icon

Oplatí sa kúpa súrodeneckého kočíka?

jessi_ca
Včera o 21:21

Ahojte,
chcela by som sa zo zvedavosti informovat ake mate skusenosti so surodeneckym kocikom. Mam 13 mesacneho syna a som momentalne tehotna s druhym babatkom. Vekovy rozdiel medzi sebou budu mat 1 rok aj 9 mesiacov. Oplati sa kupovat surodenecky kocik alebo ani nie. Ake su vase skusenosti? Kludne napiste aj aky kocik ste mali vy 😊

bolarazjedna
Včera o 21:37

@jessi_ca mam 20mesiacov medzi deťmi. Nemala som súrodenecky kocik (aj ked som nad tým uvažovala, aké nezmestilo by sa do vytahu). Nemali sme ani stupienok, podla popisu by to konštrukcia kočíka nezvládla - mame bexa line 2.0. Zvládli sme to bez problémov.
Posledný mesiac tehotenstva som už chodila s malym na prechadzky bez kočíka, na hodinku. Stalo sa, že aj neskor sa pýtal na ruky, ale väčšinou stačilo, že sme sa zastavili, objali sa, tým načerpal silu a išli sme ďalej.
Bývame na sídlisku, obchod, lekaren, výdajne boxy, ihrisko mame do 10minut peši v detskom tempe. Do mesta sme chodili iba na poštu alebo šla som bez detí, keď som mala pomoc na stráženie.
Podľa mňa aj pri horšej občianskej vybavenosti sa dá fungovať so stupienkom. Pripadne menšie do nosiča, staršie do kočíka - moje však nechceli byť v nosiči.

anonym_ae997f
Včera o 21:38

@jessi_ca za mňa sa oplatí, 2r ešte nebude vkuse chodiť, ani nevydrží stať /sedieť na stupienku...možno ti ešte bude aj spať na výlete atď. Zase malé by som nechcela vkuse mať v nosiči..mala som rok a 3 mesiace rozdiel medzi deťmi a mala som bugaboo donkey, kým sa narodilo druhé, používala som Mono verziu a na boku tašku.

bolarazjedna
Včera o 21:44

Pardon, zabudla som na dôležitý detail, ak sme chodili na celodenne vylety, k moru, atď. mali sme 2 samostatné kočíky. Starší ešte spal v kočíku do 3 rokov.

anonym_f4124f
Včera o 21:49

Venový rozdiel 16 mesiacov, súrodenecký kocík som nemala. Moje dieťa hneď ako začalo chodiť zároveň hneď odmietlo sedieť v kočíku, tak som ešte pred pôrodom odložila kočík. Za tú dobu kým som pri mladšom používala kočík v ňom sedelo staršie celkovo dva krát, aj to v dobe keď mladšie už samostatne sedelo. Za mňa zbytočnosť

anonym_01d76e
Včera o 21:50

Vyuzijes surodenecky,ja som mala vedla seba sedenie a bolo to super,ale nebol problem ani s autom ani s dverami do domu.Alebo skus kupit cyklovozik s tou novorodeneckou vlozkou kamaratka mala tak a vyuzila.do styroch rokov deti.

anonym_3a44e8
Včera o 22:13

@jessi_ca my mame rozdiel 2r1m, takze o 4m viac ako vy. Tiez som sa radila na MK a bolo mi prevazne radene nekupovat. Skusit ked tak len dokupit skejtik, pripadne taku tu stolicku, ktora sa zahakne na kocik a cakat ako to vypali. S manzelom sme uz boli na tom, ze kupime surodenecky kocik, no dali sme na rady tuto a usetrili sme peknu sumu. Vela ale zalezi na starsom dietatku ci je este rad v kociku, ci potrebuje kocik nevyhnutne napr na denny spanok, ako fungujete ako domacnost... tiez sa vam moze stat, ze babatko nebodaj nebude chciet byt v kociku a tak by investicia bola zbytocna. My sme mali napr vianocne babatko, takze som ratala s tym, ze s malym nepojdem hned kocikovat - aj takto sme si kupili nejaky cas. Ale je pravda, ze sem tam este bol starsi v kociku - ked sa s nim trebalo niekam rychlo presunut, napr k lekarke. Avsak musim povedat, ze moj manzel nastupil ked mal maly 1m na matersku so starsim a mame starostlivost o deti podelenu. Ja mam babatko, manzel starsieho a tak aj ked mu nahodou kocik treba, strieda sa. Malekedy by sa stalo, ze by sme obe deti potrebovali mat v kociku sucasne a hlavne starsi syn ho uz vlastne ani nepotrebuje. Ak ale ostanete s detmi sama (manzel v praci) a budete sa potrebovat vela presuvat, asi by som zvazila kupu. No asi by som kupila len nieco lacnejsie/ od ruky nakolko starsi surodenec uz dlho kocik nebude vyzadovat.

hederamonstera
Dnes o 03:47

Uvidis ked uz bude druhe na svete, ze ci by sa ti zisiel alebo nie. My sme kupili az ked mladsi nemusel byt vo vanicke, mam rozdiel 15mesiacov. Ja som ho dost vyuzila (hlavne ked som chcela sa rychlo niekam dostat), ale mne sa starsi rad vozil v kociku, inak uz aj behal na odrazadle od 1,5roka, ale aj tak som brala na von surodenecky, druhu cast som mala ked tak na odkladanie odrazadla a tak😆 Ale hovorim, ze kludne pockaj a uvidis podla vasej situacie.
Stupienok za kocikom mi extremne vadil pri kocikovani, to som hned zavrhla.

anonym_19907b
Dnes o 04:03

@jessi_ca Ja som mala ale pre dvojicky,starsia bola o 2 roky starsia ked sa narodili,pri takom rozdieli ako mas ty by som dvojickovsky kociar nevyuzila.Lwbo aj tak mali uplne ine spanky a starsia nikdy nebola kocikova.Coze dvojickovsky kociar by som nevyuzila,vyuzila som ho jedine pre dvojicky.Ale aj tie si najskor museli zvyknut na kocikovanie,lebo az tak sa in tam zo zaciatku nepacilo.

anonym_a02ce8
Dnes o 04:46

Za mna najlepsia investicia. My sme mali vekovy rozdiel 16m, starsi uz bol chodec ale teda nevedel prejst vzdialenost, pri vsetkom stal, vsetko chytal a bol strasny utekac. Ihrisko sme mali 15 minut peso od domu, popri hlavnej ceste, takze odrazadlo +kocik s mladsim dietatom mi prisli dost nebezepecne. Takze som ho dala do kocika a sviznym krkom sup. Vyhodila ich az na ihrisku. Takisto nakup, deti do kocika a v pohode som si zvladla vsetko sama. Na vyletoch v nom spavali. A hlavne, mne to strasne ulahcilo vsetky tie presuny, ked som chcela ist aj na kavu ku kamaratke..takto sme vedeli prekonat velku vzdialenost v relativne kratkom case a dieta som mala bezpecne priputane v kociku. Alebo, ked som potrebovala mladsie nakojit vonku, tiez starsi priputany v kociku so svacinou. Ale, my sme realitvne vela casu stravili von

hederamonstera
Dnes o 05:20
@anonym_a02ce8

Za mna najlepsia investicia. My sme mali vekovy rozdiel 16m, starsi uz bol chodec ale teda nevedel prejst vzdialenost, pri vsetkom stal, vsetko chytal a bol strasny utekac. Ihrisko sme mali 15 minut peso od domu, popri hlavnej ceste, takze odrazadlo +kocik s mladsim dietatom mi prisli dost nebezepecne. Takze som ho dala do kocika a sviznym krkom sup. Vyhodila ich az na ihrisku. Takisto nakup, deti do kocika a v pohode som si zvladla vsetko sama. Na vyletoch v nom spavali. A hlavne, mne to strasne ulahcilo vsetky tie presuny, ked som chcela ist aj na kavu ku kamaratke..takto sme vedeli prekonat velku vzdialenost v relativne kratkom case a dieta som mala bezpecne priputane v kociku. Alebo, ked som potrebovala mladsie nakojit vonku, tiez starsi priputany v kociku so svacinou. Ale, my sme realitvne vela casu stravili von

@anonym_a02ce8 suhlasim, bolo to super, ked som ich potrebovala oboch pod kontrolou🙂

anonym_e8122e
Dnes o 05:24

My mame rozdiel presne 2 roky a teda ja som ani len neuvazovala nad surodeneckym kocikom. Mali sme skejtik ked sa mu nechcelo chodit. Inak siel peso, na odrazadle, neskor na bicykli. Na tu chvilu sa mi to vobec neoplatilo, aj mladsia od necelych 2 rokov vyuziva kocik jedine vtedy, ked ideme peso na vacsi nakup a nechce sa mi ho nosit v rukach. Inak peso, odrazadlo, kolobezka, bicykel

anonym_fa1b2b
Dnes o 06:05

zalezi ako budete travit den, ja som bola cele dni vonku takze som vyuzila dvojickovsky aby obaja mohli spat, ale mala som aj surodenecky ja kratsie cesty, nakupy...

anonym_2432f9
Dnes o 06:51

Ahoj, mam 3 deti po roku (maju medzi sebou 14 mesiacov kazde), a tiez som sa tu radila ale dobre ze som surodenecky nekupovala, bol by zbytocny. "To starsie" dieta vzdy chodilo uz od 9 mes, a v kociku sa uz potom vozit od toho roka aj nieco velmi nechceli. Navyse ked uz chodili na odrazadlach, trojkolkach, uz vobec.... Takze mali sme/mame len skejtik, a ked sme chodili dvaja, tak kocik + trojkolka na palici, toto sa nam osvedcilo 100x viac. Ale vsetko zalezi od starsieho dietata. Bude sa chciet vozit v kociku? Tak vyuzijes a bude Ti to pomocnikom. Nam sa uz nechceli vozit ked chodili, behali, boli by tam 10 sekund a "skriekali" by ze chcu ist dole. Takze... Pre nas by to naozaj bola zbytocna investicia a ostara...

euka210
Dnes o 09:44

@jessi_ca ja mam rozfiely stale 2r2mes 3deti a surodenecky nie, chodili riadne, mimi zimy frcali na odrazadle.
Ked, tak len skejtik.

jessi_ca
autor
Dnes o 09:57
@anonym_ae997f

@jessi_ca za mňa sa oplatí, 2r ešte nebude vkuse chodiť, ani nevydrží stať /sedieť na stupienku...možno ti ešte bude aj spať na výlete atď. Zase malé by som nechcela vkuse mať v nosiči..mala som rok a 3 mesiace rozdiel medzi deťmi a mala som , kým sa narodilo druhé, používala som Mono verziu a na boku tašku.

@anonym_ae997f ja tiez rozmyslam nad Bugaboo Donkey. Ste s nim spokojna? Mate teda aj vanicku a aj tu sportovu cast?

anonym_ae997f
Dnes o 10:35
@jessi_ca

@anonym_ae997f ja tiez rozmyslam nad . Ste s nim spokojna? Mate teda aj vanicku a aj tu sportovu cast?

@jessi_ca kúpila som z druhej ruky komplet výbavu. 2x športová časť, 2x vanička, 2x vajíčko, 1x taška, 1x stupienok so sedadlom. Ale už som ho aj predala, lebo mám veľké deti. Ale keby som mala zase kúpiť, tak jednoznačne bogaboo donkey. Dokopy som za neho dala 800e, predala som ho za 900e 🫢

anonym_eef51b
Dnes o 10:44

Ja mám medzi deťmi rok a pol rozdiel a kupili sme sedatko s pásmi ktoré sa upevnilo na spodok kočíka .Nie ten na čom stojí dieťa ale toto je akoby stolička kde sú aj pásy na pripútanie.Nevidela som zmysel kupovať ďalší kočík keď to staršie už ani nechcelo byť v kočíku veľmi

petronellla87
Dnes o 10:54

@jessi_ca ja mam rozdiel 16 mesiacov a surodenecky kocik som nemala. Starsia chodila bud na odrazadle alebo sme mali 2 oddelene kociky. Neskor skejtik. Mne tie surodenecke kociky pripadali strasne velke kravy🤣 ale suhlasim aj s tym ze pockaj az sa narodi druhe babo a uvidis