icon

Nosenie trojročného dieťaťa na turistike

21. feb 2025

Ahojte, zaujimalo ma ako riesite ked idete s vyse 3 rocnym dietatom na dlhsiu turistiku, kde ho treba napr. polku casu nosit. Mate nejaky nosic, alebo satku ktora je pre taketo vacsie deti ? Alebo ho davate "na kona" ? Turisticky ruksak nechcem, je velky a nespratny. Dakujem 🙂

Strana
z2
pribinak
21. feb 2025

Šatku??? 😳😳😳😳
Toto je tak trochu aj otazka bezpečnosti a pohodlia, mali sme nosič, aj so strieskou, opierkou na nohy.

dskjhfdlkdjhl
21. feb 2025

Tiez sme mali nosic so strieskou.

maxik24
21. feb 2025

Nase dieta v coskoro 3r uslape 6km po lukach, 3km slapal do kopca. A to nie sme ziadni velki turisti, keby sme boli, chodil by pesi a zvladol by viac. Nesla by som na takuto dlhu turistiku, ktoru by deti neuslapali, deti zvykame na pesie tury od malilinka. S takouto dlhou turou by som mala problem aj s obednym spankom, ktory by sme nestihli.. Za mna ziadne nosenie, ale trenovanie dietatka a prisposobovanie trasy najmladsiemu dietatu. Vo vasom pripade potom jedine turisticky nosic, existuju pozicovne, pozri. Nosic ani satku vobec. Ale ako pisem, ma nozky, isiel by sam u nas.

fantaghiro21
21. feb 2025

turisticky ruksak -na dieta ci ako?
Nemyslis nahodou turisticky nosic? Je to najlepsia vec, aku som mohla kupit ♥

autor
21. feb 2025

@maxik24 vdaka za nazor, ale na toto som sa vobec nepytala....

autor
21. feb 2025

@fantaghiro21 ano turisticky nosic som myslela, ale vyzera to ako velky ruksak na dieta 🙂

autor
21. feb 2025

@pribinak no samozrejme nemyslim hociaku satku na krk, ale taku co sa pouziva na nosenie...myslela som ze to bolo jasne z popisu.

pribinak
21. feb 2025

Stále blbosť

pribinak
21. feb 2025

@fantaghiro21 presne, nosič jedna z naj veci

janickacrazy
21. feb 2025

@pribinak prečo blbosť? Videla som niektoré ženy v zahraničí v šatke nosili aj takéto väčšie deti a vyzerali maximálne spokojne. A chodili aj na dlhšie trasy.

sense
21. feb 2025

Kamarátka tak nosila v manduce, dokonca obe deti rozdiel dva roky (jedna malá 5 a druhá 3roky),vpredu jednu vzadu druhú.
Turisticky nosič nenosila lebo to by nezvládla obe deti naraz

cimage
21. feb 2025

My sme teraz boli s 3rocnou a bola v klasickom ergo nosici. Uz nie je velmi nosena, ale teraz nam to pomohlo, lebo by pistala celu cestu a nic by sme si neuzili

pribinak
21. feb 2025

@janickacrazy však každého vec, za mna blbosť.

janickacrazy
21. feb 2025

@maxik24 veď dá sa to aj kombinovať, pol hodiny pôjde peši, potom si chvíľu oddýchne v nosiči a tak, nemusí sa nosiť celý deň

eternity24
21. feb 2025

Ja som chodila s malou také trasy, kde sa dalo ist s kočiarom napr Hrebienok, popradské pleso, sliezsky dom. Teda keď mala okolo tých 3 rokov. To ešte aj na obed spávala a v kociari si poslala počas túry, keď prišiel jej čas. Samozrejme aj chodila, ako vládala. Teraz ma 5 a vyberáme kratšie trasy, keď nevládze trošku ju ponosim na rukách resp. na “koni”, potom ide zase po svojich. A hoci je tiez trénovaná odmalička, nepresla by 6km ako tu spomína niekto vyššie… kazde dieťa je iné.

fantaghiro21
21. feb 2025

no ja som si vyberala kvalitu. Dost som o tých nosicoch precitala. A kedze tam dokazalo prespat aj moje hyperaktivne dieta, tak som asi vybrala dobre🙂 KRasne sa vsetko polohuje , takze tam dieta nesedi ako na serbli

koniarova
21. feb 2025

Ja viem, že sa nepýtaš. 😂😂 S 3 ročným na turistike by ma drblo. 😂😂Takže by som nepotrebovala nič.

mirkaz156
21. feb 2025

3r mi už bol ťažký v nosiči. A v 3r som ho prvýkrát zobrala na dlhú túru aj s prespatím na chatách. Len tak na ruky na chvíľu po relatívnej rovine alebo ľahkom teréne (skôr pre jeho dobrý pocit a istotu než že by to nezvládol).
Trénujeme spolu (akt. bude mať 5r) aj bajk aj túry od 3r.
Samozrejme že časy si prispôsobujeme a nejdeme podľa turistických časových tabuliek a vždy sa snažím hľadať tak aby hlavne on mal motiváciu

kajusinka
21. feb 2025

Mala som ergonosič, aj šatku,... Bolo to oveľa pohodlnejšie, než turistický nosič. Prechodili sme tak veľa výletov, veci nosil v ruksaku muž.

mirustek1990
21. feb 2025

My tiež veľa chodíme na túry už od mala. Teraz už majú celkom slušnú kondičku, ale záleží ako sa im chce (skoro4 a 6) Nosili sme sa aj v 3 rokoch aj viac, hlavne na oddych/prespatie Turistické nosiče sú za mňa nespratné opachy. My sme mali ergonomický Rischino xxl, keď ho netrebalo, na karabínku sme si ho zavesili na ruksaky.

deedol
21. feb 2025

@mirustek1990 prosim ta, kolko zvladne 6r? Dakujem za info

mirustek1990
21. feb 2025

@deedol Ja takéto odhady vôbec nemám ani pri sebe. Ale sama prejde veľky okruh Jánošíkových dier, napr aj z Chlebu z Vrátnej kráčala sama po hrebeni. Ale také rovno bez prekážok po lúke, to ju vôbec nebaví. Teraz sme dlho neboli.

kajusinka
21. feb 2025

@deedol náš syn prešiel v piatich rokoch Roháčske plesá, ja som bola ako 6-ročná na Zbojníckej chate... Je to veľmi veľmi individuálne, ako sú deti zvyknuté, ale aj ako sa im momentálne chce, či majú aj parťáka v rovnakom veku (vtedy sa kráča omnoho ľahšie a netreba toľko motivovať)

domak2
21. feb 2025

Keby sme chodili často asi by som kúpila ten turistický nosič, ak len občas, tak asi pevnú šatku a uviazat na chrbát. Neviem co je na tom na cudovanie, ale to by zas nebol konik.😅 No a osobne by som sa s našim krpcom túre vyhla úplne, lebo mam len jedny nervy 😁

fantaghiro21
22. feb 2025

@kajusinka inak ,ja sa len spýtam,čo je nepohodlné na turistickim nosič?
Ja som nosila aj šatku a pre mňa absolútne nepohodlné, neprakticke,chrbát má bolel..Raz som ju mala na výlete v zoo a pre mňa úplne celé zle.Uz len keď som si ju dala dole a opäť nadviazat mala...

Aspoň v našom nosiči máš tvarovany chrbát,môžeš si doň dať aj osobne veci ,vodu ,jedlo ,veci na prebalenie...
Kopec veci som niesla okrem dieťaťa.tazks si váhu môžeš predstaviť a necítila som sa nepohodlné.

maxik24
22. feb 2025

@fantaghiro21 pytala si sa, ako riesime. Tak snad mozem napisat, ako riesime. Ze kraca sam, za mna naj riesenie, nebudem skolkara nosit, vyberame take trasy, ktore zvladnu, a teda chodia po nozkach od malinka, po meste 5km prechadzky niekolkokrat do tyzdna. Zalezi na ako velku turistiku vlastne idete, to si nepisala. Dnesne deti si v 3r vozene v kociku, tak jasne, ze neprejdu, od toho vela zalezi. Ak idete na naozaj obriu turistiku, ktora nie je vhodna pre 3r dieta, jedine nosic turisticky. Dokonca som ti poradila, ze existuju pozicovne, nemusis taku opachu vobec kupovat. To by som nechcela ani ja mat doma.
Takze ako riesime my, odpoved, ze tak, aby to dieta bolo zvyknute chodit a aby tu turistiku zvladlo samo. Ako pise @kajusinka je to o zvyku.

fantaghiro21
22. feb 2025

@maxik24 nepomýlila si sa a neadresovala správu nesprávne?🙃

sandri
22. feb 2025

Pouzivali sme nosic Tula toddler pre vacsie deti (je od velkosti 86 az do 20 kg). Velka spokojnost - kedze je cely latkovy, bol velmi dobre skladny na rozdiel od bezneho turistickeho nosica, ktory musis mat na chrbte ci v nom dieťa je alebo nie je. Nas mladsi syn nosenie miloval, ked sme isli na turu, museli sme nosic balit do batoha, aby ho nevidel, lebo ked ho zbadal, odmietal chodit po vlastnych 😄

fantaghiro21
22. feb 2025

@sandri ja len trošku podotknem,že pre mňa ,ako ženu,ktorá miluje turistiku,vediem deti k láske k prírode a chvála Bohu,miluju prechádzky,tak bezpečnosť je na prvom mieste.

Možno sa tu do mňa pustia niektoré ženy, ktoré by povedali,že tak radšej nechodiť nikde s dieťaťom,ak sa bojím o úraz.
Samozrejme, úraz sa moze stať na rovnej zemi,doma,hoc kde
Ja ale predvidam.a snažím sa minimalizovať niečo,čo by som si neskôr vyčítala.

Turistický nosič je stavaný tak,že v prípade nejakého pádu,je dieťa aspoň trochu chránené.Za to v týchto látkovych nosičoch ani hlava , chrbtica nie je natoľko chránena,.... Chvála Bohu,nepadla som.
Plus je výhoda strieska proti slnku,vysperkovali sme si to rôzne....
Ta bezpečnosť je podľa mňa prvorada.
Ale tak závisí,čo človek nazýva "turistikou" ....
A po ďalšie,aj keď sa zdá,že ten nosič jednoducho zložis a dáš do batohu,tak či tak ti to zaberie nejaký priestor v batohu,kde by si uložila niečo iné....
Hlavne,ak ide väčšia rodina atď ...
V podstate máš na sebe batoh celú túru -aky je teda rozdiel medzi batohom a nosičom? Žiadny...stále to máš na chrbte

kajusinka
22. feb 2025

@fantaghiro21 asi je pohodlné pre každého niečo iné, tak treba vyskúšať. Turistický nosič má úplne inde ťažisko ako ruksak, ďaleko od chrbta. Tiež treba skúsiť viac modelov, komu čo viac sadne. My sme mali turistický presne 3x (vždy požičaný iný model) a nakoniec sme zasa skončili pri ergo/šatke. Ak dieťa aj zaspalo, bolo mu to oveľa pohodlnejšie. Bezpečnosť okomentujem len subjektívne - oveľa istejšie som sa cítila s dieťaťom v šatke, ktoré bolo prilepené o môj chrbát, ako s turistickým nosičom. Beriem vždy aj paličky. Tiež som nikdy nespadla.

Strana
z2