Používanie vajíčka verzus hlbokého kočíka. Čo je lepšie?
Maminy, potrebujem viac názorov. Všimla som si, ze terajšie vajíčka su kompatibilné s kočíkom a veľa mamičiek to vyuziva na presun z auta. No videla som ich aj na prechadzke, na nakupoch ... Dokonca jedna mamina mi vravela, ze oni pouzivali hlavne vajicko a potom sportovu cast kocika, ze hlboku cast minimalne. Kedze ma to o pár mesiacov čaká, premyslam, ci je to v rámci vyvoja ok. Na jednej strane som toho názoru, že babatko má byť na rovnej podložke s vo vajicku len na nevyhnutný presun autom, na druhej strane aj v nosiči je bábätko s ohnutým chrbátikom a je to ok. Ma to niekto nastudovane, čo je ok a co je uz cez čiaru?
Vo vajci by babo nemalo byt na dlhsi cas, a niektore babatka lubia spat v kocari(napriklad moja ako novorodenca potiahla aj styri hodiny)
Ja urcite odporucam normalne vanicku, kopec mam si uziva dlhe kocikovania.
Pokial neplanujes travit vela casu von, planujes nosit babo v nosici, v tom pripade nemusis vanicku kupovat
Nie je to ok co sa tyka vyvoja. Max take 2hod raz za cas ked treba v aute alebo k dr je to ok ale na dlhsie urcite nie.
A ja budem iná, prvú dcéru som vozila vo vajíčku, a neviem o tom, aby jej to ublížilo. Ma 16r, zdravá, ohybná, chrbtica ok, kĺby ok, všetko ok.
Nie, nie je to absolutne vhodne na dlhe prechadzky, okrem namahania chrbtice a nepohodlia hrozi aj pozicne dusenie, dieta sa nema vo vajicku nechat ani len dospat, nie este aby sa pouzivalo ako kocik. Na tomto nic nemenia ani skusenosti typu ja som to tiez tak robila a dieta zije, proste to nie je vhodne a nevidim dovod to robit, kedze je viac rizik nez vyhod.
Dobre nastavene vajicko je navyse dost tesne, dieta pevne obopinaju vyplne tak, aby boli chranene, pri dlhych cestach autom sa odporuca robit pravidelne pauzy, aby sa dieta natiahlo, naozaj to niekomu pripada byt vhodne ako bahrada vanicky?
Ja som teraz kupovala, polohovateľné vajíčko, da sa vystrieť. Ale jasne, ze okolo domu budem používať vaničku
Tak to je hádam jasne, že vanička je vhodnejšia a lepšia.
Ďakujem za názory, je mi samozrejme jasné, ze rovná plocha je vhodnejšia, len ma prekvapuje množstvo vajicok na prechadzke. Kedysi sme balili bábätká preventívne na široko kvôli klbikom a teraz sa od toho upúšťa, tak som bola zvedavá, či je zverejnená nejaká štúdia o vhodnosti alebo nevhodnosti vajíčka na vývoj dieťaťa.
Ďakujem za názory
Vajicko je iba na nutny presun
@enka81 niektore vajicka su polohovatelne takmer do roviny, pri pouziti na kociku, ale tak ci tak by som isla normalne do hlbokej vanicky, ktora ochrani lepsie aj pred vetrom a je priestranna naproti vajicku, my sme vyuzili do 7 a pol mesiaca a az teraz sportak a vajicko vyslovene iba v aute
Fuuuuuu. To si neviem predstavit. I ked aj tie vajicka su rozne.... ja som mala vycitky ked sme museli ist autom ze je tam "pokrcene".
Inac pekne na rovnom.
Ahoj. Nam uz predavac v obchode hovoril, ze vajicko nie je vhodne na kocikovanie. Ze vo vajicku ma dieta bradu prisunutu k hrudniku a ze to nie je dobre pre jeho dychanie. V pripade dlhsich ciest treba prave preto robit vela prestavok.V nosici to je nejak inak. Tam je to dychanie v poriadku (aspon pokial ja viem). Takze kocikovat urcite v kociku.
@enka81 nech sa páči, tu to máš pekné vysvetlené prečo NIE!
A ja teda tiež žasnem keď vidím ako rodičia kočíkujú deti vo vajíčku. Tiež nechápem rprečo to robia. 🤷
A balenie na široko sa už tiež dlhšie nerobí.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/268095/zach...
@enka81 na nete toho nájdeš dosť
https://babetko.rodinka.sk/starame-sa/starostli...

vajicko je urcene len do auta a kratkodoby presun .. z dlhodobeho hladiska je to absolutne nevhodne ...