icon

Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory

miskinadamko
21. jan 2011

Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂

mimi21mimi
29. jan 2011

Zdravim... viete mi poradit lahky a lacnejsi golfac - s polohovanim noziciek aj chrbta? Nieco, z coho mi mala nevyrastie, ako sa to stalo kamoske - jej dcera ma jeden a pol roka a ked ju da do sportaku spat, pretrca jej hlava a nohy.

andrejo
31. jan 2011

@mimi21mimi my sme mali golfac Marco. Ten bol vtedy za nejakych 1500SK a mal polohovatelny chrbat aj nohy. Teraz by som asi hladal nieco od Chicco alebo Roemer/Britax ktore su ale drahsie cca 120-160€.

manika77
31. jan 2011

@mimi21mimi my mame chicco multiway sme spokojni..maly ma dva roky a vp ohode tam vodje aj s fusakom..keby chcel spat sa aj vyspi..zmesti sa tam aj kamoskin stvorrocny 🙂 na inzerat ho kupis aj lacnejsie...

andrejo
31. jan 2011

@manika77 taka mala otazka .. myslis ze ten multiway by presiel v pohode aj po neupravenej ceste (teda nie doslova rovnom chodniku ale nieco ako udupana hlina alebo les?

juana21
31. jan 2011

baby vidim ze sa vyznate.poradte mi ktory s tychto troch kocikov si mam vybrat.neviem sa rozhodnut.ABC design 3-tec, alebo zopa calibro alebo x-lander xv.dakujem

manika77
31. jan 2011

@andrejo myslim ze by presiel v pohode..nema uplne male kolieska ako ine golfky.. 😉

ellysa
31. jan 2011

@dara29 ja mám quinny zapp xtra, som veľmi spokojná, negatívum jedine, že fakt dosť hrkoce na mačacích hlavách a že sa nedá zložiť celý ale sedačka sa musí dať dole, aj tak je však skladný, ja mám normálneho zappa a dokúpila som sedačku, neskôr už už budem používať len toho nepolohovacieho

andrejo
31. jan 2011

@manika77 diki! My mame momentalne Stokke ale ten zlozeny zaberie dost miesta a ak by sme isli neskor len na vikend niekam tak by sme brali golfac. Ja som obzeral Chicco este ked mali tei C1az C3 golface. Teraz uz su nove tak sa v tom az tak nevyznam. Este som pozeral na MacLaren tak uvidime.

tbasnak
31. jan 2011

Pre vas, co hladate dobry golfac .... my mame Maclaren Techno XLR a je super. Priestranny, polohovatelny do lahu, polohovatelne aj nozicky, super manevrovatelnost, skladny.... proste perfektny golfac na teplejsie obdobie, na dovolenku, na cestovanie. Nie je to len nejaka hrkalka, ako napr Chicco atd, ma pevnu konstukciu, ktora znesie vela. V europskych krajinach sa podla noriem uvadza nosnost do 15kg ako u vsetkych kocikov, ale on ma vyssiu nosnost. Na trhu USA sa uvadza do 25kg, tam nemaju tie normy, ktore by brzdili vyrobcov kocikov.... takze vydrzi vasmu dietatku dlho, aj ked je vacsie, vydrzi teda aj tych 25kg. A dietatko sa v nom nebude tlacit, je dost priestranny. No proste ja si ho nemozem vynachvalit, a co som sa rozpravala s predajcami kocikov v obchodoch, vraveli, ze tieto Maclareny su spicka vo svojej triede-golface, ze lepsi nenajdem. Ved nie nadarmo davaju dozivotnu zaruku na konstrukciu. U nas su dost drahe, ale ked pozriete v anglickych obchodoch, budete kukat na ten rozdiel ceny. Ja odtial objednavam uz druhy Maclaren, tentokrat ale dvojickovsky golfac, a vyjde ma teda o moc lacnejsie ako u nas (ten dvojickovsky aj s dopravou z UK vyjde 280 EUR, a u nas je od 430 EUR vyssie).

manika77
1. feb 2011

@andrejo mne sa natom mclarene nepacia tie kolieska ma ich moc malicke..

zajo79
1. feb 2011

@tbasnak a ked sa zlozi je dlhy.

andrejo
1. feb 2011

@tbasnak tu znelo lahky a lacny golfac. No a zase MacLaren nieje taky uzas ako ho opisujes. Mam 3 koleyne v Irsku aj US a tie ho vymienali za iny lebo s nim neboli spokojne. Ja som ho skusal v obchode a veru nejak prehnane ma neoslovil. Preto pozeram nieco ine. Mozno nakoniec ostaneme pri nasom Stokke aj pri sportovej casti ak sa nerozhodneme pre ziadny golfac.

zajo79
1. feb 2011

silver cross pop vogue -super golfky. a stoja nove okolo 160 eur. asi nejlepsie golfky co som mala. su aj pre vacsie dieta, super sa s nimi chodi, su pevne. lepsie ako pp si.

andrejo
1. feb 2011

@zajo79 nemaju male koliecka? lebo aspon mne to tak pripada.

zajo79
1. feb 2011

@andrejo nie. super su. a prejdu lepsie ako pp si. aj nerovnosti. a vobec nehrkaju. 😵

tbasnak
1. feb 2011

a ktory lahky a skladny golfac ma velke kolieska? ... je dost golfacov s este mensimi kolieskami, a tie su aj naozaj lacne. No, ved ale neberiem nikomu jeho priority, niekto chce velke kolesa, niekto lacny .... ja som sa len snazila poradit nieco, s cim mam ja dobru skusenost. Ved kazdy nech si vyberie, co mu vyhovuje.

tbasnak
1. feb 2011

@andrejo, no ked chcete prejst zo Stokke na golfky, tak to asi budete mat dost tazke, pretoze ide o 2 neporovnatelne kategorie a treba zlavit z narokov. Ja len vravim, ze z toho co som tu u nas skusala, mi vysiel Maclaren najlepsie. Mne sa pacil a PP Plico P3, ma lepsie kolieska, ale zase ten priestor, ved moje rocne dieta v tom malo pliecka stiahnute. Chicco-kazde jedny hrkala, niektore sa nepolohuju az do lahu atd. A ze je dlhy, ked sa zlozi ... no, zalezi na aute. Jasne ze nevojde do maleho Citroenu alebo Peugeotu ... ale nam sa zmesti v pohode a mame bezne auto. No, ale ked ocakavate velke kolesa, treba sa poobhliadat po niecom inom, ako su golface. Nejaky sportiak, co sa sklada na plocho a zaberie cely kufor auta to isti .... alebo ostat pri Stokke, co zase aspon podla mna pre vacsie dieta nie je vyhra a napr. na dovolenky uz vobec. Kazdopadne urcite to nie je lahky vyber, keby existovali idealne a dokonale golfky, tak ich uz asi vsetci mame a ostatne kociky by mohli prestat vyrabat. Takze je to o prioritach .... u mna zvitazila priestrannost pre dieta, polohovanie do lahu, pevna konstrukcia, lahka manevrovatelnost, a zmesti sa nam v pohode do auta. A ze nie je idelny na macacie hlavy? No co, kedy ja pojdem po macacich hlavach s nim.... ved nebyvam v centre. Tak prajem, aby ste vybral co najlepsie.

tbasnak
1. feb 2011

este mame aj Bebe Confort Loola UP, nie je to klasicky golfac...ale sklada za tzv. na dazdnik. Ma vacsie kolieska ako male golfky, sedacia cast sa da otacat v smere aj v protismere jazdy, ma spojenu rucku, takze sa dobre manevruje aj jednou rukou, potah sa da otacat na letnu alebo zimnu stranu, ma madlo pre dieta.... Aj napriek tomuto vsetkemu sa da zlozit jednoducho na dazdnik bez toho, aby sa sedacia cast, alebo rucka musela odnat. Ma vsak trocha vacsiu vahu a zlozeny je troisicka vacsi ako klasicke male golface. Ale u nas spokojnost .....

andrejo
3. feb 2011

vyzera to tak ze mozno ostaneme pri Stokke cely cas. Mne velmi vyhovuje ten kocik. No a Golface mi vzdy vadili(vacsinou ovladam jednou rukou kocik). Na druhej strane mame taku uplne najzakladnejsiu buginu Dema. TO sme kupili na dovolenku len pre pripad ze by nas vtedy 2,5 rocny s nami nevladal chodit.
V aute mame dost miesta v kufri aj ked tam je kocik. Cca. 2 kufre sa tam zmestia este aj nejake drobnosti. Ked ale budem v nejakom obchode tak poobzeram MacLaren aj ine este raz.
Dakujem za rady!

veronka
4. feb 2011

Maminy, potrebujem poradiť, tu som založila novú diskusiu: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/sportovy-kocik-do-mesta-aj-do-terenu/
aký športový kočík by ste mi poradili kúpiť pre ročného synčeka, aby nebol ťažký, na zimu, aj na leto, do mesta, aj do terénu. ďakujem

zajo79
5. feb 2011

@veronka golfky alebo sportovy kocik?

veronka
7. feb 2011

@zajo79 veď to práve neviem, ale asi športový kočík, keďže by sme chceli ešte ďalšie bábo, a už by som dokúpila iba vaničku

zajo79
7. feb 2011

@veronka doteraz si mala aky?

clelinka
7. feb 2011

čo si myslíte o čiernej farbe kočíka? nie je to moc morbídne? 😉

dosa
7. feb 2011

@clelinka - a preco by mala byt cierna farba morbidna??? nahodou je perektne kombinovatelna...

exupery
7. feb 2011

@dosa
@clelinka no mne osobne sa tiez cierna nepaci,je to akoby bolo babo mv truhle...Kombinovatelna?Ako s cim kocik kombinujes?Ved dnes je nespocetne vela obchodov a tovaru,da sa skombinovat aj farebne.A cierna,je aj neprakticka,bledne a je na nej vidiet spina a flaky....ale je to moj osobny nazor-sto ludi,sto chuti.

eimiky
7. feb 2011

@clelinka čierna na kočíku nie je morbídna, tak ako píše @dosa super kombinovateľná

@exupery a doplnky nekombinuješ ku kočíku?.niekto nekombinuje a potom tak aj vyzerá 😠

dosa
7. feb 2011

@exupery - ja osobne kocik kombinujem s podlozkami a taskami a dekami a fusakmi a pokazde mam zmenu... cierna je na to idealna, idu k nej vsetky farby, aj pre chlapca, aj pre dievca... a bola som na x pohreboch a v ciernej truhle som este nikoho nevidela pochovavat, vacsinou boli drevene... kvalitna cierna nevybledne...

zajo79
7. feb 2011

@dosa absolutny suhlas

exupery
7. feb 2011

@dosa ako som povedala,sto ludi,sto chuti,ked sa tebe paci-o.k.,kup,ale nemusis sa hnevat na mna,pretoze mne sa cierny kocik hnusy...ja osobne by som dieta do cierneho nedala....mne by sa tiez nepacilo lezat v tak smutnej rafbe 🙂