icon

Rada ohľadom výberu kočíka

23. júl 2021

Dobrý deň, píšem anonymne, lebo nechcem uviesť, že som tehotná🙂 mám otázku, hľadám kočík, ktorý nás nezruinuje, ale využijeme ho dlhšie. Našla som tieto. Máte s nimi skúsenosť a prípadne mi, prosím, poradíte, ktorý by bol vhodnejší? Bude to zhruba februárové bábätko. Zatiaľ sa len rozhliadam🙂 Ďakujem za názory a rady🙂 pekný deň

1. https://www.svetkocikov.sk/kociky.krasnal/krasn...

2. https://www.svetkocikov.sk/kociky.seka/seka.dim...

3. https://www.svetkocikov.sk/kociky.seka/seka.mor...

4.
https://www.svetkocikov.sk/kociky.riko/riko.bra...

s_a
•
23. júl 2021

Prosím aspoň si požičal peniaze na kvalitné vajíčko.. vajíčko za 70€ fakt nebude bezpečné a rýchlo ti z neho vyrastie

dijka123
•
23. júl 2021

ahoj kup kvalitny kocik a vajicko lebo tieto lacne nie su bohvie ake

autor
•
23. júl 2021

@s_a s tým názorom som sa stretla. Odporúčate teda dvojkombináciu a vajíčko kúpiť iné? A nejaký tip na bezpečné vajíčko? Ďakujem🙂

autor
•
23. júl 2021

@dijka123 ja viem, ale situácia je je ľahká. Nie je to snaha šetriť na tom najdôležitejšom, ale fakt viac ako 400e do toho investovať nevieme a kladli mi na srdce, že máme kúpiť nový kočík

dijka123
•
23. júl 2021

ak ches tak ti predam nas ja ho nepotrebujem len vajicko si budes musiet kupit

autor
•
23. júl 2021

@dijka123 ďakujem, uložím si vás ... ale ešte máme čas, tak sa rozhliadam. Kočík budeme kupovať tak o 4 mesiace, ale nechcem kúpiť hlúposť, preto to riešim skôr. Hlavne ma zaujímalo, či ma niekto skúsenosti s týmito kočiarmi ... ale ponuku si uložím a dúfam, že sa nám podarí aj navýšiť rozpočet

veronice
•
23. júl 2021

Ja neodporucam ziadnu 2-3 kombinaciu 🙈 staci pozriet bazar (je ich tam plno "ako novych" no preco asi...)- v tejto cenovej hladine si dovolim povedat ze neexistuje kombinacia, ktora by splnala poziadavky na bezpecnost autosedacky a spokojnost s vanickou a zaroven so sportovou castou. Moja rada. Zainvestuj v prvom rade do kvalitnej autosedacky (kuk na fb skupinku Deti v aute), hlboky kocik kup hlavne s velkou vanickou, aby si v 4-5mesiacoch neplakala ze sa ti tam uz dieta nezmesti a potom sportovy kocik uz kupis podla toho co ti bude/nebude vyhovovat na tom hlbokom (ake kolesa, ci aj do terenu, skladnost, vaha, otocitelnost do oboch smerov a podobne...)

Ja som mala hlboky kocik bexa line klassic (zdedili sme ale bol fakt super 👍) a sportovy sme kupili sice bazarovy ale tiez super jane crosswalk - ma sice chybicky ktore by som si vedela predstavit inak ale boli sme spokojni.

Drzim palce pri vybere 🙂

autor
•
23. júl 2021

@veronice ďakujem za rady. Poradíte mi prosím, čo je "veľká vanička"? Teda aký rozmer by jej zodpovedal🙂 a do zhruba koľkých mesiacov je vhodný hlboký kočík? Ďakujem

s_a
•
23. júl 2021

Cybex Anton M kúpiš za cca 150€ a je to bezpečné a veľké vajíčko, čo by ti malo dlho vydržať, keďže bábätko by malo byť čo najdlhšie vo vajíčku.. kľudne aj do 1,5 roka, ak sa bude zmestiť 😊 lebo pri lacnom malom vajíčku by si aj tak za pár mesiacov musela investovat do pokračovacej sedačky

autor
•
23. júl 2021

@s_a jej tak rada nad zlato🙂 ukladám si a ozaj ďakujem za pomoc a ochotu. Tých 150 e zvládneme,ak bude bábätko v bezpečí a pohodlí.

basska23
•
23. júl 2021

Ja som mala kvalitné vajičko,kočík z bazáru za 50€ ktorý som využila max pol roka a kúpila som si nový športový kočík ktorý využívam dennodenne rok aj pol.
Za mňa žiadny nový kočík a už vôbec nie 2-3 kombinácia to sú zbytočné vyhodené peniaze.Investujte do vajíčka a športového kočíka

veronice
•
23. júl 2021

Juuuj rada by som aj odmerala ale mame ho odlozeny na orave a my sme v BA 🙈 ale najdi si tu znacku bexa line classic a kukni rozmery 🙂 v hlbokom kociku sa dieta vozi kym sa nedokaze SAME posadit a SAME sediet. Cize moja dcera sa v nom vozila do 8m 🙂 niektore deti sa posadia uz v 6m,niektore neskor, je to individualne takze neda sa dopredu povedat ako dlho bude tvoje dieta potrebovat hlboky kocik. Preto radsej vacsia vanicka aby aj kocik dlhsie vydrzal 🙂

A ano, teoreticky vies nesediace dieta vozit aj v sportovom kocika kde sa da dat do polohy uplneho lahu a priputat ho aby sa nepretocilo z kocika von ale vanicka mi pride pre taketo nesediace dieta pohodlnejsoa a praktickejsia 👍

autor
•
23. júl 2021

@basska23 tak asi pouvažujeme o kúpe hlbokéko kočíka z bazaru, radšej nový a lepší športový a kvalitné vajíčko. Ďakujem veľmi pekne za rady a ochotu

autor
•
23. júl 2021

@veronice fantastické rady, ďakujem. Skúsim nájsť ten rozmer a asi pôjdeme do kvalitnejšieho z bazáru a nový kúpime neskôr športový. Ďakujem veľmi pekne🙂

dijka123
•
23. júl 2021

ak budes cchciet predam ti aj vanicku aj pult prebalovaci aj hojdacku pre dieta

thereisabear
•
23. júl 2021

Mala som dvojkombináciu, hoci celý MK radí všetko kupovať zvlášť a ľutujem, že som nepočúvala. Za mňa hlboký kočík s veľkou vaničku na cca pol roka (kľudne aj poľský tank), športový kočík jednoznačne nie z kombinácie - oveľa jednoduchšie sa skladá a budeš už trochu vedieť, čo od kočíka potrebuješ a samostatné kvalitné vajíčko s izofixom.

ingrid28
•
23. júl 2021

Ahoj, skus si kuknut este kocik Riko Nesa, al. Villa tie su cenovo dostupne a podla mna aj pekne ;) (cca 400 eur)...pri cenovo dostupnejsich kocikoch si pri sportivej casti vsimaj to ako je umiestnene madlo, ci nie je prilis daleko od dietatka. Ja som mala Tako baby heaven exclusive a bola som s nim spokojna, akurat bola tazsia konstrukcia. Mala som od neho aj vajicko za 70 eur a uplne v pohode, akurat si daj pozor, aby lezadlo nebolo z ekokoze, ale z latky. A uplne v pohode mi vajicko vydrzalo pri oboch detoch do 15 m 🙂...co sa tyka bezpecnosti vajicka, tak ide hl. o to ako je uchytene, teda ci je spravne uchytene pasom, alebo ci si k nemu dokupis aj isofix zakladnu ;)...ja som pouzivala pas a vsetko v pohode 🙂

ivinkapink
•
23. júl 2021

Za mna keby mam znova riesit tuto situaciu (kupovala som kocik dva krat,prvy raz z druhej ruky,druhy novy)...tak kupim iba hlboky kocik, autosedacku co sa moze pouzivat od narodenia (mame joie ispin 360 a som spokojna) a neskor sportovy kocik...

sasanka605
•
23. júl 2021

Ja by som ti poradila samostatne kvalitne vajce a nový, lepší športový kočík, pretože ku väčšine vieš kúpiť aj vaničku. A tu vaničku kľudne aj bazárovú. Na februárové nejak extra ani nepotrebuješ veľkú vaničku. S fusakom tam dlho nebude a niektoré deti ani nevydržia dlho vo vaničke. Moji boli obaja cca do 5 mesiaca a potom na lezato v športovej časti lebo inak revali nenormálne.

s_a
•
23. júl 2021

@veronice na jednej strane máš úplnú pravdu s tým sedením, ale na druhej strane veľa detičiek sa začne vo vanicke po par mesiacoch rozčuľovať neskutočne.. ja som vo vanicke kocikovala po 3 mesiaci len na spanie na terase, aj to mi spal polhodinu a potom spustil plač.. tak som čakala aspoň do toho 5-6 mesiaca a vytiahla som športový kočík na prechádzku po "dedine", alebo keď sme niekam potrebovali nachvíľu ísť, dala som ho do úplného ľahu a tam sa mu už oveľa viac páčilo, keďže videl lepšie von 🙂 má 8 mesiacov, sám nesedí ešte, ale do vaničky by sa jednak už nezmestil a nevydržal by mi v nej už určite

ingrid28
•
Autor odpoveď zmazal
•
ingrid28
•
23. júl 2021

s_a mas pravdu, zalezi od dietatka. Moj prvy syn vydrzal vo vanicke 4 m, bol prilis zvedavy chcel vykukovat von, mozno preto, ze bol marcovy a ked mal 4 m tak bolo leto 🙂...druhy sa narodil koncom jula a vo vanicke vydrzal 8 m. Zalezi od dietatka ako dlho vydrzi v hlbokej vanicke.

veronice
•
23. júl 2021

@s_a to su tie vynimky potvrdzujuce pravidlo 😁👍 samozrejme aj toto je individualne ale to proste clovek nwvie dopredu odhadnut tak radsej byt pripraveny 🙂

enoula
•
23. júl 2021

Pozri poriadny sportovy kocik, ktory sa da sklopit do uplnej roviny a k nemu dokupis/dokliknes vanicku a aj vajicko. Na väčšinu kocikov pasuju viaceré vajicka cez adaptéry. No a ten sportovy vyberaj podla toho co ocakavas, ci budes casto autom chodit/skladat do kufra, aky teren bude jazdit.. predpokladam, ze v lete uz bude babo v športovom a ten vyuzijes teda ovela viac ako vanicku
My sme boli uplne spokojni so zopa move, maly, spratny, lahky, prezil rozbite chodníky, tichy

artemislix
•
27. júl 2021

presne tak ako píše enoula.. pozeraj sa po športovej časti, kde je možné pripnúť na konštrukciu aj vajíčko aj vaničku. rátaj s tým, že vajíčko sa používa veľmi krátko, potom sa kupuje autosedacka.. mne odporúčali všetky kamošky kupovať vajíčko z druhej ruky za páru peňazí. vo vanicke dieťatko môže a nemusí byť spokojne. a v športiaku ho budeš kocikovat možno aj dva roky.nekupuj určite vajíčko za 150 eur 🙏 totálna zbytočnosť. potom si s tým obijes hlavu. vajíčko musí priniesť manžel do nemocnice a podla toho, aké budeš mat možnosti, ho bude používať. väčšinou keď sa ide k lekárovi, tak si ho dáš do vajíčka, pripnes na bázu v aute, potom na konštrukciu a ideš. ale ak sa bude za 2 týždne cítiť fit, a budeš schopná prejsť na pešo k lekárovi, neviem kde bývaš, stačí ti, ak babo bude vo vanicke v kočiariku a ty pôjdeš na pešo. tak to plánujem ja a tak mi bolo povedané od viacerých kamosiek