Rady pri kúpe kočíka

11. sep 2023

Ahojte maminy, rada si od vás prečítam cenné rady ohľadom kočíkov pre ženu prvorodičku. Je niečo, na čo by ste si druhýkrát dávali pri kúpe pozor? Naopak, čo ste na tom svojom ocenili? Trojkombinácia? Dvoj? Značka? Zaujímajú ma vaše skúsenosti, postrehy, tipy, dík.

jaskolka
11. sep 2023

Tak z mojich skúseností - treba určite brať do úvahy, kde budeš prevažne sa pohybovať. Aký terén, ci je to mesto, a len asfaltka cez pešiu zónu , alebo aj lesné cestičky niekde v parku, či dedina, kde budeš okrem hlavnej cesty či chodníka chodiť aj po nejakých nerovných terénoch, poľná cesta,kamenné chodníky a podobne
Potom či bývate v dome, alebo bytovke a ci je tam výťah, kde sa zmestí kočík, pripadne či s ním vyjdes po schodoch.
Potom veľkosť vaničky, či to bude letné bábätko alebo zimné (brat do úvahy fusak, deku) ci uberie priestor.
Potom či sa ľahko ovláda, ze aj jednou rukou dokážeš ho bez problémov viesť
Dákej skladnost kočíka, 3 kombinácie su obvykle veľmi nespratne, robustné.
Za mňa najlepšie kúpiť hlboký kočík a vajíčko, a potom nejaký ľahký skládny sportiak.

lucia13022023
11. sep 2023

Kocik bolo jedno veľké celé zle. Keby viem to co teraz vtedy keď som kupovala, ušetrila by som kopu nervov🤣 kúpila som trojkombi ze hotovo vybavené. Hahaha uricite.
Pri druhom dieťati kúpim len hlboký a najväčšou vaničkou ako sa bude dat. Aby sa doň zmestil fusak, ale potom moje dieťa robilo akrobatické kúsky čiže aby sa zmestilo aj keď bude väčšie.
Vajíčko kvalitné, väčšie, nechala by som si poradiť niekde kde sa vyznajú. Keďže dieťa môže začať sedieť niekedy aj 9 mesačne, tak aby sa do vajca stále zmestilo.
Športovy kocik kúpiť taky podľa toho kam plánuješ chodiť. Ja mam 2. Jeden je taky mohutnejsi, dlhá strieška, kolesá vhodné aj do hrbolateho terénu. Druhý má menšie kolieska aj zadné aj predné, je skôr taký cestovný povecme do lietadla, auta, ľahko sa skladá jednou rukou. Na rovné terény väčšinou.
My sme na prízemí čiže som nemusela velmi riešiť výťahy atď, ale súhlasím s @jaskolka. Treba brať do úvahy aj to.
Výber kočíku je veda no🤣 aspoň pre mňa bola

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
queeninthenorth
11. sep 2023

Pripájam sa k babam vyššie, kúpiť hlboký kočík a kvalitne vajko ktoré ti vydrží čo najdlhšie, ideálne aby ti sadlo aj na konštrukciu hlbokého kočíka ak iba potrebuješ dačo rýchlo vybaviť a babo zaspí vo vajku tak ho nemusíš prekladať hore dole 🙂 a neskôr kúpiť športiak…ja som tiež kúpila trojkombi krásny ale celé zle, vanička bola perfektná veľká ale športová časť aj vajko na prd, trojkombi som predala ako sme prechádzali na športiak a kúpila športiak čo vyhovoval mojim požiadavkám a kvalitnú bezpečnú autosedacku 🙂 vanička aby bola dostatočne veľká aby si napchala aj fusak a pod., za mna nesmie chýbať na kočíku alebo sportiaku mega strieška, tá ma aspoň u nás veľké opodstatnenie, ďalej naozaj tá skladnost aby sa ti kočík zmestil do auta, do výťahu a jednoznačne aj terén po ktorom budete najčastejšie kočíkovať 🙂

gejb
11. sep 2023

Takže chápem správne, že skôr odporúčate 2 kombináciu =hlboký + autosedacka. A športový potom extra?
Lebo väčšinu co som videla boli 2ky =hlboký +sportak 🤔

bolarazjedna
11. sep 2023

Trojkombinácia určite nie. Vajíčka z trojkombi spĺňajú iba minimálne požiadavky na predaj, nie si vôbec bezpečné. A sú malé, rýchlo z nich dieťa vyrastie. Zainvestuj do kvalitného vajíčka, kúpiš nové za 150eur, alebo lacnejšie z bazáru (pozor na životnosť vajíčka), a také vajíčko využiješ prvý 1,5 roka, čo je aj pre tvoje dieťa najbezpečnejšie, lepšie, ako hocijaká sedačka. Na stránke Deti v aute ti poradia ohľadne výberu vajíčka aj bezpečnosti.

Co sa týka kočíka, ja som nafukovacie kolesá nechcela (môžu dostať defekt), pre mňa bolo dôležité, aby kolesá boli veľké (zvládnu hrbolate chodníky, obrubníky, atď), zmestilo sa do výťahu, aby bola vanička veľká (mam júlové dieťa, tým pádom v zime už bol veľký a plus ešte fusak.... Práveže pre jesenne/zimné bábätko stačí menšia vanička, oni toľko miesta ešte v zime nezaberu), a potom ešte vetracie okienko na kočíku. Tiež si všímaj váhu kočíka (bývajú veľké rozdiely).

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia13022023
11. sep 2023

@gejb no ja odporúčam iba hlboký a zvlášť kvalitné vajco. A neskôr zvlášť sportiak. Nekupovala by som 2 kmbi ani 3 kombi už.

siska53
11. sep 2023

Nie, ja som si vybrala kocik, ktory plne zodpovedal mojim kriteriam. Ale ja som mala co-to odkocikovane - cudzie deti, mladsia sesterka, ze ja som presne vedela, co mi vyhovuje, co nie a podla toho si vybrala kocik, ktory na 100 a viac % splnal moje poziadavky. Keby som opat tehu, hladam nieco na ten isty styl.

gejb
11. sep 2023

@jj298 pozrela som kočíky Kunert a sú nádherné!! Zatiaľ najkrajšie čo som videla...rôzne dizajny, samozrejme na objednavku ale veľký výber farieb.

lucia13022023
11. sep 2023

@jj298 aj my sme mali hlboký sivý kunert a ja som bola s vaničkou vekmi spokojná a podla mňa je aj pekný 😁

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. sep 2023

Ďakujem baby za skvelú diskusiu. Pôjdem ešte do nejakej väčšej predajne kočíkov poradiť individuálne.

taktotedanie
11. sep 2023

No urcite nie trojkombi tam su hrozne vajicka,
Takze dvojkombi resp ja by som kupila uz len ciisto hlboky dost siroky kociar ( hojdacie kolesa)s vanickou a potom sportovy
Nehovorim ze sportovy z dvojkombi je zly u nas napr celkom ok ale neprakticky ma cestovanie a urcite nebude do konca kocikoveho obdobia