icon

Prečo sa pripína červená stužka na kočík?

2. máj 2024

Vie mi prosim vysvetlit naco sa pripina ta stuzka na kocik? :D za posledne dni som to videla hadam kazdej mamicke...nerozumiem? :D viem ze to ma spolocne nieco s urieknutim :D ale ja na taketo veci neverim a urcite si nebudem prepichovat nie najlacnejsi novy kocik nejakou stuzkou :D

majlo1234
2. máj 2024

Inak ja som si to vobec nevsimla, ze by to bolo teraz nejako rozsirene. Poznam len tie cervene naramky, viem na co su, ale tiez som si nevsimla, ze by ich malo vela babatiek

zuzulka558
3. máj 2024

Nič také som nemala ani pri prvej ani pri druhej,,niektoré si dávajú aj oblečenie červené proti urieknutiu,, nám za 11 rokov manželstva a dve deti sa ešte nestalo urieknutie a to nemáme nič červené ani na oblečenie

andreatytler
3. máj 2024

Tak toto je nova vec. Este som o tom nepocula. Kym som zila na Slovensku, tak som nic take nevidela. Toto musi byt novinka. Trochu ma to znepokojuje ze sa v dnesnej dobe siri medzi ludmi nieco take ako strach z ureknutia.

heln
3. máj 2024

ked sa mi narodila dcera, tak ma tiez tety na sidlisku uhanali otazkami, kde mam cervenu stuzku.
nosenie cervenych stuziek a naramkov vychadza z kabaly, ci je zidovska mysticka filozofia a ma sluzit proti urieknutiu a "zoči".
ak sa vyhlasujeme za krestanov, tak by sme taketo veci mat nemali, ale mali by sme verit v ochranu Jezisa Krista.
a teda stretla som sa s tym hlavne v Bratislave, co ma tety presviedcali, ze to musim mat, na strednom slovensku pri druhom dietati to so mnou nikto neriesil.

krasolienka1
4. máj 2024

Nikto tá nenúti prepichovat kocik

krasolienka1
4. máj 2024

@egonsk z ocikanou plienkou prejst po tvari

fadama
4. máj 2024

Tvoj názor v rusku anonymity 😂

zabina27
4. máj 2024

Stužka - nestužka... Ja len - už SI matka, aj keď máš bábo ešte len v brušku 😉

cacianka
4. máj 2024

@egonsk zabudol si -utrieť ocikanou plienkou oči

em4life
4. máj 2024

@annm81 Červený náramok na ruke vychádza z kabaly a kedysi, asi 15 rokov dozadu, ho preslávila Madonna, ktorá ho začala nosiť. Vraj proti zlým silám. Takže odtiaľ tie červené náramky.

jarnajar
4. máj 2024

@annm81 podľa mňa to bolo, mám skoro 40 a mama spomínala, že sa dávala na kočík červená stužka. JZ Slovensko. Tie motúziky na ruke sú ale novinka.

zuzulka558
4. máj 2024

@em4life no mne madona pripadá ako keby zle sily ju občas ovládali 😅😅 pamätám si tie jej kostýmy no viem ze na vystúpenia ale mi pripadala občas mimo,, teraz o nej neviem veru nič len nejakú foto som videla ako strašne vyzerá,,, píšem ako to vidím mojimi očami inak pesničky dobré

monicatko20
4. máj 2024

Nám to tatino dal spraviť aj s menom malého a náramkami jak sme prišli z nemocnice 🥰 kočík sme teda prepichli a náramky aj stužku sme mu odložili do albumu na pamiatku 😊

katarinka289
4. máj 2024

Ved si si aj odpovedala,tak co este chces pocut? Ja tomu tiez neverim,ale mala som ju na Stokke kociku,ktory tiez nie je lacny. Nechces,nedavaj

kominar
4. máj 2024

Aj mi sme mali

senta_sofia
4. máj 2024

Kvoli urieknutiu, ale davalo sa to dnu do kocika, za babatko. Toto je nova moda s koralkami a menami.

lienka.7
4. máj 2024

Keby dali nejakú decentnu stuzku, este ôk. Ale mnohé tam majú povesane "cetky" ako ked kon výhra veľkú pardubicku 🤦‍♀️🤣

olimuc
4. máj 2024

Maly dostal cerveny naramok s nejakym svatym obrazkom z Juznej Ameriky … ale je to uplne ina kultura, Este par nejakych byliniek popalila teta popalila a dala do pytlika a kym neodisla, tak som to nemohla vybrat s kocika … tak sme to mesiac vozili so sebou, pritom ma len 40+ … ale viackrat mi bolo neservirovane nieco proti zlym duchom … zi a nechaj zit … neveris nedavaj …

fineta
4. máj 2024

Takto ti poviem...😁 Kto veri v Boha, tak sa riadi desatorom Bozich prikazani. Hned prve hovori o tom, ze "ja som Pan Boh Tvoj, nebudes mat inych bohov okrem mna, aby si sa im klaňal." To znamena, ze veriaci nepotrebuje stužky a ine bosorátstva, pretoze doveru v ochranu svojho babatka zveruje do Bozich ruk.
A ked si veriaci pripne cervenu šnúru proti urieknutiu, tak si vlastne protireci, dava tym najavo, ze Bohu az tak celkom neveri. U neveriacich takyto cerveny predmet neprekvapuje.

kominar
4. máj 2024

@fineta ahoj aj mi sme veriaci , no na ušknutie som neveril ,až na onen deň. Povedali mi prečo nemám skúšku . Tak som ju mala . No nikomu neprajem ....

miskaa289
4. máj 2024

Ja mám 31r a moja mamina to už mne dávala keď som bola babo. Takze to nieje novinka. Tak ak si to všimla iba poslednom čase je to skôr tým ze pozeráš teraz po kočíkoch viac ako keď si ešte dieťa nečakala. A áno dáva sa to proti urieknutiu.
Ja som to tiež mala na kociku a teda viem ze sú taký ľudia ktorý dokážu porobiť menším deťom “zle” (urieknut). Mám s tým skúsenosť. VŽDY keď sme stretli jednu našu známu a veľmi sa išla pchať našej dcére (jaaj moja a podobne tie veci kde dobre ze hlavu až do plienky nedajú deťom) tak dcéra bola mrznuta uplakaná nespokojná.
Ta červena stužka ma ten prvý očný kontakt upútať. Aby sa pozrela na stužku najskôr a potom na dieťa.
Ale teda nech každý urobí ako uzná za vhodne.
Ešte pri veľa veciach sa budeš čudovať a búchať si po cele ze to načo/ prečo.

fineta
4. máj 2024

@kominar najvacsia zbran proti zlu (v tomto pripade urieknutiu) je modlitba. 😊 Naozaj je viac ako cerveny symbol...

methexis
4. máj 2024

@pribinak červená šnúrka je ešte celkom v pohode proti takému popluvaniu, alebo potieraniu tváričky ocikanou plienkou 🤦‍♀️🤣

olivia1425
4. máj 2024

Lebo nikoho ani nenapadne si to dať do Googlu, s urieknutim to nemá čas, pochadza to z kabaly...a hlavne nechapem matky kresťanky 🤔

pribinak
5. máj 2024

@methexis to môže urobiť len niekto kto má IQ húpacieho koňa

debora11
5. máj 2024

Šak tebe nikto nekaze niekto má také schopnosti že ťa dokáže uriect z očí a keď sa ti náhodou pozrie do kočíka urecie ti bábätko potom tu alebo na iných sociálnych sieťach nevyplakavaj každý si robí podľa seba ja tomu verím ja keď som chodila ako dieťa do kostola každú nedeľu mi bývalo zle vracala som až potiaľ kým som nezačala nosiť červený náramok červenú maslu vo vlasoch a pomohlo to niekto má takú schopnosť uriect ťa z očí aj keď za to nemôže a. Môže sa stať že sa ti pozrie na bábätko a nevieš čo sa môže stať ale to už je tvoja vec si za seba a svoje dieťa zodpovedná ty nie my tu nám ostatným môže byť jedno či či ju tam.das alebo nie.

alienkami
5. máj 2024

Nie je to žiadna novinka. Už za čias mojej prababky to nebola žiadna novinka. A tí ľudia o kabale v živote nepočuli. Samozrejme vtedy neboli kočíky, dávala sa stužka na rúčku. (Ona sa má, podľa kabaly nosiť na ľavom zápästí - takže na kočíku je to len ozdoba)
Ja som na urieknutie tiež neverila, kým som nezažila na vlastnej koži. Takže ja teóriu urieknutia tak úplne nezavrhujem. Moje deti však stužku nenosili ani nenosia.

dominikamacakova
5. máj 2024

Tá stužka má ťahať oči, takže nedostane "zočí" 😀

dominikamacakova
5. máj 2024

@fineta to nie je symbol, ale má to doslova ťahať oči. Preto červená

alienkami
5. máj 2024

Ono "z očí" nemusí byť úmyselné. Ja to chápem tak, že je to spojené so silnou emóciou. Môže to byť jednak negatívna emócia ako hnev, závisť alebo nenávisť, ale aj pozitívna napr. obdiv, žiadostivosť (či už v zmysle "aké krásne bábo, aj ja také chcem!", alebo "To je kosť, dal by som si povedať!") Vychádza mi z toho akési narušenie energií v tele. Nad tým by sa dalo dlho a veľa filozofovať.