Môžem dať 5,5-mesačné dieťa do športového kočíka?
Ahojte, mám 5,5 mesačné dieťa, ktoré sa už nezmestí do vaničky (a to ju mám dosť veľkú). Môžem ho dať priputaneho do športového kočíka? Aj na dlhšie prechádzky a spánok v kočíku
@anonym_autor Ak babatko este samostatne nesedi a do vanicky nevojde (coskoro i nas pripad), moze sa dat aj do sportoveho kocika ale len ak ho viete dat do uplneho lahu. Takto moze pokojne aj spinkat dlhsie prechadzky. Hlavne sa nesmie posadzat kym nie je samostatne sediace.
Do úplného ľahu ano
Moj siel ako 4- mesacny, vo vanicke sa durdil, lebo nevidel von. V sportiaku bol v pohode, samozrejme, v lahu, nedavala som ho do sedu.
@sisska96 nie, nemoze
@euka210 Typický priebeh býva:
okolo 4–5 mesiacov drží hlavičku a sedí chvíľu s oporou,
okolo 6 mesiacov sa vie na chvíľu udržať,
medzi 7–8 mesiacom už často sedí stabilne bez pomoci.
Niektoré deti to zvládnu skôr, iné neskôr — rozdiel pár mesiacov je bežný. Dôležitejšie než presný vek je, aby sa dieťa vyvíjalo postupne a prirodzene.
@euka210 môže
@sisska96 nie, nemoze, pytaj sa dr.alebo fyzioterapeuta, nie AI. Sediet dieta moze, az ked sa samo vie posadit...motoricky to nasleduje po stvornozkovani...individualne medzi 8-10mes, aj neskor.
To ze niekedy ludia davali deti staticky sediet neznamena, ze je to dobre. Nie je to dobre. Tuto chybu sme urobili pri prvom a potom nechcel ist na 4, na bruchu sa hneval. Pri dalsich sme uz tuto chybu neurobili a pekne zo 4 si sami sadli v 9mes.
Dávala som v skoro takomto veku, samozrejme do ľahu, nie do sedu. Je síce pekné, že do športového kočíka môžu až sediace deti ale mne z vaničky vyliezal nakoľko od pol roka štvornožkoval, takže som ho musela prehodiť. Kočík máme korýtkový a v ňom nebol nijak neprirodzene vykrútený.
@euka210 Typický priebeh býva:
okolo 4–5 mesiacov drží hlavičku a sedí chvíľu s oporou,
okolo 6 mesiacov sa vie na chvíľu udržať,
medzi 7–8 mesiacom už často sedí stabilne bez pomoci.
Niektoré deti to zvládnu skôr, iné neskôr — rozdiel pár mesiacov je bežný. Dôležitejšie než presný vek je, aby sa dieťa vyvíjalo postupne a prirodzene.
@anonym_6fe450 nie, nesnazi sa nic vysvetlit, len bludy, ktore sa ucili v 80-tych rokoch. Chvilu sa 5 mesacne nema co udrziavat v sede ani nahodou! Dieta sa ma same vediet posadit a to byva presne po tom, ako isty cas stvornozkuje a zo 4 sa same posadi. Toto je spravny vyvin sedu, ziadna opora!
@anonym_6fe450 nie? A co tam je akoze ine, ak nie to, ze ma sediet chvilu s oporou. Sadne si 5mes.dieta same? Ak ano, tak nech sedi. Ak nie, tak nepresviedcajte o hlupostiach.
Ja som cca pol ročné už dala hlavne keď sa samo v tej vanicke posadilo.A spánok na prechádzke tiež veď sa dá predsa polohovať tá športová časť

My sme tam v tom veku tiež dali malú, samozrejme v ľahu alebo mierne zdvihnutú 🙂