icon

Dlhodobá PN a kúpa kočíka

sanny2993
18. okt 2020

Ahojte maminky ktore ste na rizikovom tehu doma az do porodu. Zaujima ma. Ako by ste riesili situaciu kedy by ste mali ist pozerat kocik mimo vasho mesta, co by ste nestihli v case vychádzok. Mate niektora skusenost ? Udeluje poisťovňa vynimky v case vychadzok na poziadanie alebo jednoducho sa s tym neda nic robit ? Velmi tazko sa podla mna kupuje cez internet a my v nasom meste nemame takmer ziadne moznosti vyberu ...

pininka1
18. okt 2020

Tak jedine to spojit a navstevou lekara, teda poradne a ist vtedy, kedze mas ako zdokladovat ze si bola na poradni. Este mozes prerusit pn na par dni alebo pockat kym pojdes na matersku, teda tych 8 tyznov pred porodom.

nykkushka
18. okt 2020

Úprimne, nepoznám žiadnu mamičku/ tehotnú, ktorej by prišla kontrola. Tie sa asi ani nekontrolujú, ja som bola od začiatku tehotenstva PN a vychádzky som neriešila, nie je logické držať "zdravú" ženu doma.
Ale ako píše pani vyššie, asi by som to zrealizovala v deň poradne - vtedy máte potvrdenie, že ste boli u dr 🙂

loginexistuje
18. okt 2020

vynimoy sa neudeluku a uz vobec nie na takuto vec max tak ma ucast na pohrebe na vlastnunsvadbu ale nie na vyber kocik 😂😂😂
a ano kontroluju aj tehotne a dnes je kontrola a dohlad nad PN vyssi akonkedysi kvoli covid

veronikaszabova
18. okt 2020

@nykkushka
"nie je logické držať "zdravú" ženu doma."
Zdrava zena nema dovod byt na PN.

A ano, chodia aj tehotnym na kontrolu.

november1111
Odpoveď bola odstránená
blska22
18. okt 2020

@sanny2993 Ahoj,
Ja som mala počas celého tehotestva neobmedzené vychádzky- normálne mi to lekár napísala na papier ktorý som dávala do poisťovne. Veď sme zdravé, len tehotné možno s nejakou komplikáciou alebo prekážkou pri výkone povolania 🙏🏻🤗
Takze odporúčam takto si to pýtať napísať od lekára 🤞🏼

nykkushka
18. okt 2020

@veronikaszabova ja som bola zdravá, teda aj som a aj tak ma dr vypísal na PN. Prečo? Pretože som bola po IVF, nechcel riskovať, že sa niečo stane, keďže mam fyzicky aj psychicky náročnú prácu 😉.
A pevne cerim, že tak som neni prvá ani posledná 😉

suzitok
18. okt 2020

My sme kupili dom, pocas mojej PN..SP mi dala výnimku na presun , teda od-do...ale mne bolo tak zle, ze som sa bala, ci vôbec prezijem cestu 😁
Bola som tri razy tehotna, tri razy PN pocas celého tehotenstva, kontrola ani raz, ale tiez viem tak, ze chodia..

mogaa
18. okt 2020

@sanny2993 udeľuje ale určite nie na kúpu kočíka😉 SP nerieši že si tehotná, ale že si PN - čiže máš dodržiavať liečebný režim rovnako ako pri každej inej diagnóze.....kúpa kočíka je presne to isté ako keď si chcem pri zlomenej ruke vybaviť výnimku na kúpu auta....

mogaa
18. okt 2020

@november1111 až tak zriedka kontroly nechodia - kolegyni prišli za 2mesiace 3x a susede za mesiac 2x.....je to vyslovene náhoda či ťa systém vygeneruje na kontrolu a vôbec sa tam neberie do úvahy diagnóza....

november1111
Odpoveď bola odstránená
mirkaz156
18. okt 2020

@sanny2993 objednaj si ho domov doma poskladaš pobeháš po dome poskúšaš a uvidíš. Tovar môžeš vrátiť ak ho objednaš domov keď ho kúpiš v obchode tak nie. Aspom pokiaľ viem to tak funguje 🤷. Ja som si tiež objednala doma poskladala s mužom okukali sme a nechali sme si ho. Nebola som na PN ale nechcelo sa mi trepať kvôli kočáru do iného mesta hodinu tam a hodinu naspäť 🤦

mamanadruhuu
18. okt 2020

Kúpiť kočík cez internet .. ja som tak spravila pri prvom tehu, nemala som ozaj čas chodiť kade tade takto mi to prišlo v pohode