icon

Poraďte prosím dobrý kočík

monique17
26. júl 2018

Už som tu na MK diskusie o kočíkoch aj čítala, ale som ešte viac nerozhodná ohľadne kúpy kočíka. Ani som nevedela, koľko faktorov ovplyvňuje kúpu kočíka :D. Na kočík by som mala nasledujúce požiadavky:
veľká vanička - budem mať zimné bábo, takže aby sa tam zmestil aj fusak
kolieska, ktoré prejdú aj po zlom teréne - bývame na dedine a cesty sú tu strašné, takže niečo čo ma neubrzdí pri prvej skalke :D
Taký aby vedel vyjsť na obrubník - teda aby som ho vedela nakloniť dopredu a prejsť na obrubník, bez toho aby som sa bála, že sa mi zlomí na polku
Nemusí to byť trojkombinácia - stačí vanička a autosedačka
Rozkladať ho často nebudeme - bývame v rodinnom dome a kočík bude na prízemí, takže prenášať ho často nebudeme, tiež nechodíme často na výlety autom. Takže rozložiteľnosť až taká dôležitá nie je.
A nech sa dá ním ľahko "kerovať" aby som nemala svalovku po každom kočíkovaní ( lebo napr. kamarátka mala kočík s ktorým kočíkovať bol boj, išiel just inde ako sme ho smerovali :D takže nejaký ľahko ovládateľný)
Chcela by som investovať tak do 400€ ( ak bude z druhej ruky ) max. 500€ ak nový.

Prosím poraďte nejaký konkrétny typ, s ktorým ste spokojné vy. Lebo čím viac o kočíkoch čítam, tým viac neviem aký kúpiť. Vopred Veľmi pekne ďakujem 🙂.

myska9992
•
26. júl 2018

@monique17 najlepšie je ísť do predajne a naživo si vyskúšať čo ti vyhovuje.
Keďže budeš mať zimné bábo , keď sa narodí bude malinké takže ti vojde do každej vaničky takže nerieš zbytočne veľkú vanicku, do štandardnéj ti isto vojde. Podľa cenového stropu pozeraj skôr poľské kočíky s veľkými nafukovacími/ penovymi kolesami ako Tako, Bexa, Bebetto...

natalkahe
•
26. júl 2018

Pozri znacku Jane, neslapnes s nou vedla, v terene najlepsi kocik co som mala.

carmenuska
•
26. júl 2018

@monique17 vanicku neries,zimne babo sa vojde s fusakom do kazdej.A tu dalsiu zimu uz bude v sportovom.Mne napriklad zalezalo aj na dizajne,nepaci sa mi hocico a aby sa sportiak dal otocit smerom ku mne.Kup radsej nejaku znacku a pouzovany z bazara ,ako tie polske hebeda,co ma pol republiky.

dii16
•
26. júl 2018

Ja mam camarelo sevilla, cena super, je priestranny, maly sa narodil vo februari, fusaky, perinky neboli problemom dat do kocika, tiez byvam na dedine a ide aj po hrboloch a bez problemov. Jedinou nevyhodou je ze mame male auto a dat ho do kufra je trochu nemotorne. Je to vacsi kocik. Ale ja som spokojna, nam to staci bohato.

18makulka18
•
26. júl 2018

@monique17 my mame trojkombinaciu colleto florino a nedam nan dopustit. Je uplne uzasny, urcite splna vsetky tvoje poziadavky 🙂 jedine minus je, ze je tazsi, ale to kazda trojkombinacia. Ked sa ho nechystate skladat a prenasat, ta vaha vobec nevadi. Top na nom je vsetko, je mega odpruzeny a co je najviac top, sportova cast ma striesku az po madlo, vanicka je priestranna, zmesti sa do nej v pohode aj rocne dietatko 🙂 vanicka ma tiez predlzovaciu striesku, proste je to uzasny kocik. Tym, ze je odpruzeny a ma nafukovacie kolesa, prejde aj fakt hrozny teren, ci neodhrabany sneh uplne v pohode. Ak by si chcela viac info, kludne mi napis spravu 🙂

mirkarose
•
26. júl 2018

Dcéra mala nemecký kocik moon tregg a bola nadmieru spokojná. Veľká vanička aj športový priestranný otocitelny v oboch smeroch, ľahký a strieska sa dala dat až k mádlam. Tiež bol polohovatelny do úplného ľahu. Ľahko sa vozí. Ak by ste mala záujem ma ho na predaj aj s vajíčkom Maxi čosi a taškou. Všetky štyri kolesá sú odpružené. Predáva ho za 450 aj s vajíčkom. Je ako novy. Mala sa narodila v septembri. Ešte je viac ako rok v záruke.

jankalukasova
•
26. júl 2018

@monique17 nuž ja Ti poviem tak... tiež bývame na dedine a fakt je taký, že jediné čo tu nemá problém sú tzv. poľské tanky... tiež jeden mám... trojkombináciu, bola lacná (435 ako nová) a na dedine s iným nejazdím... má veľké nafukovacie kolesá a v pohode s nim idem aj na pole keď chcem. Do auta je ale hroooooozne nepraktický... takže, keď sme odložili vaničku, kúpila som si do auta šporťák, ľahký, skladný, s penovými kolieskami, takže sa mi nestane, že na ňom niekde sama na nákupe dostanem defekt a podobne. Pre mňa je toto ideálna kombinácia na dedinu... k domu nám vedie makadamová cesta a všetky kamošky čo som tu mala, mali problém.. jedine ten náš tank to preliezol ako nič.

emiliar
•
26. júl 2018

@monique17 ja som bola spokojná s tako dalga . Veľká vanicka pouzivali sme ju 9 mesiacov.

simcatko17
•
26. júl 2018

Podľa mna je blbosť kupovať 3 kombi...my sme kupili gmini grand a bol perfektný, znovu by som doň sla...keď sa pozrieš na net všetci predávajú trojkombinácie asi po pol roku a kupujú sportiaky...tie športové nadstavby väčšinou pri lacnejších kočíkoch nestoja za nič...a ro nehovorím
O tých vajíčkach čo k ním sú...nemajú ani crash testy a pod. My sme kupovali maxicosi cabriofix autosedacku a gmini...potom som kúpila trojkombináciu že to teda bude lepšie a prd predala som ho ponesiaci...teraz kupim radšej britax b motion a v budúcnosti pre babo len vaničku... takze ak ti mám poradiť tak sa pozri na britax b motion a k tomu vaničku...b motion nový stoji cca 250€ vanicka z bazáru asi 50€ a vajíčko lepšej značky zoženies tiež do 60€ 🙂 do 400€ kocik jak víno 👍🏻🙂

adulienka11
•
27. júl 2018

Vlka vanicka lahko sa hojda je proste super Bebbeto Murano

adulienka11
•
27. júl 2018

Velka vanicka

adulienka11
•
27. júl 2018
petulka1987
•
Autor odpoveď zmazal
•
romiada
•
1. aug 2018

Ahoj , ja mám dobrú skúsenosť (ale až od 1roka) s kočíkom Thule Urban Glide. Športový , ľahučký, je uplne naozaj špičkový (na behanie,korčulovanie). Odskúšaný ho mám na snehu, piesku....perfektne je odpružený, dokážem sním dokonca zísť aj po schodoch (bez ujmy na zdraví syna a mojej svalovice😉) Dieťatko sa v ňom dá dobre "ukočíkovať" lebo je pružný a dobre péruje, takže ho ukolíšeš. Zloží sa jedným stlačením gombíka jednou rukou. Ja mám len športový typ (tvárou odo mňa) , ale viem že sa dá aj vajíčko aj vanička nadpojiť. Patrí ale k tým drahším...ceny začínajú od 550 vyššie....

monique17
autor
•
9. aug 2018

@simcatko17 ďakujem všetkým za rady 🙂 nakoniec som sa rozhodla pre Bitax motion 🙂 už je aj doma a zatiaľ som spokojná, dúfam, že aj malá bude 🙂. Ďakujem teda ešte raz🙂

simcatko17
•
9. aug 2018

@monique17 super vyber 🙂 nech sa v ňom maličkej paci 😊