Vyklopiť, či nevyklopiť dieťa z nosiča počas spánku?

terryt
17. apr 2020

Našeho 4 měsíčního chlapečka rádi nosíme v elastické šátce, nebo v nosiči. Krásně v tom zaspí a i prejde do dalšího cyklu spánku. Ale často vidím že někteří vyklopí miminko z nosiče když zaspí. Zvykne si tak podle vás spát v postýlce lépe? Nebo proč treba vyklopit?
Děkuji

mogaa
17. apr 2020

@terryt skús ty spať v stoji a v stiesnemom priestore...jasne že v posteli sa spí lepšie

lindusss2016
17. apr 2020

@terryt spi sa mu aj v satke dobre, ale v elastickej uz musi byt teraz teplo a urcite vyklopit, nech si oddychnes aj ty a mozes si porobit alebo len nohy vylozit.

julia2018
17. apr 2020

@terryt ja vyklopim malého zo šatky až vtedy, keď ja nevladzem. Stokrát lepšie sa vyspí pri mne ako sam v posteli.

janinah
17. apr 2020

@julia2018 vyrastie,priberie...a ty budeš tbl na bolesti chrbtice jesť...lebo ho tak naučíš...ale ok,tvoja vec

julia2018
17. apr 2020

@janinah ja sa ti nepotrebujem ospravedlňovať za to, ako žijem a vychovavam svoje deti.. ale si milá, že mi tak prajes

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julia2018
17. apr 2020

@ayanamirei nepresviedčaj ma o tom, že mám byt chorá, keď ja som zdravá ;) to, že tebe nosenie neprospelo je smutne, ale nie všetci to takto majú

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terryt
autor
17. apr 2020

To jsem nemyslela že tu bude takovato diskuze.
Myslim že co se týká toho co naše záda vydrží je důležité vnímat svoje tělo a nejít za hranu. A navíc každé dítě váží jinak a každá z nás má jinou stavbu těla, jinak posilenou páteř. A jiné je nosit děcko na zádech.

Každopádně z vašich komentářů si dělám závěr že pro mé záda je dobré miminko vyklopit jakmile zaspí, no a snad se neprobudí. Proste to zkoušet...

lindusss2016
17. apr 2020

@terryt no ja som tu nechcela nikoho presviedcat, lebo nevyziadana rada je najhorsia. Ale ty si sa na to pytala, tak ti napisem. Ja som roky cvicila jogu, citila som sa uplne fit a pocas nosenia som nemala ziadne bolesti. Nosila som prvu dcera 2 roky a potom sa hned narodil syn, aj jeho som len nosila, ale on uz bol tazsi. Chrbat ma ale nebolel, zacali mi ine problemy, zavraty, trpnutie ruk. Prestala som maleho nosit, zacala som viac cvicit a az vtedy som si uvedomila, ako ma to kojenie a nosenie nicilo. Napriek tomu by som to nikdy nevymenila za kocikovanie, boli to tie najkrajsie chvile a v mnohom nam to nosenie pomohlo. Napr.v nemocnici revali vsetky deti, len moje nie. Syn bol operovany, musel byt celu noc nalacno, bolo nas na izbe 4 matky+4 hladne deti. Naozaj vsetky deti tu noc prerevali, len moj vydrzal spat v klude celu noc v satke, ja som sa s nim prechadzala po chodbe, sice pre mna zabijak, ale jemu bolo dobre.
Nevravim, ze matka ma pre deti obetovat cely zivot, ale obcas si to situacia vyzaduje. Preto ked vies, vyklop, ale skus vyklapat na brusko, moji tak spali lepsie

zuzanockamt
17. apr 2020

@mogaa dieťaťu sa najlepšie spí v šatke, hlavne novorodencom a tým najmenším-minimálne do polroka

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
17. apr 2020

@terryt vyskúšaj, či sa nezobudí...môj je hneď hore...starší zvykol ešte potom chvíľu pospať

luccija
17. apr 2020

Ja satkovanie a nosenie vôbec neodporucam, ale je to každého vec.Co vidím z okolia deti sú na to psychicky navyknute a nevedia byť chvíľu samé, či spať v kočíku, postieľke a niekedy vôbec ani vo vyššom veku.

luccija
17. apr 2020

@lindusss2016 samozrejme dobre píšeš.Nervy, šľachy, preťažené svaly, chrbtica trpia najviac

lindusss2016
17. apr 2020

@luccija co pises o tej psychickej stranke, tak ako mztka dvoch nosencov zas nemozem absolutne suhlasit. Moje deti su uplne v pohode, nech zostanu s hocikym, nemaju problem ani s "cuzdimi" ludmi, su maximalne spolocenske, mame krasny vztah, ale ak si ich vezme svokra, ktora byva 500km, cize sa nevidia vkuse, tak vobec nemaju problem s nou ostat a ani za mnou nerevu. V kociku tiez bez problemov maly spaval, resp.este obcas pospi. Praveze vdaka noseniu mam pocit, ze su ovela prisposobivejsi. Nikdy neboli viazani na postielku a cas spanku, od malicka som ich vedela nosit hocikde, uspat hocikde. Nic nam netrebalo, len satka, voda a nejake jedlo a mohli sme na cele dni odist z domu.

lindusss2016
17. apr 2020

@luccija ale nosenie vacsinou neodporucaju ludia, ktori s nim nemaju skusenosti.

zuzanaete
17. apr 2020

Ja som nosic pouzivala hlavne pri mladsom a bezne som ho vyklopila. Na ihrisku som ho v nosici uspala a potom sup do kociara a venovala som sa starsiemu. Na dovolenke som ho zase zvykla nosit skoro cely den, lebo kociar obsadil starsi. Cely den po pamiatkach by nedal. Proste podla aktualnych potrieb celej rodiny.

terryt
autor
17. apr 2020

@zuzanaete a v jakém věku se dal vyklopit aby se nezobudil?

lucyluv
17. apr 2020

@ayanamirei rovnaku skusenost mam aj ja, znicena som z nosenia, ale aj z vecneho nocneho kojenia, tiez by som uz rovnaku chybu neopakovala, fyzicky ma to velmi znicilo.

demetria
17. apr 2020

@terryt
Ja som vyklapala, lebo som sa nevedela stotoznit s dietatom spiacim vo vertikalnej polohe. Ak som aj nevyklopila, sadla som si do polosedu, aby malo dieta co najmenej zatazenu chrbticu. A co najskor som sa snazila dieta nosit na bdenie, nie na spanok. Z dvoch dovodov - pri aktivne spolupracujucom dietati mi vertikalizacia nevadila a hlavne, lepsie nam presiel cas a ked dieta spalo, oddychovala som aj ja.
Urcite by som sa ale nebala, ze casom nebude vediet spat bez nosenia.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucyluv
17. apr 2020

@ayanamirei boze, 4 roky, to ja som mala take plany, ze samoodstavenie, ale na pokraji fyzickeho a psychickeho zrutenia som malu v 1,5r odstavila 🙂 mas moj obdiv 🙂

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aaao
17. apr 2020

@terryt pokial nemas problem s diastazou atd a mas dobre nastaveny nosic tak si neznicis chrbticu to len ku komentarom hore 🙂 a ci vyklopit alebo nie je len na tebe 🙂 moj sa prvy polrok budil hned po vyklopeni takze som nevyklapala ale ked podrastol potom som ho mohla uz vklude vyklopit 🙂

terryt
autor
17. apr 2020

Dekuji za komentáře. Na ty záda si budu dávat pozor. Chtěla bych pak chlapce nosit i na zádech a to je pak lepší pro mě predpokládám. Já jsem jinak vždy byla zvyklá tahat tezke veci - nakupy, krosny, činky. Víc me boleli záda z kojení než jsem se v tom zaběhla.
Děkuji za rady a názory, chtěla jsem je slyšet. Jsem maminka jen 4 mesíce, tak ještě můžu predejít problémům 🙂

zuzanaete
18. apr 2020

@terryt On sa dal vyklopit bez zobudenia uz ked mal par mesiacov (presne si nepamatam). Ale to zalezi od dietata. Starsieho zobudila kazda zmena - zastavenie kociara, zastavenie auta, prestala som sa ja hybat. No proste v jednej sekunde nastala zmena a v druhej sekunde bol hore. Takze zalezi od dietata.

lavender21
19. apr 2020

Ja som malú vyklápala do kočiarika, párkrát som pokývala s kočíkom, pustila biely šum a malá spinkala, ja som sa mohla zatiaľ venovať staršej... Inak podľa mňa keď si zvykne na spanie v nosiči, časom to môže byť problém... Skúsila by som ju zložiť a uvidíš 🙂 ale nosenie je úplne super, ja aj teraz uspávam malú v nosiči, má 15 mesiacov...

luca_a_oliver
22. apr 2021

ahoj 🙂 ja ho svojho krpca nosim kazdy den. Ked sa vratime domov po prechadzke a spi tak ho proste vyklopim na postel, obcas spi 15 minut obcas dve hodiny. Nezaznamenala som, ze by to bol problem, vacsinou ked ho idem skontrolovat a on nespi tak lezka a "smotlika" rucky alebo sa proste ozve ze je hore. Place len ked je hladny a tak sa zobudi.