6-mesačné dieťa sa chce nosiť iba na rukách
Naše zvedavé dieťatko si vyžaduje byť čo najviac na rukách. Najradšej, keď ju držíme opretú o seba na ľavej strane (pri srdci) a pozerá sa cez plece alebo sa vytáča na strany a chce všetko vidieť.
Posledný čas sa vie upokojiť jedine v tejto polohe, dokonca si oprie hlavu o plece a takto zaspí.
Áno, skúšali sme aj nosič - to odmietla. Snažím sa ju nosiť v polohe na klokana, ale pri jej váhe 7,5 kg je to len na pár minút, potom mi už aj tŕpnu ruky... Kríže ani nehovorím 🤦🏼♀️
Mali ste niektorá takéto bábo s takýmito preferenciami? Ako ste to vy/riešili?
Poúčanie o tom, ako robíme všetko zle a som zlá matka, si, prosím, nechajte pre seba.
Ďakujem
páči sa jej na rukách. cíti sa aj bezpečne. naučila si ju tak. odvyknúť bude ťažko - bude bojovať plačom.
len musíš vydržať.
Skúsila by som iný nosič. Alebo teda v nosiči ísť hneď von, to niekedy zaberie. Aj na to si musí zvyknúť.
@helenbozka moja sa rada nosí doteraz a to má 2 roky a 3 mesiace, samozrejme už je veľká baba nenosím ju ako keď mala 6 mesiacov, proste mala od malička rada našu blízkosť a mne to vôbec nevadilo ☺️ 6 mesačne bábätko je ešte naozaj malé, potrebuje ťa cítiť
satka je lepsia, ako nosic
podla mňa tak chce byť lebo v inej polohe sa neciti komfortne , pre dieťa nieje dobré ak preferuje jednu stranu pretože posiluje svaly a šlachy len na jednej strane
v zvislej polohe by som dieťa nenosila vobec
sú aj ine polohy nosenia - bočná taška , tigrik
napr RingSling (RS) sa pouziva ak deti chcu byt na boku a obzerat sa. a ako pisu vyssie. skusali ste nosic, dieta plakalo. to je samozrejme ze bude plakat vystavili ste ho stresu z novej veci na ktoru nebolo zvyknute. aj my sme v strese ked ideme do novych veci a dieta stresuje este viac ked vy ste z toho nervozny.
pri skusani novych veci to chce trpezlivost a robit pozitivne asociacie. skusate nosic a zacne byt nespokojne tak ked sa napr dojcite sa ponuknut- mlieko, alebo inu vec co ho upokojuje ked place.(skakanie na lopte, hojdanie sa,....) a ked sa vam to podari, ze nosic uz nebude pre neho strasiak, tak si treba uvedomit, ze treba sa tak postavit aby to dieta malo co najlepsi vyhlad na objekt jeho zaujmu, nie ze vy ho mate (vy mozete aj to steny pozerat) ale ono musi mat co najvacsiu pohodu a nie ze si pojde hlavu vykrutit.
skuste oslovit poradkynu nosenia zo svojho okolia, ta vam pomoze a poradi
@helenbozka ja ta poúčať nejdem iba ti poviem že to takto vecne trvať nebude -užívaj si kým sa dá 🙂 staršia už začína mať svoj svet a síce druhé je hrozne náročné na starostlivosť tak viem že o chvíľu to skončí tak síce pofrflem ale užívam si to 🙂 (mimochodom je tiež pekne ťažký 😂)

Nuž, nebudeš ju moct takto navždy nosit. Pre jej zdravý vývoj je velmi dolezite, aby trávila vela času na pevnej podlozke. Skus ju motivovat hračkami, lahni si na chvílu k nej...ona sa naučí, ze nemoze byt len na rukách.