icon

V čom nosiť dieťa?

freyjanr
8. jan 2014

ahojte,potrebujem poradit v ktorej klokanke by ste mi odporucali nosti dieta,konkretnu znacku a tip...maly ma 4 mesiace a 7kg,rada by som kupila nejaku taku kde ho mozem nosit co najdlhsie nech nemusim za mesiac kupovat inu...pripadne je podla vas lepsia satka?ide mi v prvom rade o to aby sa dobre vyvyjal chrbatik aj bedra-nozicky...a aby bola kvalitna a bezpecna ale nie ta najdrahsia na trhu...vopred pekne dakujem za rady

sunsun
8. jan 2014

@freyjanr pre mna je top manduca...🙂 nosila som aj v satke, do troch mesiacov mi vyhovovala viac, ale neskor sme presli na manducu kvoli pohodlnejsej a rychlejsej manipulacii... nosim denne a nemam ziadne vyhrady... 😉

freyjanr
autor
8. jan 2014

@sunsun no o tom som doteraz nepocula,pozeram ze je to sice drahsie ale ma to peknu nosnost,vyuzije sa to dlhsie..dakujem

tretiastvrta
8. jan 2014

Ahoj, urcite by to mal byt ergonomicky nosic ako napr. liliputi, manduca, boba, ergo carrier alebo nosit v satke. Su to výborne nosice a podporujú zdravý vývin dieťatka a navyše je to krásny kontakt s dietatkom, telo na telo, žiadna latka medzi vami a dieťa nevysi za slabiny ako v klokankach.

majmik
8. jan 2014

@freyjanr Ahojky 🙂 v prvom rade, klokanku ti nemozem odporucat ziadnu. Vseobecne klokanky nesplnaju zdrave nosenie, a teda ani tvoje poziadavky. Aj ked su lacnejsie ako ergonomicke nosice. Viac si o klokankach mozes precitat tuto: https://www.modrykonik.sk/klokanka/ takisto su tam dalsie odkazy na nosenie, druhy pomocok a pod. 🙂 Ja mam satku a je to asi naj pre babatko pokial ide o nosenie, a aj pre tvoj chrbat. Ale ak sa bojis viazania (ja som sa tiez bala, ale parkrat skusis a je to lahke 🙂), tak skus z nosicov ako napr manducca (potom je este podobna zumbucca, ktora vyjde lacnejsie, a je rovnako skvela), liliputi, kibi, vlastne co ti uz vyssie spominali. Tych uz zacina byt celkom slusne mnozstvo, tak si uz len vybrat. Ale pokial mozem poradit, radsej original (zumbuccu ratam medzi ne, aj ked je to napodobenina manducy, ale sije ju jedna skvela zena na Slovensku), ako nejaku klokanku, ktorou len poskodis min. klby svojmu babatku. Drzim palce pri vybere. Ak budes chciet vediet viac, tak kludne tu na MK vo wiki, alebo sa skus prihlasit do skupiny Nosime nase deti 🙂

magdalenkami
9. jan 2014

nam sadla do 3mes.elast.satka a potom pevna satka,ked zacal sediet a lozit uz tam nechcel byt vobec,kupila som manducu,ale zatial caka v skrini na dalsieho nezbednika,myslim,ze manduca sa da aj odskusat-pozicat na par dni,skus pohladat

angua27
9. jan 2014

my sme využívali do roka veľmi šatku a popri tom sem-tam nosič, ktorý sme dostali. ale šatka bol top.

tinus7
9. jan 2014

@freyjanr ahoj, ja tiez jednoznacne odporucam nosic Manduca, maleho som v nej nosila od troch mesiacov do jedneho roka velmi intenzivne a potom ked zacal chodit uz sa tolko nechcel nosit. Teraz ma 2 roky a stale velmi vyuzivame tam kde nechceme brat kocik, maleho hodime na chrbat a ideme. Manduca je myslim az do 3 rokov.

andelok
9. jan 2014

@freyjanr Manduca...ovela lepsia manipulacia nez satka..ja som nosila denno-denne do 10 kg.

kofoluska
9. jan 2014

@freyjanr Klokanku nekupuj v nijakom pripade. Ani jedna klokanka nesplna zakladne zdravotne poziadavky na dobry telesny vyvin. Navyse v nej dietatko visi za genitalie. No prijemne mu to asi nebude. 🙂
Ja som kupovala nosic ked mal maly styri mesiace. Mam Lilliputi a som s nim spokojna. Je ovela lacnejsi ako manduca a mne pride lepsi. Manduca ma na chrbte dietata iba tenky kus latky, Lilliputi ho ma pekne vypolstrovany. Mala som moznost skusat oba nosice a jednoducho mi Lilliputak lepsie sadol. Tiez ak mas moznost, najskor vyskusaj, ci sa Ti v nom dieta bude dobre nosit. Lebo napisat Ti tu mozeme kto xceme co xceme, je to Tvoj chrbat. Inak liliputak ma nosnost do 20kg.

mirreckall
9. jan 2014

my máme tiež Manducu a sme spokojní, využili sme ju aj kratšiu turistiku 🙂

julkat
10. jan 2014

Urcite nekupovat a nepouzivat tzv. klokanku, nie je to ergonomicky nosic, dieta v nom nie je spravne podsadene. Ergonomickykch nosicov je na trhu vela, tazke zalezi od toho, aky je tvoj rozpocet a aj aky nosic by sa ti pacil na vzhlad ;) My mame Manducu a sme spokojni, tak ti vydrzi dost dlho.

moni_que
Odpoveď bola odstránená
mirka0908
22. apr 2014

s manducou sme prezili 12 spokojnych mesiacov /v meste, na kopcoch, do obchodu, len tak po byte ../ ani kolikam z prvych mesiacov sme nedali sancu 🙂 Povodny plan bol satka, ale na zaciatku chybali zrucnosti, a ked sme skusili manducu uz sme satku ani nevytahovali, (bolo to rychlejsie a pohodlnejsie). Odporucam.
A co sa tyka vplyvu na chrbticu, mna chrbat nebolieval 🙂, a aj syncek je Ok.
A pre petrzalcanky davam do pozornosti https://www.facebook.com/events/642549685794654/