icon

Golfáč pre 5 ročnú dcérku

nelinka2009
21. apr 2015

Ahojte, chcem rádu. Moja 5 ročnú Nelku, ktorá berasategui chodí. Viem, že by už malá sama, ale nechce sa mi to má socce riešiť a ani sa hádať s manželom. Má 20 kg viete odporucit nejaký skladby golfac pre takéto dieťa? Myslíte, že by to ten tesco kočík zvládol? Chceme byť večer dlhšie vonku a aj nejaké výlety absolvovať tak nech máme všetci kľudne a nemusíme ju vlacit... Alebo je to zlý nápad?

ukulela
21. apr 2015

@nelinka2009 nepytaj 🙂 len ich dalej spolu posielaj - kym tatovi netrkne.

nelinka2009
autor
21. apr 2015

Chodime von aj s inými deťmi.. . Vtedy v pohode chodí aj celý deň ale tam s nami nechodi manžel...

bubelko
21. apr 2015

@lenkove pre mna to nie je kompromis, ale ked vy ste s tym doma spokojni, je to vasa vec. Ako pisem, mam 5r tvrdohlavca, a su situacie, kde ustupim a kde nie. 1.5km pre 5r dieta je nic. Tu chodia tolko niektore deti denne peso do skolky...a same, bez rodicov. Direktivna mozes byt, len hranice mas inde ako ja 😉

nelinka2009
autor
21. apr 2015

@ukulela len aby už nebolo neskoro.. .

pralinka25
21. apr 2015

@nelinka2009 noooo vobec nie si zla mama. u nas je to podobne. len ja viem byt velmi dobry ignorant. tiez pizuka ze ho bolia nozicky a neviem co vsetko ale ja zas nepovolim. alebo napriklad moj maly zas zneuziva tatka na umyvanie ruk. ide z vecka a vola ho nech mu umyje ruky!!!!!! v zivote by ma v tomto veku nehlo sa postavit a ist mu ich umyt a on ma ani nikdy nezavolal mozno raz. ale muza vola pravidelne a ten aj vacsinou ide. ja sa na tom v duchu smejem. skratka tym ze je s nim omnoho menej ako ja tak sa asi snazi akoze to dohnat alebo co a necha zo seba spravit aj somara a robi za neho alebo s nim veci ktore maly bezne robi sam a bez problemu uz dlhu dobu. ja mu to vzdy poviem ze ho krpec zneuziva on si to uz teda aj uvedomuje ale aj tak to robi ale ja si myslim ze je to fakt preto ze citi trosku ako keby vinu za to ze je doma dost malo (aj ked samozrejme doma je malo kvoli praci a nie kvoli flakaniu sa)

u nas ked sa mlademu nechce slapat na bicykli tak biciklicek ostava na mieste ako ho nechal. ani ma nehne ho vlacit. mlady prejde par krokov vidi ze nereagujem bicykel stoji sam opusteny tak k nemu uteka aby ho nebodaj niekto nezobral a slape dalej.

kocik isto nekupuj lebo za prve skoda vyhodenych eur a ak ho raz kupis tazko jej vysvetlis ze doma sa vozit nebude nakoniec budete chodit s karou aj doma a budete na hanbu.
taticek ked chce nosit nech sa paci iniciative sa medze nekladu. ja by som sa na tvojom mieste s nim nehadala. on uz davno vie aky mas na to nazor. ak on ma iny nech sa paci. nech ju on pekne nesie na konickovi ty si pekne vykracuj v dobrej nalade vedla nich a hotovo. vobec by som na situaciu nereagovala. naco nema to vyznam.

a mamy zvacsa byvaju tie horsie pretoze sa snazia vychovavat. babky dedkovci a aj vo vacsej miere tatovci skor hickat.

hradnapani
21. apr 2015

@nelinka2009 ja by som skusila napriklad este toto: dala by som mu precitat napriklad takyto clanok http://najmama.aktuality.sk/clanok/226675/pri-v... a jasne mu povedala, ze nechcem byt v pozicii "zleho" rodica a ze si neprajem, aby sme pre dobro dietata v takomto style pokracovali, ze mame obaja zodpovednost za jeho vyvin a buducnost a ak on chce mat z dcery vecne babatko, tak ma problem a nech si ho zacne seriozne riesit.
A k tej psychologicke by som sla spolu. Ak sa riesi rodicovsky problem, nevidim dovod sa oddelovat -lebo mozno na zaciatku oddelene (ze si chce psychologicka urobit vlastny usudok o oboch samostatne) ale potom uz urcite spolu - ste rodicia.

nelinka2009
autor
21. apr 2015

@pralinka25 len my potom nikam nepojdeme... manzel ju uz nebude vlafst nosit tak rafsej zrusi vylet a to mi je ľúto. ..

jeennyv
21. apr 2015

@nelinka2009 zbezna som presla diskusiu k tvojej teme amoj nazor je podobny ako u vacsiny bab...musite sa jednoducho tohto nosiaceho zlozvyku zbavit...ci je to len sucast vyletov ci inokedy, 5 rocna baba je na taketo veci uz velka a v prvom rade je to zdrave dieta, ktore by malo chodit a privykat si na vylety atd...nasledujuci rok pojde do skoly a bude to horsie, lebo tam nebude mat ziadneho nosica a predsa deti chodia na prechadzky na ihrisko atd...u manzela apeluj na spolocnu vychovu a hlave na jej predskolsky vek a nesladne mozne ovplyvnenie zvyknutia si na skolsky system....toboz ak by ste chceli mat druhe babo...ak sa to neodnauci v najblizsom case bude to velky boj a budes mat miesto jedneho kojenca dvoch...

tova
22. apr 2015

@nelinka2009 kasli na nazory ci brat kociar alebo nie, kazdy pozna svoje dieta a podmienky kde bude. Ved nech damy vlacia deti na rukach od 1r. alebo sa na dovolenkach idu zozrat od hnevu lebo dieta nevladze prejst 20 m vecer. Ja som mala tiez kociar najlacnejsi golfac pre dceru v Disney a bola to zachrana. (aky rozdiel ked sa poziciavaju tie kary kde sa vojdu a bezne vozia aj 10r. deti?) Bolo to aj bezpecne aj dlhsie vydrzala aj najlepsie rozhodnutie.. Bola to jednorazovka a samozrejme v skolke a okolo domu zvlada chodzu sama a este bolo dobre na to, ze som tama mala ulozenu svoju tasky, prsiplaste, deku, cokolvek treba. Kociar polohovatelny netreba, take starsie v tom uz nespia, lacny golfac je najlepsi, najmensi a splni svoju funkciu, ale ked mas uz iny tak ber hociaky.

nelinka2009
autor
22. apr 2015

No aj napr v Prahe ZOO alebo v Rakúsku sme si tiež pozicoavali takú kariclu má ťahanie, aby sme to videli všetko.. .

esterba
22. apr 2015

@nelinka2009 Vies co, takyto manzel... Podla mna mu davas do ruky prilis silnu zbran - ze zrusi vylet. To TY by si mala zrusit vylet. Nieco ako - ja sa nebudem celu dovolenku divat, ako sa vkuse nadrapujes s malou a este aj sam (!) vlacis vsetky veci, to nie je ziadny oddych, chod radsej s malou na cely den do aquaparku a ja pojdem do wellnessu. Esteze na skolske vylety s nou budes chodit tiez sam, lebo ja sa fakt na toto nemozem pozerat...

simonka77
22. apr 2015

dakujem pekne za takéhoto manzela. nie neprosim. to na co by mi bolo toto ako partner????

obaja mate vinu na danej situacii. miesto toho, aby ste to pekne krasne poriesili raz a navzdy, lebo hadam vam dieta nebude chodit do skoly na golfaci, jeden ma vyhovorky a druhy pre akoze klud v rodine sklopi usi a nejde sa hadat.

stale riesis, ako bez kociku nemozete chodit na vylety. no moja, tak pekne investuj do kvalitného nosica, a pokial teda absolvujete take dlheeeeee vylety, ze dietatko v predskolskom veku nieco take nezvladne, treba ho dat do nosica (myslim nosic na chrbat, taky turisticky) a kedze mas manzela pre mna lajbaveho odniest si vlastne dieta na rukach (lebo ano, vaha pri 5rocnom bohuzial nepusti), daj si nosic na chrbat ty a mozes nosit. lahka pomoc.

lenkove
22. apr 2015

@bubelko tak naša Cárovná do škôlky vyše kilometra tiež chodí peši, prípadne bicyklom a nebýva to problém 😅 Čo je problém sú dlhé, pre ňu nezáživné výlety, napr. k rieke, kam sa my radi chodíme len tak prejsť, či bezcieľne blúdenie v meste.

@nelinka2009 No držím palce. 😕 Inak ja by som kočík pre cielene pre našu nebrala. Na dovolenku berieme len kočík pre menšiu (tá v ňom aj spáva) a buď si požičiame bicykle na obhliadky okolia (mávajú aj s cyklosedačkami, či cyklovozítka), alebo program prispôsobíme potrebám všetkých členov rodiny... (Ale teda my máme aj tú malú, nielen veľkáčku... Dohodnite sa spolu, že pôjdete napr. na jeden výlet a aby kráčala sama.. A ak do mesta, tak sa kvôli zmrzline a tak 😅 Veď vieš, čo na tvoju malú platí. Inak, keď som u nás mužovi vytkla, že malú bráva na chrbát začal hľadať spôsoby ako ju zabaviť (meč na cestu, či loptička to je jeho výmysel). Nehovorím, že občas aj to nezlyhá 😝

nelinka2009
autor
22. apr 2015

Ja sa tam len nechcem hádať.. . Ideme si oddychnut a to že sa v tomto jednoducho nezhodujeme neviem ako tommám riešiť už...

qtinka29
22. apr 2015

Neviem,či som to správne pochopila,ale tu nie je problém kočík,ale manžel....teda jeho diametrálne odlišný názor na výchovu......neskutočne tým škodí svojmu dieťaťu......odporúčam sedenie u psychologa-v dobrom.....aj my sme boli a stále chodíme so synom,ale na prvom sedení sme boli všetci-tam to bolo zdôraznené a mm sa toho drží-tiež mal tendenciu odlišnej výchovy.......ale teraz ku kočíku.....myslím,že by to malá zvládla aj bez....naša v takom veku prebehala Prahu,tiež som zvažovala golfáč,ale nakoniec to zvládla super a to sme behali od rána do noci.....ale myslím si,že najlepšie bude,keď ten kočík radšej vezmeš....užite si dovolenku a potom,prosím ťa,navštívte psychologa ak to bude potrebné.....byť za jedno vo výchove detí je to najdôležitejšie......držím palce..... 🙂

hradnapani
22. apr 2015

@nelinka2009 pozri, ak ti na tom tak velmi zalezi, tak ten kocar zoberte, ale s muzom sa jasne dohodnite, ze to bude naposledy. A dcere to tiez niekolkokrat povedzte, nech jej je to jasne. A potom uz ziadna cesta spat ku kociku a smer psychologicka poradna, ak budete zase tahat obaja za rozny koniec.

meluela
22. apr 2015

@simonka77 skus si dat na chrbat nosic s 15-20kg dietatom ... budes rada ak sa vobec nadychnes ci prejdes 100m a budes chciet udelit nobelovku vynalezcovi kocika 😀
odskusane ...

@nelinka2009 hlavne kasli na to, co si ludia pomyslia .. lebo zda sa ze ludia su plni tolkeho zbytoneho posudzovania ... 5-6 rocne dieta v kociku je vcelku vtipne, mozte to mat aj ako taky spolocny rodinny zart ... ale ci si ho na dofcu zoberiete alebo nie, nezhody okolo vychovy by ste mali v klude bez urazania poriesit

pralinka25
22. apr 2015

@nelinka2009 vies co nech si tvrdnu na izbe a ja by som povedala ze idem na zmrzku alebo pozriet to ci ono a po navrate by som im aj povedala ako bolo super aka prefektna zmrzka bola, videla som to a ono mozno by uz na dalsi vylet isli tiez a ka zdy po svojich

0silvia0
22. apr 2015

@nelinka2009 škoda, že ste nemali druhé dieťa skôr, v tomto vašom prípade by vás to ušetrilo mnohých nepríjemných situácií, nakoľko 2 deti naraz sa vláčiť nedajú 😀
Na tvojom mieste by som manželovi oznámila, že rozhodne nesúhlasím s kúpou kočíka a ak chce takto vývojovo späť posunúť svoje dieťa, je to na jeho zodpovednosti, na jeho zháňaní a kúpe kočíka, že jednoducho ty s tým nechceš mať nič spoločné.
Mladá slečna je jednoducho rozmaznaná a má svoje taktiky na ocinka, ktorý jej všetko zožerie. Len tak ďalej, keď bude mať 13, otecko bude skákať ako princezná zapíska. Máme taký príklad v rodine 🙂
Dovolenka nie je o naháňaní sa za tým, aby som niečo videla s dieťaťom, ktorému sa nechce chodiť. Radšej nechcem nič vidieť, ako by som sa mala stresovať a nervačiť. Na dovolenke treba tempo prispôsobiť všetkým zúčastneným, čiže budete vysedávať na lavičkách a v promenádach dovtedy, dokedy to malú princezničku nebude nudiť a sama vás bude hnať, aby ste sa kúsok posunuli ďalej 😎

nelinka2009
autor
22. apr 2015

@qtinka29 pozadte nejakého dobrého psychologa v rámci BA Petržalka, lebo mudr. Bulasova sa moc neosvedcila.. .

hradnapani
22. apr 2015

@nelinka2009 psycholog s titulom Mudr? to ste boli u psychiatra ci co? Ja ti viem odporucit sukromne centrum Alma, da sa s nimi konzultovat aj mailom, ale lepsie je osobne.

nelinka2009
autor
22. apr 2015

Neviem aký má titul.. . Ale po manzelovom rpzhovotevs ňou som tam viac neslá... ako povedala v podstate, teda jemu ufajne, ze ja som ta chora a ziarlim na dceru a on si s nou buduje súper vzťah... ale ja mam s malou dobry vztah... len u mňa má nastavené hranice a najviac si rozumieme keď sme bez ťažila... ako jebudem obuvat, obliekat, krmit a nosiť a čo ja viem čo ešte, predsa 6 rocnu, ktora chce byť veľká sestra...

nelinka2009
autor
22. apr 2015

Možno tp chce nejakú rodicovsku poradňu a niebdezskeho psychologa... mala je uplne v poriadku, povedala ny som, ue az nadmieru inteligentna... rychlo sa naucila tneuzivat tieto situácie co svoj prospech a tým, ze on sa so mnou hádať rovno pri nej, jej to len uľahčuje... ked ho prosim, aby sme sa hmed o danej situácii porozpravsli v inej miestnosti, bez malej tak bud nejde, alebo mi dá slovne za pravdu, aby som uz bola ticho, ale v praxi sa nic nezmeni...

jasminet
22. apr 2015

@nelinka2009 fuha, kocik pre skoro 6 rocne dieta... mam o par mesiacov starsiu dceru a o 3 roky mladsieho syna, obcas sa aj nasa princezna sprava ako male babo, ale odtial potial.... aj ona aj syn vedia, ze aj ich na rukach ani na krku nosit nebudem, ak su unaveni, ok, na chvilku si sadneme na lavicku a oddych, ale potom ideme dalej... tatino ich na striedacku nosi na krku, ale to tiez len chvilu a obcas kedze ma probelm s chrbticou. potom ich zhodi a bud idu potichu alebo s revom, ale idu. krasku necham aj na ulici samu a ja idem domov, vsak ma dobehne, ani prosit sa jej nebudem, ani ju poponasat....

oteckovi by som malu velku pekne nabalila na celodenny vylet/grilovacku/ihrisko/kupalisko, najlepsie s jeho kamartami a detmi podobneho veku, nech vidi ako sa spravaju ine deti, vsak kamarati mu rovno povedia co si o tom jeho noseni, krmeni, obliekani princeznej myslia.... 😉

wewe22
22. apr 2015

fu nic v zlom ale moja deti chodia po vlastnych odkedy sa naucili chodit samozrejme nie na velmi dlhe trasy
mala ti pojde coskoro do skoly ak pojdu na nejaky vylet kto ju tam bude tlacit na kociku?
myslim si ze je cas sa na kocik vykaslat zacat radsej kratsimi vyletmi ak nbudes mat kocik nebude sa vozit a na ruky nevezmi ani keby zaby padali

hradnapani
22. apr 2015

@nelinka2009 v tej Alme robili kedysi aj kurzy pre rodicov. Teraz to nerobia, ale tie psychologicky robia pre rodicov poradenstvo. Ano, o tom to je. Drviva vacsina problemov s detmi sa riesi cez rodicov, takze ti detski psychologovia by mali byt hlavne poradcami pre rodicov. Dieta sa toho moze ale aj nemusi zucastnovat (myslim, ze vo vasom pripade netreba).

wewe22
22. apr 2015

@nelinka2009 netreba ti psychologa posad mm pred pocitac otvor mu tuto diskusiu a on pochopi

maslenka47
22. apr 2015

@nelinka2009 nuz, zlyhali ste v komunikacii s manzelom. Resp ja mam pocit, ze on manipuluje aj s tebou. Potom niet divu, ze ho nedokazes presvedcit o svojom..

Vobec nechapem tvoj postoj v style "ked neustupim, tak nikam nepojdeme". No tak nepojdete, vsak z toho sa svet nezruti. Ze on s vami chodit von nebude, ked mu zakazes nosit malu? Tak nebude... Pojdes s dietatom ty a nebude navarene; alebo pojde on sam.

Ty sa proste jeho "podmienkami" nechas uplne odstavit z rozhodovania na vedlajsiu kolaj. Ak chces dosiahnut zmenu v muzovm spravani, najskor musis zmenit tento postoj. To tak strasne potrebujes s nim ist na tu dovolenku, ze mu nakoniec ustupis vo vsetkom "len aby bol doma pokoj"?

bubelko
22. apr 2015

@lenkove to je normalne. ale u nas je napr. pravidlo - jeden den vylet pre nas dospelych - mesto, pamiatky prechadzka popri rieke, druhy krat vylet pre deti - zoo, wildpark, detské muzeum...
skratka spravodlivo podelit. 😉 aby mala spass cela rodina a nielen jeden clen 😉

bubelko
22. apr 2015

@meluela no v tatrach ti ten kocik nepomoze, kym nosic ano - aj na 15kg dietati - mam odskusane. akurat, ze syn nemal 5r, ale 2,5 ked mal tolko kg. a teda som ho po tatrach nosila ja, lebo chlap s nami nebol. 5r slapal bez nosenia...mala som nosic, v nom este oblecenie do dazda. stravu nosila svokra v druhom ruksaku. ja som niesla ca. 25kg... ale to je off-topic. aj ked - asi by pan manzel s nosicom a tak velkym dietatom bol na posmech sam, miesto matky s kocikom... to by mohlo byt tiez ucinne na zmenu spravania @nelinka2009

@nelinka2009 chapem, ze sa ti nechce s nim na dovolenke vadit. ale tym, ze ustupis, problem nevyriesis, len presunies. naozaj by som si s nim sadla este raz, pohovorila a spytala sa, preco jej zakazdym ustupuje, ze ci nevidi, co to spoosbuje...