Čo obliecť v lete bábätku cestou z pôrodnice?

chavierka
22. jún 2011

Poradte mi, čo obliecť bábätku na cestu domov z pôrodnice v lete, v júli? Za predpokladu, že bude veľmi teplo ale aj variantu, že bude takých cca 24 st. Rada by som si nachystala nejaké oblečko pre bábo na cestu, len nechcem, aby sa sestričky zvrzali, že to ho oblieka málo alebo veľa......

bibap
22. jún 2011

ak bude velmi teplo, urcite bodycko s dlhym rukavom, nohavice, ponozky (alebo tricko s kratkym rukavom a na to dupacky s dlhym rukavom), ciapocku a este ho prikrit lahkou dekou. Potrebuje mat pocit zahuhlania sa v niecom makkom. Hoci nam je velmi teplo, jemu byt nemusi.

ani3012
22. jún 2011

malú som z nemocnice brala 24.6.,bolo asi tých 24 °C mala oblečené toto a aj tak bola spotená....
stačí ľahký overal (alebo dupačky a bodynká) a v prípade horšieho počasia si ju v autosedačke prikryješ dekou 😉
Ale inak som aj obkukávala od "kolegyň" čo si už brali deti domov...
najlepšie je nachystať si viacej a tam sa rozhodneš a aj baby ti na izbe určite poradia 🙂

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mireag
22. jún 2011

Ja by som obliekla body s dlhym alebo kratkym rukavom a dupacky. Zalezi naozaj od toho, ake pocasie bude v ten den. Moje dieta este vo vajicku nebolo... Vanicka z kocika je prisposobena na prepravu dietata v aute. 😉

traktor
22. jún 2011

pohodlne , nepohodlne..urcite treba vajicko..je to bezpecnejsie.. 😉, ..aj minutova cesta sa môze skoncit nestastim, ..naco riskovat .. ..a hoc by bolo neviem ako teplo, dietatko , cerstvy novorodenec ma mat zakryte aj nozky aj rucky, takze urcite aj vo velkych horucavach body/ kosielka../ s dlhym rukavom, dupky / nohavice/..ak je chladnejsie, tak aj svetrik, ..urcite ma mat aj tensiu ciapku..pripravit si môzes aj tensiu deku, pripadne plienocu na zakrytie.. 😉 ..ja som zastanca otuzovania..deti sa nemaju babusit..nase chodili v horucavach s kratkym rukavikom, plienocke a len podla potreby prehodena plienka cez ne..ale nie pri *cerstvom* novorodencovi..

cervena_ciapocka
22. jún 2011

Súhlasím s @traktor novorodenec je niečo úplne iné ako niekoľkomesačné dieťa. Ja mám nachystané tenkú košieľku, dupačky a čiapočku. Ak by bolo fakt chladno tak aj svetrík. No a samozrejme vajíčko "vysteliem" tenkou mäkkou zavinovačkou (letnou), ktorou bábo aj trošku prikryjem.

benne
22. jún 2011

Taká klasická komunistická košielka je super, ľahká, vzdušná a pritom dlhý rukáv 😅 .. ibaže málokto by sa s takou vytasil do pôrodnice.. ja som bodyna do 3m nepoužívala.. takže ja by som dala košielku a dupačky, tenkú čiapočku.. a ja by som sa rovno sestier opýtala, čo odporúčajú.. predsa len tých detí obliekajú v lete každý den na cestu domov dosť..

a @tomika v brušku bolo tiež kadejako pokrútené.. moje deti boli vo vajíčku maximálne spokojné aj ako pártýždnové (kedže oba razy som v porodke pobudla takmer 2 týždne) a riskovaťm že do nás predsa určite cestou nikto nenarazí sa mi nezdalo vhodné... po 9m očakávania 😉 (a myslím, že na tej foto je vajko moc zdvihnuté, v skutočnosti je viac v polohe ležmo a tak hlavička až tak neprirodzene nepadá...) Vanička prispôsobená na upevnenie je tiež fajn

vejinka
22. jún 2011

tiez by som dala kosielku na zavazovanie vzadu tenke polodupky (bavlnene gatuse)alebo dupacky z ktorych sa kosielka nevysuka a svetrik v pripade potreby.samozrejmostou je tenka bavlnena ciapocka na uska.a decka na zakrytie

kvetinqa
22. jún 2011

@tomika Co to ma spolocne s pohodlnostou? Keby sa tvojmu dietatu pri prevoze nedajboze nieco stalo, asi by si hovorila inak.. Ani ja ked sa priputam, necitim sa pohodlne (som nizka a tak sa mi pasy zarezavaju do krku), ale jednoducho bezpecnost je prvorada. Dietatu by bolo najpohodlnejsie v mojom naruci a predsa ho tak v aute neprevazam, lebo mam rozum. Suhlasim s @traktor, aj na kratke vzdialenosti jednoznacne vajicko/autosedacka..

co sa tyka obliekania. Novorodenec musi mat zakryte nozky aj rucky, ale velmi ho nebabus, ak bude velmi teplo. Tak ako mu moze byt zima, tak isto sa moze velmi rychlo prehriat. A ak bude teplo, tak v aute bude dusno este vacsie... Bodynko s dlhym rukavom, tensie teplaciky, rukavicky, ciapocka, ponozky a tenka deka pre istotu.

ani3012
7. aug 2017

@tomika dieta na fotke ma 4 tyzdne. Je predcasne narodena a rychlo stracala telesnu teplotu. Co sa tyka pohodlia: pre mna je dolezitejsia bezpecnost a rozhodne by som dieta neprepravovala nepriputane v aute.