Poznáte luxusné, ale pohodlné kočiariky?
Ahojte baby. Chcem založiť diskusiu o kočiaroch.... luxusných ale zároveň pohodlných pre dieťatko... Mne sa veľmi páči Stokke explory, aj čo som čítala je vhodný pre maličké... Viete ešte nejaké značky poprípade dajte fotky aj lepších. 😉
@atap mas este cas 😉 hlavne dbaj na to, aby bola sportova cast reverzna, inak tu uz bolo spominane, ze kazdemu vyhovuje nieco ine, treba si poriadne premysliet, co potrebujes... ci budes auto denne nakladat do auta, ci budes chodit mhd a zdvihat ho tam, ake mate chodniky/cesty, ci ho budes brat do vytahu, ci ho mas kde skladovat apod. ...
neexistuje idealny kocik, prave pre to, ze kazda sme ina, kazda potrebuje nieco ine...
@jabadaba tak ako @zajo79 pise, mozes si chodit a premeriavat kolko len chces, nieco kupis a potom zistis, ze ti je velka vanicka uplne na nic, lebo dieta sa chce pozerat von, alebo sice budes mat velku vanicku, ale sportova cast bude mala... a na tom sportiaku prave najviac zalezi... v podstate ta vanicka staci do tych 4 mesiacov, potom je uz dieta dost zvedave na to, aby lezalo vo vanicke (aj ked sa daju vanicky polohovat, je odtial iny vyhlad ako zo sportiaku)
a k stokke... nechapem, preco je to tak diskutovany kocik... mne sa velmi paci to, ze je tak vysoko, ako 180 cm vysoka mamina som mala problemy prave s nizkymi kocikmi...
@atap napisala ti ze je neprakticky, ale urcite ho nikdy nevlastnila, bo ja ho mam a praktický je neskutocne,ked si typ aj do mesta a nakupných centier. ak si kupis stoke winter kitty,tak nieje o čom 😉 moj nazor pouzivam ho uz 9 mesiacov
@jabadaba coo??? ja vlastnim stokke a karicka je neskutocne prisposobena na chrbticu, ked pozeram ako su deti pokrcene a povykrucane v iných karach 😠 neviem odkial beries nazory, ale stabilita je super je to premyslene a dlhe roky predávane a to hovorý za vsetko
super téma 🙂 až na niektoré mudrlantky ☹
my máme tiež viacero kočíkov
peg perego clasico štandardny kočík typickeho tvaru podvozku, makkučká jazda, obrovska vanička, to terénu aj do mesta, pre mna No.1, škoda že len do pol roka, lebo športák sa mi nepáči na tom velkom podvozku
bumbleride fleyr to bol moj ulet len kvoli krásnej ružovo.sivej kombinácii, ale nakoniec sa celkom osvedčil, ale nie v zime na snehu
zimny favorit u nas: cam cortina X3... obrovska trojkolka, mm ho nazval vlajkovou lodou 🙂 ale v snehu bezkonkurenčná
no a ešte posledný: britax verve, ten ako jediny by som nazvala ,,luxusným,, to je taka dizajnová hračička do obchodaku, ale stráášne milá... lenže kupovat len v pripade, že mate doma aj iný kočík, plus sa neda polohovat, takže ☹
no a keby som mala ešte jedno bábo tak asi kupujem .... váááá... netuším, lebo taký, ktorý by mal všetko v jednom to, čo maju (mali) moje štyri, ešte nevymysleli...
@janka196 nemusis sa bat ze tam nedas dieta, take male určite myslim ze do dvoch rokov neni problem maly ma 10kg a je tam uplne v pohode aj s fusakom
@kuriatko33 no mne sa to videlo strasne uzucke. ja som ten kociarik uz zmietla zo stola 🙂 este som sa pytala ci to tam je novorodenecka vlozka v tom sportovom a predavacka ze nie ze to taketo teraz zacali vyrabat 😖
@kuriatko33 no ved aj vyzera prakticky.... do 3 r. ked je... aj pre mna je super, hoci ho este nemam
Ja nedam dopustit na Bugaboo. Nielen, ze sa mi dizajnovo velmi paci, splnil nad mieru vsetky moje ocakavania! Ziaden iny kocik by som nechcela. Ale to tu asi povie väcsina o svojich kocikoch 🙂
cam cortina x3 je kočik na nezaplatenie, kupili sme 3 kombínáciu, v hlbokom sa maly vozil do 8 mes, doma v kočíku bez problémov spával na balkone, polohovatelna vanička, ked chcel sedieť. športová časť je tiež veľmi dobrá, maly ma rok a pol a kočík je stále dobry, zmestí sa donho. kočík je lahučky, veľmi lahko ovládatelny, trojkolka. za tu cenu sa oplatil, bude aj pre 2 dieťa, využili sme aj vajíčko a kupila by som ho znovu. vrelo odporučam.
aj ja mam Concord neo a tiez ma vela bab v diskusii od neho odradzalo, ze je sportak maly, vanicka mala a absolutna pohoda...vanicka , mame skladaciu Scout je porovnatelna, ak nie vacsia ako ostatne, autosedacka je fantasticka a sportak dost velky na to, aby sa doneho v pohode zmestil moj 32 mesacny syn, ktory ma 13,5 kg a 92 cm a stale tam ma dost miesta...
dokonca ani v snehu nemam problemy, ak napadalo viac, zaaretujem predne kolieska a idem..je pravda, ze manipulacia po snehu je tazsia, ale sneh predsa nebyva stale a na chodniku ho tlacim jednou rukou, druhou drzim starsieho syna a to je pre mna komfort, aky je lahky...bez problemov ho sama zdvihnem a vynesiem napr. po schodoch, lahucko sa sklada do auta a hlavne zaberie malo miesta..
pri prvom synovi sme mali x-lander a uz nikdy viac, je pravda, ze po snehu isiel lahko, ale inak bol neskutocne tazky, mal 180kil bez dietata 😝
teda 18 kil 😀 😀
@kalifa28 no ved ja mam tiez PP s klasickou vanickou po prvom a nedam dopustit, preto som tu pisala o tych neklasickych kocikoch, nemudrujem, len som chcela poukazat, ze neni vsetko len dizajn. Ale podla niektorych reakcii som asi bola padnuta na oci ked som videla STOKKE vedla PP a porovnavaal vanicky, no merat este viem, nielen odhadom ale aj pomocou krajcirskeho metra. Ak mi niekto tvrdi, ze tie vanicky su si rovnocenne co do sirky, dlzky a tym padom aj komfortu tak zozerem kefu, prepacte! Sak ako chcete, vase deti, ich chrbtice. Sorry, ze som si dovbolila kritizovat, vidim, ze to sa nenosi, asi ste tie kociky vyrabali osobne ked to tak osobne beriete. No sranda je to tu. 😝
@tilly tilly, ale ja som prave pisala, ze nie som za kombinacie - ale som zastancom klasickej vanicky, teda riadne sirokej a dlhej (ja som vyuzila rovnych 9 mesiacov) a samostatneho sirokeho sportiaku. Cize, kupovali sme kociare dva. Hlboky, solo, nekombinovany a solo sportiak, pri nom sme tiez vyberali najsirsi aky bol vobec dostat, my sme mali riadne velke babo, cize tu slo vsetko nabok, zohladnovali sme aby mal maly skutocne ten komfort co ma mat. 😉
@jabadaba najlepsie riesenie je kupit hlboky kocik, klasika...tiez taky chcem. 😵 a aj klasika sportovy kocik. lebo nakladat hlboky kocik do auta sa mi teda voooobec nechce.
my sme vybrali hartan racer gt..a uz sa neviem dockat, ked ho budeme mat doma 😵 😵 😵
@tilly vidis, a ta reverznost sportoveho mne na tom nasom - mali sme Jane Nomad chybala, ako aj ine nedostatky som casom badala a nebudem sa preto ako sibnuta urazat, ze co mi kto kritizuje kocik. To je skutocne trapne smiesne. Nemam problem vyjadrit kritiku aj na kociky co som mala ja a velmi rada sa ochotne podelim s tymi zlymi skusenostami, clovek casom pocas pouzivania pozistuje negativa, a keby ma niekto na ne upozornil tak sa tu nebudem hadzat o zem ako tu predviedli podaktore dievcata. Smiesne.
@zajo79 tak tak, tak sme to mali my, tento druhy podedi, este zvazujeme kupit novy sportovy lebo Jane Nomad mal dost nedostatkov, takze by sme sa radi posunuli k niecomu lepsiemu. Ale kriteria zostavaju - siroky, priestranny, a jasne, ze lahko skladatelny, lahky co sa vahy tyka. Atd. Mysleli sme na ten Gesslein ale nedopadol dobre v tych testoch tak nam odpadol od chuti. Mozno Concord ale nie som si ista. Budeme zas chodit, merat, porovnavat, plus zhanat doplnujuce info. Na sportiak casu dost. A hlboky mame.
@estterka no vidis a to hojdanie je tiez kamen urazu, to mi napriklad aj na tom nasom PP chybalo, moc neperoval. Ak si vybavim kocik co mala segra kedysi ako som ju v tom hojdala ako na hojdacke, tak nebe a dudy. To dnesne kociky uz nemaju. Ak si narazila na dobre hojdavy tak klobuk dolu, aky si kupovala? Hej a Inglesiny su pekne.
@jabadaba ja mam hlboky steggi,nic drahe a luxuxne,ale vanicka velka,naozaj sa v nej malej pacilo,lebo mohla okolo seba rukami hybat ako chcela a je uplne perovaci,mali sme ten s nafukovacimi kolesami velkymi,no perfektny kocik 😀 a ziadny drahy luxusny.. mne sa paci jednoducha klasika.
krasne hojdaju gessleiny a hartany...
@jabadaba nemyslim, ze by sa tu niekto urazal, alebo si prilisne obhajoval nejaky kocik...
hlboke perego je uzasna klasika.... a nomad sa mi kedysi tiez velmi pacil, ale ja jednoducho nereverzny kocik na denne pouzivanie mat nemozem...
sice mam pliko, ale to je len kocik do auta a pre moju maminu, ktora strazi maleho, ked som v praci a na dovolenky, tam to prezijeme 🙂
Baby, my mame cam cortina X tris evolution a maxi spokojnost. Neviem, ci sa radi zrvovna medzi luxusne, asi nie velmi (hoci niektori mi povedali, ze mame luxusny kocik 😕 - ale mne sa najprv zapacil dizajnovo (tiez som nevedela, ako vyberat kocik) a potom som si studovala referencie a pod. Pre mna a aj pre malicku je maximalne pohodlny, lahky, jednoducho rozkladaci a co bolo pre mna dolezite, velka vanicka (vacsia ako pri teraz beznych kocikoch) a stabilny napriek 3 kolesam. Nasa malicka bola velke babatko (54 cm) a myslela som si, ze v polroku (co vychadzalo akurat na december) pojdeme nestastne do sportaka. Ale babulka ma 8 mesiacov a stale sme vo vanicke - s fusakom a naobliekana 😀 Dalsia dolezita vec bola pre mna si vsimat, ci sa da sportak sklopit do uplneho lahu a ocenila som, ze vo vanicke sa da dno vyklopit do sedu do 3 pozicii. Nemyslela som, ze to vyuzijeme (pred kupou), ale teraz to ocenujem, najma ked mala uz nechce spat a chce vidiet svet. Ale co sa tzv. "imidzoviek" tyka, mne sa velmi paci aj Brio go - vyzera velmi pekne a ma ho kamoska, velmi je vraj pohodlny, lahko ovladatelny, ma velku vanicku... Babatko sa jej narodilo len v novembri, ale zatial su obe spokojne 😉 Kedze som o nom predtym nepocula, nehladala som ho. Ale teraz by som asi aj nad nim premyslala 😉 A je ich malo - v nasom meste som videla okrem kamosky len 1 a mna na nom ptesilo, ze ho maju v krasnej slnieckovo-zltej farbe (byva v roznych, aj konstrukcia sa da vari vybrat siva alebo cierna...) - pri tej zaplave tmavych kocikoch je to super 😉
@mirka285 pobavila ma tvoja veticka, ze kritizuju tie co si nemozu stokke dovolit, oukej. Bavim sa velmi dobre suc si vedoma ako na tom skvele materialne som a mozem si kupit v takej cene hned niekolko kocikov. Nechcela by som ho vsak ani zadarmo. Je to o zdravom rozume a nie o penazenke. Ale kludne ta v tom necham, a nie, nie cela BA vozi decka v tychto kocikoch.

@soldi my mame tiez concord neo a sme spokojni,no je pravda, ze teraz v zime je tam mala trochu stlacena 😒 takze neviem neviem ako bude buducu zimu...no hlboky bol super, sportacik sme vytiahli, ked mala nieco vyse 4 mesiacov, lebo chcela vidiet svet 😅 a co sa tyka jazdy po snehu-pokial je sneh utlaceny, popripade je ho iba mala vrstva, je to ok, no ked som s nim isla po neodhrnutej ceste-byvame na dedine, tak som sa dost narobila-miestami som ho musela tahat za sebou, lebo tie male kolieska vpredu to nezvladali...ale teraz uz sneh opadol a jazdime super 🙂