Plastové kolieska na kočíku

lizanka
14. feb 2014

prosiim vas, poradte mi, ake mate skusenosti s plastovymi kolieskami na kociku?? vybrala som si kocik,ale ma plastove kolieska, budu s tym problemy??

luba28
14. feb 2014

@lizanka neviem ci budu,ale kocik bude taky tvrdy,...pod kazdym kamienkom bude taky nem dobry,...

hajajanka
14. feb 2014

@lizanka Kolieska odporucam pogumovane, ale este lepsie s nejakou pneumatikou. Inak to bude dost triast. Osobne by som kocik s cisto plastovymi kolieskami nekupovala (a tiez sa znicia ovela skor ako pneumatiky).

siska53
14. feb 2014

@lizanka dobre radia,plastove skor nie. Najlepsie su pneumatikove. Ja som,mala s pneumatikovymi kolieskami,hontrlaci,pekne peroval,vhodny bol aj do hlbsieho snehu,babo nezazivalo otrasy a dost lahko sa tlacil,lebo robil len dve stopy,nie 3 ci 4. Viem to porovnat,mame totiz teraz uz golfac a vidim rozdiel.
plastove sa podla,mna,skoro znicia.

nigguska
14. feb 2014

@lizanka ono je to vec nazoru a kazdy ti povie nieco ine....ja mam take tie pogumovane a som spokojne...kedze sme byvali na "stavenisku" tak sa mi nestala nehoda ako mojej kamaratke s pneumatikovymi kolieskami,ked presla po klincoch a mohla kupovat nove kolieska

mimisk
14. feb 2014

@lizanka plastove sa rychlo opotrebuju a potom je problem s novými, musia sa menit cele a tie niekedy nie je mozne zohnat, ked su s pneumatikou tak potom staci vymenit len plašt

lizanka
autor
14. feb 2014

dakujem za odpovede, takze musim najst nejaky iny.. 😖

lizanka
autor
15. feb 2014

@nigguska tie pogumovane kolieska ako dlho vydrzali? kocik s pogumovanymi kolieskami nehrka po ceste?

siska53
15. feb 2014

@lizanka my mame pogumovane na,sportiaku,golfaci,ci ako to nazvat,tam su take krpate..zatial drzia,len asi,sme ich znicli trosku na kamenoch,lebo predne otacacie kolieska,ktore sa nedaju zaaretovat,blbnu. A ten golfac neperuje,takze to tiez dost hrka,pri takmer jazdej nerovnosti terenu musim stkacit pedal,aby som,kocik nadvihla.
pribsynovi sme,ho malo pouzivali,pri dcere,kedze je slabsi chodec,tak je denne pouzivany od augusta. Zlata moja inglesina!
ale teda kolieska drzia.

salome_82
15. feb 2014

My máme plastové pogumované a nemenila by som 🙂 Zvládnu sneh, blato aj stavenisko. Nafukovacie som nechcela preto, lebo taký kočík je ako tank široký, ťažký a navyše hrozí defekt.

salome_82
15. feb 2014

@lizanka Kamoška má taký kočík ako ja, len starší typ, ale teda kolieska má tie isté - plastové pogumované a teraz v ňom vozí tretie dieťa. Kolieska má stále tie isté.

A povedala by som, že je veľký rozdiel medzi golfáčmi a normálnymi kočíkmi. Golfáče mi prídu celkovo menej kvalitné. Ak máš vyhliadnutú napr. nejakú trojkombináciu - vanička+vajíčko+športový kočík s plastovými kolieskami, tak choď kľudne do toho, nemusíš sa báť. V mojom okolí som si všimla, že baby kupujú dosť Peg Perego, tuším som ich narátala 6 a všetko plasťáky. A tie babu, ktoré používajú pneumatikové kočíky, tak potom kupujú golfáče práve preto, lebo sú tie ich kočíky veľké a ťažké, čo už pri dieťati, ktoré vie chodiť obmedzuje 🙂

siska53
15. feb 2014

@lizanka najlepsie si vyskusat v obchode priamo,popytat sa infosky,potom,porovnat cenu,ci sa niekde neda zohnat ten tvoj vybrany typ lacnejsie..ale to vies...
dufam,ze si vyberies taky,aky ti bude vyhovovat.
P. S. mladsia dcera bola kolikova a zvedava,cize ta v kociku,zo zaciatku bola len,ked spala,az ked uz sedela,mu prisla na chut. Takze pocitaj aj s tym,ze akykolvek vyberies,mozno budes riesit aj satku ci daky nosic. 🙂
zelam stastny konecny vyber!

siska53
15. feb 2014

@salome_82 no,ano gumove kolieska su vacsie a tazsie,ale,len,v pripade,ze denne pouzivas auto. Ano,ten kocik zaberie viac miesta,ale da sa,boli sme s nim na viacerych dovolenkach. Golfac je sice skladnejsi,ale teda ten nas je straasne tazky na,tlacenie. Pouzivam,ho,lebo muz mi uz moj milovany kocik zrusil,ale teda pri tlaceni sa namakam. Ingleisna magnum,mi isla lahucko,nikdy ma,z nej neboleli ruky. Asi zacnem pouzivat staru klasicku buginu,co mame po muzovej neteri. Akurat v nej nie je ani miniaturny kosik,ale neva.
a nebyt naliehania muza,tak ja nad kupou golfaca ani neuvazujem,ale teda..,ustupila som mu,co uz.lebo nad buginou sa hrbil a bolel ho chrbat. Tak kvoli zopar dovolenkam a,nedelnym,vyjazdom autom sa to kupovalo...

salome_82
15. feb 2014

@siska53 Veď si to nemusela brať ako útok na tvoju osobu ;) Ja som len popísala čo som si všimla. Každá v mojom okolí, ktorá používala trojkolku s pneumatikami, tak ju po čase predala aby kúpila niečo menšie a ľahšie. Tie čo fungujú na plasťákoch nič také neriešia ;) Samozrejme dôvodov prečo človek kúpi buginu je x.

siska53
15. feb 2014

@salome_82 neberiem,ved kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja si vzdy pri tychto otazkzch aspon zaspominam na moj kocik :- . 🙂) este ho sice mame,ale je odlozeny,chcem ho na jar vyumyvat a pokusim sa predat.

lizanka
autor
15. feb 2014

tento som si vybrala, kolieska su vraj pogumovane...

mimisk
15. feb 2014

@lizanka ja som myslela ze chcete kocik od narodenia , tak u sportakov je troska ine

applede
15. feb 2014

ja mam concord a s koliečkami max..spokojná, určite by som nechcela nafukovacie..alebo kočík "hontrlací" ..ale to je vec názoru... 😖 🙂

nigguska
17. feb 2014

@lizanka ahoj,ja som mala kombinovany kocik,cize som ho pouzivala cca 2,5 roka a uplne v pohode.....kolieskam nic nie je a budem ho vyuzivat aj pri druhom ak sa postasti....aj na golfaci mam pogumovane a tiez su v pohode po roku a pol.....