icon

Dokedy je vhodné používať kočík pre dieťa?

19. feb 2024

Ahojte, dokedy ste používali kočík ? Ja som dnes dostala prednášku od susedy že už nemám. Mám čerstvo 2r dcéru, boli sme doobeda na odrážadle, prešla ozaj veľa, poobede sme boli na prechádzke, prešla 3km potom sme.sa ešte hrali na ihrisku. Išli sme potom domov po kočík, lebo som chcela vybehnúť ešte po nejakú čerstvú zeleninu k večeri a videla som, že už mala má dosť pohybu a ja už som to tiež chcela rýchlo vybaviť, tak sme z ihriska išli zobrať kočík. Cestou sme stretli susedu a začala malej rozprávať že či je lenivucka že sa jej nechce cupkat a že taká veľká už dávno nemá čo používať kočík ale pekne kráčať. Kočík nepoužívame často, väčšinou naozaj chodí na pešo. Použijeme ho ak chcem rýchlo niečo vybaviť ako teraz napr ten obchod alebo ak ideme niekam na celodenný výlet, že si v ňom pospi. Taktiež napríklad sme nedávno boli v banke, radšej som ju dala do kočíka a dala jej chrumky do ruky, kým som rýchlo vybavila, ako ju tam naháňať alebo dokola napomínať. Ale teda vraj robím zle, mám ju učiť že proste musí kráčať

tianna
19. feb 2024

Do 3r6m denne 🙂 ale samozrejme vždy sme sa niekam priviezli, drobec sa vybehal a následne sa odviezli domov. Aktuálne už len zriedka, keď potrebujeme ísť niečo vybaviť (zásadne všade chodíme pešo v rámci celej veľkej mestskej časti) alebo ideme ozaj nadlho. Drobec má 3r8m 🙂 a áno, na prednášky som zvyknutá 😆 raz sa ma jeden z takých susedov opýtal že a kde ste boli, tak mu hovorím že tam a tam. On v šoku že a to peši? A ja že samozrejme 🤣 tak mi len povedal že aha, už tomu kočíku rozumiem.. 😁 my takto dáme v priemere 7-10 km denne 🙂 peši samozrejme o dosť menej 🙂

pandorra
19. feb 2024

3,5 roka a ešte sedi v kočíku. Každého osobná vec. Neviem si predstaviť 2 malé deti ťahať do škôlky bez neho.

selest
19. feb 2024

Starsieho som denne vozila do 2,5roka. A vozil by sa kludne dalsi rok keby sa vtedy nenarodil mladsi a nezmestil by sa nam surodenecky kocik a 2 kociky naraz tlacit neviem. Mensi od 1 roku sedel v kociku velmi zriedka, len ak som potrebovala odniest nakup. Este teraz odveziem starsieho 5,5 rocneho ked treba. Nemusis sa pred nikym obhajovat, s usmevom povedz ze vam to prave tak vyhovuje a neries.

sono2
19. feb 2024

Určite do 2,5 roka
Aj kvôli rýchlosti ak trebalo niekde valiť

zuzanka.zuzu
19. feb 2024

my sa ho nechceme vzdať 😂😂😂 odvezie ťažké nákupy, náhradné oblečenie, fusak (žiadna deka čo padá), termosky s čajom, formičky do piesku, servítky.... omg ako len budem mať vyťahané ruky keď tie nákupy budem musieť vláčiť v rukách 😭

tehotna40
19. feb 2024

@candii aj moja švagriná, dokonca neterka nezaspala do 5,5 roku cez obed nikde inde ako v kočíku, nohy uz jej kadečim podkladala lebo sa tam nezmestila a od kolien ich mala v lufte 😀
Tiež mala aj svokra poznámky.. nech sa každý pozrie do svojho taniera, autorka suseda by sa mala o seba starat 🙂

jazula
19. feb 2024

Dcérka má skoro 3 roky a kočík stále máme. Doma športový skladací, u starkých buginku. Hodí sa, keď sa ponáhľame, na odvoz odrážadla, alebo cestou domov z prechádzky. Malá sa dosť pýta na ruky a ja ju vláčiť fakt nechcem… Keď sme celý deň na výlete, tak v ňom občas aj zaspí.

deedol
19. feb 2024

2r, ale obchod mame 2 min od domu.
a susede by som nieco nepekne povedala, nemam rada taketo hodnotiace kecy, ze mala je leniva a pod.

amelie2017
19. feb 2024

Maly ma 2 a pol roka a isto este aspon rok kocik pouzivat budeme. Ale uz len na rychle presuny - ked musim rano zaniest dceru do skoly, k lekarovi, pripadne v lete na plaz. Vsetko tam nalozim a mam volne ruky.

oblecenie99
19. feb 2024

Ja tak milujem takéto, fakt prepáčte za výraz, ale p*če, ktoré sa musia starať do druhých. Využívali sme kočík, dokedy nám to vyhovovalo. Do dva a pol roka často, lebo som ho v ňom vozila do jasliciek 20 minút tam aj späť, a mala som lepší program, ako ho prosíkat, aby išiel, že sa ponáhľame, atď. Atď. či ho ťahať jak mača, či vláčiť na rukách. Detto na dovolenke. Potom sme nevyužili od septembra (nastúpil do škôlky, kde sme chodili autom), a ešte sme využili na december, keď sme išli na väčšie prechádzky v zime. Kým TEBE vyhovuje.

marca12
19. feb 2024

To je riadna pizda. Z takej si vobec nerob tazku hlavu.

cyberk
19. feb 2024

Do 1,5r ale je jedinacik a v obchode robim len drobne nakupy.

bubinko1506
19. feb 2024

Do 1,5 roka - jednoducho s revom odmietli kocik a odvtedy si don nesadli (dvojicky😅). Na ten den asi nezabudnem - dlho som muza prehovarala, ze potrebujeme novy sportovy kocik, lebo ten jeden je tazky, s golfovym sa mi blbo manevruje, tak sme kupili novy sportovy, a tie opice male zacali rucat na cely byt, ked si tam mali len sadnut🤣🤣🤣🤣. Odvtedy len po vlastnych alebo na odrazadlach chodili.

mamamasama
19. feb 2024

Od roka už nie

ivangeline
19. feb 2024

Od tych 2 rokov menej a menej.

mikitilik29
19. feb 2024

Naša staršia dcéra má 3,5 roka a veľmi rada sa povozi v kočíku keď ideme na prechádzku do lesa. Zase mladšia 1,5 roka ho z duše neznáša a ísť s ňou na dlhšiu prechádzku je horor.

timea301196
19. feb 2024

Syn ma 4 roky a veru by sa ešte pokočikoval

mclissa
19. feb 2024

Vies co takto to poviem. Nas vydrzi chodit. Ma 3 roky. Ked nemusim nejdem s kocarom, ale ked ja chcem ist rychlo do mesta, prejst sa, nakupit mame to tak 15 min do centra tak vezmem kocar. Lebo viem, ze to otocim rychlo. Aj ked idem nakupovat pre seba, dam ho do kocika a mam pokoj. Mozem skusat. O nedlho letime a vezmem aj kocik, ideme na noc, nemusi sa premahat cakat v rade, ked chce zaspi, nemusi byt nervny na letisku a ja ho teda nosit nebudem. Neriesim nech si rozpravaju ludia co chcu. Inak kocik mame do 25kg. Takze tak.

kate_cs
19. feb 2024

Obaja chlapci keď začali v roku chodiť, kočík postupne odmietali. V 1,5 roku sme kočík už nepoužívali. Každé dieťa je ale iné. Kamarátka má 3,5 ročnú dcéru a vozí ju v kočíku. Môj mi nechcel sadnúť ani v 2 rokoch, hneď mi povedal, že nie je bábo.
Rob aby si ty a doeta bolo spokojné, na okolie kašli.

evkamotka
19. feb 2024

Suseda je divná. Vsak dcera nema sedem rokov, aby si ludia tukali na celo. Dvojrocne deti su uplne ok.
Starsi sym mal kocik do dva aj stvrt, mladsi do 1.5r. kam nevladal zajst po svojich, tam sme proste nesli. Uz sa nam nechcelo chodit s kocikom takze sme ho zrusili vcelku skoro.

autor
19. feb 2024

Tak suseda si to tu prečítala, napíšem však je mi už jedno... Bola mi klopať o 21:15 😂 vraj ona to tak nemyslela a za jej čias (rátam že má okolo 45) deti museli poslúchať a keď sa rodič ponáhľal tak dieťa proste muselo ísť, žiadne kočíky pre veľké deti nemali

alexandra383
19. feb 2024

Moja starsia ma 3,5 a ked chceme ist s muzom na dlhu prechadzku s oboma detmi, berieme 2 kociky. Dlhu myslim aj 10km ked je pekne. Tolko by nevydrzala ani na stupatku ku kociku.

zorkahorka
19. feb 2024

Pri starsom rok, lebo chcel chodit, nie sa vozit. Pri mladsom takmer 2 roky, ale to len vtedy,ked som letela po starsieho do skolky, aby to netrvalo dlho. A spaval v nom vonku. Inak sme sa snazili, aby chodil co najviac po svojich

evkamotka
20. feb 2024

Ziadne kociky pre velke = dvojrocne deti neboli?

letfenixa
20. feb 2024

@autorka to je super, že si to prečítala. Za jej čias je kedy? Mám 44, syna prvaka. Keď mal čerstvých 6, musel si šetriť 1 nohu a namiesto bariel, s ktorými by sme ani do obchodu neprišli, som kúpila buginu. Syn je drobný, a používam ju aj teraz, keď je chorý a slabý, nosiť ho už nevládzem

parvinka0001
20. feb 2024

Dvojky do 4 rokov .ale ja ho používala už len keď som sama šla snimi do obchodu

ivankahali
20. feb 2024

nepocuvat susedu. podla mna je to individualne. u nas bolo naopak, kazdy sa nas pytal kde mame kocik. zacakl chodit ako cerstvo 10mesacny, ked mal rok som ho nevedela do kocika natrepat, jedine keby som ho zlomila v pase. v kociku som nosila len nakup a aj to mi bolo neskor pohodlnejsie radsej do ruksaka aby som neutekala za malym jak šíp aj s kocarom :D
ak sa v nom nevyvaluje doslova 24/7 je to podla mna v poriadku, treba si aj oddychnut🙂
Horsie by bolo, ako poznam z okolia ked dieta IBA sedi v kocari a vyslovene nie je zvyknute chodit, lebo to tak mamke vyhovuje. vypusti ho na ihrisku na par min a sup do kocara. takeho zial poznam aj 4rocneho, ktoremu uz dlllllho pretrcaju nohy az na zem:D a vyvaza sa v kocaari. byva pri skolke (50m) a este aj tam sa odvezie a dovezie v kocari. vacsie deti nerozumiem, to uz je celkom smiesne a obcas to vyzera, ze by dieta skor utlacilo maminku:D
takze uplne v klude, kazdy podla seba a svojho uvazenia, su to nase deti🙂

dzejsik
20. feb 2024

tiez ma nas dva roky a vacsinou sme peso, ale na nakup zasadne s kocikom, lebo by mi vsade lietal po obchode … ked sa niekto pyta, ze co nejde peso, tak vzdy poviem, ze on by isiel, ale ja ho tak do obchodu nevezmem a na to sa obvykle zasmeju, ze ci by nakupil cely obchod …. a je po reciach 😁

jesenzima
20. feb 2024

Do cca 1,5 roka.. susedu nerieš, jedným uchom dnu, druhým von...

portret7
20. feb 2024

Cca do 1,5 roku, potom sme vsade vlacili odrazadlo. Na presun po letiskach som ale vzdy brala golfovy kocik do cca 3r, lebo s malym dietatom by to bola motanica. Susedu nic do toho, neries ju, kasli na nu.