icon

Existuje kočík s preklápacou rúčkou, ktorý sa dá skladať do placky?

mamahanka
7. jún 2012

Už dlhšiu dobu si neviem vybrať žiaden športový kočík pre polročné dieťatko (jasné, že by sme ho chceli využívať asi aj do troch rokov), pretože stále nedokážem nájsť taký, ktorý by spĺňal všetky moje podmienky.
Chcela som hlavne jednoduché skladanie a rozkladanie, veľké gumové alebo nafukovacie kolesá (neviem, či je to to isté alebo je v tom nejaký rozdiel a čo je vlastne praktickejšie) a možnosť preklápania rúčky alebo otočnej sedačky (tiež neviem presne čo je lepšie, pretože s tým nemám osobnú skúsenosť).
Zistila som ale, že takéto kočíky sa nedajú skladať v jednom kuse ale sedačka sa vždy musí vybrať a to by som nechcela.
Takže moja dilema pokračuje - mám oželieť možnosť otáčania deťatka v kočíku (spočiatku kvôli vzájomnému vizuálnemu kontaktu a neskôr hlavne kvôli počasiu) a zaobstarať si kočík jednoduchého skladania alebo si vybrať možnosť dieťa otáčať a skladanie bude náročnejšie.
Naozaj neexistuje taký kočík, ktorý by splňal obidve podmienky zároveň?
Už dopredu vám ďakujem za akúkoľvek radu

Strana
z2
selena263
26. jan 2014

@cathy23 zajtra ti to odmeriam 🙂

cathy23
27. jan 2014

@oli1lila preco nie Concord? nam neostava asi nic ine, vzhladom na dlzku lozka v nom, je cez 105 a taku maximalnu dlzku prave potrebujeme....hoci na ukor tej striesky v neuplnom lahu :-/

oli1lila
27. jan 2014

presne pre leh a striesku. GB ma polohovatelne lizko do 3 urovni, pricom jedna sa da dat do uplneho lahu, mozno nasmerovat v smere aj proti smere jazdy, strieska sa da dat az k rukovati, ma velke nafukovacie kolesa a vyzera lepsie ;) v neposlednom rade
@cathy23

selena263
27. jan 2014

@cathy23 merala som ten chipolino, lozko ma dlzku 80cm

cathy23
27. jan 2014

@selena263 dikes, no tak to je malo, to mame teraz v sportiaku....

moonglow
27. jan 2014

@cathy23 uz som ti do tejto temy tusim pisala ... moj syn ma 18 mesiacov a spava v kociku Baby Jogger City Versa ... kukni si ho na nete, mozno sa ti zapaci ... starsi spaval do cca 2 rokov v Maxi Cosi Mura... oba mozu mat sedacku v smere jazdy aj proti, ale MURA ma zlozite skladanie ... MURA je tazka, ale je perfektna do terenu ... do mesta je perfektny Baby jogger

cathy23
27. jan 2014

@oli1lila kukla som na nete, vyzera fajn, len rozmer lozka je tych 84 cm?

cathy23
27. jan 2014

@moonglow diky, jogger elite mi tiez odporucali, len dlzka lozka je dost mala, pri Verse je to kolko prosim?

moonglow
27. jan 2014

@cathy23 mozem zajtra premerat, kocik nemam v byte

cathy23
27. jan 2014

@moonglow okej, VELKA VDAKA! 🙂

oli1lila
28. jan 2014

@cathy23 mam ti premerat?

cathy23
28. jan 2014

@oli1lila ak by ta to neobtazovalo, bola by som rada, DAKUJEM 🙂

oli1lila
28. jan 2014

@cathy23 tak som to merala a v uplnom lahu ma cca 80 cm, zle sa to meria, lebo mam fusak. V predeti.sk ho maju vystaveny, ak mas moznost pozriet 🙂

cathy23
28. jan 2014

@oli1lila velmi pekne dakujem, no my uz mame dlzku cez 80 cm, takze tento rozmer nam nestaci, mame ho tiez teraz v kociku s plastovym ohranicenim a srdime sa, lebo nam to zavadzia..

oli1lila
28. jan 2014

@cathy23 chapem tak.drzim palce pri.vybere 🙂

moonglow
29. jan 2014

@cathy23 prepac, zabudla som na teba ... kocik som bola premerat pred chvilou, po tme, takze len tak orientacne ma operadlo plus sedacia cast dlzku 80 cm ... k tomu musis este priratat opierku na nohy, ktoru som zabudla odmerat, ale tipujem, ze ma cca 20cm

inak ma versa nosnost 23kg a je urcena pre deti az do 5 rokov tusim

moonglow
30. jan 2014

@cathy23
takze celkova dlzka je cca 105cm, co mate aj teraz ... ale nerozumiem, ako sa ti tam nezmesti dietatko... nas ma 18 mesiacov a 83 cm, zmesti sa tam s prehladom aj vo fusaku a pospi 2-3 hodiny

cathy23
30. jan 2014

@moonglow Ahoj, velmi pekne dakujem za rozmery....105 je super! 🙂 My ale momentalne nemame tych 105, ale 80 cm v kociku, a mala ma teraz cez 80 (15 mes.), takze preto zhanam cosi vacsie...fajne, ze pospi 2-3 hodiny, my vacsinou max. hodinku, a obcas dve, asi kvoli zubkom. Aj v noci sa budime (este sa ale dojcime).

breky
30. jan 2014

pozri giordani ethos ja som ho mala a bola rotacna 360C

cathy23
30. jan 2014

@moonglow no kukla som videjko, vyzera fajn, paci sa mi aj to jednoduche sklopenie do polohy lezmo, len neviem, ako si zvykne na to mala, kedze sme mali klasicky. Po pravde sa toho trosku bojim, ale zaspava mi v sede a potom jej len chrbatik vystriem, no nie uplne dole. Ak sa smiem opytat, aky mate model? A ta dlzka 105 je po tu spodnu opierku noh asi vsak? Ta cast na nohy sa vlastne nevystiera....kedze sa to preklapa..

moonglow
30. jan 2014

@cathy23 my mame baby jogger city versa, snad je to cely nazov ... dlzka 105 cm je vratane tej opierky pod nohy... opierka na nohy sa da dat do 2 poloh tusim ... a vlastne, ta opierka noh sa da este o par cm predlzit, na to som uplne zabudla! takze ziskas este par cm naviac ...

mame viac kocikov a synovi je v podstate jedno, ci spi v "korytku" alebo na rovnom... nema s tym ziadny problem ... on nastastie spava cez den aj v postielke celkom fajn... ale v noci sa budi casto a tiez sa este kojime 😉

cathy23
30. jan 2014

@moonglow vdaka za odpoved, s tym modelom som myslela, ze aky rocnik, ale asi 2013? Teda ci nie su aj novsie, aj starsie typy....uz som pozerala aj na bazare, no nenasla som ziadny...
Inak my v postielke spime iba na prsniku, ked ju chcem prelozit alebo vybrat, hned sa zobudi...

moonglow
30. jan 2014

@cathy23 aha, kocik je z roku 2012... kupila som ho tu od baby, ktorej sa zdal tazky a tak ho po 2 mesiacoch predavala ... ja som s nim maximalne spokojna

no a uspavanie v postielke je aj u nas len na prsniku ... ja mam ale zlozenu bocnicu z postielky a postielku mam prirazenu tou otvorenou stranou k mojej posteli, takze sme vlastne kazdy vo svojej posteli a predsa spolu ... a hlavne ho nemusim prenasat ... nacuca sa, pusti, otoci sa mi zadkom a chrni 🙂 .. je to super prakticke, len sa desim momentu odstavenia

cathy23
30. jan 2014

@moonglow tak to funguje presne aj u nas, s tou bocnicou, nacuckanim a otocenim ritkou, niekedy ju staci trosku este "podrgnut" k otoceniu a je na boku...len funguje to tak IBA v noci, cez den 0 bodov ☹( Tiez sa bojim, ze co potom, ako sa budeme uspavat, lebo okrem koca ju neuspi nik iny...snad nam dospeju 🙂)))
jaj, kiezby niekto pridal Versu, sa mi paci s tymi 4 kolesami, predtym som kukala BJC Elite...... uvazujem este nad tym Concordom Fusion, no stale sa neviem rozhodnut :-/

moonglow
30. jan 2014

@cathy23 porovnaj si aj ine parametre... versa ma napr. super kosik, uplne najvacsi aky som kedy videla ... v zlozenom stave je fakt velmi spratna (mam maly kufor auta a ked sa posnazim, tak tam okrem versy vopcham aj 2 kufre a este kopec mensich veci) ... no a ma perfektnu velku striesku

cathy23
30. jan 2014

@moonglow uz som kukla aj bazos, aj mimibazar a nist, jaj :-/ No nist, cas ukaze, mozno nejaky pribudne, a mozno sa zas preda nejaky Concord, co som mala vo vyhlade...kym sa ja rozhodnem 🙂)) ale to je uz ina tema, dakujem krasne zatial 🙂

fibica
7. máj 2016

@mamahanka dobry den. Zohnala ste nakoniec vtedy kocik? Ja mam totiz rovnake poziadavky🙂

mamahanka
autor
12. máj 2016

Nie nezohnali a nakoniec sme si úplne vystačili s manducou. ale možno je dnes už ponuka širšia a držím palce pri výbere.

Strana
z2