icon

Je normálne, čo sa teraz deje vo svete?

15. aug 2026

Vzdy sa nieco vo svete dialo, my mame, aj vdaka internetu, moznost vediet vsetko. Aj tak si ale nemozem pomoct, od covidu akoby sa nieco zmenilo.
Bol covid, inflacia, vzapeti vojna na Ukrajine, ktora trva doteraz, su zemetrasenia (Venezuela, Kolumbia, teraz Indonezia), vojna Iran - Izrael/USA, obchodne vojny, poziare vo svete, extremne pocasie a sucho.
Je toho strasne moc za tak kratke obdobie. Pride mi to velmi divne, akoby to nebolo normalne. Ak ste tu veriace zeny, tiez mate ten pocit, ze je to to, co opisuje Biblia?
Prosim bez urazok, ak nie ste veriace, je to absolutne v poriadku, len neurazajme jedna druhu. Dakujem vsetkym.

Strana
z4
martinmmartin
16. aug 2026
@ada77794

@anonym_autor áno verím že naša história ide podľa biblie..a podľa nej je to sled udalostí pred koncom sveta ktoré majú postupne silnieť ako keď má žena pôrodné bolesti(doslovne) 🙂 ale kto je s v Bohu nemá sa čoho obávať, všetko sa musí stať ako je napísané v písme a až potom príde ON.

@ada77794 no a zatial vzdy prislo iba uplne ine nabozenstvo. Krestanstvo je akurat taky pubertiak v rozklade. Uvidime co si ludstvo vymysli nove

tilonka
16. aug 2026

@anonym_autor sme pred velkym suzenim podla Pisma, kolko to este bude trvat neviem, ale dlho to asi nebude. Uz sa naplna zalm 83, este Damask ma byt zniceny, Elam v Irane, potom vojna z Ezechiela,....velke 7 rocne suzenie, prichod Pana na konci suzenia na Olivovu horu..kazdopadne mame zit tu a teraz a nenechat sa ovladat strachom ❤️

anonym_74ab4b
16. aug 2026
@anonym_autor

Viem, ved pisem, ze vsetko tu uz bolo, ale je toho strasne vela naraz, akoby sa clovek nemohol ani nadychnut, nieco skonci alebo este ani neskonci a pride nieco dalsie. Pred covidom to takto nebolo.

@anonym_autor mne sa zdá, že po čo ide ľudské vzťahy ochladli, akosi si ľudia zvykli, že boli doma bez susedov, priateľov, rodín a mám pocit, že to ešte pretrváva stále.

akje
16. aug 2026

@anonym_autor ahoj. Nie, nie je to normálne, čo sa deje. Pred nejakým časom som sa o tom rozprávala s manželom, ze to, čo zažívajú naše deti sme my teda nezazivali a ako všetko, čo sa deje na nich musí hrozne vplývať a aký strach to v nich musí vyvolávať. Nebola žiadna pandemia, kvôli ktorej by sme boli mimo školy/školky dlhšie ako týždeň za rok - to boli max chrípkovej prázdniny. Nikto na školu nenahlasoval bomby a my sme nestali v daždi v strachu, že čo sa deje, čo sa stane a kedy sa to opäť zopakuje. A že sa to opakovalo.. V žiadnom susednom štáte neprebiehal vojnový konflikt. V prvej triede som ani len netušila a mala úplne iné záľuby a problémy ako to, že akí politici nám vládnu, no v triede mojich deti sa vykrikujú hesla z protestov. Každú chvíľu je niekde v našom okoli požiar - naposledy takto pred týždňom 2x za sebou kúdele dymu neďaleko od nás, inokedy úniky plynu alebo iné požiare viditeľne z okna. Ja som šťastná za svoje detstvo a keby môžem ten kúsok kľudu dopriať aj svojim deťom, tak by som bola ešte šťastnejšia. Ale so spomínanými vecami ja neviem urobiť absolútne nič.

lulua15
16. aug 2026

@anonym_autor neviem či je normálne ale veľa ľudí cíti že sa niečo deje a bude diať. Niektoré duše to proste vnímajú viac niektoré menej..

lulua15
16. aug 2026
@tilonka

@anonym_autor sme pred velkym suzenim podla Pisma, kolko to este bude trvat neviem, ale dlho to asi nebude. Uz sa naplna zalm 83, este Damask ma byt zniceny, Elam v Irane, potom vojna z Ezechiela,....velke 7 rocne suzenie, prichod Pana na konci suzenia na Olivovu horu..kazdopadne mame zit tu a teraz a nenechat sa ovladat strachom ❤️

@tilonka áno som dnes niekde čítala že začali tie suzenia hlad príde choroby bude sa triasť ešte Mexico,ekvador a peru a nešťastie príde aj z Francúzska a španielska. Aj ten oheň po celom svete nie je len tak..To bolo posolstvo

lulua15
16. aug 2026
@akje

@anonym_autor ahoj. Nie, nie je to normálne, čo sa deje. Pred nejakým časom som sa o tom rozprávala s manželom, ze to, čo zažívajú naše deti sme my teda nezazivali a ako všetko, čo sa deje na nich musí hrozne vplývať a aký strach to v nich musí vyvolávať. Nebola žiadna pandemia, kvôli ktorej by sme boli mimo školy/školky dlhšie ako týždeň za rok - to boli max chrípkovej prázdniny. Nikto na školu nenahlasoval bomby a my sme nestali v daždi v strachu, že čo sa deje, čo sa stane a kedy sa to opäť zopakuje. A že sa to opakovalo.. V žiadnom susednom štáte neprebiehal vojnový konflikt. V prvej triede som ani len netušila a mala úplne iné záľuby a problémy ako to, že akí politici nám vládnu, no v triede mojich deti sa vykrikujú hesla z protestov. Každú chvíľu je niekde v našom okoli požiar - naposledy takto pred týždňom 2x za sebou kúdele dymu neďaleko od nás, inokedy úniky plynu alebo iné požiare viditeľne z okna. Ja som šťastná za svoje detstvo a keby môžem ten kúsok kľudu dopriať aj svojim deťom, tak by som bola ešte šťastnejšia. Ale so spomínanými vecami ja neviem urobiť absolútne nič.

@akje presne aj to že naše deti nemôžu žiť v takom svete nedajú to psychicky už teraz sú stratení v tých digitálnych svetoch bez života reality nič ich nebaví 🥹

lulua15
16. aug 2026
@martinmmartin

@ada77794 no a zatial vzdy prislo iba uplne ine nabozenstvo. Krestanstvo je akurat taky pubertiak v rozklade. Uvidime co si ludstvo vymysli nove

@martinmmartin ale či tak budeš hovoriť i na smrteľnej posteli😉ľudia sú zli a odvrhli Boha tu máme dosledok

lulua15
16. aug 2026
@anonym_78255a

Všetko čo si vymenovala tu bolo aj pred tým. Všetko.

@anonym_78255a určite nebolo prírodné katastrofy katakluzmy v takom merítku neboli

lulua15
16. aug 2026
@anonym_b3a099

A čo má byť podľa Biblie? Koniec sveta? Tých už malo byť niekoľko.

@anonym_b3a099 ale tak keby si viac študovala tak by si vedela že on sa pomaly blíži nebude to ale koniec pre všetkých v biblii sa to píše a čas nevie nikto ale všetci nejak cítime že ďaleko to nie je🙏

julish
17. aug 2026
@lulua15

@anonym_78255a určite nebolo prírodné katastrofy katakluzmy v takom merítku neboli

@lulua15 Stacilo zacat pred par rokmi pocuvat vedu a varovania ohladom znizovania produkcie CO2 - toto vsetko vedci a vedkyne vedeli dopredu. Zial, ludia radsej pocuvaju uvrestanych politikov. Ale darmo budes bojovat za dieslove motor, ked nebudes mat co pit

eva8
17. aug 2026
@julish

@lulua15 Stacilo zacat pred par rokmi pocuvat vedu a varovania ohladom znizovania produkcie CO2 - toto vsetko vedci a vedkyne vedeli dopredu. Zial, ludia radsej pocuvaju uvrestanych politikov. Ale darmo budes bojovat za dieslove motor, ked nebudes mat co pit

@julish presne toto mi napadlo, ked pocuvam o poziaroch, ubytku vody...

autor
17. aug 2026
@lulua15

@lulua15 O tom píšem, že je toho proste viacej. Ja si z detstva ani z rannej dospelosti nepamätám, že by sa neustále niečo dialo, ako je tomu teraz. Nestačíme sa oklepať z jedného a prichádza ďalšie.

anonym_b2e4c2
17. aug 2026

@anonym_autor tý hore (nemyslím boha, ale tých pár boháčov ktorím patrí svet) už plánujú veľmi veľkú redukciu ľudskej populácie. Vyhubia takmer celé ľudstvo a namiesto nás im bude slúžiť AI a roboti. Už nás nepotrebujú tak sa nás zbavia. Oni sa skryjú do krytu v podzemí a tam prežijú. Ktovie ako to urobia, či chorobami, atómovkou, alebo chemickými zbraňami..... Možno to začne 3 svetovou.

eva8
17. aug 2026
@anonym_b2e4c2

@anonym_autor tý hore (nemyslím boha, ale tých pár boháčov ktorím patrí svet) už plánujú veľmi veľkú redukciu ľudskej populácie. Vyhubia takmer celé ľudstvo a namiesto nás im bude slúžiť AI a roboti. Už nás nepotrebujú tak sa nás zbavia. Oni sa skryjú do krytu v podzemí a tam prežijú. Ktovie ako to urobia, či chorobami, atómovkou, alebo chemickými zbraňami..... Možno to začne 3 svetovou.

@anonym_b2e4c2 ved ti hore bez tych dole vyhynu 😉

lulua15
17. aug 2026

@anonym_autor dievčatá ktoré veríte odporúčam si nájsť posolstvá mystický luz de Mária de bonilla veľa sa dozviete🙏všetko tam sedí aj keď to nikto na milión percent nikdy nepotvrdí sám chat gpt mi napísal že nemá dôvod pochybovať o ich pravosti

dankanka
18. aug 2026
@anonym_autor

@lulua15 O tom píšem, že je toho proste viacej. Ja si z detstva ani z rannej dospelosti nepamätám, že by sa neustále niečo dialo, ako je tomu teraz. Nestačíme sa oklepať z jedného a prichádza ďalšie.

@anonym_autor v detstve to nikto takto neberie, nevníma...neviem ako ty ale ja som zažila studenú vojnu, výbuch atómovej elektrárne, nežnú revolúciu, divoké 90tky, mečiarovu vládu..zvyšok by si už mala vedieť doplniť..a stále sa niečo dialo..

makodob
21. aug 2026

@anonym_autor Je to tak, deje sa toho veľa a je to ukazovateľom, že sa svet blíži ksúženiu. Napriek tomu si myslím, že to ešte chvíľu potrvá, no najlepším ukazovateľom podľa Písma je Izrael a tam sa toho deje veľa. Ako Písmo popisuje všetci pojdu proti Izraelu a budú ho chcieť vymazať z mapy sveta rovnako ako židovský národ, čím by zahynula Ježišova história a to Boh nedovolí. Takže stačí sledovať dianie sveta a postavenie sveta voči Izraelu a vieme približnú časovú os, kde sa svet nachádza. A vo svete bude ako za dní Noeho, keď príde vytrhnutie, a vtedy Boh zatopil celý svet a spravodlivých bolo 8. Myslím, že morálne je svet na tom zle, ale určite sme nedosiahli stav pred potopou, čo značí, že bude oveľa horšie. Ale keď ospravedlnených v Kristovi bude oveľa viac ako bolo ľudí za dní Noeho, ktorý počúvali Boha. .

eva8
31. aug 2026

Ako sa priroda vyrovnava s nasim devastovanim:
https://kanal1.sk/najsuchsia-pust-sveta-sa-meni...

lulua15
31. aug 2026
@makodob

@anonym_autor Je to tak, deje sa toho veľa a je to ukazovateľom, že sa svet blíži ksúženiu. Napriek tomu si myslím, že to ešte chvíľu potrvá, no najlepším ukazovateľom podľa Písma je Izrael a tam sa toho deje veľa. Ako Písmo popisuje všetci pojdu proti Izraelu a budú ho chcieť vymazať z mapy sveta rovnako ako židovský národ, čím by zahynula Ježišova história a to Boh nedovolí. Takže stačí sledovať dianie sveta a postavenie sveta voči Izraelu a vieme približnú časovú os, kde sa svet nachádza. A vo svete bude ako za dní Noeho, keď príde vytrhnutie, a vtedy Boh zatopil celý svet a spravodlivých bolo 8. Myslím, že morálne je svet na tom zle, ale určite sme nedosiahli stav pred potopou, čo značí, že bude oveľa horšie. Ale keď ospravedlnených v Kristovi bude oveľa viac ako bolo ľudí za dní Noeho, ktorý počúvali Boha. .

@makodob ja verím že to nepotrvá toľko smútku a zla všade 🥲v biblii som čítala že Boh to urýchli vďaka modlitbam

makodob
31. aug 2026
@lulua15

@makodob ja verím že to nepotrvá toľko smútku a zla všade 🥲v biblii som čítala že Boh to urýchli vďaka modlitbam

@lulua15 to áno urýchli, ale to sa píše o období súženia. Teraz ešte súženie nie je.

Strana
z4