icon

Oplatí sa kúpiť súrodenecký kočík pri vekovom rozdiele 21 mesiacov?

5. jún 2025

Ahojte. Očakávame druhý prírastok do rodiny a zaujímajú ma vaše skúsenosti pri takomto alebo podobnom vekovom rozdiely, či sa investícia do súrodeneckého kočíka vyplatí. Syn chodí od jedného roka, ale prechádzky s ním sú stále také, že on ide tam kde vyhovuje jemu, čiže niekedy kým sa dostaneme z bodu A do bodu B to trvá pekne dlho 🙈🙈 Príde mi, že už v kočíku ani veľmi nechce byť, ale na druhej strane si inak ako s kočíkom neviem predstaviť "rýchle presuny" alebo napríklad ísť na nákup 😅. Ako ste riešili podobnú situáciu vy?

zuzana9393
5. jún 2025

My máme síce trochu väčší rozdiel, (starší 3r, mladší 5mes) ale super je aj cyklovozik pre dve deti 🙂ja s ním chodím aj na nákupy, samozrejme záleží, ako ďaleko máš obchod.

zuzkapap
5. jún 2025

Mám taký istý rozdiel a áno mali sme, neviem si predstaviť ist niekde ďalej ako okolo bloku bez toho
Využili sme do cca 2,5r staršieho

nevenka
5. jún 2025

My sme mali presne rozdiel 21 mesiacov, syna som ppstupne ucila kracat vedla kocika, drzal sa ho. On mi ale velmi neutekal, skor sa pristavil pri kameni, papeku a tak, taky je vlastne dodnes 🤭. Ked sa dcerka narodila, tak uz bol zvyknuty a kracal pekne pri mne. My sme byvali na sidlisku, vsetko blizko, obchod pod domom, casom aj drogeria, ale to boli vacsi, aj lekara sme mali pomerne blizko. Ked som niekde musela byt nacas, tak som vyrazala o dost skor. Ale on bol vyborny chodec, nikdy mi kocik nechybal ten surodenecky. Na velke nakupy chodil manzel. Potom, ked mali deti 7 a 5 rokov, tak sa nam narodil druhy syn a potom este dcera, tiez rozdiel 2 roky. A to iste. Tento druhy syn mi vsak dost caato utekal a mala som hrozu z toho, ale kupila som novu 2 kombi, tak uz surodenecky som nechcela. Aj zbytocne velke a tazke. Postupne, ja neviem, ani ako, sa maly naucil pekne iat po chodniku a bolo to fajn. On si zvykol, ze je uz velky a hrdy bol na to. Este som uvazovala o stupienku ku kociku, ale nakoniec som ani ten neskusila. To by mozno stalo za to, vyskusat take nieco.

kiki68
6. jún 2025

Alebo board za kocik, to tiez neni zle. My mame surodenecky, ale rozdiel bude 5 rokov, takze len board na statie mu zakupim, nech mozem robit tie dlhsie prechadzky a par minut ma klud a potom zase beha okolo