icon

Čo si myslíte o klinickej smrti?

Včera o 08:16

Pozerala som dokument After Death od Angel Studios.
Tie zážitky rôznych ľudí sú veľmi zaujímavé. Videli sa na operačnej sále, videli a počuli ako ich zachraňujú, prechádzali cez steny.
Stretli sa s Bohom, alebo aj s démonmi.
Čo si o tom myslíte?
Nebojíte sa, ak ste skalopevne presvedčení, že Boh ani démoni neexistujú, že je to inak?

Strana
z3
biba_18
Včera o 08:18

čo bude bude ...

ajka10000
Včera o 08:23

Ja som sa narodila predčasne a mamina hovorila že klinickú do klinickej smrti som sa 2 krát dostala.

ivicatolic
Včera o 08:24

@anonym_autor to , čo neviem ovplyvniť, ma absolútne netrápi 🙂🖐️👁️

anonym_e7b379
Včera o 08:25

@anonym_autor tvoj názor je aký na to?

anonym_0e48ec
Včera o 08:35

@anonym_autor ja som exla po operacii srdca v 17tich, proste vyplo, vsetko som pocula ale nevidela bola to obrovska ulava, po ozivovani som sa vratila...ako ked sa zobudis z krasneho sna do tazkej reality.

januska12323
Včera o 08:37

@anonym_autor ty sa bojíš a čoho? Že ťa bude súdiť boh? Ktorý z nich?

anonym_d9ac87
Včera o 08:42

@anonym_autor Nie, nebojím. Všetko, čo zažili a videli bolo len v ich hlave, bola to ich predstava, ako keď človek sníva. Neverím na nič nadprirodzené.

anonym_9df73d
Včera o 08:59

.

janinah
Včera o 09:01
@anonym_d9ac87

@anonym_autor Nie, nebojím. Všetko, čo zažili a videli bolo len v ich hlave, bola to ich predstava, ako keď človek sníva. Neverím na nič nadprirodzené.

@anonym_d9ac87 tisice ludi malo skoro totožne sny? To ako? No,vsak never,ak mysliš...

anonym_daab7e
Včera o 09:03

Existujú veci medzi nebom a zemou ale myslím si ze klinická smrť je čisto len výplod mozgu na základe nedostatku kyslíka

autor
Včera o 09:11
@anonym_daab7e

Existujú veci medzi nebom a zemou ale myslím si ze klinická smrť je čisto len výplod mozgu na základe nedostatku kyslíka

@anonym_daab7e rozprávali sa s Bohom stretli sa so svojimi mrtvymi pribuznymi. Nechceli sa vratit naspat, alebo naopak, prosili o sancu zmenit svoj zivot. Myslis, ze mozog toto robi ako cez kopirku?

autor
Včera o 09:12
@januska12323

@anonym_autor ty sa bojíš a čoho? Že ťa bude súdiť boh? Ktorý z nich?

@januska12323 nikde nepisem, ze sa bojim

autor
Včera o 09:12
@anonym_e7b379

@anonym_autor tvoj názor je aký na to?

@anonym_e7b379 ze je to realne to co zazili

autor
Včera o 09:14
@anonym_d9ac87

@anonym_d9ac87 to co zazili sa im nesnivalo. Odputali sa od tela, vsetko porozpravali lekarovi co sa dialo, boli mrtvi, nemali odkial vediet detaily. A ich zazitky boli take silne, realne to videli, nebol to iba pocit

anonym_001f68
Včera o 09:21

@anonym_autor videla som rozhovor s jedným pánom, ktorý prežil klinickú smrť a hovoril, že videl všetko čo chirurg robil, vedel, čo hovorila sestrička, aké zákroky mu robili, keď im to potom rozprával neverili vlastným ušiam. Takisto hovoril, že sa dostal do neba a to miesto bolo tak nádherné, že odmietal poslúchnuť Boha, keď mu povedal, aby sa vrátil na zem. Že ho presviedčal, nech si ho tam už nechá, že on nechce odísť. A v to verím aj ja. Nerobí to mozog, nie je to sen, deje sa to. Kto chce to prijme, kto nechce hľadá všemožné vysvetlenia od náhody po halucinácie. Tých zážitkov je veľmi veľa a dokonca tie s Bohom majú aj neveriaci. Tam mi nedáva zmysel, prečo by im mozog vytváral stretnutie s Bohom, keď v neho neveria. Mnohí sa potom obrátili.

anonym_e7b379
Včera o 09:22
@anonym_autor

@anonym_e7b379 ze je to realne to co zazili

@anonym_autor a ty si to zažila, či len chceš vedieť ?

autor
Včera o 09:26
@anonym_e7b379

@anonym_autor a ty si to zažila, či len chceš vedieť ?

@anonym_e7b379 nezažila. Zaujal ma ten dokumentarny. Odporučam si pozrieť. Hovoria tam rôzni ludia o tom čo prežili

anonym_ea1dbf
Včera o 09:36

Mňa to tiež zaujímalo, tak som si o tom niečo zisťovala, a je vedecky dokázané, že to nie je nič nadprirodzené. Mozog žije ešte pomerne dlho po zástave srdca, takže človek "vníma", čo sa deje, do toho mozog v panike začne vylučovať endorfíny - to je ten pocit neba. Takže verím, že ľudia, čo to zažili, hovoria pravdu, ale nie je to nič záhadné, ani to nedokazuje posmrtný život.

anonym_001f68
Včera o 09:40
@anonym_ea1dbf

Mňa to tiež zaujímalo, tak som si o tom niečo zisťovala, a je vedecky dokázané, že to nie je nič nadprirodzené. Mozog žije ešte pomerne dlho po zástave srdca, takže človek "vníma", čo sa deje, do toho mozog v panike začne vylučovať endorfíny - to je ten pocit neba. Takže verím, že ľudia, čo to zažili, hovoria pravdu, ale nie je to nič záhadné, ani to nedokazuje posmrtný život.

@anonym_ea1dbf ušami možno vnímaš ale ťažko môžeš cez zatvorené oči vidieť, že ti chirurg práve operuje srdce alebo čo.

januska12323
Včera o 09:43
@anonym_autor

@januska12323 nikde nepisem, ze sa bojim

@anonym_autor mozog je jeden z orgánov, ktorý sme dosiaľ preskúmali len povrchne. Vôbec nevieme čo sa tam odohráva v čase smrti tak ani tí ľudia nemôžu tvrdiť, že sa im to naozaj stalo aj keď sa to tak zdá. Predsa aj keď snívaš si v tom čase myslíš, že je to naozaj.

anonym_8b1ae2
Včera o 09:45

Zažila som klinickú smrť a zrovna odvtedy sa smrti nebojím ale že vôbec 🙂. To čo počas klinickej smrti zažiješ si môžeš vysvetliť po svojom. Ja na boha neverím, takže by som ti dala inú skúsenosť ako veriaci. Ale je to zaujímavá skúsenosť

anonym_ea1dbf
Včera o 09:45
@anonym_001f68

@anonym_ea1dbf ušami možno vnímaš ale ťažko môžeš cez zatvorené oči vidieť, že ti chirurg práve operuje srdce alebo čo.

@anonym_001f68 Presne kvôli tomuto sa robili pokusy, že sa uložili obrázky na miesta, kde bežne zo zeme nevidno. A keď potom ľudia opisovali, ako sa ich duša vznášala, nikto neopísal tie obrázky. Takže z toho vyplýva, že to bol proste živý sen. A to vnímanie operácie je tiež len kombinácia vnímania cez sluch, pocity tlaku na tele počas operácie atď. Nikto to neopísal s nejakými výnimočnými detailami, proste mozog si doplnil prázdne miesta (každý si vie približne predstaviť operáciu a vie ju aj opísať)

autor
Včera o 09:52
@anonym_ea1dbf

@anonym_001f68 Presne kvôli tomuto sa robili pokusy, že sa uložili obrázky na miesta, kde bežne zo zeme nevidno. A keď potom ľudia opisovali, ako sa ich duša vznášala, nikto neopísal tie obrázky. Takže z toho vyplýva, že to bol proste živý sen. A to vnímanie operácie je tiež len kombinácia vnímania cez sluch, pocity tlaku na tele počas operácie atď. Nikto to neopísal s nejakými výnimočnými detailami, proste mozog si doplnil prázdne miesta (každý si vie približne predstaviť operáciu a vie ju aj opísať)

@anonym_ea1dbf bola si niekedy v narkoze? Ved vtedy si vypnuta uplne. A este ked si aj mrtva tak mi vysvetli ze ako by si vedela zopakovat cele vety???
A to s tymi obrazkami ako mohli robit pokusy? Ci v danej operacnej sale chodili pacienti s klinickou smrtou ako na beziacom pase?

autor
Včera o 09:52
@anonym_ea1dbf

@anonym_ea1dbf praveze opisovali detaily o ktorych nemali odkial vediet. Pozri si dokument

autor
Včera o 09:53
@anonym_8b1ae2

Zažila som klinickú smrť a zrovna odvtedy sa smrti nebojím ale že vôbec 🙂. To čo počas klinickej smrti zažiješ si môžeš vysvetliť po svojom. Ja na boha neverím, takže by som ti dala inú skúsenosť ako veriaci. Ale je to zaujímavá skúsenosť

@anonym_8b1ae2 napis budem rada

autor
Včera o 09:53
@januska12323

@anonym_autor mozog je jeden z orgánov, ktorý sme dosiaľ preskúmali len povrchne. Vôbec nevieme čo sa tam odohráva v čase smrti tak ani tí ľudia nemôžu tvrdiť, že sa im to naozaj stalo aj keď sa to tak zdá. Predsa aj keď snívaš si v tom čase myslíš, že je to naozaj.

@januska12323 ako sa moze snivat roznym ludom po celom svete rovnako?

autor
Včera o 09:54
@anonym_ea1dbf

@anonym_ea1dbf a tí co zazili demonov tak mali nedostatok endorfinov?

autor
Včera o 09:56

A ako mi vysvetlite, ze s Bohom sa stretli aj neveriaci? Preco by mali potrebu vymyslat si alebo snivat o nom, ked v neho neverili? Ako je mozne ze s nim komunikovali? Tu nejde iba o pocity nejakeho blaha

anonym_ea1dbf
Včera o 10:01
@anonym_autor

@anonym_ea1dbf bola si niekedy v narkoze? Ved vtedy si vypnuta uplne. A este ked si aj mrtva tak mi vysvetli ze ako by si vedela zopakovat cele vety???
A to s tymi obrazkami ako mohli robit pokusy? Ci v danej operacnej sale chodili pacienti s klinickou smrtou ako na beziacom pase?

@anonym_autor Bola som a presne viem opísať krátku chvíľu čo sa tam dialo, akurát doteraz netuším, či som sa na chvíľu zobudila, alebo mozog mi vytvoril náhradnú realitu. A aj tie svedectvá ľudí sú častokrát len opis sály a lekárov, ktorých videli ešte pri vedomí, doplnené domyslenými detailami - napríklad že tam bol chaos a krik, čo sa dá ale pri oživovaní čakať.

zuzacka16
Včera o 10:02
@anonym_8b1ae2

@anonym_8b1ae2 napíš viac, tiež ma to zaujíma 😉

Strana
z3