icon

Ako prebieha konverzia na islam u mužov?

12. máj 2026

Čo všetko okrem sahady musí muž spraviť, ak chce konvertovať na islam? Je potrebná aj obriezka? Pred alebo po konverzii? Po konverzii žiaden alkohol, bravčové a holenie podpazušia, genitálií a fúzov a pestovanie brady, však?

Môžem si potom zobrať aj druhú ženu (samozrejme pred imamom v mešite)?

Ako prebiehala vaša konverzia?

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_autor

@dahliaa Aký madhab nasledujes? Si sunitka alebo siitka? Lebo v madhaboch Shafi'i a Hanbali je obriezka povinná a nie len doporučená. Bradu mám, môžem si nechať fúzy alebo ich pristrihovat?

@anonym_autor Jsem sunnitka. Hanafi.
Vousy záleží na tobě. Jak to tobě bude vyhovovat.
A lhát se nesmí. Ani ve prospěch Islámu. Zakazuje to Bůh v Koránu. Jen je možné zapřít svou víru, pokud by šlo o život kvůli vyznání, ale i tak je lepší zemřít Šahídem.

autor
13. máj 2026
@anonym_5da843

Na halal, fatvu, dzihad sa neopytas, podobne nechutne ako tvoja otazka na chlpy a predkozku, bleeeeeeeeeeee TY🌚

@anonym_5da843 Halál znamená dovolené v islame. Čo je na tom nechutné? Fatva je náboženské rozhodnutie platné pre moslimov, ktoré vynášajú náboženské autority. A džihád jevboj za spravodlivú vec v islame.

autor
13. máj 2026
@dahliaa

@anonym_autor Jsem sunnitka. Hanafi.
Vousy záleží na tobě. Jak to tobě bude vyhovovat.
A lhát se nesmí. Ani ve prospěch Islámu. Zakazuje to Bůh v Koránu. Jen je možné zapřít svou víru, pokud by šlo o život kvůli vyznání, ale i tak je lepší zemřít Šahídem.

@dahliaa Mňa láka Máliki, lebo zbožňujem Maghreb. Na základe čoho si si vybrala madhab?

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_cf6d77

@dahliaa ty si fakt trapna ,na co sa tu hras alebo za koho skryvas?Veru ja si to dobre pamatam,teba muza mas odniekal z Pakistanu,ci z takej zaostalejsej krajiny a a konmislimkou si sa stala az ked si spoznala muza.Ako predtym si sa zaujimala o viery ale nekonvertovala si na islam len tak,prislo to s muzim az.aa dobre si to pamatam ,je vas len par co prispoevate,ty lenka a ta haley,lenka a ta haley kvoli muzovi nekonvertovali jedine ty.

@anonym_cf6d77 1. Nekonvertovala jsem kvůli muži. (Kde jsem psala, že jsem konvertovala kvůli muži? Pošli odkaz. 😊
2. Můj muž není ze zaostalé krajiny. 😁 Je z Uzbekistánu. To z daleka není zaostalá krajina. 😅
Ach ta paměť...

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_autor

@dahliaa Mňa láka Máliki, lebo zbožňujem Maghreb. Na základe čoho si si vybrala madhab?

@anonym_autor Na základě učení a praktikování. Ale je to asi spíše tím, že jsem se hodně učila od Hanafitů. Tak mi to asi zůstalo. Ale i od jiných mazhabů si něco beru. Za dob proroka Muhammada s.a.w.s. neexistovaly taková rozdělení. Ono je to vcelku ,,jedno" všechny sunnitské mazhaby se řídí Šaríou. 🙂

anonym_cf6d77
13. máj 2026
@dahliaa

@anonym_cf6d77 1. Nekonvertovala jsem kvůli muži. (Kde jsem psala, že jsem konvertovala kvůli muži? Pošli odkaz. 😊
2. Můj muž není ze zaostalé krajiny. 😁 Je z Uzbekistánu. To z daleka není zaostalá krajina. 😅
Ach ta paměť...

@dahliaa Nechce sa mi to hladat,ale ja si dobre pamatam a aj tu zaostalu krajinu Uzbekistan,nieco Pakistan ,Uzbekistan .

anonym_cf6d77
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Autor a teba co na tom laka?Okrem zien?

anonym_5da843
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_5da843 Halál znamená dovolené v islame. Čo je na tom nechutné? Fatva je náboženské rozhodnutie platné pre moslimov, ktoré vynášajú náboženské autority. A džihád jevboj za spravodlivú vec v islame.

@anonym_autor ja vnimam halal ako sposob zabijania zvierat, kedy sa zaziva 🐪🐪🐪 podreze za asistencie imama... Dakujem, neprosim. Strc si svoj islam do nejakeho kalifate, naor. brusselskeho, britskeho.

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_cf6d77

@dahliaa Nechce sa mi to hladat,ale ja si dobre pamatam a aj tu zaostalu krajinu Uzbekistan,nieco Pakistan ,Uzbekistan .

@anonym_cf6d77 Moc si to evidentně nepamatáš. Ne, fakt není Uzbekistán zaostalá krajina! Jak jsi na tohle přišla?? Není ani podobná Pákistánu. 😅🤦🏻‍♀️

anonym_cf6d77
13. máj 2026
@dahliaa

@anonym_autor Na základě učení a praktikování. Ale je to asi spíše tím, že jsem se hodně učila od Hanafitů. Tak mi to asi zůstalo. Ale i od jiných mazhabů si něco beru. Za dob proroka Muhammada s.a.w.s. neexistovaly taková rozdělení. Ono je to vcelku ,,jedno" všechny sunnitské mazhaby se řídí Šaríou. 🙂

@dahliaa Ja si zasa myslim ze ak by Mohamed vedel o internete zakaze vam aj ten,este stastiebzebnezije v tejto dobe,ze?Niekore veriace sa viacej venujete hriesnemu internetu ako modleniu .

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_5da843

@anonym_autor ja vnimam halal ako sposob zabijania zvierat, kedy sa zaziva 🐪🐪🐪 podreze za asistencie imama... Dakujem, neprosim. Strc si svoj islam do nejakeho kalifate, naor. brusselskeho, britskeho.

@anonym_5da843 Halal není jen maso. Halal = dovolené (vše v islámu). Haram = zakázané.

anonym_cf6d77
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_cf6d77 Ale len, keď je lož v prospech islamu.

@anonym_autor a aky je v tom rodziel?Klamstvo ako klamstvo.

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_cf6d77

@dahliaa Ja si zasa myslim ze ak by Mohamed vedel o internete zakaze vam aj ten,este stastiebzebnezije v tejto dobe,ze?Niekore veriace sa viacej venujete hriesnemu internetu ako modleniu .

@anonym_cf6d77 Co si ,,myslíš" ty, je nepodstatné. Podstatné je to, co již bylo řečeno/ napsáno.
Kdo se čemu jak věnuje je na každém z nás. 🙂 Internet nemusí být vždy ,,hříšný", pokud se tam člověk věnuje halal záležitostem.

anonym_cf6d77
13. máj 2026
@dahliaa

@anonym_cf6d77 Moc si to evidentně nepamatáš. Ne, fakt není Uzbekistán zaostalá krajina! Jak jsi na tohle přišla?? Není ani podobná Pákistánu. 😅🤦🏻‍♀️

@dahliaa Uzbekistan: približne 250–350 € mesačne,tolko by to stacilo kebyze to muz nosi vyplati?Je to rozvojova krajina,,cize moerne za zaostalostou.

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_cf6d77

@kocuris Drista,v inej diskusii pisala ze az ked stretla svojho moslima stala sa moslimkou,nie ze ju osvietilo ako lenkukravcovu ktora sa nestala moslimkou pre muza.Dalia to urobila az ked spoznala svojho moslimskeho muza,tak to pisala v inych diskusiach .Inak napisem ti nieco co si nevedel v islame je povolene aj klamat.

@anonym_cf6d77 Jinak jsem za tebe dohledala, kde jsem psala, kdy a jak jsem konvertovala. Má odpověď se pochopitelně shoduje s tou, co jsem napsala tady. 🙂
Z jakého důvodu jsem konvertovala si ještě pamatuji a troufám si tvrdit, že vím lépe než ty. 🌹
https://www.modrykonik.sk/forum/nabozenstvo-a-viera/ako-a-kde-ste-nasli-boha-vo-svojom-zivote/

anonym_cf6d77
13. máj 2026
@dahliaa

@anonym_cf6d77 Jinak jsem za tebe dohledala, kde jsem psala, kdy a jak jsem konvertovala. Má odpověď se pochopitelně shoduje s tou, co jsem napsala tady. 🙂
Z jakého důvodu jsem konvertovala si ještě pamatuji a troufám si tvrdit, že vím lépe než ty. 🌹

@dahliaa To nebolo v tejto diskusii,ale v inej ktoru zálozila este Lenka K.

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_cf6d77

@dahliaa To nebolo v tejto diskusii,ale v inej ktoru zálozila este Lenka K.

@anonym_cf6d77 To nic nemění na tom, že odpověd bude stále stejná.

anonym_cf6d77
13. máj 2026
@dahliaa

@anonym_cf6d77 To nic nemění na tom, že odpověd bude stále stejná.

@dahliaa Ja si nevymyslsma a pamatal si dobre ved nevqdi led niekedy budem mat cas pohladam to

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_cf6d77

@dahliaa Ja si nevymyslsma a pamatal si dobre ved nevqdi led niekedy budem mat cas pohladam to

@anonym_cf6d77 Část si asi pamatuješ dobře. Já jsem svého muže poznala ještě před konverzí. To jo. Já ho poznala když jsem ještě muslimkou nebyla a náboženství jsem teprve studovala a o Islám se zajímala. On mě o Islámu hodně naučil. Ale určitě jsem nepřijala Islám kvůli němu, ani on nebyl tím impulsem. My se vzali až poté, kdy už jsem byla muslimkou.
Ale to je jedno...
U Lenky to nemůžu nikde dohledat. Ale když najdu, tak pošlu.

anonym_5da843
13. máj 2026
@dahliaa

@anonym_cf6d77 Část si asi pamatuješ dobře. Já jsem svého muže poznala ještě před konverzí. To jo. Já ho poznala když jsem ještě muslimkou nebyla a náboženství jsem teprve studovala a o Islám se zajímala. On mě o Islámu hodně naučil. Ale určitě jsem nepřijala Islám kvůli němu, ani on nebyl tím impulsem. My se vzali až poté, kdy už jsem byla muslimkou.
Ale to je jedno...
U Lenky to nemůžu nikde dohledat. Ale když najdu, tak pošlu.

@dahliaa niekoho proste fascinuje stredovek...

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_5da843

@dahliaa niekoho proste fascinuje stredovek...

@anonym_5da843 Nevím. Ale raději se nedívej na videa z našich českých/slovenských jatek. Předpokládám, že jsi alespoň vegetarián. 😊

anonym_10fdb6
13. máj 2026
@dahliaa

@anonym_5da843 Nevím. Ale raději se nedívej na videa z našich českých/slovenských jatek. Předpokládám, že jsi alespoň vegetarián. 😊

@dahliaa nikde sa nezabíjajú zvieratá tak kruto ako v islame a židovstve. Chore. Fuj

dahliaa
13. máj 2026
@anonym_10fdb6

@dahliaa nikde sa nezabíjajú zvieratá tak kruto ako v islame a židovstve. Chore. Fuj

@anonym_10fdb6 Nemáš pravdu.

anonym_6bace2
13. máj 2026
@anonym_autor

Zaujíma ma ta obriezka. Je potrebná pred konverziou alebo po.

@anonym_autor ano aj vajcia ti vyrezu

kocuris
13. máj 2026
@anonym_10fdb6

@anonym_10fdb6 tu by som si dovolil oponovať, práveže v islame a judaizmu je to humánnejšie ako na normálnych bitúnkoch. Tým, že napr. židovský mäsiar šochet použije na podrezanie veľmi ostrý nôž pretne zvieraťu krčnú tepnu, zviera netrpí. Ide o rituálne udalosť, zviera sa nechá stiecť z krvi. Mäso je potom kóšer - čisté. V islame je to veľmi podobné. Ak by zviera pri porážke trpelo je trejf (nečisté), nie je kóšer a nesmie sa konzumovať.

dahliaa
13. máj 2026
@kocuris

@anonym_10fdb6 tu by som si dovolil oponovať, práveže v islame a judaizmu je to humánnejšie ako na normálnych bitúnkoch. Tým, že napr. židovský mäsiar šochet použije na podrezanie veľmi ostrý nôž pretne zvieraťu krčnú tepnu, zviera netrpí. Ide o rituálne udalosť, zviera sa nechá stiecť z krvi. Mäso je potom kóšer - čisté. V islame je to veľmi podobné. Ak by zviera pri porážke trpelo je trejf (nečisté), nie je kóšer a nesmie sa konzumovať.

@kocuris V islámu je to úplně stejné. Nutností je ostrý nůž a přeříznout krční tepnu na jeden zátah. Zvíře okamžitě ztrácí vědomí a zemře. Poté se nechá dobře vykrvit. Je nutností, aby to dělal někdo, kdo to umí udělat přesně tak, jinak by to nemohlo být považováno za halal.
Další podmínkou také je, aby zvíře před podříznutím bylo v klidu, nevidělo jiné ,,umírající" zvíře a nevidělo nůž. V podstatě, aby nebylo ve stresu, aby nevědělo, že jde na porážku. Musí s ním být zacházeno slušně. A před podříznutím musí být proneseno to, že je porážka vykonána ve jménu Boha - říká se ,,Bismillah" nebo ,,Bismillah, Allahu Akbar".
Maso takto zabitých zvířat je kvalitní a jemnější. Někde jsem dokonce četla, že v nějaké restauraci používají pouze halal/košer maso, právě z tohoto důvodu.

kocuris
13. máj 2026
@dahliaa

@kocuris V islámu je to úplně stejné. Nutností je ostrý nůž a přeříznout krční tepnu na jeden zátah. Zvíře okamžitě ztrácí vědomí a zemře. Poté se nechá dobře vykrvit. Je nutností, aby to dělal někdo, kdo to umí udělat přesně tak, jinak by to nemohlo být považováno za halal.
Další podmínkou také je, aby zvíře před podříznutím bylo v klidu, nevidělo jiné ,,umírající" zvíře a nevidělo nůž. V podstatě, aby nebylo ve stresu, aby nevědělo, že jde na porážku. Musí s ním být zacházeno slušně. A před podříznutím musí být proneseno to, že je porážka vykonána ve jménu Boha - říká se ,,Bismillah" nebo ,,Bismillah, Allahu Akbar".
Maso takto zabitých zvířat je kvalitní a jemnější. Někde jsem dokonce četla, že v nějaké restauraci používají pouze halal/košer maso, právě z tohoto důvodu.

@dahliaa pravdu máš. Na normálnom bitúnku zvieratá omračujú kladivom, elektrinou a pod. A potom porážajú väčšinou jatočnými pištoľami. Toto v judaizmu a islame nie je. V judaizmu to robia špecialni mäsiari šocheti, alebo rabíni. Nože sú na to extra určené, nie hocijaké žabykláče... napr. https://thekoshercut.net/blogs/kosher-cuts/the-...
V prípade, že je zviera usmrtené nesprávne nesmie sa jesť. Vyjadrujú sa niektorí, ktorí netušia o čom hovoria.

dahliaa
13. máj 2026
@kocuris

@dahliaa pravdu máš. Na normálnom bitúnku zvieratá omračujú kladivom, elektrinou a pod. A potom porážajú väčšinou jatočnými pištoľami. Toto v judaizmu a islame nie je. V judaizmu to robia špecialni mäsiari šocheti, alebo rabíni. Nože sú na to extra určené, nie hocijaké žabykláče... napr. https://thekoshercut.net/blogs/kosher-cuts/the-...
V prípade, že je zviera usmrtené nesprávne nesmie sa jesť. Vyjadrujú sa niektorí, ktorí netušia o čom hovoria.

@kocuris Bohužel je fakt, že se najdou i tací, kteří to neumí udělat dobře (většinou v domácím prostředí někým nezkušeným) a to zvíře potom trpí. To se potom za halal nepovažuje. Ale tohle je hřích jedinců. Není to chyba Islámu.
Ale to se stává i u nás v ČR, když se zabíjí po domácku.
A pak že se neshodnem... 😄

kocuris
13. máj 2026
@dahliaa

@kocuris Bohužel je fakt, že se najdou i tací, kteří to neumí udělat dobře (většinou v domácím prostředí někým nezkušeným) a to zvíře potom trpí. To se potom za halal nepovažuje. Ale tohle je hřích jedinců. Není to chyba Islámu.
Ale to se stává i u nás v ČR, když se zabíjí po domácku.
A pak že se neshodnem... 😄

@dahliaa no vidíš, sám sebe sa čudujem, ale zase čo je pravda, to je pravda. Zase taký blbec nie som, že by som sa chcel hádať z nejakého nezmyselného dôvodu. Nejaký prienik sme predsa len našli 😃 a tak je to fajn.

anonym_cf6d77
14. máj 2026

Ale zasa to mate jedno ako sa zviera porazi,je jedno ci rychlo nozom alebo sa streli ,my sme napr chovali prasata a to chodil reznik z dediny,ten mal na to piusku,to tiez bola sekunda,zviera netrpelo ale proste vzdy ako keby citilo ze ide sa s nim nieco diat.