Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory
Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂
@duracelko - veru je skvelyyyy, nedam na neho dopustit, aj 4 rocne dieta sa tam velkostne odvezie - teda v sportaku 😅 a designov maju straaasne vela, takze sa fakt da vybrat 🙂 Uz len to, ze si mozes vybrat z troch typou koleciek je sranda, ani jedny z nich nemozu dostat defekt, kazde maju ale ine vlastnosti... maju to premaknute...
@lencita - vsak ho pomeraju pred porodom a ked by bol moc veliky, tak ho vyberu sekciou. Cim viac sa budes bat, tym bude ten porod tazsi, lebo nebudes uvolnena. Musis verit, ze priroda je dost mudra na to, aby neurobila deticky prilis velke pre ich maminy 🙂
@anjelicek26 pekne si to napisala 🙂 sekciu by som moc nechcela, chcela by som to prirodzenou cestou,ale tak nevyberiem si..zatial je velky tak ako ma byt podla tyzdnov tak snad to tak aj zostane...
@tara2 a chces nieco viac do terenu alebo budes viac menej vyuzivat len po meste?
@anjelicek26 mame tusim rovnaky vkus na kociky. mura aj slalom su moje top kociky aj ked som ani jeden nestihla vyskusat, zo zappom som bola spokojna. ted az na buzza s tým som spokojna nebola vobec ale to bolo tým ze vtedy neviem ci este neyvrabali alebo my sme nemali xl sedadlo a maly bol v nom strasne "napchaty".
a ked omrknes ten nový concord tak daj vediet
@miskinadamko - ja som tiez z buzz mierne sklamana, vadi mi hned par veci, to, ze mam 6. defekt asi nepotrebuje komentar, uz som kupila dve nove duse a v zalohe mam cele koleso(!), kedze drahy nema furt nervy a cas mi to opravovat. A ked je mokro, tak blbne hydraulika a tu v Anglicku prsi teda dost casto 🙄 Tak to proste nejde zlozit, no porazit ma ide v dazdi ako korunovany piiip stat pred autom a mordovat sa s kocikom 😖 Tu ho ma straaasne vela, je to okrem bugaboo snad ten najpouzivanejsi kocik, ale ja ti fakt neviem... sedanka je velmi mala, Maxovi je teraz akurat, v roku tipujem uz mu bude mala. No a XL sedadlo este nemame, chcela som dokupit, ale vaham, PRECO napriek tomu, ze existuje, ho nikto nekupuje/nepouziva?? Nieco na tom asi neni v poriadku, nevies, ci sa da polohovat? Nikde to neviem najst...
No idem buduci tyzden ten concord omrknut, tak dam vediet, snad ho budu mat, vraveli, ze ano...
@brusnica1 - zhanam tu servis na kociky, len v tej diere, kde byvame nic take nie je, budem musiet pozriet inde. Mne Mura v anglicku vyhovuje, tolko priameho slnka tu zasa nie je + navyse mam univerzalnu slnecnu clonu, tu na to dam a hned je predlzena, vyzera to nahodou fajn... to madlo sa ti nepaci? Podla mna je super, maly sa tam rad drzi, je to aspon nieco ineho 😵
Ja som Jane slalom mala model 2009, bol fajn, ale STRASNE velky, nespratny, oproti tomu je Mura zazrak ked ju poskladam... ja som ho pouzivala len s vanickou, dala som ho prec, v sportaku maly nebol ani raz... len na korculovanie bol fajn, ale to zasa nemoze byt dovod nechat si kocik...
@anjelicek26 no to xl sedadlo je len taka neviem ako to nazvat pena to sa obali na sedadlo a dieta tam ma vacsi priestor, takze polohovat by sa to malo dat normalne, ale nemam skusenost takze ak sa mylim opravte ma niekto. tak mame na buzza rovnaky nazor. moj mal len pol roka a bol v nom uplne bez toho xl sedadla narvany a pritom je skor drobnejsi.
@brusnica1 nova mura ma uz inu striesku ako starsia, vacsiu a aj polohovatelnu myslim, no a jane 2010 je fakt velmi uzky, teda aspon na pohlad a hlavne oproti starsej kolekcii som zvedava co prinesie 2011
@miskinadamko Tak tato tema je zaujimava 🙂 Aj ja by som potrebovala poradit co hovorite na kocik cam mbx6 tris 2009,a daju sa nan zohnat nahradne kolesa????
@anjelicek26 - my mame velke auto Mercedes Vaneo, ja nemusim skladat ziadny kocik len ho nalozim a idem 🙂
@miskinadamko - skor po meste, ale chcem take kolieska s ktorymi nebudem mat problem v zime v snehu
@anjelicek26 -ahoj, my mame q. freestyle asi rok a neviem si ho vynachvalit. Fakt velka skoda, ze ho prestali vyrabat. Pocula som, ze im znizoval predaje q. speedy-co je v podstate o dost horsie vybaveny kocik-nie je dobre odpruzeny...
Dufam, ze keby sa nam este pokazil, tak zozeniem nahr. diely...
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2538-Test-koci...
toto som našla, tak do tejto témy sa to určite hodí, bola som nemilo prekvapená 😨
Keď sme vyberali prvý kočík, tak ma zaujala značka EMMALJUNGA a rada by som sa spýtala na vaše prípadné skúsenosti, ďakujem
no my sme kupili trojkombinaciu casual play S4 a mame ho od narodenia iny nepotrebujem ani nechcem a verim ze v pohode zvladneme aj druhe a tretie v nom hehe
@jarunka111 Ahoj ... no vysledky tohto testu netreba brat velmi vazne ... mna tiez davnejsie najprv vystrasila tato sprava ... ale bol to dost kontroverzny test, kedze na cely kocik pouzili rovnake prisne kriteria ako su napr. na hracky, ktore deti davaju do ust ... a je dost rozdiel, ci je koliesko z materialu, ktore nic neuvolnuje do ovdzusia alebo ci je az take nezavadne, ze ho dieta moze oblizovat ... takze by som z toho velmi nepanikarila ... emmaljungy som pozerala a su krasne, ale zda sa, ze na sk sa nepredavaju a aj cez internet je dost problem sa k nim dopatrat ... uz vobec si neviem predstavit pripadny servis ...
@kvetinka211 ani ja to neberiem príliš vážne, to by sme nemohli používať absolútne nič, to mi je jasné. Ako informácia, len pre zaujímavosť, niekto si potrpí.
S tými kočíkmi to ani ja nevidím jednoduché, ale sú krásne 😵 to podstané -funkčnosť, servis....popátram
Ahojte chcem sa spýtať či dakto videl Hartan I-GO aký je?
@anjelicek26 aky vidis rozdiel v mure oproti jane-klady aj zapory.My mme Muru,tiez som nadmieru spokojna,len som tiez pokukavala po Jane,tak ma zaujime nazor niekoho,kto vlastnil oba.
@exupery - mura sa lahsie ovlada, otocim sa s nou vlastne na mieste, to ze ma 4 kolecka, no lepsie sa vychadza na obrubniky, je to proste pozitivum stvorkolky... s Jane sa lepsie korculuje 😅 😅 😅 Jane sportak sa dava lahsie do lahu, dieta ma viacej miesta, je viacej chranene. V jane ma dieta s fusakom dost miesta. V mure ani nie (mam tam teraz Maxa s original fusakom a teda ak tam mam dat to madlo, tak je to riadne tesno). Kosik na mure je menej chraneny, ako kosik na jane. Na mure mi trochu chyba rucna brzda. Zato spodna brzda je na mure uzasna, ta na jane je tak napevno nastavena, ze koniec, vzdy som to musela odblokovavat rukou. A Jane ma problem z vrzganim koleciek a treba dost casto pritiahnut rucnu brzdu... Jane je ako sportak skladnejsi... kazdy ma nieco..
@miskinadamko ahoj, rada by som sa opytala na tento kocik, kedze v blizkej buducnosti budem musiet zacat uvazovat o kupe 😵
samozrejmne, ak ma aj niekto iny skusenost, poradte prosim 🙂
http://www.e-kociky.sk/?530,danny-sport-3-line-...
@anjelicek26 som rada, ze citam take super referencie na Hartan VIP XL, uz je objednany a neviem sa dockat kedy pride 🙂 ...troska sa aj obavam, lebo sme ho neskusali, ale ako jediny splnal najviac mojich poziadaviek a aj vzhladovo sa mi velmi paci...nema ho vela ludi, ale kto ho skusil, tak nan neda dopustit 😵 , preto sa tesim aj tvojmu prispevku a som pokojnejsia 😉
@miskinadamko a ostatne kocky
Som rada, ze som nasla tuto temu. Potrebovala by som poradit, keby ste boli take zlate. Uz som urobila chybu s 3-kombinaciou, tak teraz pri vybere sportoveho kocika potrebujem poradit. Chcem kupit sportovy kocik z druhej ruky, ktory splna nasledovne kriteria:
1. je dostatocne pohodlny a siroky (Filipko je dost dlhan), aby mal maly v nom dost miesta, a da sa sklopit do uplnej polohy lezmo.
2. nie je tazky, lahko sa sklada a ovlada a zmesti sa pohodlne do auta, zaroven je pevny
3. kolieska na kazdy teren, ale nechcem tie uplne velke nafukovacie kolecka, je potom problem ho skladat a je tazky
4. moze byt 3-kolka aj 4-kolka
5. sportova cast sa da upevnit v aj proti smeru jazdy
6. je vhodny aj na zimu
Existuje vobec take nieco? Dakujem za tipy, velmi rada si vypocujem akykolvek nazor, lebo som v tomto neni zbehla a nemam ani moc ako behat po obchodoch, chcela by som na inzerat, moze to byt aj drahsi model.
Este som zabudla uviest, ze maly ma 6 mesiacov, takze ho bude pouzivat dost dlho, zatial mame 3-kombinaciu a pouzivame vanicku, ale chcem ho predat
a keby aj aspon trochu pruzil bolo by fajn...keby sa tomu aspon cosi podobalo....asi neexistuje kocik, co splna vsetko
@anjelicek26 vdaka,my teda na Mure do fusaku madlo nedavame,ale tiez som s nou spokojna,sice chyba rucna brzda,aje trochu tesny,ale je super...
Ahojte, tak na nete som nasla, ze kocik Q. Freestyle normalne ponukaju v net. obchodoch: http://www.malvik.cz/Kocarky/sportovni-kocarky/...
@tina_22 Dik. Medzitym som trochu googlovala a Teutonia sa mi dost pozdava, je v uzsom vybere. Ten Hartan vies mi poradit aj nejaky konkretny sportovy? Ten VIP, co sa tu spomina je aj vanicka, hladam cisto sportak. Tento nevypada zle, az na tu cenu http://www.malvik.sk/Kociky/sportove-kociky/Har...

@anjelicek26 na to sa spolieham lebo si inak neviem ten porod predstavit a už teraz sa toho zacinam bat 🤐 hlavne sa bojim o maleho,aby sa mi tam nezasekol a aby neprisli na rad klieste 😖