icon

Poznáte luxusné, ale pohodlné kočiariky?

atap
12. feb 2011

Ahojte baby. Chcem založiť diskusiu o kočiaroch.... luxusných ale zároveň pohodlných pre dieťatko... Mne sa veľmi páči Stokke explory, aj čo som čítala je vhodný pre maličké... Viete ešte nejaké značky poprípade dajte fotky aj lepších. 😉

zajo79
12. feb 2011

@mirka285 teutonia vanicka a sportak... 800€ hocijako zaplatis. bez doplnkov a inych somarin.
a co teda...teutonie mi pridu, ze tu maju akurat tak zaplatenu dobru reklamu, ak by sa iny predajca tu takto vyjadroval a propagoval svoje kociky, ci niektoru znacku..tak uz by tu davno nebol.

a stokke sa da najst za dobru cenu..kto chce a hlada ten najde.

jabadaba
12. feb 2011

@mirka285 mam 4,5 rocne dieta, cize realne, nie udajne. 🙂 Vozilo sa v PP, vanicka Young, a mali sme stastie, ze sme vybrali ako sme vybrali kedze sa maly narodil riadny klacek. Do tych krehotiniek by mi uz na jesen nevliezol. On je letne dieta. A fakt je,. ze sme ten kocik vyuzili rovnych 9 mesiacov kym sme presli do hlbokeho a potom este aj tak doma na spanie na balkone, ci uspavanie. Takze do roka teda riadne dostal kociar zabrat. A drzi super, pre druhe tym padom neriesime dalsi. Skor chceme ten sportovy, pisala som, ze s nomadom aj ked je priestranny nie sme az tak spokojni a ani tolko nevydrzal ako PP hlboky. No uvidime. Snad som Ti zodpovedala na otazky. Fakt nie som laik co trepe do vetra a kocik este nevidel. 😉

Sak ale kludne si robte srandicky, mne je to jedno, ani moje druhe dieta sa v mimi pekaci vozit nebude, vasa vec. Len som si povedala kriticke vyhrady voci dnesnemu trendu vyroby kocikov. Ze sa vobec nezohladnuje pre koho predovsetkym kociky su, ale ze ide uz dnes najma o dizajn. Ak je toto nieco neslychane co clovek vyslovit nemoze, no oukej. A z reci aka som mudra a beham s metrom po obchodoch sa mozem len smiat. Ja som vyber kocika brala vazne, nie ako imidzovku k farbe kabelky. A ano, porovnavala som si velkosti vaniciek. Ako inak asi by som ziskala prehlad co a v akych parametroch je na trhu? Tu z fora? Vy ste ako vyberali kociky? A ano, tolka drzost, mam na to, aby som si kupila stokke aj styri. Takze rozhodne zo mna nema potrebu hovorit zavist z toho, ze ja take nemozem a iny maju tak si rypnem. Asi mam len inde priority. Dobru noc.

jabadaba
12. feb 2011

@zuzana76 dakujem Zuzi, si zlata, no co uz, dievcata asi vedia viac no. 😉

mirka285
12. feb 2011

@zajo79 no ja ked som kupovala Teutonku,mam vanicku,sportiak,prebalovaciu tasku,nanozniky,plastenky tak vysla menej ako Stokke ,ale je pravda,ze som nepatrala po cenach 🙂

jabadaba
12. feb 2011

@lodgermaniacka ale si ty mudra, no. Na pritakani mi vobec nezalezi. Si radsej precitaj ten link co som sem hodila. Nedala som ho sem autorke temy pre srandu kralikom. Joj, keby sprostost kvitla tak sme tu ako v ruzovom sade vdaka podaktorym reakciam, sorry. No nic, skoda casu a kazdej rady.

mirka285
12. feb 2011

@jabadaba nikto ti neberie tvoj nazor na kocik,ja som sa vyjadrila,ze nebudem sudit kocik,ktory som nemala a z vlastnej skusenosti viem,za sirka vanicky je pre mna nepodstatna,dovolis mi mat aj svoj nazor,alebo ked sa neradim tym tvojim,tak som ......???? jaaj a este taky maly postreh,baby co maju aj na 5 kocikov to vacsinou nevykrikuju do fora 😉 a ked pouzivam kocik,kabelku nenosim,prirovnanie vyberat si kocik k farbe kabelky je trochu od veci 😖 a prosim ta,co je to za slovo oukej????ty si naozaj z Bratislavy??dobru noc...

jabadaba
12. feb 2011

@mirka285 mirka moja zlata, precitaj si preco som spomenula, ze mam aj na pat takych kocikov. Ked niekto ma potrebu pohrdlivo dristat, ze kazdy co kritizuje Stokke vacsinou nan mema a zavidi tak co k tomu dodat? Nemam inak vo zvyku a ani potrebu vypisovat na co mam alebo nemam. Ale na take prihluple reci skutocne co ine napisat? Ja som tu o nikom nepisala ako mudruje, aky je taky ci onaky ked si kupi tento kocik. Uz len k zaveru ako reakcie na prispevky na moju adresu. Pisala som len svoje postrehy nan, dolozila aj linkom, kde sa pise o kocikoch dneska, ze nevyhovuju potrebam dietata a co sa mi za to dostalo? Mas dojem, ze tie reakcie boli v poriadku a adekvatne ano? Ja keby som sa rozhliadala po kocikoch tak som vdacna za kazdy aj negativny nazor a kritiku, aj za link, nie len za pritakavanie ako super som si vybrala. Len tolko. Odkial som Ti uz vraviet nebudem. Preco, aby si mala zas potrebu mat nejaku sprostu poznamku?

saska73
12. feb 2011

@atap
Pri kúpe kočíka by som ti odporučila ešte niečo, čo tu neodoznelo:
- ak bývaš v činžiaku, tak si zmeraj, či sa ti so zloženou rúčkou vojde do výťahu
- ak bývaš na dedine a sú tam v zime neodhádzané chodníky alebo celkovo zlé chodníky, tak si nekupuj 3 kolku a radšej s nafukovacími kolieskami
- a ešte tip: niekedy vyzerá pri niektorom kočíku malá vanička a po odmeraní zistíš, že je dosť veľká, že to len tak opticky zmenšuje

ja mám Brio go, dieťa sa mi narodilo v novembri 2009, vanička má dĺžku až 80 cm, do šporťáku som ho dala ako 6 mesačného ( dieťa sa má dať do športového kočíka, až ked vie samé sedieť)
dá sa dať do oboch smerom ale nie preklopením rúčky ale prehodením celej časti, v pohode sme s ním už urobili aj túru na Žiarsku chatu, je to ľahký kočík a ľahko ovládateľný jednou rukou, páčilo sa mi, že hlboká vanička je nasadená tak vyššie, čiže nemusela som sa zohýnať pri vyberaní dieťaťa z vaničky, rúčka sa dá dať do viacerých polôh, nepáčia sa mi pásy, sú pohodlné pre dieťa ale mne sa do nich zle dáva (ale sú už 2 varianty pásov)

a najdôležitejšie, vyber si na nete zopár svojich typov, popozeraj recenzie na ne a mrkni do inzerátov, tie naj najlepšie kočíky sa najmenej predávajú ! omrkni si naživo v obchode, poskúšaj a na reči predavačov moc nedaj - v každom obchode ti vychvália iný kočík a takisto to je tu s mamičkami, každá svoj chváli

babullka1
12. feb 2011

@saska73 ja nebyvam v meste ale na dedine a mam 3kolku a mozem len odporucat!!! 😉 to naj co som si mohla vybrat.

kalifa28
13. feb 2011

@jabadaba tým mudrovaním som nemala na mysli teba, tiež zdielam podobný nazor na kočík stokke, ale zakladatelka sa pytala aky kočik ANO a nie aký kočík NIE 🙂) preto nebudem vypisovat o zaporoch kočíkov, hlavne nie takých, okolo ktorých som prešla len rýchlikom 🙂 ale naopak, okomentujem tie, ktore som mala možnost osobne vyskusat.... ku STOKKE a jemu podobným len tolko: mne je totalne, ale totalne jedno, či je kočík na 8 kolesách, alebo na stračej nožke, pre mna hrá rolu hlavne to, aby sa tam bábo citilo pohodlne a pre mna pohodlnost pre bábo znamená hlavne :
- dostatok miesta na otočenie (samozrejme nie v zime, ked je zababušene vo fusaku 🙂 )
- dobre perovanie a kolesa, lebo mne by tiež nebolo prijemne, keby som mala sediet, ležat, dokonca spat pri tom, ako mi hlava skáče na našich užasných chodnikoch 🙂
týmto myslim hlavne novorodencov, ktorý v kočíku trávia prechadzky, spánky tak ako moja dcera v kočíku trávila dost času, ked bola male bábo

potom už by som kočiku neprikladala až taký doraz, my teraz už aj tak vačšinou po svojich bez kočára 🙂

kalifa28
13. feb 2011

juuuj ženy... inak celkom smutné, ako sa niekto dokáže hašterit pre taku užasnu, krásnu vec, akou su kočíky.. ja kočiky milujem od malička, vozila som detičky po celom sidlisku a to boli teda riadne KÁRY .-))) liberty a spol. snad to bolo aj lepšie, nepripominali roboty a nevytvarali živnu podu pre taketo žabomyšie vojny 🙂)))
a pravdou je aj to, že na mojom červenom nemeckom kočiari sme sa vozili u babky ešte ako 12 roční!!!!!!!!! kdežto moje po doužívani pojdu asi rovno do kontajnera ☹((

kalifa28
13. feb 2011

@zuzana76 fuuuuha 🙂)) to je teda riadny odhrnač snehu 🙂) chudak, ani striešku mu nedali... 🙂

aliza
13. feb 2011

ja len k tym 'imidzovkam', preco si myslite, ze su pre dieta nepohodlne? To si fakt myslite, ze niekto vyrobi kocik a pyta taku cenu len za image a este to aj zeny kupuju? ja zijem v UK, kde som myslela, ze je to anglickym zenam fakt jedno, aky kocik, hlavne, nech dobre vyzera, ale na nete je ku kazdemu kociku diskusia a ohlasy nan a teda maju take iste poziadavky, ako my a nie je to len o imidzi. Takze pochybujem, ze by sa tie kociky nadalej predavali aj napriek negativnym ohlasom. V predajniach by boli, ale zrejme by sa netesili takej popularite, logicke. Ano, Stokke vyzera cudne, ale verim, ze pre dieta je pohodlny.
A nesuhlasim s nazorom, ze dieta sa ma vozit vo vanicke, kym sa same neposadi..to mate odkial taketo rozumy? Aky je rozdiel medzi vanickou a sportiakom, ktoremu sa da dat opierka do uplneho lahu??? Tak to bolo volakedysi, ze deti sa vozili v hlbokych libertach do jedneho roka a ak nahodou mamicka kupila skor buginu, tak ju cele sidlisko ohovaralo. Ale silne pochybujem, ze to ma nejake vedecke, vyskumami podlozene opodstatnenie. To by sme potom boli na tom nasom malom Slovensku najmudrejsi na celom svete lebo cely svet to robi inak a vanicky nepouziva vobec. jaj, zabudla som, cely svet je zaostaly a vedome ublizuje svojim detom, napriklad aj imidzovymi kocikmi a len my na SK vieme vsetko najlepsie 😎.

jabadaba
13. feb 2011

@kalifa28 v poriadku Kalifa. 😉 A mam rovnake kriteria a poziadavky na kocik ako Ty presne ako pises.
@aliza vies aliza, moze sa Ti to zdat neviem ako divne, ze niekto vyrobi drahy kocika a pritom nezohladni aj naroky dietata, zial je to tak. Ano, dnes Ti kludne predaju cokolvek za akukolvek cenu, a nielen moj nazor, ale aj nazory odbornikov, ktore som maal moznost si precitat ci vypocut to potvrdzuju. Je to smutne, ale mili vyrobcovia Ti zvysoka kaslu na to co potrebuje dieta. Ved is fakt precitaj ten link co som sem hodila, dole pod tymi testami nech je aj pasaz pojednavajuca prabve o tm, ze pre koho sa vlastne dnes vyrabaju dnesne kociky. Mna to tiez netesi, ze je to v dnesnej dobe takto. Tiez by som rada mala zaruku, ze moje dieta sa vozi zdravo, ze okrem pekneho vzhladu niekomu zalezalo aj na tomto.

A neporovnavala by som to so zapadom, spominas Britaniu, ale ta je presne o tom istom aky je trend aj tu. To, ze tam mamicky pobehuju na ulici s trendy kocikmi este neznamena, ze tie kociky su v poriadku len preto, ze je to prave v zapadnej krajine. Neviem ci Ty si pisala o tej chrbtici ako reakciu na mna - to, ze tie deti nemaju teraz ziaden problem neznamena nic. Nasledky deformacie chrbtice sa neobjavia lusknutim prstov okamzite, to nie je alergia na oriesky ze ked ich zjes tak mas do par minut opuchnuty jazyk ci ny prejav. Tu nasledky nastupuju po rokoch, Co Ty vieso bude za 1O ci viac rokov? Nie je tomoj vymysel, davali to par mesiacov dozadu v ramci nejakeho programu, vyjadrovali sa ku kocikom samotni ortopedi a detski lekari. Takze, zasa co je na zapade neznamena, ze je to nutne aj tip top a len my tu nevieme o com je svet. Ved je to smiesne. Prave zo zapadnych krajin ide ten silny vplyv vyrobit cokolvek a predat za akukolvek cenu bez ohladu na nasledky. Ale ved si sa nenarodila vcera tak asi vies o com je dnesny svet, nie? O zisku a len a len o zisku. Takze ano, preto je na mieste byt ako spotrebitel aj trosku obozretny a nedat sa nalakat na vsetko co nam ponuknu bez rozmyslu. To som tym chcela povedat, ale uz cusim, nech zas nemudrujem. 😉

jabadaba
13. feb 2011

sorry za preklepy. Neda sa mi ich opravit. 😉

jabadaba
13. feb 2011

@kalifa28 jej dobre, ze spominas tie stare kociky, veru, tie vydrzali tolke roky a tolke decka sa v nich povozili...to dnesne kociky mozes rovno prdnut do smetiaka. Keby si videla nas Jane Nomad sportovy v akom je stave po jednom dietati, sice sa v nom aj riadne vyvozil ale tak nemozem ho predat dalej, hanbou by som sa prepadla pytat zan peniaze. A to uz po pol roku - potah vybledol, brzda padala, folia na strieske dopukala atd....ked si spomeniem na svoj Stegner, tak ten koloval po rodine este 10 rokov. A drzal pohromade ako novy. Ale tak to je uz dnes so vsetkym. S prackami, TV, videami a pod. vsetko je uz vyrabane na kratkodobu spotrebu, vydrzi to max. dvojrocnu zarucnu dobu a finito.

aliza
13. feb 2011

@jabadaba ja tomuto nerozumiem, preco si Slovaci myslia, ze to, co robia oni, je jedine spravne? Ani len nepripustia, ze mozno to tak nie je. Podobne nazory su v teme, kedy davat sedkat babo a tiez same, lekari a ortopedi zakazuju toto a toto lebo su z toho poskodene chrbtice....vacsinou sa hovorilo a skolioze. Pritom je dokazane, ze pasivne sedenie a aj sedenie v kocikoch skor, ako si dieta sadne, nema so skoliozou nic spolocne. kazdy len pise, ako to poskodi chrbticu a pritom my vsetco sme boli v hlbokych kocikoch pomaly fakt rok a dost vela z nas ma krive chrbtice alebo ine problemy. Tak nech mi to niekto vysvetli. Slovensko ma 5 mil., ja zijem v meste, ktore ma tolko obyvatelov, fakt si myslis, ze len my mame odbornikov a to, co odporucaju nasi lekari, je jedine spravne? Ze vo svete sa nerobia vyskumy a nemaju odbornikov? Robia a maju....kdezto na SK mi to pripada, 'moj lekar povedal, ortoped povedal'...a to je svate....poznam osobne primarku ortopedie, nevie vobec po anglicky, takze sa ani necudujem, ze si nedoplna vedomosti...lepsie je povedat, zapad to robi zle.
Takze naozaj, asi my nevieme, co je svet, resp. mame komplex maleho naroda...ja som nikde nepisala, ze vsetko na zapade je super, v ziadnom pripade nie je, ale nikto tu nereaguje takymto sposobom, nikto si nedovoli povedat, ze ostatni to robia zle.... na SK sa poznatky a postupy pediatrov casto 'traduju' generacie, bez serioznych vyskumov...
A nie je to tu o trendovych kocikoch, Stokke som videla na ulici AZ jeden a to teda ja pozeram po kocikoch nonstop, som maniak na kociky 😎 ... bohate maminky praveze kupuju 3-4-kolky, velke, pevne, priestranne, no a potom je tu skupina (skor socialne slabsich), ktori kupia lacny golfac a na tie prve mesiace daju babo do autosedacky, nasadia na kocik a maju tu ako vanicku 😀 alebo supnu babo rovno do polosedu do golfaca. Ale tu je potom problem aj s vedomostami....ich to ani nenapadne, ze to nie je pre babatko vhodne a toto jednoznacne neschvalujem .

aliza
13. feb 2011

a nejde len o Britaniu, kociky Graco, ktore zrejme zaviedli celu tuto modu 'cestovnych systemov',cize sportiak+autosedacka, je z USA. Ja teda Ameriku nemusim, aby si to tu zase niekto zle nevysvetlil, to len na margo toho, ze moje skusenosti su obmedzene len na Britaniu. A pri takom pocte obyvatelov, ako je USA a VB, by musel mat kazdy druhy obyvatel pokazenu chrbticu a to neverim, ze by na zaklade takychto statistik nezacali patrat po pricinach a nezacali odporucat mamickam, aby pouzivali vanicky co najdlhsie. Az taki blbi nie su, to nech mi nikto nehovori. A to by bol teda vynosny obchodny tah-vanicky su dost drahe a vacsinou ich treba kupit extra.

jabadaba
13. feb 2011

@aliza hm, nemyslim, ze slovaci si myslia, ze vedia vsetko najlepsie. Ono to mas tak, kazda spolocnost ma cosi ine zauzivane ako standard. Mozno by si pozerala ako puk keby si vedela ako v Brazilii krmia male deti ci inak s nimi nakladaju, aj oni maju s voje zarucene a osvedcene metody, praktiky a pod. A tak to mas vsade. To je jedna vec. Dalsia je, ze zasa zatracovat apriori vsetko co je u nas ako to zle a neviem este ake nie je zrovna v poriadku. Takze ak komplex maleho naroda tak v tom smere, ze okydavame vsetko co je nase lebo nam to pride malo svetove. 😉 Ale tak zasa si nemyslim, ze mame na vsetko odbornikov, to isto nie, len by som vsetkych do jedneho zasa nepodcenovala len preto, ze inde zas povedali nieco ine.

jabadaba
13. feb 2011

@aliza no a k tym mamickam co nakliknu vajicko na podvozok a vozia tam deti ako vo vanickach, no presne aj o takych bola rozprava s tymi odbornikmi co som spomenula. A mas pravdu, prameni to len z nevedomosti tej ktorej matky, ze takto vozi dieta.

sasena033
13. feb 2011

ahojte baby my teda este necakame druhe babo ale coskoro sa o to posnazime mne sa vemi paci JANE SLALOM PRO LIMITED.2011 tak sa tusim vola.farba je zlta,cervena,siva mylslim co nan hovorite?? dakujem aj casualplay s4 je pekny

kalifa28
13. feb 2011

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&...
na tento som zabudla .-) ten by som si okamžite kupila, keby máme bábo 🙂 to už je podla mna aj ten luxus čo atap chcela 🙂

jasminet
13. feb 2011

@kalifa28 ta inglesina classica je uuuuzasna, ale iba hlboka vana, mne sa ten sportak na to uz nehodi, pripomina mi to kolieskove kreslo 😅

kalifa28
13. feb 2011

@jasminet asi tak 🙂
ale z klasických hlbokých kočíkov moj top favorit 🙂 a ešte v tej fialkovo-bielej kombinácii hm..... 🙂 krása

zajo79
13. feb 2011

@sasena033 nekupujem si kociky, na zaklade toho, co si kto mysli. ale taky, ktory sa mi paci. a teda...precitam neake skusenosti mamiciek, aby ma neaky problem nahodou nezaskocil. na kazdy kocik sa najde nieco zle... zalezi aku mas predstavu. a ja moc na trojkolky niesom.

jasminet
13. feb 2011

@kalifa28 http://www.bambinomio.cz/inglesina_web/ ja som bola do tychto zalubena - modra a ruzova, ale zdravy rozum zvitazil 😀 😎

zajo79
13. feb 2011

@jasminet preco ze zdravy rozum?

alex9966
13. feb 2011

nemáte skúsenosti s týmito kočíkmi: teutonia spirit s3, casualplay a vanička mako, jane slalom 2011. neviem sa rozhodnúť. ide mi o to aby sa s ním dobre manipulovalo, aby bol ľahký, a aby mal veľkú vaničku aby sa dieťa v zime ked bude mať 4-6 mesiacov vošlo aj s fusakom poprípade dekou.

zajo79
13. feb 2011

@alex9966 ked chces lahky kocik, cp s4 si hned vyskrtni.

cigaretka5
13. feb 2011

neviem ci je tato diskusia este o kocikoch alebo o niecom inom. Pridam vlastny postreh z nakupu nasich kocikov. V prinicpe sme vyysi ludia, teda yber kocikov sa nam zuzil hned na zaciatku na vyssie cenove kategorie. kedze lacnejsie verzie maju pomerne nizko rucku ........
Riesili sme vo finale STOKE, TETUTONIA A MUTSY. Oslovili nas svojou manipulovatelnostou, lahkostou a nebudem hovorit ze aj imigom nie. ANo aj image zohraval popri funkcnosti svoj podiel. Zvitazil MUTSY, v koncenom dosledku boli vsetky kociky pohodlne, zhruba rovanko velke, STOKE sa mi po lepsom skumani zdal pre babo menej pohodlny- mozno iba pocit. Nakoniec vyhral MUTSY v porovnani s tetuoniou je ich na trhu menej a to sa mi pacilo. Inak s tymi kocikmi je to podla mna tak, ze ista cenova kategoria znamnea aj porovnatelnu kvalitu, co jeden kocik ma niekde pridane iny v jeho kateghorii ma ubrane . Kazdy predajca v koncenom dosledku tlaci v kazdej cenovej kategorii dve tri znacky podla toho z ktoreho ma vyssiu marzu, o tom je trh................
Drzim palec pri rozhodovani.