Ako obliekať bábätko v marci?
ako obliekate v tychto dnoch svoje babatka ked idete von? Moja mala bude mat zajtra 16 dni a ja neviem co jej mam obliect na prechadzku. Doteraz som ju obliekala takto: body, dupacky, kabatik, zatepleny overal, deka, fusak a samozrejme ciapocka. Od zajtra sa ma ale oteplovat a ja neviem ako ju obliect. Ci jej mam stale nechat aj overal aj fusak alebo uz overal netreba a uz len teplu deku do fusaku. Citala som ze prehriatie babatka moze byt nebezpecnejsie ako ked mu je trochu chladno. Ja by som bola rada, keby jej bolo tak akurat 🙂)) len neviem ako to dosiahnut 🙂)) Skusene maminy poradte 🙂)
@cicimon v takej zime sme este vonku neboli, ked bolo -5 mali sme okrem bodyna, dupaciek, este tricko s dlhym rukavom a teplaky a vo fusaku... viac ho obliect nemozem, lebo je hned horuci, rucky ma spotene a vresti ako pavian.. takze asi mi neostava nic ine len sa riadit nim.. ja som strasne zimomrava, stale sa babusim a tak sa stale bojim, ze mu bude zima. no ocividne je uplny opak mna
Ahojte, prišla som po radu. Naša malá začala chodiť a zatiaľ sa mi ju vždy podarilo udržať na prechádzke von v kočíku, ale čím ďalej je to na kratšiu dobu a potom sa začne pýtať von. Ja by som ju aj dala pobehať, ale problém je v tom, že nemá zimné topánočky - keď ideme niekde napr. do obchodáku tak som jej kúpila prechodné topánky, ale v tých by jej bolo ešte von zima. Myslela som si, že to nejak ustojíme, kým sa oteplí, ale neviem neviem :( a preto sa chcem opýtať, dokedy obúvate svojim detičkám zimné topánky - myslím cca. do koľkých stupňov, lebo strašne váham, ale podľa mňa sa mi už neoplatia kupovať nejaké teplé topánky, to ju skôr ešte skúsim udržať v kočíku 🙂
A ako obliekate drobcov keď vám už chodia a je takéto počasie? Ďakujem veľmi krásne za rady 🙂
@katkabb1 Kati ja sa prave chystam malej kupit prechodne topanocky, lebo sa mi zdaju byt uz dost teple a zle sa jej v cizmach chodi. Ale moja ma uz rok a pol a nosi VELMI hrube puncosky, neviem kolko ma tvoja. Alebo jej daj do nich - ak sa pomesti aj ponozky naviac, zimne sa ti uz ozaj neoplati 😒
A ma oblecene puncosky, rifle/ kamasky, body, mikinu a termobundu.
ahojte, baby poradte ako teraz s obliekanim na von, lebo tieto prechody medzi zimou a teplom nemam rada, neviem ci je malemu teplo alebo zima... 😒 davat este zimnu bundu alebouz jarnu? fusak uz nedavat, iba deku a nanoznik? pod bundu 2 dlhe vrstvy alebo ako??? dakujem krasne, maly ma rok, uz zacal aj chodit.
@asshanti Môj malý má tiež rok,začína chodiť,ale von je zatiaľ v kočíku,nepýta sa chodiť.Ja mu obliekam pančušky,podšité rifle,resp.flisové nohavičky,body s dlhým rukávom,tričko,na to dám bundu ale nie zimnú,takú hrubšiu flisovú,vatovanú,alebo hrubý svetrík podšitý flisom a vestu.Na nohy hrubšie ponožky a topánočky z brúsenej kože,podšité tiež tenkým flísom.Dávam ho ešte do fusaku,ale už ho plánujem odložiť a dám len nánožník a hrubú deku.
@asshanti no maleho do kocika obliekam ako seba - t.j. body s kratkym rukavom, tricko s dlhym rukavom, kabat, ponozky, nohavice (rifle) a teple topanky. v kociku je zakryty spanielskou dekou a nanoznik, ktory bol len prehodeny a zapnuty na jednej strane, mali sme okolo 10 stupnov. na hlave mal tensiu ciapku alebo kapucku.
@jaruska6, @bubelko - dievcata, dakujem za rady, ja tiez tak obliekam. 😉 davam body s dlhym, na to tenke tricko s dlhym rukavom, pancusky, teplaciky alebo rifle, vetrovku este zimnu, ale nie hrozne hrubu, ciapku a dnes sme mali este fusak, lebo bolo chladnejsie a uz aj prsi, ale uz ho odlozim a aj kombinezu zimnu a dam len hrubsiu deku a nanoznik. 😉 jarne bundy este nedavam, su take dost tenke, este sa mi zda skoro, az ked bude par dni pekne teplo...
No ,ked je takto teplucko davam bud pancuchy a tensie gate,alebo podsite,bez pancuch,prechodne topanky,body s dlham rukavom,mikinu a softshelovu ,ci ako sa to pise bundu.Ak nefuka,nema ani ciapku,nechce ju,ked ju akceptuje,dam jej len tenku.Nasa je od malinka ladovy medved,neznasa priliz teple oblecenie....a uz v kociku neobsedi,takze ani fusak,ani nanoznik,max deka....
aj ja som uz dnes dala prechodne boticky, lebo uz by len chodil a v tych zimnych ma az spotenu nozku... 😀 a dala som uz vyprat jarne bundy, ale musim este dokupit taku na bezne prechadzky, lebo mam len take drahsie do mesta a tak a na vonku len jednu a to je taka tenucka, ze to by mu bola este zimka... musim kupit trochu hrubsiu...
davate v takomto pocasi 10-15 stupnov este fusak do kocika ci uz netreba mame skoro 7mesiacikov a mozem uz vymenit hlboky kocik za sportovy 😅 neviem sa stale rozhodnut 😀
My už od kedy je 8+ nosíme len prechodnú bundičku (pod nou body a mikina) a bez fusaku, len nánožník alebo deka a v pohode. A ked je cez 15 st tak len mikina a body s dlhym rukavom.
@amunet my sme este v hlbokom, ale fusak uz mame len ten jesenny tenky z Emitexu. Ak nesvieti slnko priamo, davam nanho este aj decku. Ale ked prazi priame slnko, uz len ten fusak je cez neho. V nom ma uz len body s dlhym rukavom a taku jarnu bundicku. Cez nohy puncochy a tenke gatuse. Aj som sa bala ze v tomto mu musi byt este zima, ale ked ja som behala vonku skoro v kratom rukave, som si povedala, ze ho akurat tak prehrejem ako ho viac naobliekam.
@amunet - myslim, ze uz staci len nanoznik, pripadne deka ked je chladnejsie, fusak by uz bol vela... 😉 a uz mozete pouzivat sportovy kociarik, mne nasa dr. vravela, ze od 6. mesiaca sa moze, my sme tak zacali. 😉 dnes je u nas zamracene, trosku poprchava, ale nie ej velka zima a maly mal na sebe vonku body s dlhym rukavom, mikinku, pancusky, teplejsie teplaky, flisovu bundu a teplejsiu ciapku, nie uplne tenku a bolo mu super, spoteny nikdy nebyva. 😉
dnes bol uz v sportovom bez fusaku v prechodnej bunde, deke a v pohode, len do sportaku viac fuka, stale som mu skusala nos 😀
my uz fusak davno nepouzivame a posledne dni ani deku... mala ma na sebe uz jarnu bundu vyse tyzdna a pod tym tricko (body s kratkym rukavom) jedny dlhe rukavy a bunda ak je fakt zima tak este sveter... ma pancuchy a normalne rifle nie zateplene... obcas je spotena... ona je hrozne horkokrvna... ciapku uz jarnu...
konecne inak teplo... som sa nevedela dockat...🙂
podla ruk a nosa sa neriadit ale podla hrudnika 😉
ahojte, vie mi niekto poradit, ja mam 2-tyzd. chlapceka, moje prve 🙂 , chcela by som len vediet ako to je s chodenim vonku, kedy mozme zacat, doktorka mi povedala, ze najprv zacat po minute k otvorenemu oknu a potom kazdy den pridavat o minutu dlhsie, dnes sme boli pri otvorenom okne 7 min., uz by sme mohli ist von? a ked ano co asi treba takemu malickemu obliect...Dakujem Vam za odpovede...
baby a také pol ročné ako obliekať? lebo náš v kočíku strašne reve tak skúšam či mu nebolo teplo. mal dupky a body s dlhým rukávom, na to chlpatú bundičku, čiapku bavlnenú a zabalený do emitexovej zavinovačky. ale iba tak aby nohy mal zakryté.
my sme fusak zhodili uz davnejsie,mali sme deku a nanoznik,ale teraz ako je uz fajn teplucko,nemame vobec nic....obleikame takto:body s dlhym rukavom, natelnik a bundicka prechodna, pancuchy a gate a ked sa teraz oteplilo,davam namiesto natelniku svetrik tensi a vseticku....a ciapku jasne ze tenku,jarnu....zatial som nespozorovala,ze by mu boo teplo alebo zima,tak si myslim,ze to je OK... 😉

no my mame 2 mesiace a moj maly je hned spoteny a nervozny. Ked ideme v tomto pocasi von, obliekam mu body, dupacky, ponozky, ciapocka, rukavice a strcim ho do fusaku a na kociku mame nanoznik. Stale sa mi zda, ze ho obliekam malo, ale ked mu dam viac, hned je horuci a zacne vrieskat... je to v pohode?