
Na druhej strane potom sme museli rychlo vymyslat iny kocik (uz som bola v 33tt) ktory by bol kompatibilny so sedackou a kupili sme Hartan. Rozhodnutie nelutujem, mame vyborny kocik, odpruzeny, velmi prakticky a skladny, nenachadzam na nom ziadne negative. Obstojne dokonca zvladol aj haldy snehu tuto zimu.
vidavam na sidlisku maminu s britax B smart 4 a som rada ze sme ten kocik nekupili....Kocikuje asi tak dlho ako ja a uz v lete jej vozik skripal a vrzgal...ako to opisat. Ak si pamatas kolieskove korcule take v 90tych rokoch co sa robili nie s gumennymi ale plastovymi kolieskami tak ten britax ma asi taky zvuk na betone.
Tiez si casom myslim ze nie je pravda ze do mesta staci neodpruzeny kocik. Byvam v BA a chodniky su skratka otrasne! v neodpruzenom kociku by som mojho maleho asi vytriasla.
Myslim ze existuje vela kocikov ktore su sikovne, krasne a prakticke, britax B smart k nim uz teraz neradim. My sme kupili velmi drahy kocik (2 komb 700 EUR, jediny ktory sme videli a vyhovoval nam v vsetkych smeroch- napr je aj velmi skoladny do mojho maleho auta).
Myslim ze existuje vela dobrych kocikov, odpruzenych, ktore su urcite aj lacnejsie ako ten nas a su lepsie ako britax. A ak chces nieco kompatibilne s romer sedackami, tu je zoznam:
Lubiduch... dakujem za dlhu odpoved🙂 no my ske mami peg perego skate malucky bude mat rok a ja sa neviem rozhodnut pre novy kocik...teraz mam este jeden starsi po prvom synovi ale sak hadam sa coskoro uz rozhodnem pre niaky🙂
Zdravím vás tu. Jdu poreferovat, jak jsem spokojená s kočárkem po téměř ročním používání 🙂
Po docela brzké době začal vrzat a manžel musí často promazávat. A to jezdím jen po betonových chodnících.
Hluboká korbička byla v pohodě, krásně prostorná. Sporťák: krátké popruhy, jak píšete. A co mě teda dost nemile překvapilo - když jsem vyjela v zimě na procházku, kolečka mi nabrala sníh a šup s ním do košíku :-/ takže jsem táhla náklad sněhu místo nákupu a nebo jsem každách pár kroků vysypávala. Plusem je ta veliká střecha.
Dál se uvidí, jak to bude v létě.
Líbí se mi, že kočár vezmu, naložím do auta celej (máme škoda roomster), ale ani do menšího auta nebyl problém - po složení. A celkový dojem: Možná jsem od kořáru čekala trochu víc, ale za tu cenu co víc si přát 🙂
holky, já se teda přiznám, že jsme kočárek nepromazali ani jednou, a to jsme s ním jezdili cca rok se synem (sporťák), pak půl roku s dcerkou (korbička), teď 2 měsíce zase se sporťákem... Možná máme na tohle nějaký extra dobrý kus, nic nevrže.
Co se týče těch popruhů, tak ty mi jsou záhadou. U syna jsem dala normálně zimní fusak (v cca 15 měsících - 11 kg, seděl v bundě, připnutý ve fusaku Emitex combi), připla pásy, pohoda, vyšly dobře. Stejně tak i později cca ve 23 měsících (14 kg) v kombinaci se slabším podzimním fusakem (Emitex 2v1) a podzimní bundou, taky jsem pásy normálně dopla. No a když jsem dala teď fusak Emitex cocoon (je měkčí, poddajnější než Emitex combi) a do něho bez bundy jen v mikče 7měsíční a 7kilovou dcerku, tak jsem pásy zapla jen tak tak!!! Jsem si říkala, že je to divný, že je asi ten fusak moc silný, jak má ještě zateplovací vložku. Dala jsem tedy zas fusak Emitex combi, pásy vyšly nádherně, ještě jí jsou volné, i když je mám v jejich nejkratší možné podobě. Pak jsem dala poč ase zase Emitex cocoon a najednou to stejné - pásy opět volné i v té nejkratší možné podobě. Tak nevím, měla jsem je předtím asi blbě provlečené.
Ten sníh a košík to je fakt. V zimě to řeším tak, že si dávám do košíku takovou pevnou nepromokavou tašku, do které hážu nákup apod.
Co se defektů týče, tak se nám rozbila brzda, ale poslali nám celý kus toho brzdného systému na výměnu, to manžel vyměnil a zas je to ok (jo a taky přišel na to, co bylo s tou starou brzdou, opravil ji, tak teď máme doma náhradní 😀). A teď jsem někde ztratila tu krytku od kolečka, takové to malé kolečko, které se zmáčkne a kolo kočáru se sejme. Nejspíš, jak rvu kočár do starého výtahu, tak jsem někde zavadila, tak si zkusím napsat výrobci o náhradní díl, bude-li k dispozici.
jinak co se konstrukce týče, tak je po těch cca 20 měsících užívání taková rozvolněná, ale zas pak můžu s kočárem pohupovat na všechny strany 😀 Ale to rozvolnění konstrukce se dalo asi čekat od takhle lehkého kočáru. Ta lehkost mi dost vyhovuje, ovládám kočár jednou rukou, za druhou se mě drží starší syn. Když je potřeba, vynesu si kočár i pár schodů i se 7kilovým miminem.
Tak my teda občas promazáváme, jezdíme hodně po písku a je potřeba to jednou za čas očistit a pak je dobré to promáznout, otázka 5 minut, to stejné jsme dělali i s kočárem pro prvního, takže žádný rozdíl. Ta konstrukce se určitě trochu povolí, ale jako nevýhodu bych to neviděla, ono to totiž ten kočár i celkově změkčí, takže je to spíš lepší.
S tím sněhem teď v zimě je to fakt, ale já vozím dole v košíku takový ten skládací látkový nákupní košík s hliníkovou konstrukcí, rozložený, protože do něj nahážu nákup a pak si to celé vyndám doma s košíkem rovnou do kuchyně a nemusím to tahat po jedné věci, takže pro mě žádný problém.
Určitě by se některé věci daly vylepšit, ostatně asi jako u všech, ale pořád si stojím za tím, že za tu cenu je to dobrý kočárek a já jsem spokojená.
@lucievap ahojky lucievap, my mame Britax B-smart, som s nim velmi spokojna, len na leto uz chcem golfac, kedze uz budeme mat v maji rok. Ak by si mala zaujem viem ti predat komplet kociar, vanicka, sportova cast, nanoznik na sportovu cast, plastenka na vanicku + sportovu cast, rukavnik na rukovat. Kociar je ako novy, pouzivany ako hovorim ani nie rok, vanicka pouzivana do 4 mesiacov, pretoze maly nechcel lezat, tak som ho dala skoro do sportoveho. Mame aj vajicko (autosedacku) Romer, viem aj to k tomu pribalit. Cena 300,- eur, mozna aj dohoda. Ozvi sa. S pozdravom Katarina
ahojte baby, prepáčte, nechce sa mi to všetko čítať...strašne sa mi páči tento kočík. najprv sme chceli b-agile, ale ten sa nedá otáčať proti smeru jazdy.... je aj b-smart priestranný aj pre väčšie dieťatko??? lebo náš synátor je valibuk a nechceme to kupovať len na 1 sezónu... ĎAKUJEM
Ahojte, citam posledne stranky a mam zmiesane pocity, nakolko uz som bola rozhodnuta pre B smart 3 a to som sa rozhodovala medzi Maclaren XT a Bsmartom. Ak ma niekto skusenost s obidvoma znackami, budem rada, ak mi poradi. Maly ma 7 mesiacov a v lete s nim stravim dve mesiace pri mori, tak som chcela nieco lahke skladne ale zaroven aj pevne.
Ahoj, tak já musím po více než roce přidat taky své zkušenosti, alespoň v kostce - několikrát mě chytaly roupy, že bych se poohlédla po nějakém lepším kočárku, ale v téhle cenové relaci ani mezi ojetými a tedy původně dražšími kočárky jsem pro nás prostě nic lepšího nenašla 🙂 Dokoupila jsem barevně sladěný skejtík pro staršího a všechno super 🙂 Škoda jen těch koleček, takhle při posypu kamínkama by se z toho jeden zbláznil.
ahojte, citala som diskusiu, ale mna teda este zaujima jedna vec. A to ta zadna cast, kde sa vlastne zdviha opierka chrbta. Ta latka ked je opierka hore tam visi? Ci sa da nejako upnut? Maminy, ktore mate kolekciu z 2010, tak na tom ma toto prave zaujima. Dakujem!

Ahojky prosím poraďte mi. Chtěla bych B-smart moc se mi líbí. Máme od Romer sedačku. První kočárek jsem měla Tako Jumpre a byla jsem s ním moc nespokojená tak bych se tomu chtěla při druhém štěstí vyvarovat. Proto jsme vybrali Romer aby nám šla k autosedačce,ale i že doufáme že kočárek bude tak dobrý jako sedačka 🙂