Je súrodenecký kočík nevyhnutný pri malom vekovom rozdiele?
Ahojte,
Zaujimaju ma Vase skusenosti s detickami, ktore ste mali rok po sebe. Je surodenecky kocik nutnost? Alebo ste kupili a v konecnom dosledku nevyuzili, ze to ppstupom casu pokladate za zbytocnost? Podla rychleho progresu prveho dietatka odhadujem ze v case narodenia druheho uz bude chodit. Viem ale, ze ta chodza nebude nic moc a budeme sa i tak hybat slimacim tempom, takze ak nieco budem chciet prejst, neprejde to cele po vlastnych.
Otazka je, mali ste niekto deti s rocnym rozdielom s tym, ze ste mali len obycajny kocik? Tj vacsie sa vozilo a male bolo v satke ci nosici, alebo sa male vozilo a druhe islo same, pripadne sa viezlo na schodiku pri kociku atd.
Dakujem za rady z praxe. Financie nie su hlavnou otazkou, ide skor o ten menezment, ci je nutne aktualny kocik predavat, novy kupovat atd.
Medzi detmi bude rozdiel 14 mesiacov (ano chceli sme, tesime sa a urcite verim, ze zvladneme).
Dakujem.
Kamoška mala 12 mesiacov medzi deťmi, surodenecky kočík nemala. Ale jej muž robil z domu, žijú na dedine, majú dvor, novorodenec nechcel spať v kočíku, len doma v postieľke. Malá zase len vonku byť, tak ju vypustila na dvor a manžel pri práci na ňu dozrel. Ak bývaš na byte, je to zase úplne iná situácia. Moje deti zase nechceli byť v nosiči, takže uvidíš, ako to bude u vás. Môžeš vyskúšať kočík plus šatka a keď to nebude fungovať, tak prípadne kúpiš ten dvojkocik.
Nutnosť to určite nie je, ale mne teda súrodenecký kočík zachraňoval psychické zdravie, pohodlne sa s oboma dostať von, vyvetrať si pri nich vlastnú hlavu, len naložiť a prechádzať sa, do obchodu v kľude nakúpiť, pošta, dlhšie presuny... Nosenie mi nefungovalo. Ale záleží to na viacerých faktoroch, možno keby žijem v dome a máme dvor kde to staršie "vypustím", bolo by to iné...
Bude ti treba. Jedine, že máš chut vláčiť v nosiči ešte aj ročne dieťa. Akurát to obdobie 2 až 3 roky to dieťa si chodí, kde chce. Ma silne emócie. A keď niekam musíš s oboma ďalej….
Dakujem vam!
Sice ma pobavil fakt ze "uz budem mat velky rozdiel medzi detmi" 😁 ale uplne chapem kontextu, ano, a pri malych detoch aj mesiac dva urobi rozdiel.
Ano, v case narodenia druheho uz sice budeme v dome ale domasedkovia nie sme, manzel je denne do 16h v praci a ja doma sama, ani ziadne tetky babky tu nemame. Aj s malym som chodila kade tade, kocikom a autom, kde sa len dalo. Takze ak to pojde aj s dvomi, budem v tom pokracovat.
Dakujem za skusenosti a potvrdenie, ze to bude dobra a potrebna volba.
Sestra si dokúpila takú "sajdku", ktorá sa dala sklápať...
Za mňa jednoznačná nutnosť. Vonku sme trávili veľa času. Takže odniesol obe deti, aj nákup, aj paksamenty okolo. Rozdiel 17 mesiacov.
Mame rozdiel 14 mesiacov a surodenecky kocik bola jedna z top investicii👍 nelutujeme a kupili by sme ho opat
Rozdiel 15,5m a surodenecky som nemala. Byvame v paneláku na malom sidlisku, všetko v pesej vzdialenosti, nemala som auto, staršia chodila od 11m. Vonku som chodila 2x denne. Na ihrisko, staršia sa hrala, mladší lezal na deke. Behom prvého leta sme občas vyrazili na prechadzku s 2 kocikmi. A občas bol mladší v nosiči. Občas, ked bola staršia unavena, posadila som ju na strechu Valca obkrocmo 🤦🏻♀️😁
Mozno ti dam chrobaka, nekupuj surodenecky kocik ale surodenecky cyklovozik. Vyuzijes ovela dlhsie.
Mam taky rozdiel medzi deťmi a nedám dopustiť na surodenecky kočík. Lenže ja som už pri prvom kúpila bogaboo s tým, že som využívala monoverziu a neskôr pridala druhu vaničku. Potom keď už staršie chodilo, tak sme používali skejtik so sedačkou. Výhoda toho kočíka je, že je ľahký, úzky a vojde aj do výťahu, do auta, do úzkych uliciek v obchode.
Kúpila som ho za výhodnú cenu z druhej ruky a predala za takú istú cenu 😄 po 3 rokoch.
Medzi mojimi detmi je 14 mesačný rozdiel. Súrodenecky kočík sme nemali nakoľko keď mal môj syn rok a chodil v kociku už sedieť nechcel. A P.s jasne ze to zvládnete 😊moji už budú mať 4 a 3 a sú nerozlucna dvojka
Mam 14m rozdiel a surodenecky sme neriesili.dcera chodila od roka,sedela v sedatku s plosinou za kocikom.aj tak som s nimi sama nechodila,nedali sa im zladit spanky,cize ked sme isli vsetci spolu tak starsiu viezol muz v sportaku a maleho som mala v hlbokom
Ano, dost sme ho vyuzili (mame rozdiel 15m). Ale kupili sme uz len sportovy, nie s vanickou, dovtedy sa to dalo nejako bez toho (bud som nesla sama alebo proste sme boli len na dvore, lebo proste mali inak spanky).ale ked boli vacsi, uz to bolo super mat dvojkocar. Co sme kupili a nevyuzili bol ten skateboard za kocikom, to sa hrozne soferoval ten kocik s tym
A aj ked mi obaja behali uz, tak som do takeho 1,5roka mladsieho vsade brala ten dvojkocar, aj ked bol prazdny. Nalozila som na neho odrazadla a ked ma deti srali a nechceli ist domov (co v tom veku nikdy nechcu), tak som ich tam len hodila, priviazala a sli sme😀

no ty uz budes mat velky rozdiel medzi detmi.... ja mam mojich do roka (360 dni je medzi nimi) a teda ja som surodenecky brala ako automatiku, aj som ho dost pouzivala take necele 2 roky cca... Az ked starsi skoro v 3 rokoch zacal chodit do skolky, tak vtedy som mala uz sportovy / golfky iba pre mladsieho... Ale zase ak som s nimi niekam sla na vylet, dvojak som este v tych troch rokoch starsieho isto bravala.