icon

Ako prebieha konverzia na islam u mužov?

Včera o 18:03

Čo všetko okrem sahady musí muž spraviť, ak chce konvertovať na islam? Je potrebná aj obriezka? Pred alebo po konverzii? Po konverzii žiaden alkohol, bravčové a holenie podpazušia, genitálií a fúzov a pestovanie brady, však?

Môžem si potom zobrať aj druhú ženu (samozrejme pred imamom v mešite)?

Ako prebiehala vaša konverzia?

Strana
z2
anonym_cf6d77
Dnes o 08:14
@kocuris

@anonym_autor ja určite nie, nechcem konvertovať. Já ju ateista, díky bohu 😃 Ale ty smelo do toho, a potom šup smer Teherán, tam v Iráne je islam najprísnejší, tam sa ti bude najlepšie vsetky islamské pravidlá dodržiavať. Aj nevestu ti imám nájde, možno bude maloleté, ale to nevadí. Môžeš mať aj 4 ženy tam. Len otázka, či na to aj máš prachy. Musíš byť riadne za vodou finančne. Treba sa pýtať správnych ľudí napr. @dahliaa alebo @vevesh. Tie ti najlepšie vysvetlia, ako to chodí. Par dni naspäť sme krásne podiskutovali o islame.

@kocuris Ale prosim Ta nemusi to byt take narocne mat 4 zeny,ved staci 4 izbovy byt,kazda dostane rovnako-jenu izbu.Co si myslis ze ti alipašovia mali nebodaj 4 domy?Ved aj Mohamed nemal 12 domov ale zenusky si napasoval pod jednu strechu, jeho manželky žili v samostatných izbách.A uz som videla na youtube take rodiny,muz s manzelkou nemali deti,tak si vtal utecenkynu zo syrie,s nou mal dieta ,o vychovu sa skor starala starsia a ta druha zena skor trpela ale dokonala moslimska idylka,ale ano v sulade s islamskym pravom.Ak najdem link posielam.

kocuris
Dnes o 08:19
@anonym_cf6d77

@kocuris Ale prosim Ta nemusi to byt take narocne mat 4 zeny,ved staci 4 izbovy byt,kazda dostane rovnako-jenu izbu.Co si myslis ze ti alipašovia mali nebodaj 4 domy?Ved aj Mohamed nemal 12 domov ale zenusky si napasoval pod jednu strechu, jeho manželky žili v samostatných izbách.A uz som videla na youtube take rodiny,muz s manzelkou nemali deti,tak si vtal utecenkynu zo syrie,s nou mal dieta ,o vychovu sa skor starala starsia a ta druha zena skor trpela ale dokonala moslimska idylka,ale ano v sulade s islamskym pravom.Ak najdem link posielam.

@anonym_cf6d77 v podstate hej. V Iráne sú veľké domy, nikdy nedokončené, vždy sa potiahne ďalšie poschodie, trčiace roxory, strecha žiadna, ak sa rodina rozrastie, pristavia.

anonym_cf6d77
Dnes o 08:22
@kocuris

@anonym_cf6d77 v podstate hej. V Iráne sú veľké domy, nikdy nedokončené, vždy sa potiahne ďalšie poschodie, trčiace roxory, strecha žiadna, ak sa rodina rozrastie, pristavia.

@kocuris Ved to nieje ano v tej sarii specialne definovane ,nepise sa tam o bytoch,domoch ale o rovnakom,to staci kludne vacsi byt a kazdej dat rovnako.Mohamed mal tie zeny tiez v samostatnych izbach,niektore pri pristreskoch v okoli mesity.Pre muza ideal,pre zenu az tak nie.

kocuris
Dnes o 08:26
@anonym_cf6d77

@kocuris Ved to nieje ano v tej sarii specialne definovane ,nepise sa tam o bytoch,domoch ale o rovnakom,to staci kludne vacsi byt a kazdej dat rovnako.Mohamed mal tie zeny tiez v samostatnych izbach,niektore pri pristreskoch v okoli mesity.Pre muza ideal,pre zenu az tak nie.

@anonym_cf6d77 mne je to celkom jasné ako to tam funguje, len tuná autor konvertita budúci moslim, či je v obraze 🤣

kocuris
Dnes o 08:26
@anonym_cf6d77

@anonym_cf6d77 inak nechcel som to počítať, ale 13 🤣

anonym_45a31a
Dnes o 09:07

Ako hovori Misko Szatmari. Atentatnik ISIL dosiel na Hlavnu stanicu v Ba, mal sa tam odpalit a vola zdeseny sefovi. Sefe, tu uz niekto bol ...

dahliaa
Dnes o 09:28

Jsem muslimka (Islám jsem přijala před 10 lety). Ke konverzi je podstatná upřímná víra v Boha, proroky (od Adama až po Muhammada s.a.w.s.) a Islám celkově. Úplně postačí pronést Šahádu. Klidně i doma o samotě, pouze před Bohem a nebo s některým z muslimů - to ale není podmínkou. Pro Boha je podstatná upřímná víra a to je postačující. Bůh zná záměr a víru každého z nás. Pak je možnost pronést Šahádu i přímo v mešitě. To je pro takové ,,slavnostnější" přijetí. 😊 (Já sama jsem Šahádu pronesla v mešitě, v přítomnosti jiných muslimů, ale není to podmínkou). Od té doby by měl člověk žít v souladu s Islámem (Božímy zákony a pravidly - Šaríou). Ve chvíli, kdy přijme Islám tak začíná s ,,čistým" listem a jeho předchozí hříchy jsou mu odpuštěny.
Ve chvíli, kdy má člověk upřímnou víru a vysloví vyznání víry (Šahádu), tak se stává muslimem/kou. 🌹

Obřízku není nutné podstupovat, nemá to vliv na vyznání, ale je to doporučené - Sunnah. Zejména z hygienický důvodů.
Alkohol, vepřové (vše z prasete) a drogy jsou absolutně zakázané.
Co se týká holení podpaží a intimních partií, tak to je naopak v pořádku a velmi doporučované, aby se pravidelně holilo. Jak u žen, tak u mužů.
Vousy je doporučované si úplně neholit, ale zase. Je to Sunnah - doporučené, ale není to povinné. Záleží jak se muž rozhodne. 🙂
Co se týká manželek. Tak ano, muž může mít až 4 manželky. Není to ale tak jednoduché. Musí ke všem přistupovat naprosto stejně a vše finančně zabezpečit. Což je celkem složité. Pokud toho není muž schopen, pak má mít jen jednu manželku. To vychází přímo z Koránu.

Pokud by tě ještě něco zajímalo, klidně mi napiš. 😊

dahliaa
Dnes o 09:29
@anonym_autor

@226lenka Ale ja myslím 2 svadby ako náboženský obrad v mešite (1zena oficiálne a druhá neoficiálne pred zákonom).

@anonym_autor Tak je to možné.
Ohledně obřízky. Obřízka není vyloženě nutná ani po konverzi, ani před. Záleží na rozhodnutí muže. Je ale doporučená (Sunnah). Není to ale v Islámu povinnost.

dahliaa
Dnes o 09:35
@anonym_autor

@catherin4 Ale moslimský muž by to mal absolvovať nie? Pokiaľ viem zvyšky moci na penise môžu zneplatnit modlitby.

@anonym_autor Proto po močení vykonáš očistu (omyješ se). Než se půjdeš pomodlit. Na to nemá obřízka žádný vliv.

kocuris
Dnes o 09:35

@anonym_autor no i máš. Informácií do mŕŕŕtva. Môžeš smelo konvertovať.

anonym_45a31a
Dnes o 09:39

Vacsina konvertovanych muslimiek konvertuje, aby nemusela pracovat. Lebo podla koranu muz je povinny zivit manzelku a ty si myslis, ze 2 a viac manzeliek znamena iba viac sexu s viac zenami. Nie, nie, znamena to aj viac prace a viac vydavkov. Na to nemusis konvertovat, viac frajeriek mozes mat aj ako nemoslim (vid Boris Kollar), ak na ne mas. 😝

anonym_29d899
Dnes o 09:43

@anonym_autor ak chceš viac žien, musíš každej i všetkým tvojim deťom vytvoriť a zadovážiť rovnaké bývanie, financie, atď., to si sa tiež dočítal?

kocuris
Dnes o 09:47

Podľa môjho názoru, autor je trtko, čo si chce vrznúť s dvomi... alebo na striedačku. Ale na to nemusí byť zrovna moslim. Možno sa mýlim, a mysli to úprimne. Ťažko povedať aké pohnútky má. Nenapadá mi, prečo by som šiel do niečoho takéhoto. Obriezka, šahada, šaria, mešita, imám, pravidlá halal...🤷🏻‍♂️ Niet nad domácu bravčovú klobásku 🤣

dahliaa
Dnes o 09:49
@kocuris

Podľa môjho názoru, autor je trtko, čo si chce vrznúť s dvomi... alebo na striedačku. Ale na to nemusí byť zrovna moslim. Možno sa mýlim, a mysli to úprimne. Ťažko povedať aké pohnútky má. Nenapadá mi, prečo by som šiel do niečoho takéhoto. Obriezka, šahada, šaria, mešita, imám, pravidlá halal...🤷🏻‍♂️ Niet nad domácu bravčovú klobásku 🤣

@kocuris se dvěmi naráz je v Islámu zakázané.))) To jen pro info.
Těžko říct, jestli to myslí autor vážně.

anonym_45a31a
Dnes o 09:50
@kocuris

@kocuris Vyhoda manzelstva je, ze si mozes vrznut aj vtedy, ked sa ti nechce ... 🙂V pripade dvoch manzeliek, dvojnasobna vyhoda.

kocuris
Dnes o 09:52
@dahliaa

@kocuris se dvěmi naráz je v Islámu zakázané.))) To jen pro info.
Těžko říct, jestli to myslí autor vážně.

@dahliaa ešteže tie islamské pravidlá sú aspoň trochu etické...

kocuris
Dnes o 09:55

@dahliaa Prosím Ťa, aké si mala ty pohnútky ku konverzii? Predpokladám, že si si našla chlapa moslima. Tak? Čo myslíš, prečo by muž mal chcieť konvertovať? Slušne sa pýtam. Aj keď som trochu na teba útočil, nakoniec som sa aj dozvedel niečo nové a zabavil zároveň.

dahliaa
Dnes o 10:12
@kocuris

@dahliaa Prosím Ťa, aké si mala ty pohnútky ku konverzii? Predpokladám, že si si našla chlapa moslima. Tak? Čo myslíš, prečo by muž mal chcieť konvertovať? Slušne sa pýtam. Aj keď som trochu na teba útočil, nakoniec som sa aj dozvedel niečo nové a zabavil zároveň.

@kocuris Pokud to autor myslí vážně (a nedělá si jen srandu nebo v tom nevidí jen ty ženské), tak předpokládám, že hodlá konvertovat ze stejného důvodu jako já. A to z víry v Boha. Já vyrostla v nevěřící rodině, ale vždycky jsem věděla, že nad námi ,,něco" je. V dospívání jsem se začala o náboženství aktivně zajímat... Křesťanství, to bylo úplně mimo. Ježíš prostě (dle mého vyznání) není Bůh. A odkazuje na to i Bible. Judaismus se také neshoduje s mým přesvědčením a historií ohledně Božích proroků. To, v co jsem celou dobu věřila, jsem našla v Islámu, při studiu Koránu a Sunny. Pak už nebylo na co čekat a přijala jsem Islám. Bylo mi 21 když jsem k Islámu konvertovala.
Jinak ale poznám dost mužů Slováků, Čechů, Ukrajinců a Rusů, kteří přijali Islám v dospělosti.

hefo
Dnes o 10:15
@dahliaa

Jsem muslimka (Islám jsem přijala před 10 lety). Ke konverzi je podstatná upřímná víra v Boha, proroky (od Adama až po Muhammada s.a.w.s.) a Islám celkově. Úplně postačí pronést Šahádu. Klidně i doma o samotě, pouze před Bohem a nebo s některým z muslimů - to ale není podmínkou. Pro Boha je podstatná upřímná víra a to je postačující. Bůh zná záměr a víru každého z nás. Pak je možnost pronést Šahádu i přímo v mešitě. To je pro takové ,,slavnostnější" přijetí. 😊 (Já sama jsem Šahádu pronesla v mešitě, v přítomnosti jiných muslimů, ale není to podmínkou). Od té doby by měl člověk žít v souladu s Islámem (Božímy zákony a pravidly - Šaríou). Ve chvíli, kdy přijme Islám tak začíná s ,,čistým" listem a jeho předchozí hříchy jsou mu odpuštěny.
Ve chvíli, kdy má člověk upřímnou víru a vysloví vyznání víry (Šahádu), tak se stává muslimem/kou. 🌹

Obřízku není nutné podstupovat, nemá to vliv na vyznání, ale je to doporučené - Sunnah. Zejména z hygienický důvodů.
Alkohol, vepřové (vše z prasete) a drogy jsou absolutně zakázané.
Co se týká holení podpaží a intimních partií, tak to je naopak v pořádku a velmi doporučované, aby se pravidelně holilo. Jak u žen, tak u mužů.
Vousy je doporučované si úplně neholit, ale zase. Je to Sunnah - doporučené, ale není to povinné. Záleží jak se muž rozhodne. 🙂
Co se týká manželek. Tak ano, muž může mít až 4 manželky. Není to ale tak jednoduché. Musí ke všem přistupovat naprosto stejně a vše finančně zabezpečit. Což je celkem složité. Pokud toho není muž schopen, pak má mít jen jednu manželku. To vychází přímo z Koránu.

Pokud by tě ještě něco zajímalo, klidně mi napiš. 😊

@dahliaa No, z tým alkoholom, vieme, ako to často býva. Keď je betónová strecha, Alah má zlý výhľad.
Nielen medzi kresťanmi je kopa pokrytcov.

dahliaa
Dnes o 10:26
@hefo

@dahliaa No, z tým alkoholom, vieme, ako to často býva. Keď je betónová strecha, Alah má zlý výhľad.

@hefo Nechápu?
Já, ani muslimové okolo mě alkohol nepijí. Pohybuji se převážně mezi praktikujícími, kteří skutečně věří a Boha respektují. Ale určitě se najdou i tací, kteří užívají drogy a jedí vepřové 😏. Hříchy už jsou na každém z nás. Každý ponese před Bohem odpovědnost pouze sám za sebe.
Já psala o tom, jak je to dle zákonů a pravidel Boha - Islámu.

dahliaa
Dnes o 10:55
@hefo

@hefo Ale jak zmiňuješ ,,Keď je betónová strecha, Alah má zlý výhľad."

Popírání vlastností Boha, dělání si z Boha srandu... člověka automaticky vylučuje z Islámu a takový člověk není muslimem. Může o sobě tvrdit co chce, ale tímto chováním se v podstatě Islámu a Boha zřekl a dál již není muslimem.
To, že se někdo narodil v muslimské zemi nebo v muslimské rodině z něj určitě nedělá automaticky muslima, byť to o sobě můžou mnozí mnohdy tvrdit.

anonym_5da843
Dnes o 11:10

Na halal, fatvu, dzihad sa neopytas, podobne nechutne ako tvoja otazka na chlpy a predkozku, bleeeeeeeeeeee TY🌚

anonym_45a31a
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2