icon

Ako zvládate tragédie, keď veríte v Božiu vôľu?

Dnes o 16:33

Otázka na veriacich.

Ak sa vám stane nejaká tragédia. Poviete si, že to je božia vôľa a idete ďalej ?

Strana
z2
anonym_423e46
Dnes o 19:12
@anonym_autor

@anonym_423e46 skúste mi vysvetliť. Keď zomrie malé bábätko po pôrode, ktoré ešte nikomu nič zlé nestihlo urobiť. Toto má byť pre rodičov skúška viery od boha alebo ako to máme chápať. Ďakujem

@anonym_autor nieje to skúška viery od boha, Boh nikoho nepokúša
Jakubov list 1:13
Nech nik v pokušení nehovorí: "Boh ma pokúša." Veď Boha nemožno pokúšať na zlé a ani on sám nikoho nepokúša.

Ani nepotreboval anjelika v nebi, boh má viac ako sto miliónov anjelov nechápem načo by potreboval v nebi malé dieťa, kto sa oň bude starať a vychovávať keď má tu na zemi milujúcich rodičov.

Keď Boh v minulosti trestal ľudí, vždy potrestal len zlých, nezničil s nimi dobrých a vždy ich predtým varoval aby sa odvrátili od zlého konania. Ani prírodná tsunami ktorá zmetie tisícky ľudí nie je trest od boha.

Keď bol verný Jób v ťažkostiach, v krátkom čase za sebou prišiel o majetok, zomrelo mu 10 detí, postihla ho bolestivá choroba jeho žena mu vravela prekľaj boha a zomri, jeho kamoši ho obviňovali že iste urobil tajný hriech tak ho boh trestá, ani vtedy Boh netrestal Jóba, ale to bol diabol ktorý ho všetkým týmto nešťastím postihol.

maja22
Dnes o 19:13
@hiro

Ja by som nepodceňoval iných bohov, prečo by kresťanský boh mal mat väčšiu moc spôsobovať tragédie ako bohovia iných náboženstiev napríklad krišna. Kto nám dáva právo aby sme jedného nadradzovali že je silnejší ako iní? Táto polemika ktorý má väčšiu moc nad našimi životmi neprináša nič dobré.

@hiro Asi preto, že kresťanský Boh sa zjavil v Ježišovi Kristovi, ktorý uzdravoval chorých, kriesil mŕtvych a odpúšťal hriechy.

maja22
Dnes o 19:17

@anonym_autor Je mi ľúto, že ste prišli o dieťatko. To neprekonáš vetou, že je to Božia vôľa, poďme ďalej... Musíš si to normálne odsmútiť, daj priestor slzám, možno aj hnevu, ak ho v sebe pociťuješ. Bolesť a utrpenie je súčasťou nášho života. Boh neprišiel utrpenie odstrániť, ale do neho vstúpiť. Preto sa nechal umučiť. A preto je s nami v každej našej bolesti...

hiro
Dnes o 19:19
@maja22

@hiro Asi preto, že kresťanský Boh sa zjavil v Ježišovi Kristovi, ktorý uzdravoval chorých, kriesil mŕtvych a odpúšťal hriechy.

@maja22 A to je jediný boh ktorý robí zázraky, či? Je ich XYZ. A skôr či neskôr tu budú iní ktorí budú prezentovaní že majú ešte vyššiu moc. Tak sa to deje tisíce rokov a aj bude diať. Nový nahradí starých, záleží na popularite medzi ludmi ktorý získa viac priaznivcov.

janulik2008
Dnes o 19:21
@evienmk

@martinmmartin Prečítaj si knihu alebo pozri film Heaven is for real. Nebudem prezrádzať viac 🙂

@evienmk ach boze. Kedy my veriaci pochopime ze neveriaci ludia mozu vidiet aj 100 takych filmov a neuveria. Viera musi vychadzat z vnutra.
Ja som film videla asi 3x 🙂

maja22
Dnes o 19:25
@hiro

@maja22 A to je jediný boh ktorý robí zázraky, či? Je ich XYZ. A skôr či neskôr tu budú iní ktorí budú prezentovaní že majú ešte vyššiu moc. Tak sa to deje tisíce rokov a aj bude diať. Nový nahradí starých, záleží na popularite medzi ludmi ktorý získa viac priaznivcov.

@hiro Vzdelaj ma trošku, ktorý iný boh ešte robí to, čo robil Ježiš Kristus. V koho mene ešte ľudia vstali z mŕtvych, aj keď boli už tri dni zavalení v hrobe a páchli?

anonym_423e46
Dnes o 19:25
@hiro

Ja by som nepodceňoval iných bohov, prečo by kresťanský boh mal mat väčšiu moc spôsobovať tragédie ako bohovia iných náboženstiev napríklad krišna. Kto nám dáva právo aby sme jedného nadradzovali že je silnejší ako iní? Táto polemika ktorý má väčšiu moc nad našimi životmi neprináša nič dobré.

@hiro Egypťania dostali 10 rán od boha izraelitov a neochránili ich žiadny Egyptský bohovia ktorých uctievali, nakoniec utopil egyptského faraóna ktorý sa sám považoval za boha

janulik2008
Dnes o 19:27

Inak ja nezabudnem ako mne raz tu niekto napisal, ze ked zomrie mlady clovek tak to bola Bozia vola. Lebo mozno keby nezomrel tak by spachal nejaky tazky hriech, a tak ho Boh od toho "ochranil"
Som veriaci clovek, no niekedy je Boh strasna svina. 😒 preco maju trpiet male deti, ktore za nic nemozu? Preco su na onkologii? Lebo Bozia vola? Dokaze sa Boh pozerat na to, ako rodicia pochovavaju svoje dieta? Preco je toto Bozia vola? Preco netresta tych, ktori ublizuju inym ludom alebo zvieratam?

kati1414
Dnes o 19:33
@janulik2008

Inak ja nezabudnem ako mne raz tu niekto napisal, ze ked zomrie mlady clovek tak to bola Bozia vola. Lebo mozno keby nezomrel tak by spachal nejaky tazky hriech, a tak ho Boh od toho "ochranil"
Som veriaci clovek, no niekedy je Boh strasna svina. 😒 preco maju trpiet male deti, ktore za nic nemozu? Preco su na onkologii? Lebo Bozia vola? Dokaze sa Boh pozerat na to, ako rodicia pochovavaju svoje dieta? Preco je toto Bozia vola? Preco netresta tych, ktori ublizuju inym ludom alebo zvieratam?

@janulik2008 pretože to nie je Božia vôľa.. za to že ČLOVEK napíše, že je niečo Božia vôľa, tak to automaticky neznamená, že to Božia vôľa je.. na tomto svete máme jednak slobodnú vôľu, a jednak tu vládne zlo.. Boh nespôsobuje utrpenie .. súdi človeka po smrti

janulik2008
Dnes o 19:34
@kati1414

@janulik2008 pretože to nie je Božia vôľa.. za to že ČLOVEK napíše, že je niečo Božia vôľa, tak to automaticky neznamená, že to Božia vôľa je.. na tomto svete máme jednak slobodnú vôľu, a jednak tu vládne zlo.. Boh nespôsobuje utrpenie .. súdi človeka po smrti

@kati1414 a Boh sa na to dokaze pozerat?

hiro
Dnes o 19:41
@anonym_423e46

@hiro Egypťania dostali 10 rán od boha izraelitov a neochránili ich žiadny Egyptský bohovia ktorých uctievali, nakoniec utopil egyptského faraóna ktorý sa sám považoval za boha

@anonym_423e46 No hej, a ty si myslíš že aký silný musí byť človek aby napríklad utopil pápeža keď by sa k nemu dostal? Je to starý človek, hocikto v mladom veku by to zvládol. Dajme ich bojovať voči sebe na život a smrť kto vyhrá silou a koho ochráni viera. Keď sa k faraónovi dostal mladý silný muž tak faraón si mohol hovoriť že je aj boh bohov a nič mu to nepomohlo a bolo po ňom.

anonym_006a8b
Dnes o 19:49
@maja22

@hiro Vzdelaj ma trošku, ktorý iný boh ešte robí to, čo robil Ježiš Kristus. V koho mene ešte ľudia vstali z mŕtvych, aj keď boli už tri dni zavalení v hrobe a páchli?

@maja22 Hromada ľudí vstala po smrti a bez božej pomoci. Nie nadarmo sa dávali zvončeky do hrobu aby ich mohli vykopať ak sa prebrali. Vkuse sa to stáva hlavne ak koroneri nemajú dobré prístroje v rozvojových krajinách a vyhlásia človeka za mŕtveho, naložia do chladničky a pred pohrebom ten človek ožije.

autor
Dnes o 19:54
@janulik2008

@evienmk ach boze. Kedy my veriaci pochopime ze neveriaci ludia mozu vidiet aj 100 takych filmov a neuveria. Viera musi vychadzat z vnutra.
Ja som film videla asi 3x 🙂

@janulik2008 ja som minule videla film Spider-man znamená to, že existuje niekto taký a má superschopnosti ?

iwesska
Dnes o 20:03

Ano,este som nestretla veriaceho,ktory by takto nereagoval. Ak sa velmi modlia a cloveku sa polepsi,tak samozrejme,je to Bozia zasluha,ale ked modlitba nestaci a clovek umrie,tak to zas bola vola Bozia 🤷‍♀️

hiro
Dnes o 20:07
@anonym_006a8b

@maja22 Hromada ľudí vstala po smrti a bez božej pomoci. Nie nadarmo sa dávali zvončeky do hrobu aby ich mohli vykopať ak sa prebrali. Vkuse sa to stáva hlavne ak koroneri nemajú dobré prístroje v rozvojových krajinách a vyhlásia človeka za mŕtveho, naložia do chladničky a pred pohrebom ten človek ožije.

@anonym_006a8b To som ja, preklik, anonyma nepoužívam.

janulik2008
Dnes o 20:09
@anonym_autor

@janulik2008 ja som minule videla film Spider-man znamená to, že existuje niekto taký a má superschopnosti ?

@anonym_autor no ktovie 😀🤔 ja by som brala takeho Tonyho Starka 😆😀🤭
Vies, vela ludi hovori ze je to Bozia vola. Je vela veci kde sa veriaci a neveriaci pohadaju. Nasa viera (neviem ci si veriaca), mam pocit ze je len o strachu lebo nepojdes do kostola tak pojdes do pekla atd atd.
Niekedy sa cloveku ulavi ked sa vykrici ;) niekto mu hovori Boh, niekto osud či karma. Tak ci onak, niektore veci, su velmi nespravodlive ...

janulik2008
Dnes o 20:14
@iwesska

Ano,este som nestretla veriaceho,ktory by takto nereagoval. Ak sa velmi modlia a cloveku sa polepsi,tak samozrejme,je to Bozia zasluha,ale ked modlitba nestaci a clovek umrie,tak to zas bola vola Bozia 🤷‍♀️

@iwesska neboj su aj taki ;) niektori tomu hovoria ze prave Boh cez ruky lekarov lieci. Ja som sa modlila, vela som sa modlila a zazrak sa nestal. A ci som sa hnevala? Samozrej ze ano. Celu cestu z roboty som mala slzy v ociach. Ked som sla domov, hnevala som sa, kricala som, pytala som sa PREČO? 😡 Ak toto bol Bozi plan, tak ku🤬 preco? 😡
Ja som sa strasne hnevala ze mi dedo zomrel skor, ako sa narodila. Ale po case som prisla na to, ze to bolo tak z dovodu, ze ja by som nedala psychicky ze by som videla ako umiera. Mal rakovinu bohuzial :(

Strana
z2