Dokáže si 10 mesačné dieťa zvyknúť na nosenie v šatke?

nufficek
28. jún 2013

Ahojte.... vsetky maminky, ktore mate skusenosti s babysatkami. Chcem sa spytat, ci nemate skusenost so starsimi babatkami, ako si zvyknut na satku ked v nej neboli od malinka. Nasa mala ma 10 mesiacov a zacina objavovat svet stvornozkuje o sto dvesto uz aj za ruky chodi pomalicky no su chvile ked nechce nic len na ruky a ja ju uz nevladzem. Mame pozicanu satku tak to skusame ale vobec sa jej to nepaci. Mam pocit ze je nervna z toho ze je tam tak natesno... poradte ako ju naucit aby si na to zvykla. Vopred dakujem za vsetky rady 🙂)

xlucia
28. jún 2013

@nufficek v prvom rade NEVOD ju za ruky!!!! u nas satka nemala uspech, ale v baby vaku sa im pacilo aj v ergonomickych nosicoch. treba vyskusat aj ine ako satku

lemurko
28. jún 2013

@nufficek Ahoj moju sa tiez satky ani manduca velmi nepacili, ked mal cas spat, tak este ako tak, sa chvilu jedoval a potom zaspal. Satku sme mali od malinka, cim bol strasi tym mu viac vadila. Manducu asi od 4 mesiacov a uz som ho nosila menej, prave preto, ze to velmi nemal rad. V obdobi okolo tych 10 mesiacov ani kocik nechcel, tiez najradsej po 4 alebo teda za ruku (za jednu, nie tak, ze visel), od 11 stich chodil, takze to uz potom bola ako pises iba varianta na ruky, alebo po vlastnych, ked bol z toho unaveny, tak po 4. Manducu, kocik atd zobral na milost az ked uz mal euforiu zo samostatneho chodenia za sebou - asi od 15 - 16 mesiacov. Teraz bude mat dva a kocikoval by sa od rana do vecera - co uz zase samozrejme nevyhovuje mne 🙂. Manducu sme uz posunuli malinkej susedke. Posluzila este v 18stich mesiacoch, ked mal zapalene uska a v zime, ked nechcel chodit po snehu a kocikom by sme sa nedostali.

Urcite ti poradim, ze neinvestuj uz do ergo nosica, ked sa jeduje v satke a mas pocit, ze jej nevyhovuje, ze sa nemoze hybyt, tak to nebude dobre ani v nosici. Vydrzte zo satkou, v kociku a na rukach. Striedavo 🙂 kazdu chvilku nieco. Este ma napadlo, ze kamaratkina mala v tomto obdobi tiez neznasala kocik, ale taku tu trojkolku s ruckou mala rada, takze chodili vsade tak.

marcelatje
28. jún 2013

@xlucia my sme sa v šatke nosili, ale po pár mesiacoch sme ju začali bojkotovať. Teraz sme vyskúšali Manducu a spokojnosť na oboch stranách 😉

monhla
28. jún 2013

Začali sme nosiť chrobulu v šatke až keď mala 9 mesiacov a je to fajn. Najprv bola chvíľku a teraz v pohode aj hodinovú prechádzku. Ale hlavne vonku a v pohybe, pretože už potrebuje aj nejaké "vzrúšo" okolo. A dokonca nám tam aj zaspala. Ja na šatku nedám dopustiť.
Ľutujem ale, že som to neskúsila skôr. Uľahčilo by to veľa vecí.

Skús nosiť vonku a pri prechádzkach - bude sa jej to páčiť.

cicimotinka
28. jún 2013

my sme si malého doniesli ako 10-mesačného domov a nezvykol si vôbec... ale myslím, že on má skôr problém so zovretím a stiesneným priestorom... páčilo sa mu len v hore... to kukal okolo... ale doma, keď som si chcela dačo porobiť s ním, tak ryčal ako tur...

behulka
28. jún 2013

@nufficek možno by sa jej viac páčilo nosenie na chrbte, no pri šatke to chce viac cviku a aspoň trochu spolupracujúce dieťa. Čo tak nejaký ergonomický nosič? Skúsiť požičať od niekoho na skúšku, alebo priamo v obchode, kde ich predávajú, pokiaľ máte blízko do BA.