Športový kočík - polohovateľný, aj do terénu, ľahký, skladný

rony7
16. feb 2022

Ahojte mamičky, poraďte ktorý kočík by bol lepší, zháňam niečo čo nebude ako hrkalka, budem s tým schopná ísť aj do terénu ale zároveň to nezrujnuje môj rozpočet 😁 chcem aby bol polohovateľny, aby som na dieťa cez okienko videla, plus ak by bol aj obojsmerny, ale to už by som si musela asi viac priplatiť čiže to nie je podmienka, nech je hlavne ľahký, skladny, dobre ovládateľný.. rozhodujem sa zatiaľ medzi týmito dvomi ale poraďte kľudne aj nejaký iný typ, značku, s ktorým ste fakt spokojné..ten valco sa mi páči veľmi dizajnovo, ale nie je pri ňom písané že je odpruženy, tak sa obávam ako by zvládal aj nejakú strkovu cesticku napríklad a tak..
https://www.4mama.sk/sportove-kociky/litetrax-e...
https://www.4mama.sk/sportove-kociky/kocik-spor...

vsetkopredietatko
16. feb 2022

Ahoj,
litetrax nie je vhodny do terenu, idealny je na bezne cesty a chodniky. Kolesa na teren a aj vsetky ostatne poziadavky splna versatrax, ale cenovo novy je okolo 300e.

Valco je vyborny, ale v sport verzii. Ten ma nafukovacie kolesa a zvladnu aj teren. Je pravda, ze nie je odpruzeny, teda je tvrdsi. Je vyborny konstrukcne.

Pre porovnanie davam odpruzeny petit mars royal, no ked by ste porovnali vozenie, lahkost manipulacie a celkovo kocik, myslim si, ze neodpruzene valco by malo stale navrch.

zuzuky
16. feb 2022

@rony7 za mňa je joie litetrax top, prešiel rozbite chodníky aj terén, ma dlhu striešku, da sa dať do ľahu a veľký priestranný košík.

ikonica
17. feb 2022

Mam valco ultra trend a k nemu sportove/nafukovacie kolesa... A je to moj treti kocik a konecne som spokojna...

rony7
autor
17. feb 2022

@vsetkopredietatko ktorý Valco v športovej verzii myslíte?

rony7
autor
17. feb 2022

@zuzuky áno konkrétne tento typ čo som poslala? Keď jedna pani mi tu písala, že do terénu nie je tak teraz neviem keď jeden hovorí tak a jeden tak 😁

lusyc
17. feb 2022

Joie litetrax4 určite nie do terénu. Nezvládne pohodlne ani rozbitú asfaltku s kamienkami. Joie litetrax4 air áno a aj joie mytrax. Ale žiadne lesné cesty, či lúky s vysokou trávou. Tie predné kolieska sú predsa len malé a odpruženie je slabšie. Litetrax4 je porovnateľný s Valco snap4, hoci ten je ľahší aj sa ľahšie ovláda.

zuzuky
17. feb 2022

@rony7 my sme mali tento https://www.brendon.sk/joie-litetrax-4-coal-kom...
Myslím ze ten co máš vybratý je novší model.
My sme s ním zvládli aj dovolenku v Tatrách, a dokonca Rainerovu chatu a chodníky v meste máme jednu katastrofu. Ale viem, že aj Valco kočík si chvália.

vsetkopredietatko
17. feb 2022

@rony7 ten co si poslala ty len s nafukovacimi kolesami. Bud kupis ten co si napisala a dokupis nafukovacie kolesa a teda budes mat aj penove aj nafukovacie, alebo rovno s nafukovackami - valco snap trend sport.

Aj to ci literrax ano, ci nie, vsetko je to velmi subjektivne. Ak mozem ja odporucit, tak do terenu s nafukovacimi kolesami. Ak je na kociku aj odpruzenie, je to plus. Ak je konstrukcne kocik tiez vyladeny, tak je to topka 🙂 prajem vela stastia pri vybere.

jenifer87
17. feb 2022

@rony7 ja mam britax go big. Zatiaľ prešiel všetko a vôbec ho nešetrím🤷‍♀️... Je sice mohutnejší, ale rýchlo skladný. Super odpružený, žiadna hrkotalka. Mam ho dokonca z bazáru používaný po dvoch deťoch, ale vôbec to na ňom nie je vidieť. Za mňa top 🔝