icon

Vhodný a spoľahlivý kočík pre dieťa narodené v máji

tinkakm
8. jan 2014

Potrebovala by som poradiť ohľadne vhodného a spoľahlivého kočíka pre dieťa, ktoré sa narodí v máji.

Strana
z2
tinkakm
autor
8. jan 2014

@sarracenia dakujem za nazor,kazda hovori daco ine,ale som rada aj za tvoj nazor ako vidim odporucas xlander vyzera ze je velky ked sa tam zmesti tvoj rocny krpec🙂

nique666
8. jan 2014

@tinkakm
@vlockasnehu ahojte majovky 🙂 som rada, ze som nasla tuto temu, lebo nad presne rovnakymi otazkami si lamem hlavu 😀 @vlockasnehu veeelmi sa mi paci, ze si pozerala akurat po takych kocikoch, co som zvazovala 😀 ja som prvy videla na zivo Camarelo Malaga, veelmi sa mi pacil aj mi ho majitelka vychvalila / aj ked zatial pouziva len vanicku / a bola som pre nho rozhodnuta. potom som zacala troska citat, na Camarelo Malaga zatial zle recenzie ani nie su, co vravis o tom, ze q12 nebola bohvieco, tak som sa vsade docitala, ze Malagu vychytali vsetky muchy a reklamacie zatial nie su ziadne. a samozrejme som bola unesena aj cenou. ako som vsak zacala pozerat po inych / lebo predtym vobec / strasne sa mi pacil Cam Dinamico, dizajn krasny, prisiel mi aj kvalitnejsie / kedze je taliansky a nie polsky / ale dost bab tam zavrhovalo kolecka predne a aj ty si ho opisala tak, ze ked uz medzi tymito dvoma, tak by si skor brala Camarelo, vsak?? teraz ako pozeram, tak je ich viacero krasnych, paci sa mi napriklad aj dizajn Taka. takze ja voooobec netusim, ktory si teraz vybrat!!! mohla by si mi potom napisat, ktore si zavrhla a ktore u Teba vyhravaju pri vybere, ked ich vsetky popozeras? pripadne prijat moju ziadost o priatelstvo a radit si v IP ohladom nasich nakupov 😀 dakujem Vam baby zatial 🙂

moni244
8. jan 2014

ahoj, nečítala som všetko čo ti tu baby radili. Len napíšem svoj postreh. ja mám januárovú dcérku, už v máji nechcela byť v hlbokom, aj keď som mala polohovací matrac, proste nevidela tak dobre von ako zo športového. Tak šla do športového. Mala som 2-kombináciu z druhej ruky, lebo som nechcela nový. A už ho teraz predávam, lebo je veľký hebedný a radšej som kúpila malý ľahký športiak, ktorý zdvihnem aj ja s 10 kilovou dcérkou, keď potrebujem ísť niekam, kde sú schody a nikto ochotný.
Môj postreh za ten rok kočíkovania, keby som to mohla vrátiť späť, kúpim hlboký používaný a potom investujem do drahšieho ľahkého spratného športiaku. A keby som mala letné dieťa, tak kúpim len športový kočík, ktorý ma novorodeneckú vložku, čiže mi nebudú časom v byte zavadzať súčiastky z kombinácie. Videla som dosť takých kočíkov, keď som robila v obchode, že tie, čo mali letné deti, mali takéto ľahké športiaky a dieťa tak vyzeralo spokojne, keď bolo treba, dala sa strieška úplne dole, čiže na dieťa nik nevidel a neočumoval 🙂 toľko môj postreh
A ešte si uváž, či budeš chodiť autobusom, autom, aké máte spoje, či ti bude mať kto pomôcť s kočíkom do autobusu, či ho sama s dieťaťom zdvihneš, keď pôjdeš niekde, kde budú len schody.

tinkakm
autor
9. jan 2014

@luba28 mala si kombinovany kocik?

luba28
9. jan 2014

@tinkakm ano,...hlboky,sportovy+vajicko,ktore je aj teraz este vyuzivane,nakolko je velmi dobre prisposobene pre dieta,....

vlockasnehu
9. jan 2014

Tak mi dnes prisla sms z obchodu, kde im dnes dosiel pre niekoho objednany Niko (cisto sportova verzia od Niko plus, Bebetto) a zaroven tam maju aj Malagu, tak sa s vami podelim o svoje dojmy, Camarelo asi poznate, Niko je pekne odprezentovany v tomto videu na youtube

https://www.youtube.com/watch?v=p-EIyExV1g0

Presla som obe sportove verzie, manzel osobne premeral obe na mieste, vsetko som si priamo na mieste zapisovala do tabletu. Bebetto Nico a Camarelo Malaga sa lisia v malych detailoch a v cene, Camarelo vacsinou kupite o tych 60-80 eur drahsie.
Obe verzie sa zmestia do malych vytahov, ked sklopite rukovet, tak Niko ma dlzku 83 cm, sirku 62 cm, Malaga ma 103x62. Takze Malagu do 110 cm vytahu dostanem. Hmotnost podla udajov vyrobcu (aj ked vsade si trosku ine udaje) by mala byt v prospech Malagy 11,2 cm, u nika okolo 12,5 (cisto sportova verzia je podla pospektov nizsia ako sportak z kombinovanej verzie). Pocitovo naozaj sa mi zdala trosku lahsia Malaga. Kolesa su rovnako velke u oboch typov predne priemer 23, zadne 30 cm, nafukovatelne. U oboch typov moze teoreticky dojst k zablokovaniu prednych kolies, (ale to napriklad popisovala jedna baba aj pri kociku Jane), u Nica je iny system kolies, ze drzia smer jazdy, takze mozno je to menej pravdepodobne (ale to je len moja domienka). Sedacka sportovej casti- Niko sirka 34 cm, dlzka sedu 27 cm, pri zdvihnuti nanoznika 43 cm, pri Malage je to 33x24 cm, pri zdvihnuti nanoznika 44 cm. Vylozka do sedacky sa mi zdala trosku hrubsia pri Malage.Striesky su super polohovatelne a daju sa sklopit pre pripad zleho pocasia dopredu az pre dieta, takze bude urite cdostatoce hranene pred vetrom. v oboch kocikoch. Zona na vetranie je vacsia pri Malage, pri Nikovi je to take okienko, ktore sa nezipsuje, ale preklopite usok latky. U Nika ma sice strieska vystuz (obruce), ale Malaga ma aj polstrovanie, takze strieska neposobi len krajsie, pevnejsie, ale je urcite aj vhodnejsia do zimneho pocasia. Takze strieska sportaka ma odo mna velke plus. Povrchova latka, ktora je pouzita mi pride rovnaka. Popruhy su oboch porovnatelne, vystuzene. Co vsak Niku oproti Malage chyba, je taky sirsi pas medzi nozicky, ktory sa upina na madielko a chrani dieta pred zosmyknutim smerom dole aj pre pripad, ze ho nepriputate do poruhov. No myslim si, ze tie sikovnejsie, by si to tam vedeli dorobit. Co sa tyka plochy pod nozicky, nenasla som ziadne rozdiely a myslim, ze je plne vyhovujuca. Batozinovy priestor pod sportakom nie je velmi dobre pristupny u Malagy, u Nika je pristupny uplne v pohode, je vsak otvoreny, zatial co u Malagy sa zipsuje, co zase moze mat vyhodu v obdobi, ked je vela blata. Batozinovy priestor pod Nikom posobi rozmernejsie. Niko ma zozadu na strieske sietku, za ktoru je mozne zasunut male lahke veci. Niko haproval pri skladani (predavac tcvrdil, ze este nie je vybehany, ale aj na spominanom videu je tam strih v mieste, ked sa predvadza skladanie. Malagu sme uz v skladali po tretikrat (predtym v dvoch inych obchodoch tiez bez problemov). Obe sa nam zlozene zmestia do auta. Co sa tyka manipulacie, je to porovnatelne. Ale ked som skusala simulovat zdvihanie prednych kolies a zadnych kolies tlakom na rucku kocika, tak sa mi zdala lahsia manipulacia s Malagou, kedze rukovat je dlhsia, takze je tam efekt paky, a staci vyvinut mensiu silu. Obe rukovete maju potiahnutie ekokozou. Este doplnim udaje k hlbokej verzii Malagy - vanicka vnutorne rozmery v najuzsej casti (smerom hore sa mierne rozsiruje) , strieska tiez vypolstrovana, s moznostou vetrania. Este by sa mi mali ozvat z ineho obchodu, kd eby mali dostat Niko plus, cize aj shlbokou verziou. Potom doplnim info o nej a este si preklepnem skladanie Bebetta, ten batozinovy priestor a tasku 🙂. Nie som este 100% rozhodnuta , ale vzhladom na hmotnost a striesku vhodnejsiu do zimy sa priklanam ku Camarelu (aj ked vzhladom na farebne kombinacie sa asi budem orientovat nie na Malagu, ale na Cordobu). Cenovy rozdiel medzi Camarelom a Bebettom Vam da prepracovanejsie detaily. Na druhej strane, keby som nemusela riesit hmotnost kocika a ochranu pred zimou, tak aj Bebetto by bolo velmi dobrou volbou a usetrene peniazky by som mozno investovala do ergonomickeho nosica. Takze ak sa mi podari dostat k Niko plus, doplnim vam tu udaje o hlbokej verzii a kedze ma Camarelo zaujima cim dalej tym viac, este si urcite pojdem omrknut ten batozinovy priestor. Rozhodne budem brat teraz Camarelo ako standard, ktory za prijatelnu cenu mi poskytuje vsetko, co som chcela, aj ked mozno na ukor batozinoveho priestoru pri pouzivani sportovej verzie.

vlockasnehu
9. jan 2014

tie udaje k hlbokej vanicke mi nejako vypadli su v najuzsej casti 34x81 cm

vlockasnehu
9. jan 2014

A este aby som nezabudla, prostrednictvom sukromnej posty som kontaktovala par zienok, ktore kupovali camarelo na jar, dakujem im za odpovede, zatial boli vsetky spokojne, pouzivaju kocik 3-7 mesiacov, takze ide hlavne o skusenosti s konstrukciou a hlbokou verziou.

tatianka7
9. jan 2014

@tinkakm Quinny buzz som mala ja,ale neodporúčam ho,zle sa s ním kerovalo a priemerné ročné dieťa sa mi tam nezmestilo s fusakom,naobliekaný a s dekou..Quinny speedi si chvália ale nedá sa otočiť do protismeru a vraj je ťažší.

vlockasnehu
24. jan 2014

Tak, zial do dnesneho dna sa mi neozvali z obchodu, kde mali mat Nico Bebetto plus. Takze informacie k hlbokej casti Nico bebetto asi mat nebudem. Boli sme sa dnes pozriet v 2 dalsich obchodoch. U Camarella som si pozrela ten ulozny priestor, naozaj je horsie pristupny a aj dost skromny, co sa tyka velkosti najma pri porovnani s niektorymi inymi kocikmi. Takze ak sa pren rozhodnete, treba s tym pocitat, mozno mate niektora sikovne ruky a viete si usit vacsi ulozny vak, ktory na konstrukciu pripevnite napriklad cvokmi alebo suchym zipsom. Ked som uz pozerala ulozne priestory, tak ma zaujal siroky, dobre pristupny batozionovy priestor kocika Coletto Dante. Podla parametrov o trosku tazsi ako Camarello, predne kolesa mensie ako na Camarelle. Strieska na sportiaku sa vsak nedala tak dobre stiahnut dopredu ako pri camarelle alebo pri Nicu, co je pre mna dost podstatne, takze dalej som ho uz neskumala. Ale cenovo porovnatelny s Camarellom. No a potom som bola este obzriet X lander. Videla som stvorkolesovu verziu, myslim, ze to bol X-lander XA. Kolesa pekne velke, batozinovy priestor dobre otvoreny, siroko dostupny, ale velkostou sa mi nezdal vacsi ako u camarella. Strieska sportiaka sa dala stiahnut pekne dopredu, ale nebola tak dobre vystuzena a zateplena ako u Camarella, navyse to okienko bolo prekryte len takym hrubsim igelitom. Takze opat strieska ma odradila od dalsieho skumania, ale este som si pozrela miesto pod nozicky, ten mechanizmus na polohovanie u mna nevzbudil velku doveru, ze ten plast a jeho stlacanie a uvolnovanie sa nezlomi. Ockom som este mrkla na Cam Dinamico 2014, tak tu tenulinku sustakovinu vymenili za pevnejsiu, ale dalej som ho neskumala. Pre mna zatial stale Camarello, relativne lahky, dobre zatepleny, s tym, ze som si vedoma mensieho a tazsie pristupneho ulozneho priestoru.

Strana
z2