Poraďte mi pri výbere kočíka, kočíkovať budem cez zimu

majka2211
15. feb 2020

Ahojte ženy.. Je to síce trochu zavčasu, ale v júli mam termín pôrodu a asi or Maja by som chcela riešiť nejaký kočík. Chcela by som nejaky z bazáru alebo nový. Mam v tom však dosť chaos, keďže musím počítať s väčšou vaničkou kvôli tomu, že budem kocikovat cez zimu a musí sa tam zmestiť toho dosť. Je v tom vôbec nejaký rozdiel že kočík na z,, bežné " počasie a na zimu? Viem len ze sa to deti na nejaké terénne a mestské alebo tak... Prosím pomôžte mi.. Alebo akú značku kočíkov by ste mi odporučili?

jajajajka
15. feb 2020

@majka2211 ja som mala brano riko uplne super kocik mala sa mi narodila tiez cez zimne obdobie 🙂

hlobenova
15. feb 2020

My máme kocik zn. Moon😉za nas veľká spokojnosť aj vanička velka👍

majka2211
autor
15. feb 2020

Ženy ďakujem veľmi pekne 😊 ste zlaté.. Aspoň sa mam od čoho odraziť

gibi13
15. feb 2020

@majka2211 ahoj, ja osobne neviem či sú kočíky aj takto špecificky rozdelené, ale ak ideš kočíky obzerať, tak to uvidíš rozdiel medzi vaničkami... 🙂

jeliz59
15. feb 2020

Za mňa camarelo elix nemá chybu....a čo sa týka športovej časti taktiež ostatné trojkombinacie majú veľmi úzku športovú časť tento je naozaj priestranný pohodlný nieje to opacha škaredá😂ale naozaj vkusny pekný kočík....za mňa veeeeelka spokojnost

lienkaam16
15. feb 2020

Nám akurát včera prišiel stokke trailz. Naozaj vyzerá priestranný, tak uvidíme keď začneme kočíkovať. Zatiaľ sme kúpili len vaničku a uvidíme či budeme aj športovú, alebo kupime len šporťák.

majamat
15. feb 2020

kazdy kocik ma nieco do seba. sestra teraz kupovala tiez Moon. pomer cena-kvalita- funkcnost je celkom fajn.

kazdy kocik na vyhody a nevyhody.
-zaklad je konstrukcia, mozu byt extra lahke kociky.
-kolesa, su nafukovacie ( udajne sa uz nerobia, lebo byvali casto defekty - hovoril predajca kocikov ), teraz sa namiesto toho robia plnene niecim. potom su gumenne, tie nafukovacie byvali vodnejsie do terenu,a le zaroven boli tazsie, cize zvysovali vahu kocika.
-dalsia vec je velkost kolies. malicke kolesa su vhodne skor na leto, nezvladnu narocnejsi teren.
. potom su zdvojene kolesa. to mavaju casto golfove kociky a to su prave take kociky do auta a na leto. na celorocne pouzitie nie. niektor ekociky maju vacsie zdvojene koa tie su uz pouzitelne aj v zime, pokial nei je vela snehu. ina sa medzi tie kolesa pcha.
- pocet kolies je tiez dolezity. moz byt 4-kkolesove, ktore su praktickejsie a 3-kolesove, ktore su menej stabilne, ale existuje na to taky grif, ako s nim manipulovat.
- a take tie funkcie kolies - otocne kolesa, potom, ze sa daju vybrat, to ma vacsinou kazdy kocik s vynimkou tych retro.
- kosik je na konstrukcii a pre mn aosobne bol dost dolezity. paci sa mi kocik na Britax go. je dobre, ked je velky. nosila som v nom nakup, rezervne veci pre malu, castokrat aj objemne veci, ako balik plienok z obchodu a pod. ak je kocik moc hlboky, resp vysoky, je lepsie, ked je na jednej strane znizeny, pripadne Peg Perego tusim mal jednu stranu, co sa dala zatlacit dole. inak ti bude sedacka zavadzat a do kosika sa tazko dostanes.

majamat
15. feb 2020

potom su vanicky, su rozne velke a rozneho tvaru. je dobre mat velku vanicku, aj ked pre deti narodene v zime to tak velmi dolezite nie ej. ako rastu, tak sa zhadzuje oblecenie, lebo sa oteplieva a v pohode sa zmestia. niektore vanicky su naozaj dost male a v zime by sa do nich 6-mesacne dieta vo fusaku nevopchalo.
je celkom fajn,a k ma vanicka moznost zdvihnutia pod hlavou, na strieske vetranie, pripadne predlzenie striesky. no bez tohoto sa da zaobist.
no nepaci sa mi vanicka a sportova cast v jednom. bezne ma vanicka okraje pevne,a le ta co sa z nej robi sportova cast, ta nie.

majamat
15. feb 2020

sportova cast by mala byt velka, lebo aj ked neiktore deti od 1,5-2r nechcu ist do kocika, su situacie, ked sa este hodi - ked je dieta core a nevladze, ked sa ide niekam na dlhsie a potrebuje sa vyspat a pod.
na nete, aj tu na MK je zozna kocikov a su tam fakt rozne znacky a daju sa pridat do porovnania.
tiez je dobre, ked sa potahy na sportovej casti a aj vanicke daju vyzliest a oprat.
strieska je dobra ta, ktora sa da predlzit. no nepaci sa mi take predlzenie, ze jedna cast zostane akoby odkryta ( je tamnapr, len sietka, pripadne len igelit.
je vyhodou, ked je sedacka otocna, ale mne to nikdy nechybalo. v prvom kociku som nemala okienko v strieske, co povazujem za nutnost, obcas je dobre na dieta vidiet, co robi. dcera mala problem s refluxom a parkrat sa dusila.
a mne osobne sa nepycia korytkve sedacky. to su take, ze maj pevny tvar a ked chces dat dieta do lahu, hybes celou sedackou, nie iba pod chrbatikom. moja dcera bola uplakane a nespiace dieta a obcas zaspala na brusku, v tom korytku to nie je idealne.
a nemam rada uchytenie striesky na sedacku,a le lepsie je, ked je na konstrukcii. ked das dieta do lahu a strieska jena sedacke, tk posuvas aj celu striesku a preto takato strieska uz nezakryje tolko, ako ta, co zostava hore prichytena na konstrukcii.

majamat
15. feb 2020

a vajicko, tam asi velke rozdiely nebudu. su kociky, ktore sa predavaju v 3-kombinacii, alebo v 2 - kombinacii. pripadne sa da dokupit vajicko inej znacky.

aky kocik kupis zavisi od tvojich preferencii. no pre mna bola dolezita este jedna vec, aby sa dobre skladal. niektore kociky sa zle skladaju. idealne je, ked sa da poskladat 1 rukou, lebo mamicka aleho dietata ma stale plne ruky 😀 sestre sa pacil kocik Bexa,a le skladal sa tazsie a navyse sa najskor musela dat dole sedacka, co je podla mna dost nevyhoda.
na nete mas aj videa a tam si mozes pozriet ako sa s takym kocikom manipuluje.

majka2211
autor
15. feb 2020

Wau takéto odpovede som nečakala ale mam v tom jasnejšie 😊 preferujem aby sa dal ľahko skladať, aby som ho mala na dlhšie obdobie, budem s nim chodiť aj po teréne viacmenej, potom často chodím MHD a autom.. Ostatne ešte rozmyslenie nemám toto sú asi také najdôležitejšie veci

zuzka170
6. apr 2020

@lienkaam16 kolko vas vysiel?