Pre ktorý z fusakov sa mám rozhodnúť?

napokraji
22. nov 2017

Ahojte mamičky. Budem mať 1. bábätko a vyberám fusak do kočiarika. Mám momentálne na výber z dvoch variánt a neviem sa rozhodnúť. Tie ktoré máte viac skúseností mohli by ste mi poradiť? Vopred ďakujem

stanislavicenka
22. nov 2017

ahoj. Myslim si, ze je to uplne jedno, naozaj.Na vyber je momentalne tolko moznosti, ze sa clovek nevie rozhodnut. Ja som viac nosila, ale v kociari som mala skoro 60 rocny fusak, v ktorom som bola este ja a moja sestra, a predtym moj otec s ujom. a bol skvely. Neviem, co dnes maminy maju na vsetkych tych dizajnovych a neviem akych veciach, myslim tym uplne vsetko.

napokraji
autor
22. nov 2017

@stanislavicenka tieto som našla včera na bazáriku a sú za dobrú cenu obe no nemám vôbec skúsenosť či bude teplejší kde je tá ,,vlna,, alebo ten z fleecu alebo čo to je za materiál..

stanislavicenka
22. nov 2017

@napokraji ja by som brala s vlnou. Myslim, ze potom na jar bude stacit aj trochu rozopnuty, alebo deka 🙂. Dnes deti maju zbytcne vela vrstiev.

bnov
22. nov 2017

@napokraji Ahoj, to sa takto ťažko radí. Na druhom obrázku mi to vôbec nepríde ako fleece, tak sa skús popýtať cez správu, že aký je to materiál. Príp. sa spýtaj, či sú na fusaku otvory pre autosedačku, na rozmery, nakoľko niektoré sa dajú aj predlžovať, príp. či ich viete využiť aj na sane.
Ten prvý môže byť ovčia vlna a tá je určite teplejšia ako fleece. Inak, aj na nete máš bohatý výber fusakov a za prijateľné ceny. My sme tiež teraz objednávali, síce už pre 10 mesačného syna.

slniecko35
22. nov 2017

@napokraji Ahoj, z obrazkov sa tazko radi, ale skus sa predavajucich popytat. Ak chces fusak vyuzit aj do sportoveho / golfoveho kocika je dolezite, aby mal otvory na bezpecnostne pasy, dobre by bolo aby sa dal otvorit zospodu - ked uz bude dieta vacsie na zaspinene topanky. Ovcie runo musi ist do cistiarne, ja mam fleesovy a tuto zimu som ho uz raz prala co bol od blata.

janickacrazy
22. nov 2017

@napokraji Ahoj, tak ten prvý je riadne teplý, čiže ak sa ti narodí zimné bábo, tak by som volila asi ten. Jeho nevýhoda je, že sa musí čistiť v čistiarni. Ten druhý určite nie je taký teplý, ale zase ho možeš prať v práčke, čo je praktickejšie. Ja som mala oba typy a bola som spokojná, mám všetko zimné a jesenné deti a zimy boli riadne tuhé a prežili aj v tom fleesovom.

andrbeata
22. nov 2017

@napokraji Z obrázku sa fusak kupovať nedá, viem to z vlastnej skúsenosti a to som kupovala nový fusak. Nevieš, ako bol ten fusak praný a pokiaľ je to ovčie rúno, tak sa môže znehodnotiť nesprávnym praním.
Okrem toho nie je jedno, aké je to ovčie rúno. Ja som objednávala z eshop-u fusak z ovčieho rúna, na obrázku bol super, vypadalo to fakt kvalitne a keď mi prišiel, tak vnútro bolo dosť drsné, pre pokožku nepríjemné.
Ten druhý sa mi, ale nezdá, že bol fleecový.
Na rok by si už mohla mať dieťa v športovom kočíku, takže na Tvojom mieste by som zvolila fusak s otvormi pre pásy, taký využiješ aj do autosedačky, hoci poväčšine rozopnutý.
V každom prípade je teplejší z ovčieho rúna, podotýkam, ak je kvalitný.

mischelin89
22. nov 2017

Baby, co sa stane fusaku z runa ak sa perie v pracke?

Lebo ja som podedila a normalne oprala a nezda sa mi ze mu cosi je...

Inak je fakt velmi teply.

andrbeata
22. nov 2017

@mischelin89 V práčke ho môžeš prať, ale max. na 30 stupňov. Inak by sa Ti mohol zraziť, prípadne by Ti mohol zhrčkavieť. Ja ho tiež periem inak doma a je v pohode, ale to je ešte tiež zdedený fusak, akurát mi ho dala svokra vynoviť. Tie sa ešte perú celkom dobre, hoci sa aj tie dlho sušia.
Teraz sa mi už nezdajú také kvalitné, ako čo mám od svokry a tento som ešte neprala, tak dúfam, že ho nezničím na prvý šup.

mischelin89
22. nov 2017

@andrbeata tiez je uz starsi...a prala som len na 30, takze asi preto nevidim zmenu 🙂