icon

Ako sa pripraviť na prvé sväté prijímanie v 17 rokoch?

minaminaminamina
Včera o 21:43

Ahojte, rada by som si spravila prvé sväté prijímanie a birmovku. Mám totiž iba krst. Sama nechapem preco som na to nesla keďže mám katolícku rodinu no teraz by som si to rada spravila🙂 no neviem ako to funguje, príprava/samotne prijímanie. Je tu niekto kto by mi to vedel podrobne vysvetlit ?Kde to riesit/ s kym atd.

terezka1947
Včera o 21:49

@minaminaminamina zájdi za farárom, kde bývaš, on ťa už nasmeruje

zafi
Včera o 22:51

Ahoj @minaminaminamina, je tu skupinka https://www.modrykonik.sk/group/2055/ tam ti určite dobre poradia. A tak ako píše aj Terezka je dobré sa informovať aj u pána farára tam kde bývaš. Určite bude treba dáku prípravu, ale čo presne u 17. ročných to neviem poradiť, môj syn mal minulý rok prípravu ako tretiak v škole a v kostole.

pr85
Dnes o 04:48

@minaminaminamina Choď do svojej farnosti a kňaz ťa nasmeruje. Budeš musieť absolvovať prípravy. Dúfam, že to nie je len pro forma kvôli manželstvu v kostole, ale myslím si, že ty máš skutočný záujem.

glorikarebeka
Dnes o 06:21

Treba podať prihlášku,tie sa podávajú o takomto čase.
Farár ti všetko vysvetlí...

zltalienka
Dnes o 06:41
@pr85

@minaminaminamina Choď do svojej farnosti a kňaz ťa nasmeruje. Budeš musieť absolvovať prípravy. Dúfam, že to nie je len pro forma kvôli manželstvu v kostole, ale myslím si, že ty máš skutočný záujem.

@pr85 ma 17, asi sa nejde v dohladnom case vydavat.
@minaminaminamina kedysi boli pre "starsich" zaujemcov o sviatosti samostatna priprava, pri vacsich mestach sa tomu zvyknu specialne venovat. Ale jednoznacne prva cesta na faru, oni Ta uz nasmeruju.

larinka552
Dnes o 10:50

Informuj sa po omsi v sakristii. Podla veku by ta mohli zaradit k mladym birmovancom. Priprava trva necely rok.

kacena4
Dnes o 15:08

ahojko ako pisu dievcata knaz (farar) ta zaeviduje ked podas prihlasku a bude s tebou (rodicmi) komunikovat. priprava sa zacina najcastejsie v septembri a drva do velkej noci potom je prijimanie. birmovka sa vacsinou robi kazde 2 roky vo farnosti, to ti vsetko vysvetli knaz. odporucam ti medzitym precitat si katechizmus popr. bibliu aby si bola v obraze, je to tazka kniha. teraz napr. vychadzaju citania v aplikacii "bibli za rok" velmi pekne spracovane, prechadza sa cca v 20 min. pasazach cela biblia a rozprava sa co sa udialo a preco je to zaznamenane. drzim palceky nech si rozvijas vieru

anonym_c7185e
Dnes o 15:19

@minaminaminamina a co ti povedali rodičia, prečo ta nedali vtedy keď si bola malá?