icon

Čo si myslíte o klinickej smrti?

Včera o 08:16

Pozerala som dokument After Death od Angel Studios.
Tie zážitky rôznych ľudí sú veľmi zaujímavé. Videli sa na operačnej sále, videli a počuli ako ich zachraňujú, prechádzali cez steny.
Stretli sa s Bohom, alebo aj s démonmi.
Čo si o tom myslíte?
Nebojíte sa, ak ste skalopevne presvedčení, že Boh ani démoni neexistujú, že je to inak?

anonym_29303c
Včera o 10:02

Nebojim, vôbec.. ved ked zomriem a zistim, ze existuje, tak mu len poviem "jeej ahoj, tak ty existujes, super" 🙂

anonym_ea1dbf
Včera o 10:02
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf bola si niekedy v narkoze? Ved vtedy si vypnuta uplne. A este ked si aj mrtva tak mi vysvetli ze ako by si vedela zopakovat cele vety???
A to s tymi obrazkami ako mohli robit pokusy? Ci v danej operacnej sale chodili pacienti s klinickou smrtou ako na beziacom pase?

@anonym_autor Tie obrázky boli na JIS-ke alebo ARO, už si to presne nepamätám, proste tam, kde bežne dochádza ku kritickým situáciám.

autor
Včera o 10:03
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor Bola som a presne viem opísať krátku chvíľu čo sa tam dialo, akurát doteraz netuším, či som sa na chvíľu zobudila, alebo mozog mi vytvoril náhradnú realitu. A aj tie svedectvá ľudí sú častokrát len opis sály a lekárov, ktorých videli ešte pri vedomí, doplnené domyslenými detailami - napríklad že tam bol chaos a krik, čo sa dá ale pri oživovaní čakať.

@anonym_ea1dbf opakovali detaily, nie vseobecne a ocakavane reakcie alebo dianie

autor
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor Tie obrázky boli na JIS-ke alebo ARO, už si to presne nepamätám, proste tam, kde bežne dochádza ku kritickým situáciám.

@anonym_ea1dbf su to ludia z roznych casti sveta

anonym_ea1dbf
@anonym_autor

@januska12323 ako sa moze snivat roznym ludom po celom svete rovnako?

@anonym_autor Nesníva sa im práveže rovnako. Hinduisti mali napríklad svoje vlastné predstavy, takže z toho vyplýva, že tie sny sú kultúrne ovplyvnené.

anonym_a7ff81
Včera o 10:04

Čítala som raz príbeh o žene, ktorá mala klinickú smrť, bola slepá a keď sa vrátila do tela, presne vedela opísať všetko, čo videla. Čiže ona v tej klinickej smrti, bola vidiaca. Toto ako vysvetlia vedci?

autor
Včera o 10:04
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor Nesníva sa im práveže rovnako. Hinduisti mali napríklad svoje vlastné predstavy, takže z toho vyplýva, že tie sny sú kultúrne ovplyvnené.

@anonym_ea1dbf videla si ten dokument?

autor
Včera o 10:05
@anonym_a7ff81

Čítala som raz príbeh o žene, ktorá mala klinickú smrť, bola slepá a keď sa vrátila do tela, presne vedela opísať všetko, čo videla. Čiže ona v tej klinickej smrti, bola vidiaca. Toto ako vysvetlia vedci?

@anonym_a7ff81 mala videnia z minuleho zivota 😁

anonym_ea1dbf
Včera o 10:05
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf a tí co zazili demonov tak mali nedostatok endorfinov?

@anonym_autor Je normálne, že každý organizmus nereaguje rovnako. Tak ako sny môžu byť dobré, bývajú aj nočné mory. Veľa vecí je zároveň ovplyvnených kultúrnymi očakávaniami.

autor
Včera o 10:06
@anonym_ea1dbf

@anonym_ea1dbf posles mi prosim co videl hunduista?

anonym_ea1dbf
Včera o 10:06
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf su to ludia z roznych casti sveta

@anonym_autor Veď sú, ja nehovorím, že tie obrázky boli všade.

anonym_ea1dbf
Včera o 10:07
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf opakovali detaily, nie vseobecne a ocakavane reakcie alebo dianie

@anonym_autor aké napríklad?

anonym_a7ff81
Včera o 10:12
anonym_ea1dbf
Včera o 10:16
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf videla si ten dokument?

@anonym_autor Nie, nevidela. Ale teraz som narýchlo prečítala kritiky, a trochu to vyvoláva pochybnosti o autenticite obsahu. Napríklad že to natočilo kresťanské štúdio, ktoré bežne natáča kresťanskú propagandu. Ľudia, ktorí tam rozprávajú, vrátane vedcov a lekárov, sú hlboko veriaci kresťania. Vôbec tam nie sú zobrazené svedectvá z iných kultúr (napr. tí hinduisti), nie je tam prezentovaný nezávislý vedecký názor (alebo len veľmi okrajovo). Takže ja sa radšej spoľahnem na vedecké štúdie.

autor
Včera o 10:21
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor aké napríklad?

anonym_001f68
Včera o 10:21

ak by to bolo všetko len mozgovou aktivitou tak potom je to veľmi smutné, že nás vlastné telo takto klame. Po smrti nastanú dve veci, buď zažijeme to najkrajšie objatie v živote a dôjdeme pokoja alebo nebudeme vedieť, že sme boli oklamaný vlastným mozgom.

autor
Včera o 10:23
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor Nie, nevidela. Ale teraz som narýchlo prečítala kritiky, a trochu to vyvoláva pochybnosti o autenticite obsahu. Napríklad že to natočilo kresťanské štúdio, ktoré bežne natáča kresťanskú propagandu. Ľudia, ktorí tam rozprávajú, vrátane vedcov a lekárov, sú hlboko veriaci kresťania. Vôbec tam nie sú zobrazené svedectvá z iných kultúr (napr. tí hinduisti), nie je tam prezentovaný nezávislý vedecký názor (alebo len veľmi okrajovo). Takže ja sa radšej spoľahnem na vedecké štúdie.

@anonym_ea1dbf ale oni robili rozhovory s ludmi, ktori mnohi veriaci vobec neboli, dokonca tam bol nejaky drogovy dealer a alkoholik

anonym_ea1dbf
Včera o 10:30
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf ale oni robili rozhovory s ludmi, ktori mnohi veriaci vobec neboli, dokonca tam bol nejaky drogovy dealer a alkoholik

@anonym_autor A boli neveriaci aj v čase natáčania toho dokumentu? Alebo to len o sebe tvrdili, že v minulosti boli ateisti? Lebo naozaj to vyvoláva otázniky, či sa nejedná o kresťanskú propagandu.

autor
Včera o 10:41
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor A boli neveriaci aj v čase natáčania toho dokumentu? Alebo to len o sebe tvrdili, že v minulosti boli ateisti? Lebo naozaj to vyvoláva otázniky, či sa nejedná o kresťanskú propagandu.

@anonym_ea1dbf natocilo to krestanske studio, asi preto, lebo ich logicky zaujima “zivot po smrti”. Ale vypovedaju rozni vedci, lekari ktori to skumaju a rozni ludia s roznymi zivotnymi postojmi

autor
Včera o 10:42
@anonym_ea1dbf

@anonym_ea1dbf mozno ich ten zazitok zmenil

anonym_ea1dbf
Včera o 10:45
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf natocilo to krestanske studio, asi preto, lebo ich logicky zaujima “zivot po smrti”. Ale vypovedaju rozni vedci, lekari ktori to skumaju a rozni ludia s roznymi zivotnymi postojmi

@anonym_autor To je v poriadku, ale z toho čo som čítala sa zdá, že tam prezentovali len veci, ktoré zodpovedajú kresťanským predstavám, a tie veci, ktoré by tie predstavy vyvrátili, tam neprezentovali.

anonym_ea1dbf
Včera o 10:49
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf posles mi prosim co videl hunduista?

@anonym_autor Už si to presne nepamätám, ale hlavné bolo, že tam celý čas znela hinduistická mantra Omm, plus nejaké hinduistické božstvá, mená už neviem.

autor
Včera o 10:50
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor To je v poriadku, ale z toho čo som čítala sa zdá, že tam prezentovali len veci, ktoré zodpovedajú kresťanským predstavám, a tie veci, ktoré by tie predstavy vyvrátili, tam neprezentovali.

@anonym_ea1dbf neviem no pustila som si to znovu a vypovedaju tam ateisti, bez ohladu na to s akym umyslom to natacali, ateisti vypovedaju o tom ze zistili ze maju dusu a ze zivot smrtou nekonci

anonym_ea1dbf
Včera o 10:55
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf neviem no pustila som si to znovu a vypovedaju tam ateisti, bez ohladu na to s akym umyslom to natacali, ateisti vypovedaju o tom ze zistili ze maju dusu a ze zivot smrtou nekonci

@anonym_autor Mne by tam napríklad chýbali svedectvá ľudí iných vierovyznaní. Lebo keby ich tam dali, vyplývalo by z toho, že buď nie je len jeden boh (kresťanský), alebo že neexistuje žiadny posmrtný život, ale len aktivita mozgu.

autor
Včera o 11:00
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor Mne by tam napríklad chýbali svedectvá ľudí iných vierovyznaní. Lebo keby ich tam dali, vyplývalo by z toho, že buď nie je len jeden boh (kresťanský), alebo že neexistuje žiadny posmrtný život, ale len aktivita mozgu.

@anonym_ea1dbf nemyslím si ze vierovyznanie urcuje aky zazitok mas po smrti, zazili neopisatelnu lasku a pokoj nechceli sa vratit. Niekedy sa ich ta laska to svetlo opytalo, či sa chcu vratit alebo ostat. Ale vacsinou im povedalo ze este neprisiel ich cas

anonym_ea1dbf
Včera o 11:03
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf nemyslím si ze vierovyznanie urcuje aky zazitok mas po smrti, zazili neopisatelnu lasku a pokoj nechceli sa vratit. Niekedy sa ich ta laska to svetlo opytalo, či sa chcu vratit alebo ostat. Ale vacsinou im povedalo ze este neprisiel ich cas

@anonym_autor Ja im verím, že to zažili. Len ja si myslím, že to má vedecké, a nie duchovné vysvetlenie.

januska12323
Včera o 11:20
@anonym_autor

@anonym_autor boh sa všeobecne opisuje ako láska a asi každý už počul spojenie smrť - už ho nič netrápi, je na lepšom mieste. Mozog si doplní čo je pre neho lepšie. To sa deje aj pri iných traumách.

autor
Včera o 11:21
@anonym_ea1dbf

@anonym_ea1dbf je tam aj budhista z Kórei, ktorý bol v partii a cez prázdniny brali drogy a potom spáchal samovraždu len zázrakom ho stihli zachrániť a stretol sa s tým svetlom a povedalo mu milujem ťa

anonym_ea1dbf
Včera o 11:34
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf je tam aj budhista z Kórei, ktorý bol v partii a cez prázdniny brali drogy a potom spáchal samovraždu len zázrakom ho stihli zachrániť a stretol sa s tým svetlom a povedalo mu milujem ťa

@anonym_autor Áno, ale mňa odrádza to, že tam nedali prípad, ktorý nie je v súlade s kresťanskou vierou (zážitky podľa iných vierovyznaní), proste všetko, čo je tam zobrazené, je v duchu kresťanskej viery. Keby to tam dali, tak by som mala väčšiu dôveru v ten dokument - teraz tam proste dali len prípady, ktoré im pasujú, ostatné ignorovali. Tohto budhistu tam dali, lebo mal kresťanský zážitok, ale iných, ktorí mali budhistické zážitky, už nie.

autor
Včera o 11:45
@anonym_ea1dbf

@anonym_autor Áno, ale mňa odrádza to, že tam nedali prípad, ktorý nie je v súlade s kresťanskou vierou (zážitky podľa iných vierovyznaní), proste všetko, čo je tam zobrazené, je v duchu kresťanskej viery. Keby to tam dali, tak by som mala väčšiu dôveru v ten dokument - teraz tam proste dali len prípady, ktoré im pasujú, ostatné ignorovali. Tohto budhistu tam dali, lebo mal kresťanský zážitok, ale iných, ktorí mali budhistické zážitky, už nie.

@anonym_ea1dbf ale aky krestansky zazitok? Ze mu svetlo plne lasky povedalo ze ho miluje? Mas nejake budhisticke zazitky spisane vedcami ktori sa klinickou smrtou zaoberaju? Lebo ani doktor Moody nepisal o nejakych odlisnych zazitkoch. A Moody pisal pred desatrociami