icon

Existuje kočík, v ktorom bude dieťa rásť?

28. máj 2020

Ahojte zienky, vobec sa v kocikoch nevyznam a prisla som si po radu, existuje taky kocik, ktory ked kupim od zaciatku pre babatko bude s nim "rast"? Tym myslim to, ze sa kocik pre uplne male babatko bude dat prerobit na kocik pre pol rocne, neskor rocne dieta atd? Poradite mi, po com sa obzerat? Dakujem 🙂

Strana
z2
majamat
31. máj 2020

tento je o nieco lepsi, lebo nema zdvojene kolesa a ma dobru rukova.t
https://www.svetkocikov.sk/kociky.kinderkraft/k...

niektore golfove kociky, pripadne aj sportove nemsuia mat polohovatelne nozicky, nemusia sa dat uplne na rovno. mozu mat malu striesu a pod, toto je v kocikoch dost pestre. tiez nemaju otocne sedacky.

na celorocne pouzivanie urcite treba kocik, ktory bude vacsi a ozaj, golfove maju aj tu latku taku tensiu. moc male dieta neochrania od zleho pocasia,ci vetra. take slabsie to je,a le teda to tiez zavisi odkonkretneho kocika ä pripadne kvality znacky )

no poviem ti, ze mnohe mamicky ani neplanovali, ale casom predsa kupovali iny kocik. my sme na tom boli rovnako.

najskor sme mali nemecky Hauck Apollo All in one. to bola 3-kombinacia. kociky z 3-komb, su vacsinou tazsie, ako samostatne kociky ( zalezi od znacky co sa odzrkadi vacsinou aj na cene ) , ale tento kocik bol o trosku lahsi,a ko rovnake kociky v tejto kategorii a nebol drahy. nemal niektore vychytavky,a le bol v pohode pouzitelny.
autosedacku - vajicko vyuzijes mozno ani nie do 1r, lebo su robene tak, ze sa do nich dieta do 1r ani poriadne nezmesti. treba urcite pozerat vajick, ktore bude vacsie, lebo je vhodne aby dieta bolo v protismere aspon do 1r, ale kludne je vhodne aj dlhsie. su autosedacky, ktore su tusim do18kg a tie su asi do protismeru. nemam skusenosti, lebo taku sme nemali. a potom su tusim do 12-13kg a tiez som tusim videla len do 10kg, co je uz velmi malo.
vanicku sme 1m nevyuzivali, lebo sme este moc von nechodili a potom horko-tazko 4m, lebo mala sa nechcela v nom vozit. uz chcela ocumovat okolie. 😀 vtedy sme kupili golfovy kocik ( prezyvka golfky, resp. golfac ), tiez do Hauck a to bol total smejd. bol to lascny kocik za 30e. pouzivali sme ho cele leto a na jesen sme vytiahli uz sportovy kocik z 3-komb. do golfoveho nedas ani fusak, nezmesti sa ( teda mozno az na vynimky medzi kocikmi. vynimky medzi kocikmi su ). a na jar sme chceli nieco lahsie skladatelne a ja som si vyhliadla Baby Jogger City Mini. a hoci tento kocik nema az tak velke kolesa, ale ani male nie su, su nejake penove, predne je zdvojene. vo vlekom snehu nic moc, ale prezoli sme aj snezenie. a teda v meste vacsinou problem nie je, skor na dedinach. tento kocik sa genialne sklada jednou rukou, ma bohovdsku striesku, obrovsku a malej zakryla aj nohy, ked ich vylozola na madlo, vobec na nu neprsalo. nevyhoda je, ze sa nozicky nedaju zdvihnut, ale tato znacka ma vela kocikov ( som ti daval hore link ) a tieto kociky su naozaj skvele, su aj lahko, maju velku sedacku, zmesti sa tam fusak, maju aj take do terenu, pripade taku lahku verziu ako ten moj maju aj v GT verzii. fakt dobre kociky. a teda o dost lepsi,a ko ten co som mala predtym, pricom ten nebol zly.
od Hauck sportovy kocik z 3komb mal Baby Jogger CM vacsiu striesku, ktora sa az dole preklapa, o nieco vacsia sedacka, komplet sa dal vyzliest a oprat,a kurat strieska sa perie dost blbo, lebo som musela odsrobovat take male sroby a bala som sa, ze ich poskodim. nizka hmotnost, velmi dobre skladanie.
nevyhoda - 3 kolesa ( no da sa na to naucit - chce to inu techniku pouzivania), nema pohyblivu rukovat, ale na urcite rozmedzie vysok je to v pohode. ja 164cm a mm 177cm a obom nam rukovat vyhovovala a nebol problem. naopak ten golfac Hauck mala podobnu,a le tam som ani az svet nevedela vyjst na chodnik. total rpzdiel. a teda nema pohyblive nozicky, co moze byt nevyoda,a le poznam babu, co to pouzivala od 6m a nebol problem a tiez od 1,5r dieta uz v pohode sedi a nevyhnutne to nepotrebuje.
rozdiel bol aj v kolesach,a le nebol nijak zasadny.

majamat
31. máj 2020

inak co mozem povedat, ze v predajni som videla 2 kociky a naposledy aj so sestrou ked sme vyberali dlasie 2 kociky, ktore su polske a tiez som tlacila kamoskyn olsky kocik a ani jeden by som s nevybrala, keby som mala na vyber.ak by ma financie tlacili, tka mozno,
ale inak nie. ten kamoskyn som tlacila,mala v nomsyna a nahanala som svoju malu dceru a nemohla som ani za svet odbocit. strasne tazkopadny. tie, cos om videla v obchode boli vacsinou tazsie a tiez sa zle skladali. tak tazko. jeden sa dokonca nedal ako sportovy poskladat, musela sa sedacka dat dole a konstrukcia sa skladala zvlast, co ej pre mna obrovska nevyhoda. je ot velmi neprakticke.

toho, co sa da na kocikoch vyberat, je vellmi vela. asi neexistuje kocik, co ma vsetko vynikajuce, ale su kociky, ktore toho maju viac.

Strana
z2