icon

Je domáca inseminácia hriech podľa katolíckej cirkvi?

Včera o 20:23

Ahojte, chcela by som sa poradiť, ideálne najmä s veriacimi a možno aj s niekým, kto sa vyzná v katolíckom učení. Prosím, bez odsudzovania, už teraz sa za to dosť hanbím. 😅

Pred niekoľkými rokmi sme s partnerom mali pohlavný styk. On vtedy ešte dieťa nechcel, ja som po dieťati veľmi túžila. Po sexe som si niekoľkokrát vzala spermie z kondómu a pokúsila sa o domácu insemináciu. Nebolo to tak, že by partner ejakuloval mimo mňa do nádobky a potom som sa inseminovala – spermie pochádzali z kondómu po pohlavnom styku. Robila som to preto, že som veľmi túžila po dieťati a vtedy som ani netušila, že by na tom z pohľadu Cirkvi mohlo byť niečo morálne nesprávne. Videla som podobné pokusy na internete a jednoducho som to skúsila.

Nakoniec som otehotnela a dnes máme krásneho 15-mesačného syna. Neviem, či bol počatý prirodzene pri pohlavnom styku alebo či k tomu nejako prispel ten posledný pokus o insemináciu – to sa už samozrejme nedá zistiť.

Chcem ale povedať aj to, že hoci manžel vtedy dieťa ešte nechcel, dnes svojho synčeka veľmi ľúbi. Od narodenia je úžasný ocko, počas celého šestonedelia zostal doma s nami a veľmi mi pomáhal. So synčekom sa maznajú, pusinkujú a je medzi nimi krásny vzťah. ❤️ Nechcem teda, aby to vyznelo tak, že som mu „urobila dieťa“ a on ho potom nechcel – realita je dnes úplne iná a svojho syna naozaj miluje.

O niekoľko týždňov sa chceme zosobášiť aj cirkevne a pred sobášom sa chcem vyspovedať. Začala som preto premýšľať, či toto vôbec bol hriech. Na internete som našla názory, že katolícka cirkev rozlišuje medzi insemináciou, ktorá úplne nahrádza pohlavný styk, a pomocou pri pohlavnom styku, a preto teraz neviem, ako sa na moju situáciu pozerať.

Je podľa vás toto z pohľadu katolíckej cirkvi hriech? A ak áno, stačí to jednoducho vyznať v spovedi, aj keď som vtedy vôbec nevedela, že by to mohlo byť hriešne?

Prosím hlavne o vecné odpovede. Nechcem sa hádať ani nikoho presviedčať, len sa v tom potrebujem zorientovať. ❤️

Strana
z3
anonym_1c355c
Včera o 20:29

neviem, či je to hriech, ale voči partnerovi to bol podraz, jeho si oklamala. Používanie kondomu je tiež hriech. Mať sex mimo manželstva je tiež hriech...

anonym_07e10a
Včera o 20:29

Hriech je smilniť, mať pohlavné styky mimo manželstva.

autor
Včera o 20:32
@anonym_1c355c

neviem, či je to hriech, ale voči partnerovi to bol podraz, jeho si oklamala. Používanie kondomu je tiež hriech. Mať sex mimo manželstva je tiež hriech...

@anonym_1c355c viem, veľmi sa za to hanbím 😕 ale už to nezmením.

anonym_df0e20
Včera o 20:33

pojdes do pekla, smilnit bez svadby. Dvaja certi ti budu podkurovat ... a za ten zneuzity kondom zeravymi vidlami kazdu hodiku do lavej zadnice. Raz v roku mas narok na nanuk z mrazaka.

anonym_5dd1cb
Včera o 20:36

Ja chcem byt pri tom, ako fararovi budes farbisto opisovat, ako si dolovala spermie z kondomu a davala ich do seba🤣😂

anonym_dcd6f5
Včera o 20:36

pr85 za 3...2...1...

autor
Včera o 20:41
@anonym_5dd1cb

Ja chcem byt pri tom, ako fararovi budes farbisto opisovat, ako si dolovala spermie z kondomu a davala ich do seba🤣😂

@anonym_5dd1cb tak snáď tak dopodrobna sa to vysvetľovať nemusí. A hlavne si môžem vybrať kňaza ktorý má nepozná. 😅 Ale chápem Vás...

autor
Včera o 20:41
@anonym_df0e20

pojdes do pekla, smilnit bez svadby. Dvaja certi ti budu podkurovat ... a za ten zneuzity kondom zeravymi vidlami kazdu hodiku do lavej zadnice. Raz v roku mas narok na nanuk z mrazaka.

@anonym_df0e20 tak aspoň dva nanuky by som snáď dohodla... 🤔🥲

ivicatolic
Včera o 20:43

@anonym_autor nejako to nesedí....pred niekoľkými rokmi si šlohla spermie a dnes sa tešíš z 15mes. malého....

anonym_df0e20
Včera o 20:43
@anonym_dcd6f5

pr85 za 3...2...1...

@anonym_dcd6f5 pr85 ju ma vyspovedat?

autor
Včera o 20:47
@ivicatolic

@anonym_autor nejako to nesedí....pred niekoľkými rokmi si šlohla spermie a dnes sa tešíš z 15mes. malého....

@ivicatolic áno, blbo napísané, bolo to v roku 2024 keď som otehotnela. A teraz je rok 2026 takže dva roky? 🤔

marca12
Včera o 20:50

@anonym_autor Domaca inseminacia 😂 ja mam dost. Nestacilo by sa vyspovedat z mimomanzelskeho sexu? Naco mas knazovi rozpravat o spermiach z kondomu.

autor
Včera o 20:51
@marca12

@anonym_autor Domaca inseminacia 😂 ja mam dost. Nestacilo by sa vyspovedat z mimomanzelskeho sexu? Naco mas knazovi rozpravat o spermiach z kondomu.

@marca12 tak bolo by to jednoduchšie, ja sa preto pýtam, neviem či to je až tak Veľký hriech... Alebo teda väčší ako mimomanželský sex 🤷‍♀️😅

anonym_ecd3a8
Včera o 20:54

Wtf?

anonym_df0e20
Včera o 20:55

A syn sa vola David Copperfield? 🙂
Ona se po sexu ptá: „Jaké mu dáme jméno, až se narodí?“On si stáhne prezervativ, udělá na něm uzel, hodí ho do koše a řekne: „Jestli se z tohohle dostane, tak se bude jmenovat David Copperfield.“

anonym_178c68
Včera o 20:56

@anonym_autor krasna ukazka toho, ze ti najviac akoze veriaci su tie najvacsie zmyje. Normalne hnus, ze muz dieta nechcel a ty si proti jeho voli a vedomiu zneuzivala jeho spermie. Zhoris v pekle 🤣

anonym_df0e20
Včera o 20:58
@anonym_178c68

@anonym_autor krasna ukazka toho, ze ti najviac akoze veriaci su tie najvacsie zmyje. Normalne hnus, ze muz dieta nechcel a ty si proti jeho voli a vedomiu zneuzivala jeho spermie. Zhoris v pekle 🤣

@anonym_178c68 a co je zmyja? :D
Zmyja je had, co omylom prehltol viagru. :D

anonym_178c68
Včera o 20:59
@anonym_autor

@anonym_1c355c viem, veľmi sa za to hanbím 😕 ale už to nezmením.

@anonym_autor jasneee a spoved vsetko odpusti a mozes robit hriechy dalej. Lebo tak pokrytecki vy veriaci ste

autor
Včera o 21:07
@anonym_178c68

@anonym_autor jasneee a spoved vsetko odpusti a mozes robit hriechy dalej. Lebo tak pokrytecki vy veriaci ste

@anonym_178c68 nie, ja sa nejdem spovedať z toho že som podrazila manžela, my sme sa už o Tom rozprávali a on o Tom vie. Takže neviem čo tu trepeš 🙂. Ja sa pýtam na inseminaciu nie na to čo som spravila manželovi. Áno bolo to hnusné ale už o Tom vie....

anonym_5dd1cb
Včera o 21:08
@anonym_dcd6f5

pr85 za 3...2...1...

@anonym_dcd6f5 Tesim, tesim😄😆

tanika
Včera o 21:22
@marca12

@marca12 aj ja mám dosť ….. toto by som v živote kňazovi nepovedala 🫢🙈🙈🙈🙈🙈 toto že ozaj to snáď nie ….

pasomnica

Ty si neni normálna...

anonym_f1fd2c
@anonym_ecd3a8

Wtf?

@anonym_ecd3a8 cakal som podla nadpisu temu o konikoch 🙂 🙂

tanika
Včera o 21:23
@anonym_178c68

@anonym_178c68 👏👏👏👏👏👏👏👏🙉 o tomto je aj cikrkev🤔

anonym_c40129
Včera o 21:37

@anonym_autor si typická katolícka. Za boha a kríž sa skrývať...vodu kázať- víno piť
Mimomanž

anonym_0b4180
Včera o 22:05

Je polnoc a nedá sa mi spať, tak reku pozrem koňa a nejaké diskusie ma pomaly uspia. Ale po tejto tvojej inseminácií neviem či zaspím. To vážne si si brala spermie z kondómu a napchala do seba? 😳 a že domáca inseminácia. Smer psychiater a nie spoveď.

anonym_91b86d
Včera o 22:16

Hriech podľa katolíckej cirkvy je sexovať mimo manželstva, mať dieťa mimo manželstva, používať ochranu a braniť počaťiu, takže tvoje domáce strkanie spermii je už len poslednou kvapkou do zbierky hriechov. Ale fararko odpusti a ide sa ďalej od znovu páchať hriechy. To je take katolícke.

anonym_45cfae
Včera o 22:23

To je podraz jak hovado. Ked si predstavim, ze by toto niekto spravil mojmu synovi...
Vobec ta netrapi, ze to bol podraz. Len ci to mas povedat nejakemu chlapovi v spovednici. Kde je tvoje svedomie? Predstav si, ze by to bolo naopak... no hnus to len citat nielen s tym zit. Co spravis nabuduce ked nemas moralne zabrany?

rozculena
Včera o 22:36

@anonym_autor toto je ďalší bullshit z dielne nejakého trolla

anonym_47141f
Včera o 22:50

@anonym_autor Ty chceš toto rozprávať farárovi???? Si normálna? Asi nie.

Ani len na spoveď nechoď. A keď už pôjdeš, povedz, že si ohovárala kamošku, že si nechodila pravidelne do kostola a iné pakotiny. Nie, že si sa inseminovala. Ale osobne si myslím, že sa niekto len nudí a vymýšľa takéto stupídne diskusie.

Z domácej inseminácie boli už aj bulvárne senzácie - keď prostitútka "ukradla" Borisovi Beckerovi ústami semeno a následne si ho aplikovala. Boris má z toho dcéru, ktorá sťa by mu z oka vypadla.

Strana
z3