icon

Váš názor na tento nosič

kvietok2021
16. dec 2013

oplati sa kupit ci nie ?

Váš názor na tento nosičVáš názor na tento nosičVáš názor na tento nosič
Strana
z2
something
16. dec 2013

@luciferkax Nasla som to iste ale robia to cesi. Vola sa to hipseat...http://www.hipseat.cz/
ano tamto je len v angl.

andrejka1978
16. dec 2013

@kvietok2021 kup si original ergo nosic alebo manducu. kupis obnosene aj na bazari alebo aj cez internetove obchody. aj baby na bazari predavaju nove a lacnejsie ako v internetovych obchodoch. je to vyborna vec. ak ti tam nebude chciet byt tak predas.

vavrenka
16. dec 2013

@luciferkax je mi luto, ale robi sa to. aj ogo, aj sprievodne papiere. ergo uz k tomu vydalo aj oficialne stanovisko. takze, pokial mi niekto ponuka nepouzivany ergo baby nosic, napr. nevhodny darcek atp za polovicnu cenu, nez sa oficialne predava, je to jasne.. jedine faktura od overeneho obchodnika a dokladne fyzicke poprezeranie nosica mi moze zarucit, ze ide o original ☹ ☹

behulka
17. dec 2013

tie používané nosiče v bazároch sú neuveriteľne drahé 😕 naviac podľa našich skúseností aj toho, čo vidím na ihrisku, často používané nosiče po jednom dieťati sú na pokraji estetickej životnosti. Naša Manduca na tom je rovnako - používať sa dá ďalej, no už sa objavujú dierky a predraté časti, Po dvoch deťoch je už na rozpadnutie. Tú našu mi príde tak vhodné darovať, nieto predávať.

cacika
17. dec 2013

@kvietok2021 ergonosiče sa najlepsie kupuju cez net, v kamenných obchodoch mávajú len klokanky. akurát predeti.sk predáva aj nosič Boba a niektoré predajne v BA majú ergonosiče.
@luciferkax link na kibi http://www.kibi.cz/ u nas ho majú asi vo vsetkých e-shopoch s nosičmi. v pohode aj do 4 rokoch mozes vynosiť dieta. ja som v nom syna pár krát nosila na výletoch ked nevládal, to mal 3,5roka/17kg a uplne v pohode sa zmestil, látku mal stále skoro od kolienka po kolienko. a ten Ergo co je na obrázkoch je urcite kópia, uz len podla ceny, origo stojí dvakrát tolko. ale to je známa vec, pozri napríklad tu: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=125

kvietok2021
autor
17. dec 2013

@cacika prosim ta a ta Boba je ako ergo nosič? vhodne pre nozicky a chrbatik ? ja sa tomu nejako nerozumiem......este som rozmyslala nad liliputi nosicom.....tak neviem ktory by bol vhodnejsi...

cacika
18. dec 2013

@kvietok2021 boba je ergonosič, vhodný na nosenie, rovnako aj liliputi ale nie su od narodenia. liliputi z vyssej rady majú aj novovrodeneckú vložku, tie sa daju od narodenia, musis to pozerat pri kupe konkrétneho nosiča. pozri moj album https://www.modrykonik.sk/blog/cacika/album/sat... tam sú vsetky ergonosiče, ktoré sa dajú u nás kúpiť a ktoré sú na nosenie detí vhodné. na konci je aj tabulka s porovnaním, tam zistís aj ktoré z nich sú vhodné od narodenia. ale moj názor je ze najlepsie pre novorodenceka je pevná alebo elastická babyšatka a až potom neskor prejst na nosič.

kvietok2021
autor
18. dec 2013

@cacika a este by ma zaujimalo aky je rozdiel medzi 3G a 4G...dakujem pekne za radu 🙂

kvietok2021
autor
18. dec 2013

@cacika a od kolkych mesiacou su teda urcene ? pretoze v albume mas aj nejake prisposobenie pre novorodenca u tej Bobi a v tabulke zasa ze nieje pre novorodenca...

cacika
18. dec 2013

@kvietok2021 4g má trochu inak riešené to nosenie novorodencov, má tam navyše taký vankúšik a je o trochu širšia. no ale ja bobu neodporúčam od narodenia, aj ked sa to dá prisposobiť, nie je to ideálne. zo skuseností, mamičkám sa tak dieťatko velmi tazko polohuje. nie všetko co je výrobcami navrhnuté, je aj reálne použiteľné, preto tá nezhoda v albume. lepšie riešené nosenie novorodencov má manduca, zumbucca, beco a tie vyššie rady liliputi. bez novorodeneckých vložiek sa dá vo všetkých nosičoch nosiť najskor od 3-4 mesiacov. prípadne na nosenie od narodenia je dobré aj bondolino, len to sa zaväzuje.

kvietok2021
autor
18. dec 2013

@cacika ok uzsom o nieco mudrejsia s toho 🙂 maly uz ma 4 mesiace tak ked uz teda nepotrebuje tu novorodenecku vlozku tak asi kupime bobu......dakujem velmi za pommoc 🙂

cacika
18. dec 2013

@kvietok2021 nebudete lutovat 🙂

Strana
z2