Kočík na splátky
Kedže nie každá z nás má dostatok financí na kúpu 700 alebo viac eurového kočíky chcela by som vás poprosiť o vaše rady a skúsenosti s kúpou kočíka na splátky, viem že kočík by sa nemal kupovať takto skoro ale....... naraz a ked sa bábo narodí to asi nepojde..... Tak milé mamičky ktoré ste týmto prišli máte s tým negatívne či pozitívne skúsenosti?
@irriss moja zlatá šlapeš vedľa 🙂 Ja dobre viem aké sú podstatné a morálne hodnoty života. Nemusíš mi dávať žiadne linky do IP ani nič podobné. Mne sa behom sekundy zo zdravého dieťaťa stalo dieťa postihnuté. Takže žvásty o morálke mi tu písať nemusíš. za to ale žijem normálne a nie som pesimistka a nie som nasraná, keď si niekto dovolí kúpiť vec za 2000 eur a že má iné hodnoty, ma totálne neserie ako teba. Tak sa skroť ty
No ja ti napisem k teme, kludne si vyber kocik na nejakej stranke odkial sa da kupit aj na splatky, nejaku 3 kombinaciu za cca 400-450€ maximalne, vyuzijes ju aj tak podla mna maximalne tak rok a pol, hlboku cast cca polroka, a potom sport.cast (ja som ju vyuzivala do 9.mesiacov a potom sa predala cela 3kombinacia a kupil samostatny sportiak). a to z toho dovodu ze vsetky taketo kombinovane kociky su velmi tazke, sportiaky okolo 15-16kg a to cloveka casom dost omrzi,hlavne ked kocik sklada casto do auta a jednak dietatko rychlo rastie a aj napriek tomu ze su sportiaky velke, tak sedacie casti byvaju casto male uz pre 1apol rocne dieta.... co sa tyka platenia, po porode ked dostanes ten jednorazovy prispevok za narodenie,tak kocik mozes vklude naraz vyplatit a je po "probleme"....
pozor dievcata, ja tiez mam moralne hodnoty, tiez sa trapim lebo nikto nevie co je malemu a uz 4 tyzdne mam doma utrapene, blede, dietatko !!!!!!!!!!!
ale aj napriek vsetkemu si raz za 10 rokov doprajem! nekupujem znackove veci, vazim si vsetkeho co mi zivot dal, nepovysujem sa ale jednoducho nebudem zit pri svieckach len preto aby som mala moralne hodnoty a vazila si pracu. AKo sorry zijem len raz a ked zdochnem tak co? pojdem do hrobu s tym ze som nic nevidela, nidke nebola a cely zivot som bola pesimista?
@dai brrr vsi, nas minuli 😀 mali sme vtedy kiahne
@penny007 neber to v zlom, naozaj sa ti snazime naznacit ze rozpocet po narodeni je uplne iny nez predtym, vydavky idu radovo hore a najma ked cakas prve. Viem ze si v ocakavani a najradsej by si vykupila cely obchod ale treba ti to?
Ja som pri 1.dcere mala chobociny typu: vana na kupanie ( 2.som kupala v nasej vani), lehatko do vane ( 2.bez), teplomer (2.bez), proste kopec veci clovek nepotrebuje ale chce, a co sa tyka "bielych ciganov" to som nemyslela na teba ale vseobecne, v mojom okoli je to trend najma u zien co nerobia roky.
Ked sa mala narodit druha, v podstate som vsetko mala okrem kocika a napriek tomu proste nedam 😠 , pre niekoho som lakomec , ja to vidim tak ze som setrna.
Dcera druha ma teraz 19m a ten 1.kocik 3kombinaciu som predavala hned po zime, lebo bol tazky, velky... teraz mam sportak do lahu za 25e v spickovom stave ( ako tymto pozdravujem vsetky moje predavajuce, ako garazovali kociky, klobuk dole) a uz by som aj kupila 3.ti este mensi ze do mesta, lebo slecne sa nechce velmi sediet
och bože, ked to tu čítam, tak sa aj nasmejem, aké ste maminy k sebe "milé" 😀 , ved je každého osobná vec, čo si kupi, za aku cenu si kúpi, či na to má hotovosť, alebo si to zoberie na splátky, pre niekoho je veľa dať za kočík aj 300 E, niekto radšej na tom ušetrí, a kupi si kočík z druhej ruky, a da peniaze zase na niečo iné, čo mu urobí radosť, napr. kávovar za 2000 e, hoci niekomu stačí si zaliať obyčajneho turka 😀, alebo niekto radšej šetrí peniaze, napr. na dovolenky......... .žijeme len raz, tak prečo si nedopriať to, po čom tak túžime? 🙂 😉 🙂
@penny007 Ja ti napisem moj nazor. Financii mame dost, mozem si kupit aj tri nove drahe kociky, ale zda sa mi to ako zbytocna investicia, to su stratene peniaze, pretoze spod ruky ho uz predas len za babku, vela na nom stratis. Zase nove lacne kociky su casto tazke, zle skladatelne, takze my sme to vyriesili tak, ze som kupila dobry a prakticky kocik, ktory som si vyhliadla v obchode aj vyskusala, ale spod ruky. Je ako novy a za stvrtinovu cenu. Pouzivame ho polroka a uz sa chystame kupit onedlho kvalitnejsi golfac s polohovatelnym lehatkom, takze ho posuniem dalej. Nie je to vzdy o financiach, ale o prioritach. Radsej tie peniaze investujem do niecoho mudrejsieho. Samozrejme ber to len ako moj nazor, urob ako to citis ty, ak si myslis ze sa ti oplati zadlzit na niekolko mesiacov kvoli kociku, hor sa do toho, spokojnost dietatka sa odvija od spokojnosti rodicov a kazdy ma samozrejme ine priority 😉 🙂
@eeffka jedno lepsie ako druhe😀 kiahne sme si odkrutili pred 2mi rokmi, mna stvalo ze vlastne tie vsi nemame ale tak istota je ulomet - takze nase opatrenia boli len preventivne, kedze som si nebola ista ci uz nieco nema... a to nepisem o prani celej domacnosti od plachiet po posledny kapesnicek☹
@eeffka ale ja to viem.....viem že asi nebudeme na o rozpočtovo rovnako a nemám chuť vykúpiť celý obchod.....To absolutne nie v rodine máme 6malých detí takže rozumiem tomu že hory oblečenia a kozmetiky hračiek sú stratené peniaze......JA som tu nechcela rozoberať rozpočet po narodení........Kompletne ste všetky odbočili od témy.......chcela som názory mamičiek na kočiar na splátky nie to či si niekto može dovoliť stoke ale polskú barabiznu, mám pocit že sú tu na mk dámy ktoré len vyhladávajú témy kde sa dá super hádať....Takže som veľmi rada že som im vyhovela............
@irriss neviem co vsetko zle si v zivote preskakala, ani to nepotrebujem vediet, (kazdy v zivote kdesi narazi a spadne, ale snazi sa cim skor pozbierat,) ale vzchop sa zena! z teba srsi tolko pesimizmu a zlej energie, ze sa to az zle cita. 😔
ano zivot je svina, v sekunde sa moze zmenit, ale mysliet na to nonstop? ze pridem o pracu, o zdravie ... ze si radsej nic nekupim, lebo co AK. to sa chces dokonca zivota triast co zle sa ti moze (ale nemusi) stat? hrozna predstava.
a k teme - ja by som si kocik na splatky nekupovala. kupujem len to, na co mam. odkladaj si peniaze az do porodu a uvidis na aky kocik budes mat. 😉
@adulik23
ano, omlouvam se, ze jsem pesimisticky zareagovala.. jsem ovlivnena momentalne dost 😔
nemuzu rict, ze doufam, ze mne to brzy opusti, to je jako rict, ze na dotycnou maminku prestanu myslet..a to slibit nemuzu!!! to nechci a lhala bych!..jen jedine co mohu udelat, neprispivat a omluvit se tem, ktere si mysli, ze jsem to prehnala.. 😉
Preji pekny den VSEM 🙂
Človek sem nakukne, chce niečo napísať a nakoniec sa dočíta iba o kávovaroch ☹ Smutné, že sa fakt ani v jednej téme na MK nedá normálne pokecať o veci k veci. Ale vďaka tejto otázke som sa dozvedela niečo o kávovaroch, čo som doteraz nemala šajn. Až sa bojím nakuknúť do nejakej inej diskusie, lebo tam sa maminka opýta napr. čo na zaparenú ritku a dopracuje sa k hádke o kočíku stokke.
@penny007 pozri ty vieš sama najlepšie aká je vaša finančná situácia, ak vás tie splátky neukrátia o nič iné podstatnejšie, tak kľudne si kúp kočík na splátky. Ale ak by ste kvôli kočíku mali pociťovať nejaké finančné suchoty, podľa mňa sa to vôbec neoplatí. Ja mám kočík čo nás vyšiel cca 800 eur, kde som v ošiali ho proste musela mať a teraz viem, že by som už za kočík toľké peniaze určite nedala. Rozhodnúť sa musíš sama, lebo ako vidíš to ti každý napíše niečo iné. Urob tak, aby si bola hlavne ty spokojná 🙂
@ssslnieckooo no to si tu radšej ani nemala písať že je za 800eur......Sú tu mamičky ktoré si myslia že už 300 je vela za kočík..........
@penny007 kúp si kočiar po akom ti srdiečko piští 🙂 😉 a je jedno, či je to na splátky alebo v hotovosti, či je za 100€ alebo za 1000€. Z tvojich príspevkov vidím, že si normálne rozmýšľajúca baba, len váhaš nad tým kočíkom, čomu úplne rozumiem, bábetku je teda jedno, v čom sa vozí, ale tebe to nebude jedno, ty s ním budeš chodiť, nielen sa s ním prechádzať po parku, ale budeš musieť napr. riešiť schody, nastupovanie do autobusu. Ja som pri svojom prvom a jedinom dieťati chcela všetko nové a preto chápem hlavne prvorodičky, že tiež tak uvažujú, peknučké a novučké vecičky. Ale pri druhom dieťati by som rozmýšľala trochu ináč, isto by som sa obzerala aj po kočíku z bazáriku, je ich stále dosť, čo si v môžem aj osobne pozrieť a vyskúšať, nielen na základe foto kupovať. No v prvom rade by som už nekupovala trojkombináciu, síce tá moja bola skvelá, ale aj napriek tomu by som volila samostatne hlboký kočík a samostatne športový.
@penny007 ahoj ja len tolko ze kupit kocik na splatky je take iste ako kupit akykolvek tovar na splatky , treba zvazit cez aku spolocnost, kolko ta pozicka bude stat a ci budes mat na splatky 😀 a potom uz len vybrat kocik a predajnu kde mozes tovar vybrat aj na splatky 😒
A aky kocik vzbrat o tom je tu na MK vela diskusii🙂 😉
@deny3 je jasné že ak nebude teda rozhodneme sa s manželom že nebudeme brať kočiarik na splátky tak sa to bude riesiť kočíkom z druhej ruky a to nie vaic ako do 250eur.....Viem že za kočík sú to zbytočne vyhodené peniaze (moj názor) kedže budeme mať jarné bábo cez leto budeme zase kupovať buginu.....Som na vážkach.........☹
@penny007 aj ja mám jarné bábo. Mala som 2 kombináciu. V hlbokej časti minimum (furt revy) a v športovej detto ☹ Vydržala v kočíku len vtedy,pokial spala. Ciže 1-2 hodiny. Inak hrozili už len ruky. Kočík proste "hrýzol" 😀 Jakž takž sme pretrpeli leto a v zime v 8 mesiacoch začala chodiť, čiže maximálne trochu sánky a kočík letel hlboko do pivnice 😀 (neskôr do bazáru, z ktoreho ho kupila pani uplne nový za minimálnu cenu 🙂 )
My sme ho fakt ani nemuseli mať ☹ čo ma mrzelo, lebo som sa snažila vybrať ten najlepší kočík v rámci našich fin.možností a mladá sa mi naň prdela ☹ čiže ja už do budúcna jedine jednu obyčajnu plachtu previazanu cez trupík a mám svätý pokoj 😀
A k nákupu na splátky:
Pokial by som si mala kupovať iba veci na ktore mám, tak nemám nič. Iba byt by som si kúpila niekde okolo 60-tky ☹ Ciže díky bohu, že existuje hypoteka na 30 rokov ☹ Pre ludí, ktorí nedostanu od nikoho nič (dedičstvo, či len tak € od rodičov do ruky) ale musia pracovať a z toho vyskakovať (neskôr si sadnúť, poobzerať sa po dome a nepovedať si že: -tak toto mám od mamy, od otca, od krstnej....ale: -tak toto všetko mám len vlastnými rukami.Či už kešovo, alebo poctivými splátkami) Teda pokial nieje človek podvodník, kúzelník, alebo velmi uspešný podnikatel.....a takých nieje moc.
@penny007 Neviem preco sa hned urazaš, dobre ti tu baby pišu aj o tej finannčnnej situacii atd, kupiť kočik na splatky, no aky na to uz len moze byt nazor, ved je to akokeby si kupovala hocijaky iny tovar na splatky, podla mna je tato tema odveci,, ako čo presns chceš, aby ti napisali, šak ak nemaš na kočik, tak si ho kup na splatky, to ti musia dať povolenie na Modrom konikovi?
@penny007 ahoj, ja ked som zostala tehu pozerala som kočíky na bazoši a dostupné polské kočíky / keby bolo na mne tak si kupim kočík do 400 e max. / no moj manžel vedel že sa mi páči Jane, ale nechcem ho len preto že stojí 800e, išiel do obchodu a kupil ho/zajednal/ , povedal mi že jemu je jedno aký kočík budeme mať, lebo on je aj tak skoro stále v práci, ale ja s ním budem brázdiť po uliciach denne, skladať ho do auta, vytahovať... a ak on chce aby sa mi náš kočík skutočne páčil, a aby som bola spokojná, nemali sme takú hotovosť ale kočík bol z limitky a posledný kus, tak sme sa dohodli s predajcom, dali zálohu a každý mesiac mu donesieme 200e, takto ho máme vlastne na splátky, bez uroku a bez splátkovej spoločnosti a dokonca ho nemáme ani doma a môžme si ho v obchode nechať do kedy budeme potrebovať, takže nan ani doma nezavadzia. Teraz ked nad tým rozmýšlam, teším sa na moj kočik snov, neviem či sa nám podarí mať dalšie dieťa a tak si toto odkočikujem v kočiku podla mojich predstáv 🙂

@kaktusik007 neviem... ten sampon proti vsom stoji asi 14 euro - ja a mala mame vlasy skoro po pas... maly velmi huste brcule - zachranuje to len muz so svojim kde nic tu nic ucesom😀 ale na jedenkrat sme potrebovali tie sampony asi 3... kuru musis opakovat - to boli dalsie 3 a medzitym mas taky sampon na denne umyvanie plus taku vodicku co rano pred skolkou das aby s do vlaskou nechytili nove... ver ze aj ja som nadavala ako pohan😉