icon

Vyklopiť, či nevyklopiť dieťa z nosiča počas spánku?

terryt
17. apr 2020

Našeho 4 měsíčního chlapečka rádi nosíme v elastické šátce, nebo v nosiči. Krásně v tom zaspí a i prejde do dalšího cyklu spánku. Ale často vidím že někteří vyklopí miminko z nosiče když zaspí. Zvykne si tak podle vás spát v postýlce lépe? Nebo proč treba vyklopit?
Děkuji

Strana
z2
zuzinka888
13. máj 2024

Ze preco? Lebo ma 4 mesiace a mozno 5- 6 kil ked bude mat 12 bude to uplne ina sranda ho takto 2x za dem po 2 hodiny nosit. A ked si zvykne spat iba v nosici bude spanok na inom mieste dost hlucne a vytrvalo odmietat.

janinah
13. máj 2024

@adriana027 neprajnost je niečo úplne iné....ale chápem.rady od skúsenejších sú trapošina...je to starý príspevok.neboj.uz som sa poučila a neunuvam sa písať

terryt
autor
20. máj 2024

@zuzinka888 ze tu po 4 letech dostanu takovyto komentář jsem necekala 😀 ale kdyz uz tak popisu svou zkušenost v kratkosti.
Nosila jsem, spinkal na me, nekdy vyklopila, nekdy mela na sobe, ale podstatne je ze casem sam dal najevo ze chce lezet v postylce, proste nezaspal v nosici ale az kdyz jsme si spolu lehli kdyz mel asi 8 mesicu tipuju. Dite se vyviji a jeho zvyk se muze rychle zmenit. Vidim to prakticky ve vsem cele jeho 4 roky zivota. Jinak je to nase mazlici dite doted, on vi co potrebuje, matka citi co jeji dite potrebuje. Netreba matkam hned vynadat ze neco delaji jinak protoze vam to fungovalo jinak, nebo chytra knizka rekla.
Muj druhy zato krasne spinka v kociku (a to mi i zas jedna pani na ulicirekla ze ho nemam vozit lebo si zvykne 🙄) nechce byt tolik v nosici lebo chce behat za bratom. Ale v nosici je mi omnoho lehci protoze mit ho na rukach je fakt tezke. Netreba se bat ze si dite na neco zvykne, a co, kdyz nam to nevadi a potrebuje to.
O tyden jedeme na rodine setkani a presne vim co kteri budou komentovat. Nastesti s druhym uz jsem o trochu zkusenejsi a vim ze intuice matky je uzasna vec a pripominky k vychove uz absolutne neresim. (K upresneni, pripominky od odbornika jasne ze beru, zvazim)
Pekny den

zuzinka888
20. máj 2024

Tak ak si mala taju skusenost tak ok. Ak ti vyhovuje nosit dieta tak ok. Ale potom sa nepytaj preco niekto dieta vyklopuje do postielky. No presne pre to. Moj sa naucil spat v satke pri chodzi cez den a bohuzial aj v noci. A nechcem ani ratat kolko noci som prechodila po izbe aby som ho douspala alebo uspala ako nahle som prestala chodit plakal. A trvalo to dost dlho a stalo to dost sil fyzickych a psychickych aby sa naucil spat v posteli. Takze pri druhom som sa poucila a hned ako zaspal prdlozila do postielky. Ak ti to vyhovuje tak nos. Mne nie.

Strana
z2