Oplatí sa kúpiť súrodenecký kočík?

1. máj 2023

Ahojte, cakame druhe babo a starsia dcera bude mat v tom case 2 roky. Zvazujem kupu surodeneckeho kocika. Babo sa ma narodit okt/november, cize ak v decmebri napadne sneh, tak skejtik ku kociku asi velmi nevyuzijeme... mali ste niektora vekovy rozdiel 2 roky - kupovali ste surodenecky kocik?

basska_b
1. máj 2023

My sme mali rozdiel 2 roky presne medzi detmi a kupili sme len skejtik. Ale narodila sa koncom februara. Ale aj keby v zime, tuto v Bratislave snezi tak raz za celu zimu 😄 so skejtikom sa v nudzi da aj cez sneh, no ak by si tak sla kazdy den, mala by si riadne bicepsy

siska53
1. máj 2023

Nie. Nam sa neoplatil ani skejtik, ani surodenecky kocik.

galganka
1. máj 2023

...podľa toho, koľko kočíkuješ a s kým. My máme rozdiel síce menší, ale chodila som s nimi často sama, aj ďaleko, aj na celý deň, takže aj keď mala staršia 2 roky, súrodenecký kočík sme využili. Spali v ňom obaja, nákup odniesol... ak ste ale len za prechádzky niekde okolo bytovky, po prvé ihrisko, či s ockom, ktorý môže nosiť na pleciach, tak si poradíte aj bez neho a bude stačiť skejt.

evica17
1. máj 2023

moj dvojrocak zas uz vobec nechodi na kcoiku, ani na nicom, len peso. cize ja by som nekupovala. ale my sme mali mensi rozdiel, len cca rok, a tak som kupila, ale pokazil sa (u z bazaru) a potom len skejtik, ale moc cme nevyuzili. po dedine na peso a do mesta maly v nosici a starsi na peso. ale zalezi od dietata , neviem ako je tvoja naucena chodit, mozno vyuzijes, ale asi nie az tak dlho. skejtik bol za mna praktickejsi

annm81
1. máj 2023

Základná otázka je, ako kočiar využívate. Ja mám omnoho väčší rozdiel medzi deťmi a aj keď starší má už 6, stále využívam kočiar (cyklovozík pre obe deti). Často chodíme na celodenné výlety a po niekoľkých hodinách chodenia či bicyklovania je aj ten starší rád, že si môže sadnúť a oddýchnuť a ja sa súčasne nemusím obmedzovať v tom, že ak dieťa ďalej nevládze chodiť, musíme ísť domov. Ak by som mala kočiar využívať len na cestu do škôlky a obchodu, pri dvojročnom rozdiele by som už riešila len skejtík.

kamowa
1. máj 2023

Pri 2-rocnom rozdiele, som ani surodenencky kocik, ani skejtik nevyuzila.

riamia91
1. máj 2023

Surodenecky kocik uz iste nie.
Mame skejtik a vyuzivame aktivne uz rok, sice uz menej, ale skor ked sa potrebujem s oboma detmi niekde rychlo lrepravit, ale vyuzivame, dokonca aj v zime a to byvame v Tatrach.

mamaaja82
1. máj 2023

Moja bude mat 2,5ked sa narodi male a kupili sme surodenecky kocik,casto sme vonku a mala je drobnejsia este si pospi na vyletoch v kociku.

autor
1. máj 2023

Dakujem za vase skusenosti. Kocik vyuzivame kazdy den, preto zvazujem surodenecky kocik. Vacsinou chodim s malou sama. Obavam sa toho, ze napadne sneh (teda skejtik sa nebude dat vyuzit), pojdem von s detmi a starsia mi nebude chciet
chodit a otocim sa pri prvom rohu 🤣 Asi pockam, kym sa narodi druhe babo a uvidim ako na tom budeme.

riamia91
1. máj 2023

Urcite pockaj!
Ja som bola s prvou nonstop vonku, po narodeni druhej sme tiez chodili vonku, aj chodime. Teraz uz bude mat starsia 3 roky, zakraca vela, ale ked potrebujem ist dalej a rychlo, skejtik sa vzdy zide. Ani v zime nebol problem.

lusyc
1. máj 2023

Mam presne dvojrocny rozdiel medzi staršími, všetci ma odhovarali od dvojkocika, ale po 3 mesiacoch trápenia som kúpila. Mladsia sa narodila zaciatkom februara. Najviac využívaný zo všetkých. Veľmi závisí od dieťaťa. Moja najstaršia nechcela chodiť, doslova žiarlila na vozene bábätko. A ešte aj nákupy sa zmestili.

pandorra
2. máj 2023

My sme mali dvojkočik aj skejtik. Využili sme obe. Rozdiel medzi deťmi 19 mesiacov.